Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΚΡΗΤΗ: η Mεγάλη Συνάντηση... από τις 24 έως τις 27 Μαΐου στο Φάληρο


Από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2013 η καρδιά της Κρήτης χτυπά δυνατά στο στάδιο TAE KWON DO στο Φάληρο, µέσα από την έκθεση «KΡHTH η Μεγάλη Συνάντηση». Συνδιοργανωτής σε αυτό το µεγάλο γεγονός είναι η Περιφέρεια Κρήτης. 

Η έκθεση θα είναι µικτή, εµπορική και κοινού, µε ιδιαίτερη έµφαση στις Business to Business επαφές ανάµεσα σε Κρήτες επιχειρηµατίες και εταιρείες της ηµεδαπής και της αλλοδαπής και θα καλύπτει έκταση 3.700 τ.µ.. Θα πραγµατοποιηθεί σε ένα ενιαίο χώρο, σε δυο τµήµατα, ένα τµήµα προσβάσιµο σε όλους τους επισκέπτες και ένα µόνο για τους επαγγελµατίες.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Παγκρήτιας Ένωσης, του Παγκόσµιου Συµβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωµατείων, του ∆ήµου Ηρακλείου, του ∆ήµου Χανίων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκοµικών ∆ήµων Κρήτης.

Επίσης το γεγονός τελεί υπό την αιγίδα των παρακάτω διµερών Επιµελητηρίων: Ελληνοκινεζικού, Ελληνορωσικού, Ελληνοϊταλικού, Ελληνογερµανικού, Ελληνοβραζιλιανού, Ελληνοκαναδικού, Αραβοελληνικού Επιµελητηρίων και της Ελληνοσερβικής Εµπορικής και Βιοµηχανικής Ένωσης. Στόχος µας είναι η φιλοξενία στοχευµένων αγοραστών (hosted buyers) από το εξωτερικό και έχουµε την διαβεβαίωση των συγκεκριμένων Επιμελητηρίων ότι θα συνδράµουν τα µέγιστα σε αυτό το κάλεσµα.

Ήδη βρισκόµαστε σε επαφή και αναµένουµε τη θετική ανταπόκριση των Υπουργείων Τουρισµού, Ανάπτυξης, Πολιτισµού και Αγροτικής Ανάπτυξης, των Επιµελητηρίων της Κρήτης, του Οργανισµού Προώθησης Εξαγωγών, της Παγκρήτιας ∆ηµοσιογραφικής Ένωσης και των διµερών Επιµελητηρίων: Ελληνοβρετανικού, Ελληνογαλλικού, Ελληνορουµανικού, Ελληνοβουλγαρικού.

Η Promexpo.gr διαθέτει ταχυδροµικές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις εκατό και πλέον χιλιάδων επαγγελµατιών (σούπερ µάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων, µίνι µάρκετ, διανοµέων, αντιπροσώπων, ταξιδιωτικών πρακτόρων κ.α.) στους οποίους και θα αποστείλει προσκλήσεις µε προσωποποιηµένο barcode.

Στη Μεγάλη Συνάντηση θα δώσουν το «παρών» επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τοµείς της παραγωγικής διαδικασίας: µονάδες παραγωγής και µεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισµού καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τοµέα της βιοµηχανικής παραγωγής και επιθυµούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Φιλοδοξούµε το τετραήµερο αυτό, να αναδείξουµε µέσα από την Έκθεση όλη την δύναµη των Κρητών επιχειρηµατιών.

Το µεγάλο αυτό γεγονός, εκτός από το εµπορικό του µέρος, θα πλαισιώνεται από εκδηλώσεις πολιτιστικού και µουσικού χαρακτήρα που θα αναδύουν το άρωµα και την κουλτούρα της Κρήτης. Ενδεικτικά αναφέρουµε ότι µε την στήριξη της Παγκρήτιας Ένωσης προγραµµατίζονται εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης µε την Ελλάδα, τη συµβολή της στην οικονοµία και στον πολιτισµό. Καθώς και εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, τον τουρισµό, την γευσιγνωσία και τα κρητικά προϊόντα.

ΚΡΗΤΗ: η Mεγάλη Συνάντηση... 

...είναι το όνοµα που επιλέξαµε γι’ αυτή τη διοργάνωση και δεσµευόµαστε να κάνουµε τα πάντα για την απόλυτη επιτυχία της.

