Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Στην Γέργερη ο Κεφαλογιάννης για την επέτειο μνήμης των εκτελεσθέντων κατοίκων

Την Γέργερη επισκέφτηκε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης  όπου παρευρέθηκε  στις εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμης  των 25 εκτελεσθέντων κατοίκων του Ρούβα από τα γερμανικά Στρατεύματα κατοχής .

Στην συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφτηκε τα Σκούρβουλα όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους και τους φορείς της κοινότητας για  τρέχοντα πολιτικά ζητήματα καθώς και για τα τοπικά θέματα της περιοχής.

Αυγενάκης στον Παναγιωτόπουλο για το προσωπικό των αρχαιολογικών και αθλητικών υποδομών

Στο πρόβλημα που έχει προκύψει μεσούσης της τουριστικής περιόδου στους αρχαιολογικούς χώρους  της Κρήτης (Κνωσός, Φαιστός, Μουσεία Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων), σχετικά με την διαμαρτυρία των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στους αρχαιολογικούς χώρους, αναφέρεται σε επιστολή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του  ο κ. Λ. Αυγενάκης «οι υπάλληλοι των αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τις δραματικές επιπτώσεις στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό από τις επικείμενες απολύσεις του προσωπικού που εργάζεται σε διάφορους τομείς (αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητές, καθαρίστριες, διοικητικοί, αρχαιοφύλακες, εργατοτεχνίτες κλπ) διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων».

Επισημαίνει μάλιστα ότι, «η αποκεντρωμένη δομή του πολιτισμικού τουρισμού και των αθλητικών υποδομών είναι ιδιαίτερα φανερή στη χώρα μας, της οποίας η πολυνησιακή μορφή, η γεωγραφική κατανομή των πολιτιστικών της πόρων και των φυσικών της στοιχείων σε ολόκληρο τον εθνικό χώρο, χρειάζονται ορθή κατανομή του προσωπικού μετά από μελέτη και καταγραφή των αναγκών τους, προκειμένου να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα πρόσβασης από επισκέπτες και τουρίστες. Το πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα του τόπου μας αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ισχυρό κίνητρο τουριστικής έλξης των πόλεων και η ευθύνη για την προστασία, την συντήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλη.»

«Ως εκ τούτου», επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης στην επιστολή του, «είναι σημαντικό αφενός να διασφαλίσουμε την λειτουργία των αρχαιολογικών και αθλητικών υποδομών και αφετέρου να αποφύγουμε ενέργειες που ενδεχομένως επιδρούν αρνητικά στην εικόνα της χώρας και δημιουργούν αναστάτωση στους επισκέπτες.»

Οι εχθροί του αμπελιού

Από το τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού ελέγχου  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, σύμφωνα με το Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων που εξέδωσε  το ΠΚΠΦ & ΠΕ Ηρακλείου, ανακοινώνονται τα εξής όσον αφορά  στους εχθρούς- ασθένειες του Αμπελιού:

• Για τη Ευδεμίδα

Στις όψιμες περιοχές, στο δίκτυο παγίδευσης, συνεχίζεται η πτήση του εντόμου.

Συνιστάται επαναληπτικός ψεκασμός για τις όψιμες περιοχές (όπως Ανώγεια, κλπ) στις παρακάτω ημερομηνίες:

_ Επιτραπέζια: 8 – 9 Αυγούστου.
_ Σταφιδάμπελα – Οινάμπελα: 9 – 10 Αυγούστου.
Σε αμπέλια που πλησιάζουν στην ωρίμανση να χρησιμοποιηθούν εντομοκτόνα ανάλογου χρόνου αναμονής για τη συγκομιδή.
Να τηρείται αυστηρά το χρονικό διάστημα από την τελευταία επέμβαση πριν τη συγκομιδή που αναγράφεται στην ετικέτα του φαρμάκου.
Το φάρμακο να πηγαίνει σε όλα τα σταφύλια και να τα καλύπτει.
Τα κρυμμένα σταφύλια συνήθως προσβάλλονται.

