Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

“Εξέγερση” για το νοσοκομείο και το ΤΕΙ στην Ιεράπετρα


«Παραλύει» σήμερα η Ιεράπετρα καθώς θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νοσοκομείου, την απομάκρυνση της σχολής του ΤΕΙ και του κλεισίματος διάφορων υπηρεσιών.

Στο στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας συμμετέχουν και ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας και ο Εμπορικός Σύλλογος Μακρύ Γιαλού, ενώ καλούν τα μέλη των συλλόγων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κλείσουν τα καταστήματα τους.

Ζητώντας να ξεκαθαριστεί η στάση του υπουργείου μετά τις δηλώσεις που έκανε σε Κρητικό τηλεοπτικό σταθμό η γενική γραμματέας, Χριστίνα Παπανικολάου, ο δήμαρχος Σήφης Αναστασάκης έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Η κ. Παπανικολάου είχε εξαγγείλει ονομαστικά την υποβάθμισή του νοσοκομείου Ιεράπετρας στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Ο δήμαρχος κάνει λόγο για έκπληξη και οργή της τοπικής επισημαίνοντας ότι ενημερώνει τον υπουργό, «επιδιώκοντας να προλάβουμε την κοινωνική έκρηξη, η οποία με βεβαιότητα θα ακολουθήσει, αν συμβεί αυτό». Ο κ. Αναστασάκης επαναλαμβάνει ότι «κατά τις επανειλημμένες επαφές μας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διαχρονικά, είχαμε πάντοτε τη διαβεβαίωση ότι οι βασικές κλινικές του Νοσοκομείου θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...