Σας προσκαλούµε, λοιπόν, σε αυτό το κορυφαίο γεγονός για να ανακαλύψετε νέες ευκαιρίες, δίνοντας την προοπτική που αξίζει στη δική σας δραστηριότητα.

Ο αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής μιλά για το κραχ που αφήνει στον αέρα χιλιάδες ανθρώπους

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ασφαλιστικής Evima Μάρκο Κατσουλάκη η απόφαση ανάκλησης της άδειας της εταιρίας το κραχ της οποίας αφήνει στον αέρα... 20.000 και πλέον Ηρακλειώτες και συνολικά 270.000 ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα.
Ήταν μια καταδρομική απόφαση που μας αιφνιδίασε η ανάκληση της άδειας καθώς με τις προσπάθειες που είχαμε κατεβάσει είχαμε φτάσει στο 70% με 80% της αποθεραπείας των προβλημάτων της εταιρίας ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κατσουλάκης δεν υπήρχε μαύρη τρύπα στα αποθεματικά της εταιρίας. Οι 270.000 πελάτες ήταν καλυμμένοι για τη ζημία τους καθώς υπήρχαν 41 εκατομμύρια μετρητά σε προθεσμιακές καταθέσεις και 25 εκατομμύρια ακίνητα σαν αποθεματοποίηση των οποιοδήποτε ζημιών που είχαμε εκκρεμότητα ή ενδεχόμενων.

Η εταιρία είχε κενό στο κομμάτι των ίδιων κεφαλαίων της όχι στο κομμάτι εξασφάλισης των πελατών της επεσήμανε ο ίδιος σημειώνοντας παράλληλα ότι η εταιρία

Δεν έχει καμία σχέση πλέον με τον κ. Λαυρεντιάδη.

Ασφαλισμένοι

Όσον αφορά στο τι γίνεται από δω και πέρα ο κ. Κατσουλάκης ανέφερε γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει η άδεια στην εταιρία. Είναι δύσκολο αλλά το προσπαθούμε. Οι πελάτες καλύπτονται ούτως ή άλλως από το επικουρικό. Οι πελάτες κάποια στιγμή θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω όταν οι διαδικασίες δρομολογηθούν.

Ωστόσο η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και πιθανότατα θα περάσουν χρόνια μέχρι οι πελάτες τις εταιρίας να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Μετά τον ένα μήνα κάλυψης από το επικουρικό ταμείο θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποια άλλη ασφαλιστική αν στο μεσοδιάστημα η εταιρία δεν έχει πάρει πίσω την άδειά της.
prismanews.gr

Λ. Αυγενάκης: Σπατάλες στις δημόσιες υπηρεσίες με τις αντικαταστάσεις εξοπλισμών

Ορθολογική διαχείριση και διάθεσή τους σε Συλλόγους και Σχολεία προτείνει ο Λευτέρης Αυγενάκης... 

Με αφορμή δημοσιεύματα και φωτογραφίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης αναδεικνύει με παρέμβασή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη την σπατάλη από τις αντικαταστάσεις εξοπλισμών στις δημόσιες υπηρεσίες..

Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αφορούσαν την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία αντικατέστησε τον εξοπλισμό σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο πρόσφατα προέβη σε πλήρη αντικατάσταση γραφείων, ντουλαπών μέχρι και κουρτινών στα χειρουργεία, τα οποία ήταν σε άριστη κατάσταση.

Όπως αναφέρει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής στην παρέμβασή του: «αντίστοιχα φαινόμενα συμβαίνουν και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, με το πρόσχημα ότι η αντικατάσταση είναι επιβεβλημένη γιατί διαφορετικά θα «χαθούν» κονδύλια του ΕΣΠΑ που προορίζονται για αυτό το σκοπό».

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι: «σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πράγματι αναγκαία η αντικατάσταση των εξοπλισμών, σε άλλες περιπτώσεις όμως θα ήταν σκόπιμο να υπάρχει ορθή διαχείριση του επισκευάσιμου ή μη υλικού που αντικαθίστανται στα πλαίσια αναπτυξιακών προγραμμάτων και ο παλαιός εξοπλισμός να δίνεται σε φορείς όπως σχολεία ή Συλλόγους καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες τους, αντί να καταστρέφεται».