• Για το Ωϊδιο

Οι όψιμες προσβολές ωιδίου στους άξονες και τους μίσχους των σταφυλιών (λίκια) υποβαθμίζουν την εμπορική τους αξία.
Συνιστάται συνδυασμένη επέμβαση μόνο σε αμπέλια που προορίζονται για επιτραπέζια χρήση.

-Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων από αμπέλια που έχει γίνει χρήση φυτοπροστατευτικών ουσιών.
- Απαγορεύεται η χρήση μη εγκεκριμένων για την καλλιέργεια φαρμάκων. Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις στους ελέγχους υπολειμμάτων στα σταφύλια προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις.

http://rethemnosnews.gr/

To Nuevo του Άστορ Πιατσόλα στο Ρέθυμνο

Astor Piazzolla για 12 / 12 μουσικοί σε τάνγκο


To oνειρικό και πυρετικό Nuevo του Άστορ Πιατσόλα ερμηνευμένο από κορυφαίους σολίστ του kyklos ensemble, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη,  στο «Ρέθυμνο Καλοκαίρι 2013» στις 16 Αυγούστου

12 μουσικοί μοναδικής δυναμικής και ενέργειας του kyklos ensemble , διακεκριμένοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ερμηνεύουν με μοναδική ένταση το εμβληματικό Nuevo του Άστορ Πιατσόλα.
Μουσικές με έντονα στοιχεία του αργεντίνικου τάνγκο και της τζαζ, σε δυνατούς δεξιοτεχνικούς συνδυασμούς, με ενορχηστρώσεις του ίδιου του δημιουργού, αλλά και νέες του Νίκου Πλατύραρχου, σε μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη θα κυριαρχήσουν στη συναυλία που θα δοθεί στις 16 Αυγούστου για το «Ρέθυμνο Καλοκαίρι 2013». Toν ηχητικό σχεδιασμό υπογράφει ο Άγης Γυφτόπουλος. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εκρηκτικές εναλλαγές σχημάτων και ηχοχρωμάτων από διαφορετικές ομάδες οργάνων.
Ο μουσικά ιδιοφυής Άστορ Πιατσόλα δημιούργησε το νέο τάγνκο (nuevo tango) το 1958, ενσωματώνοντας τη χρήση περίπλοκων συγχορδιών και διαφωνιών, αντίστιξης και μακρών συνθετικών μορφών. Μέσα από το Νuevo, το «παραδοσιακό» τάνγκο  συναντιέται με την τζαζ και την κλασική μουσική. Στην Αργεντινή αυτό το νέο είδος σόκαρε αρχικά και εξόργισε πολλούς που στράφηκαν εναντίον του Πιατσόλα. Ο ίδιος όμως εξακολούθησε να θριαμβεύει παγκοσμίως και το νέο είδος τάνγκο κατέκτησε όλες τις σκηνές του κόσμου και σύντομα και την ίδια την πατρίδα του. Άλλωστε, όπως δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Guardian: «Αν θέλεις να αλλάξει το τάνγκο, πρέπει να ξέρεις μποξ ή κάποια άλλη πολεμική τέχνη».

Την «πολεμική» διάθεση του Nuevo που δεν αναιρεί το παραμικρό από την αισθησιακή, ενστικτώδη, αυθεντική ομορφιά του τάνγκο του Πιατσόλα θα ερμηνεύσουν οι ακόλουθοι σολίστ του kyklos ensemble.

Χρήστος Ζερμπίνος: Ακορντεόν
Σέρτζιου Ναστάσα: Βιολί
Βασίλης Λύκος: Βιολοντσέλο
Τάκης Καπογιάννης: Κοντραμπάσο
Νίκος Πλατύραχος: Πιάνο
Δημήτρης Δεκαβάλλας: Κιθάρα
Μαριλένα Δωρή: Φλάουτο
Μάριος Αργυρός: Όμποε
Δημήτρης Γκόγκας: Τρομπέτα
Κώστας Σίσκος: Κόρνο
Δημήτρης Δεσύλλας: Κρουστά
Μίλτος Λογιάδης: Μουσική Διεύθυνση

Το πρόγραμμα της συναυλίας είναι το ακόλουθο:

Α’ Mέρος
•    Adios Nonino*
•    Otoño Porteño
•    Nuesto Tiempo*
•    Bordel 1900
•    Verano Porteño
•    Café 1930
•    Primavera Porteña*
•    Fugata*

B’ Mέρος

    Fuga y Mysterio*
    Milonga del Angel
    Night Club 1960
    Concert d’Αujourd’hui
    Inverno Porteño*
    Tangata*
    Oblivion*
    Adios Nonino*
Το kyklos ensemble αποτελείται από εξέχοντες Έλληνες σολίστ, οι οποίοι διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η γέννηση του συνόλου προέκυψε από την ανάγκη των μελών του για περαιτέρω έρευνα και διερεύνηση των ορίων της τέχνης τους.

Η φιλοσοφία της ανταποδοτικότητας βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του kyklos ensemble. Όλες οι λειτουργίες και οι δραστηριότητες του συνόλου διέπονται από το πνεύμα της συνεργασίας και της ανταπόδοσης και όχι από την επιδίωξη του κέρδους. Αποστολή του kyklos ensemble είναι:
•    να παρουσιάζει έργα που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της κλασικής και σύγχρονης μουσικής

•    να συνεργάζεται με το σύνολο των Τεχνών (θέατρο, χορός, κινηματογράφος, εικαστικά) και των Επιστημών (ιστορία, αρχαιολογία, φιλοσοφία, ψυχανάλυση, μαθηματικά, αρχιτεκτονική)
•    προβάλει και αναδεικνύει το έργο των Ελλήνων συνθετών, παλιότερων και νεότερων
•    παρουσιάζει όπερες σε διασκευή για σύνολο μουσικής δωματίου
•    προωθεί την νέα καλλιτεχνική δημιουργία μέσω της ανάθεσης νέων έργων σε νέους συνθέτες
•    εκπαιδεύει νέους μουσικούς μέσω σεμιναρίων, master classes, ανοιχτών δοκιμών και συναυλιών εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με στόχο την προετοιμασία μιας νέας γενιάς άξιων μουσικών
•    οργανώνει τακτικά συναυλίες με κοινωνικό – περιβαλλοντικό προσανατολισμό σε φυλακές, γηροκομεία, ορφανοτροφεία ακόμα και κατ” οίκον, σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές και Περιβαλλοντικές οργανώσεις
•    οργανώνει συναυλίες με την σύμπραξη άνεργων μουσικών
•    οργανώνει φεστιβάλ αφιερωμένα στην σύμπραξη της κλασικής με την παραδοσιακή μουσική
•    επεκτείνει τις δραστηριότητες του στην επαρχία και το εξωτερικό
•    προσφέρει τις συναυλίες του με πολύ χαμηλό εισιτήριο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Ωδείο Αθηνών, το φοιτητικό εισιτήριο θα είναι στην τιμή των 2 ευρώ, ενώ το κανονικό στα 10 ευρώ.

Γενικός διευθυντής του συνόλου είναι ο σολίστ κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας, καλλιτεχνικός διευθυντής ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης, ενώ διευθυντής παραγωγής ο σχεδιαστής ήχου Άγης Γυφτόπουλος.

http://rethemnosnews.gr/
Enhanced by Zemanta

« Ο Καραγκιόζης και το Τζίνι» στο Νευς Αμάρι και στο Αποδούλου


Το Σάββατο 17 Αυγούστου στο χωριό Νευς Αμάρι η ΕΙΔΟΜΕΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρίου και την συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΜΑΡΙΟΥ – ΟΨΙΓΙΑ «ΣΑΜΙΤΟΣ» παρουσιάζουν την παράσταση Θεάτρου Σκιών « Ο Καραγκιόζης και το Τζίνι» .