Η Ιεράπετρα μίλησε, η Ιεράπετρα νίκησε, η Ιεράπετρα δάκρυσε


Γράφει η Ιωάννα Μελάκη
Δημοσιογράφος Κοιν.Ρεπορτάζ

Σήμερα, για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία, η κοινωνία της Ιεράπετρας   όχι απλά μίλησε, αλλά βροντοφώναξε  και  είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ, σε εκείνους που βάλθηκαν να την απογυμνώσουν, να της στερήσουν σημαντικά εργαλεία για την ευημερία και την ανάπτυξη της, και ήταν όλοι εκεί "στο ραντεβού" της πρωτοφανούς διαδήλωσης  από βρέφη στην αγκαλιά της μάνας, μέχρι σεβάσμιους γέροντες' στην αγκαλιά του μπαστουνιού.

Ήταν ένα κάλεσμα όχι απλά της Επιτροπής Αγώνα αλλά της ίδιας της πόλης, ένα ανοιχτό κάλεσμα αγώνα και κανείς δεν είπε όχι, όλα τα επαγγέλματα εκεί, τόπος συνάντησης  η πλατεία Ελευθερίας της Ιεράπετρας. Κλήρος, δήμος, εργάτες,  αγρότες, έμποροι, επαγγελματοβιοτέχνες, άνεργοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, φαρμακοποιοί, γιατροί, δικηγόροι  φοιτητές , μαθητές , συνταξιούχοι,

Οι Ιεραπετρίτες και οι Ιεραπετρίτισες δεν ζητούν , για τα αυτονόητα " εκλιπαρούν" σύσσωμοι για ένα αυτοδιοίκητο σωστά στελεχωμένο και πλήρες Νοσοκομείο, για τη λειτουργία του πολυϊατρείο Μακρύ Γιαλού, για την παραμονή του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης Ιεράπετρας καθώς και την επιστροφή και λειτουργία όλων των δημόσιων Υπηρεσιών που αποψιλώθηκαν χωρίς λόγο και αιτία, προκειμένου να μη καταντήσει η πόλη ένα μικρό έρημο "χωριό’ όπως θέλουν κάποιοι Κυβερνώντες να αποκαλούν τις ερημομένες από τον σχεδιασμό τους πόλεις.

Το συλλαλητήριο δεν είχε πολιτική εκκίνηση, ούτε χρωματίστηκε από τους οργανωτές. Αντικατόπτριζε την κοινωνική ανάγκη , την κοινωνική κραυγή , την κοινωνική διαμαρτυρία, γιαυτό και η σύσσωμη συμμετοχή και η γενική συστράτευση.Αυτό πρέπει να περάσει στους Κυβερνώντες για  να αλλάξουν σχεδιασμό και πλεύση.

Σημαντική η συγκίνηση , γιατί οι πολίτες ΄της Ιεράπετρας  ήταν όλοι εκεί αλλά είχαν συντονιστεί κάτω από την "ντουντούκα" και βασικά συνθήματα ήταν  Αγώνας- Αξιοπρέπεια.

 Αυτό το μεγαλειώδες σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο,ξεκίνησε με σύμμαχο τον καλό καιρό, μα προ πάντων , αλλά και την αγωνιστική διάθεση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και κάτω από τις ευλογίες του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπέτρας και Σητείας κ.κ. Ευγένιο να δηλώνει αλληλέγγυος και στρατευμένος,στον αγώνα για την Ιεράπετρα σαν άλλος Παπαφλέσσας Τα πάντα παρέμειναν κλειστά μέχρι και Τράπεζες, ακολούθησαν , σαυτό το πολύχρωμο από συνθήματα αγωνιστικό μοτίβο

μέχρι το μεσημέρι  και 10.000  Γεραπετρίτες  έδωσαν βροντερό ‘’παρών’’τόσο στη διαδήλωση όσο και στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ως Κοινωνικός  Φορέας έδωσε το αγωνιστικό παρόν σαυτή την πετυχημένη κοινωνική μάζωξη  και κινητοποίηση μαζί με αρκετούς Φορείς της πόλης,. καλώντας από την κινητοποίση των κατοίκων, την Τριτοκομματική Εξουσία, να αλλάξειν τον σχεδιασμό και την αποξήλωση των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας της πανέμορφης πόλης της Ιεράπερας

Επένδυση μαμούθ μισό δισ. ευρώ από Ισραηλινούς στην Κρήτη


Η πρόταση έχει ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές


Μεγάλη τουριστική επένδυση μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, σχεδιάζουν ισραηλινοί επιχειρηματίες στην περιοχή της Χερσονήσου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, πρόκειται για πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες ελληνικές αρχές και παρά το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές δεν έχουν λάβει καμία απάντηση εδώ και αρκετό καιρό, το ενδιαφέρον τους παραμένει θερμό.

Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ και αφορά σε εγκαταστάσεις τουρισμού και αναψυχής. Συγκεκριμένα οι ισραηλινοί θέλουν να αναπτύξουν σε περιοχή κοντά στο γκολφ της Χερσονήσου μια σύνθετη τουριστική επένδυση που θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο έξι αστέρων, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο με καταστήματα και πολυχώρους εστίασης, καθώς και βίλες και διαμερίσματα. Η έκταση που σχεδιάζεται το έργο είναι περίπου 2.500 στρέμματα.

Οι ισραηλινοί τουρίστες κατακλύζουν κάθε χρόνο την περιοχή της Χερσονήσου για διακοπές επιλέγοντας τα μεγάλα 5άστερα και 4στερα ξενοδοχεία της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτούς και μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της ψυχαγωγίας. Η περιοχή – που την έχουν γνωρίσει καλά - βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο στόχαστρο τους για επενδύσεις.

Το ενδιαφέρον ισραηλινών, αμερικανών και άλλων ξένων επενδυτών για την ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου είναι έντονο το τελευταίο διάστημα και αφορά σε επενδύσεις που σχετίζονται κυρίως με τον τουρισμό.

Επέκταση του δικαιώματος του Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης λόγω της αύξησης των ανασφάλιστων


Ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης


Τον μικρό αριθμό ωφελουμένων από το Εισιτήριο  Ελεύθερης Πρόσβασης σχετικά  με την αύξηση των ανασφάλιστων που απευθύνονται για δωρεάν εξετάσεις και περίθαλψη στα νοσοκομεία, αναδεικνύει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με παρέμβασή του, προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας κ.κ. Ιωάννη Βρούτση και Ανδρέα Λυκουρέντζο αντίστοιχα.

Στη μέση της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας τα περιστατικά που προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών χωρίς χαρτιά και βιβλιάρια, ζητώντας νοσηλεία και ιατρικές εξετάσεις δωρεάν, έχουν πολλαπλασιαστεί.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβασή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς: «τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας δείχνουν ότι το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας αυξήθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, μέσα σε μια τριετία και σήμερα φθάνει στο 35%, έναντι 29% το 2011 και 25% το 2010. Ακόμη, τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί κατά 30% ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών που δεν καλύπτονται από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο και απευθύνονται στο ΕΣΥ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας. Σε αυτά προστίθεται και ο μεγάλος αριθμός των ανασφάλιστων αλλοδαπών που προσέρχονται στα νοσοκομεία, ο οποίος παρουσιάζει αύξηση κατά 35%».

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας η πρωτοβουλία «εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης» για περίθαλψη ανασφάλιστων, μακροχρόνια άνεργων, καθώς και παιδιά και οικογένειες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα καλύψει, 100.000 άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες, σε σύνολο το οποίο υπερβαίνει ήδη το1.000.000 στη χώρα μας.

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι: «το δικαίωμα στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, αποτελεί πυλώνα για ένα Κράτος Πρόνοιας και πρέπει να διασφαλιστεί η πρόσβαση των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία» και ζητά την επέκταση του δικαιώματος του εισιτηρίου ελεύθερης πρόσβασης σε περισσότερους ανέργους, ανασφάλιστους και πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Επιτυχημένη η διανομή προϊόντων στο Ηράκλειο


Πλήθος κόσμου επωφελήθηκε από την πρωτοβουλία χωρίς μεσάζοντες

Διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες οργάνωσε ο δήμος Ηρακλείου και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην οδό Κουντουριώτου όπου είχε τη δυνατότητα να επιλέξει και να αγοράσει από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων.