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8:00μ.μ. με Εργαστήρι Φιγούρας & Ιστορική αναδρομή Θεάτρου Σκιών και στις 9:00 μ.μ. θα ξεκινήσει η παράσταση.

Στις 20 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη στο χωριό Αποδούλου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποδούλου η ΕΙΔΟΜΕΝ παρουσιάζει τον « Καραγκιόζη Πολυτεχνίτη».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8:00μ.μ. με Εργαστήρι Φιγούρας & Ιστορική αναδρομή Θεάτρου Σκιών και στις 9:00μ.μ. θα ξεκινήσει η παράσταση.

Απολύσεις και στον Ναύσταθμο Κρήτης;

Σε διαθεσιμότητα και πιθανή απόλυση οδηγούνται περίπου 30 εργατοτεχνίτες και στον Ναύσταθμο Κρήτης. 


Αυτό επισημάνθηκε σε συνάντηση με μέλη του Δ. Σ. του Συνδέσμου Εργατοτεχνικού Προσωπικού του Ναυστάθμου Κρήτης που είχε προχθές ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γιώργος Σταθάκης, στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι εκπρόσωποι των εργατοτεχνιτών, τον ενημέρωσαν για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε πρόσφατα η κυβερνητική πλειοψηφία και οι οποίες οδηγούν περίπου 30 συναδέλφους τους στη Σούδα και άλλους 300 πανελλαδικά σε διαθεσιμότητα και πιθανή απόλυση. Οι εργαζόμενοι παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, τονίζοντας ότι δεν πλεονάζει κανείς, δεν έχει προηγηθεί αξιολόγηση δομών ή προσωπικού όπως προβλέπεται, ενώ δε θα είναι δυνατή ούτε η μετάταξή τους σε άλλον φορέα λόγω της εξειδίκευσής τους».

Από τη μεριά του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επεσήμανε, πως «οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που προβλέπουν διαθεσιμότητα και οριζόντιες 'τυφλές' απολύσεις για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους δεν αποτελούν μνημονιακή δέσμευση αλλά ιδεολογική εμμονή. Ο στόχος για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα μέχρι το 2015 έχει ήδη επιτευχθεί, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει σχεδόν 150 χιλιάδες εργαζόμενοι με πρόωρη συνταξιοδότηση, εφεδρεία, διαθεσιμότητα, ή απόλυση. Ωστόσο, στην Ελλάδα εφαρμόζεται πλέον μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία οδηγεί στην αποδόμηση της δημόσιας διοίκησης και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων».

Καταλήγοντας ο κ. Σταθάκης τόνισε «την ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής, που φέρνει ανεργία, φτώχεια και ύφεση».

Δέντρο καταπλάκωσε και διέλυσε αυτοκίνητο στα Χανιά


Μεγάλες ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο προκάλεσε η πτώση ενός αλμυρικιού χθες το μεσημέρι στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων.

 Ενα μεγάλο αλμυρίκι κατέρρευσε στο τμήμα του δρόμου δίπλα στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων πέφτοντας πάνω στο μπροστινό μέρος οχήματος  το οποίο και διέλυσε. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές αφού ο οδηγός είχε απομακρυνθεί.

Πάρκαρα το αυτοκίνητο για να πάω να πιω ένα καφέ κοντά στη θάλασσα. Εκεί μου  είπαν μετά από λίγο  ότι ένα δέντρο πλάκωσε ένα αυτοκίνητο, ήρθα και είδα ότι ήταν το δικό μου. Η  ζημιά είναι πολύ μεγάλη είπε στα Χανιώτικα Νέα ο ιδιοκτήτης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως  δεν φύσηξε, ούτε αέρα έβγαλε. Δεν ξέρω τι να πω. Τα αλμυρίκια ξεπατώνονται χωρίς αέρα, πέφτουν με το παραμικρό γιατί δεν έχουν ριζικό σύστημα.