Συνολικά πουλήθηκαν 2.000 κιλά ελαιόλαδο, 12 τόνοι πατάτες, 1.000 κιλά μέλι, 2.000 κιλά ρύζι, 2.500 κιλά όσπρια, 3.000 κιλά αλεύρι και περίπου 500 κιλά γλυκά του κουταλιού, ζυμαρικά κά. Οι δημότες δήλωσαν ικανοποιημένοι από την ποιότητα και τις τιμές, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για το πότε θα επαναληφθεί ανάλογη διανομή προϊόντων.

Ειδικά σε αυτή την διανομή κατόπιν συνεννόησης με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Γαλακτοπούλου Σπετσιώτη, πραγματοποίησε έλεγχο των προϊόντων ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Η αντιδήμαρχος ήταν από νωρίς το πρωί στη διανομή φροντίζοντας την ομαλή διεξαγωγή της. Μαζί της κατά την διάρκεια της διανομής βρέθηκαν ο δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Δημήτρης Μπούκης, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πασχάλης Γονατάς και η αντιπρόεδρος της ΚΕΑΕΔΗΑ Παρασκευή Κράλλη

Ηράκλειο: Το ξέσπασμα της μάνας του αδικοχαμένου Ρουσάκη - ''Τέρας, είσαι φονιάς''!


Η ... πρώτη πράξη της θυελλώδους διαδικασίας για την απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση δολοφονίας του 21χρονου Μανόλη Ρουσάκη στο ραντεβού θανάτου των οπαδών... στην παραλιακή του Ηρακλείου σημαδεύτηκε από το ξέσπασμα πόνου και οργής του πατέρα και της μητέρας του αδικοχαμένου νέου.

Οι γονείς του Ρουσάκη κατά την προσαγωγή του βασικού κατηγορούμενου για τη δολοφονία, που εδώ και μήνες κρατείται στις φυλακές Νεαπόλεως τον αποκάλεσαν φονιά και ζήτησαν την παραδειγματική του τιμωρία. Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας μάλιστα αλεξίσφαιρο.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και με δεδομένο το έκρυθμο κλίμα που επικρατούσε ημέρες μετά την δολοφονία του 21χρονου μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων αλλά και τα μηνύματα εκδίκησης που αντάλλασσαν, ακόμα και μέσω διαδικτύου, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, επιστρατεύοντας για τα μέτρα τάξης και την αποφυγή επεισοδίων, εντός και εκτός Δικαστικού Μεγάρου, διμοιρίες αλλά και μεγάλο αριθμό αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται σήμερα οι 21 νεαροί που εμπλέκονται στην δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη το Σεπτέμβριο του 2011, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, μετά από συμπλοκή θερμοκέφαλων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων. Το Ηράκλειο σήμερα θυμίζει φρούριο καθώς οι εντολές από τα υψηλότερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ είναι να ... μην ανοίξει μύτη καθώς η διαδικασία μυρίζει "μπαρούτι".

Χανιά: "Διπλή παγίδα" από την ΕΛΑΣ


Νέα σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών μέσα σε λιγότερο από 24ώρες καταγράφει η ΕΛΑΣ στα Χανιά μετά την καταδίωξη 33χρονου Αλβανού από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Ο κατηγορούμενος ούτε λίγο - ούτε πολύ γυρνούσε ¨"φορτωμένος" με χασίς στους δρόμους της πόλης. δεν ξέφυγε ωστόσο από την έμπειρη ματιά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑ, που έκριναν ύποπτες τις κινήσεις τους και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν μετά από ολιγόλεπτο ανθρωποκυνηγητό.

Πάνω του βρέθηκαν 8 συσκευασίες με χασίς, βάρους 129 γραμμαρίων, αλλά και δυο κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσε για να κλείνει ραντεβού με τοξικομανείς

Ο 33χρονος κατέληξε στα κρατητήρια, όπου νωρίτερα είχε "κλείσει θέση " νεαρό ζευγάρι από τη Σούδα το οποίο διακινούσε επίσης ποσότητες χασίς.

Ο 23χρονος σεσημασμένος Χανιώτης και η 19χρονη σύντροφος του έκρυβαν στην αποθήκη του σπιτιού στο οποίο διέμεναν 311 γραμμάρια χασίς καθώς και ζυγαριά ακριβείας.