Παραθεριστές της περιοχής ανάφεραν πως γίνεται προσπάθεια να κλαδευτούν τα δέντρα ωστόσο υπάρχουν διάφορα άτομα που ζητούν να μην γίνεται κανένα κλάδεμα και να μην κόβεται κανένα δέντρο.  Καθόμασταν στην παραλία και μας είπαν ότι έπεσε ένα δέντρο πάνω σε ένα αυτοκίνητο.

Το όχημα καταστράφηκε από τη μέση και μπροστά. Ερχονται συνεργεία να κλαδέψουν αλλά δεν τους αφήνουν. Τους λένε να μην κόψουν ούτε ένα κλαδί και φτάνουν τα δέντρα όπως τα αλμυρίκια με 15 μέτρα ακτίνα τα κλαδιά τους, χωρίς ριζικό σύστημα, μέχρι κάποια στιγμή να πέσουν. Τώρα έγινε το συμβάν με το αυτοκίνητο, ευτυχώς που δεν υπήρχε κάποιος άνθρωπος  είπε ο κ. Γιάννης.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την αστυνομία, ενώ συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Χανίων απομάκρυναν τα πεσμένα κλαδιά.

prismanews.gr

Αυγενάκης: Στις εκδηλώσεις Γέργερης, Νυβρίτου και Σκουρβούλων για τους πεσόντες από τα γερμανικά στρατεύματα

Στις εκδηλώσεις της επετείου τιμής  και μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος  Γόρτυνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέργερης σήμερα Τετάρτη, 14 Αυγούστου, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και απέδωσε φόρο τιμής για τους ήρωες κατοίκους της Γέργερης και της Νυβρίτου που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πριν από 69 χρόνια. 

Επίσης ο κ. Λ. Αυγενάκης παραυρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι στις εκδηλώσεις μνήμης της 69ης Επετείου εκτελέσεως 36 πολιτών στα Σκούρβουλα, από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής το 1944, που διοργάνωσε ο Δήμος Φαιστού, το Τοπικό Συμβούλιο Σκουρβούλων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.

Το «Άγιον Όρος» του Ε. Βαρλάμη στο Ηράκλειο της Κρήτης

Τη διεθνούς φήμης έκθεση του καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη, με τίτλο «Το Άγιον Όρος», αναμένεται να φιλοξενήσει από το ερχόμενο Σάββατο το Ηράκλειο. Η έκθεση παρουσιάζεται στο Ηράκλειο μετά τις Βρυξέλλες, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και στους επισκέπτες να βιώσουν την ατμόσφαιρα και τη μυσταγωγία του Αγίου Όρους. Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου από το Σάββατο 17 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Μετά τις Βρυξέλλες, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο στο Ηράκλειο. Η Διεθνούς Φήμης Έκθεση Ζωγραφικής του καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη «Το Άγιον Όρος», που διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου, με την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ανοίγει τις πύλες τις για το κοινό.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Αθωνική Πολιτεία, που ο διεθνούς φήμης Έλληνας ζωγράφος τη θεωρεί πολύτιμη Κιβωτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Μια κιβωτός που διαφύλαξε και συνεχίζει να διατηρεί και σήμερα τις υψηλές αξίες της ορθοδοξίας και του πολιτισμού μας.