Μέσα σε λίγες ώρες οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανιών κατάφερνα να αποσύρουν από τα στέκια των τοξικομανών περίπου μισό κιλό χασίς, ενώ και οι τρείς συλληφθέντες βρίσκονται πλέον ενώπιον του Ανακριτή.


neakriti.gr

Στον Πειραιά η δίκη Σειραγάκη για παιδεραστία


Πλησιάζει η ώρα της Δικαιοσύνης για το Νίκο Σειραγάκη, τον προπονητή μπάσκετ από το Ρέθυμνο που κατηγορείται για παιδεραστία.

Ο προπονητής θα καθίσει στο "σκαμνί" στον Πειραιά, καθώς τελικά η δίκη θα διεξαχθεί εκτός Κρήτης, στις 8 Απριλίου.

Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, τον Δεκέμβριο του 2011 αφορά σε δεκάδες εφήβους του Ρεθύμνου, τους οποίους ο προπονητής φέρεται να εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά λόγω της ιδιότητας του και της απεριόριστης εμπιστοσύνης που έτρεφαν προς το πρόσωπο του οι ανήλικοι.

Ηράκλειο: Από αύριο οι αλλαγές στις αγροτικές μεταβιβάσεις


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου ενημερώνει τους παραγωγούς ότι από την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου έως τις 2 Απριλίου 2013 θα πραγματοποιούνται οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2013 στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Επιδοτήσεων της ΕΑΣ Ηρακλείου (λεωφ. 62 Μαρτύρων 146) για τις παρακάτω περιπτώσεις:
∙      πώληση δικαιωμάτων μαζί με γη
∙      πώληση ειδικών δικαιωμάτων
∙      πώληση του συνόλου της εκμετάλλευσης (σύνολο γης και δικαιωμάτων)
∙      κληρονομιά
∙      ενοικίαση δικαιωμάτων μαζί με γη
∙      αλλαγή προσωπικών στοιχείων δικαιούχου δικαιωμάτων (ΑΦΜ, επωνυμία, αλλαγή νομικού καθεστώτος)

Ειδικότερα:
∙      για τις περιπτώσεις μεταβίβασης λόγω θανάτου απαιτούνται:
1.      Ληξιαρχική πράξη θανάτου
2.      Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών
3.      Ταυτότητες κληρονόμων
∙      Για τις περιπτώσεις αγοραπωλησίας απαιτείται πρόσφατος τίτλος κτήσης νομίμως μεταγεγραμμένος (συμβόλαιο, γονική παροχή, δωρεά κλπ.) και οι ταυτότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2810378136, 2810378142 και 2810378174.

O Λ. Αυγενάκης για την προϋπηρεσία των ειδικευόμενων ιατρών


Την μη αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας των ιατρών του Ν.2519/1997, αναδεικνύει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και ζητά να ληφθεί υπόψη στην εξέλιξή τους ο χρόνος που εργάστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, η παρ. 2 του άρθρου 23 του Ν.2519/1997 αναφέρει ότι: «…σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε κενές θέσεις ειδικευομένων και μέχρι το 60% αυτών, μπορούν να προσλαμβάνονται ειδικευμένοι γιατροί αντίστοιχης ειδικότητας, με σύμβαση διάρκειας μέχρι ενός (1) έτους. Ως προς τις αποδοχές και τον τρόπο αμοιβής τους εφαρμόζονται οι ισχύουσες για τους ειδικευόμενους διατάξεις».

Με το νόμο αυτό διορίστηκαν γιατροί για πρώτη φορά με ετήσιες συμβάσεις έργου για να καλύψουν κενές θέσεις. Παρά το γεγονός ότι ήταν ειδικευμένοι ιατροί και εκτελούσαν χρέη ειδικευμένων ιατρών, λάμβαναν αμοιβές αντίστοιχες των ειδικευόμενων.

Όπως αναφέρει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής στην παρέμβασή του: «οι θέσεις αυτές καταργήθηκαν επτά μήνες μετά και κατόπιν σχετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αντικαταστάθηκαν από τις θέσεις επικουρικών ιατρών οι οποίοι όταν πλέον διορίστηκαν στο Ε.Σ.Υ. είχαν τη δυνατότητα να τους αναγνωριστεί ο χρόνος αυτός, ως προϋπηρεσία στην εξέλιξή τους σαν ιατροί».

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στην άρση αυτής της αδικίας σε βάρος των ιατρών του Ν. 2519/1997, οι οποίοι είχαν εργαστεί για ένα έτος ως ειδικευόμενοι, ενώ ήταν ειδικευμένοι και δεν τους αναγνωρίζεται ο χρόνος προϋπηρεσίας τους για την εξέλιξή τους.

Στο Λασίθι οι ενημερώσεις για το ΕΣΠΑ


Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα γίνει από το Επιμελητήριο Λασιθίου η ενημέρωση στους Μικρομεσαίους για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου - υπηρεσιών» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στις 19:00 το βράδυ θα γίνει η ενημέρωση στο Επιμελητήριο Λασιθίου και την Πέμπτη στις 18.00 το βράδυ στο Δημαρχείο της Νεάπολης.    

Μίνι οπλοστάσιο στα Χανιά

Δύο πολεμικά όπλα , ένα περίστροφο και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων διέθεταν δύο Χανιώτες που συνελήφθησαν από τις αρχές στο Δήμο Αποκόρωνα.

Συγκεκριμένα σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους οι δύο συλληφθέντες διέθεταν:
∙      Ένα (1) πολεμικό όπλο, αγνώστου διαμετρήματος
∙      Ένα (1) περίστροφο, 9 mm,
∙      Ένα (1) πολεμικό όπλο με τον γεμιστήρα του,
∙      Εξήντα πέντε (65) πλήρη φυσίγγια 0,38 mm,
∙      Μια (1) στρατιωτική ξιφολόγχη,
∙      Μια (1) θήκη περιστρόφου,
∙      Ένα (1) κλείστρο πολεμικού όπλου  και
∙      Καθαριστικά πυροβόλου όπλου

Τα όπλα θα αποσταλούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

neakriti.gr

“Εξέγερση” για το νοσοκομείο και το ΤΕΙ στην Ιεράπετρα


«Παραλύει» σήμερα η Ιεράπετρα καθώς θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νοσοκομείου, την απομάκρυνση της σχολής του ΤΕΙ και του κλεισίματος διάφορων υπηρεσιών.

Στο στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας συμμετέχουν και ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας και ο Εμπορικός Σύλλογος Μακρύ Γιαλού, ενώ καλούν τα μέλη των συλλόγων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κλείσουν τα καταστήματα τους.

Ζητώντας να ξεκαθαριστεί η στάση του υπουργείου μετά τις δηλώσεις που έκανε σε Κρητικό τηλεοπτικό σταθμό η γενική γραμματέας, Χριστίνα Παπανικολάου, ο δήμαρχος Σήφης Αναστασάκης έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Η κ. Παπανικολάου είχε εξαγγείλει ονομαστικά την υποβάθμισή του νοσοκομείου Ιεράπετρας στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Ο δήμαρχος κάνει λόγο για έκπληξη και οργή της τοπικής επισημαίνοντας ότι ενημερώνει τον υπουργό, «επιδιώκοντας να προλάβουμε την κοινωνική έκρηξη, η οποία με βεβαιότητα θα ακολουθήσει, αν συμβεί αυτό». Ο κ. Αναστασάκης επαναλαμβάνει ότι «κατά τις επανειλημμένες επαφές μας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διαχρονικά, είχαμε πάντοτε τη διαβεβαίωση ότι οι βασικές κλινικές του Νοσοκομείου θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα».

Το νεαρό ζευγάρι στα Χανιά δεν έκρυβε καλά το ένοχο μυστικό του


Η αστυνομία είχε πληροφορίες για τις παράνομες "δουλειές" του ζευγαριού και τελικά, όταν πήγε στο σπίτι για έλεγχο, οι πληροφορίες αποδείχθηκαν σωστές...

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, το νεαρό ζευγάρι πιάστηκε στο "δόκανο" των αστυνομικών αρχών στα Χανιά καθώς στο σπίτι τους στο Ακρωτήρι, βρέθηκαν 311 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς.

Πρόκειται για έναν 23χρονο και μια 21χρονη, οι οποίοι - μετά απο σχετικές πληροφορίες - είχαν τεθεί υπο παρακολούθηση απο τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του ζευγαριού στις Κορακιές Ακρωτηρίου,
όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τα 311 γραμμάρια χασίς, μιαν ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 70 ευρώ, ως προερχόμενα απο εμπόριο ναρκωτικών.

Η προανάκριση συνεχίζεται απο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...