Η έκθεση αυτή παρουσιάζεται στο Ηράκλειο μετά τις Βρυξέλλες, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και στους επισκέπτες, και προπάντων στις γυναίκες και τα παιδιά, να βιώσουν την ατμόσφαιρα, την ειρήνη και τη μυσταγωγία του Όρους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013, στις 8 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, και η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

http://www.neakriti.gr

Απανωτά κρούσματα δηλητηρίασης σε γύπες σε όλη την Κρήτη

Οι γύπες δηλητηριάζονται συνήθως γιατί τρώνε άλλα είδη ζώων 

Τρεις γύπες με συμπτώματα δηλητηρίασης παρέλαβαν οι εθελοντές στο παράρτημα του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) στο Ηράκλειο. Τα όρνια σύμφωνα με το zoosos κατέφθασαν στον σταθμό πρώτων βοηθειών ο ένας Καστέλι και οι δύο άλλοι από τον νομό Ρεθύμνου.

Το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. μέσω της εκπροσώπου του στο νησί Γεωργίας Παρασύρη ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στο να φτάσουν τα πτηνά το γρηγορότερο κοντά τους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε από τη Δασική Υπηρεσία Ρεθύμνου τον κ. Νίκο Κατριτζιδάκη και τους δασοφύλακες που έσπευσαν ύστερα από έκκληση μας στις περιοχές Δαμνόνι και Σελιά, όπου είχαν πέσει τα πτηνά, την κτηνίατρο Εμμανουέλα Θεοδωράκη για την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε συνεννόηση μαζί μας και πριν της αποστολής τους στο Ηράκλειο, τα Κ.Τ.Ε.Λ. Χανίων και Ηρακλείου, το Στέλιο Σκορδίλη, την Κτηνιατρική Κλινική του Γιώργου Παρασύρη.

Κάναμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για τη σωτηρία τους. Είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη των περιστατικών μας. Ενημερώνουμε ότι υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες κρούσματα δηλητηρίασης και σε άλλες περιοχές. Χθες εξέπνευσε επίσης γύπας στον Αλμυρό Αγίου Νικολάου, πριν τη διακομιδή του στο κέντρο.

Οι γύπες δηλητηριάζονται συνήθως γιατί τρώνε άλλα είδη ζώων (π.χ. τρωκτικά) που έχουν πεθάνει μετά από φόλα ή άλλα δηλητήρια (π.χ. ποντικοφάρμακο). Αυτού του είδους δηλητηρίαση χαρακτηρίζεται ως δευτερογενής.

prismanews.gr

Εισαγγελική παρέμβαση για τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς στα ξενοδοχεία

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεσης του κυκλώματος που φέρεται να έφερνε στην Ελλάδα και στην Κρήτη ειδικότερα, αλλοδαπούς εργαζόμενους, τους οποίους διοχέτευσε σε πόστα, κυρίως, σε ξενοδοχεία.

Το σχετικό πόρισμα που συνέταξε το μεικτό κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, του ΙΚΑ και της Οικονομικής Αστυνομίας έφθασε στα χέρια του Εισαγγελέα που αμέσως ζήτησε την περαιτέρω διερεύνση της υπόθεσης, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες

Την εξέταση θα διενεργήσει η υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηρακλείου, αφού διαβιβαστεί ο σχετικός φάκελος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία αναφέρει πάνω από 50 περιπτώσεις αλλοδαπών, ενώ στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται και Έλληνες και αλλοδαποί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ξενοδόχοι ισχυρίστηκαν στο μεικτό κλιμάκιο που ερευνούσε την υπόθεση στο αρχικό στάδιο, ότι οι ίδιοι έδιναν χρήματα στους ανθρώπους που έφερναν τους αλλοδαπούς προκειμένου να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές στη χώρα καταγωγής τους.

Πηγή: cretalive

Έκθεση Κρητικών Προϊόντων – Επιχειρηματική Αποστολή στο Κίεβο!

Στα πλαίσια των προσπαθειών της Περιφέρειας Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, για την στήριξη και την εξωστρέφεια των ποιοτικών κρητικών προϊόντων σε νέες αγορές του εξωτερικού, το Επιμελητήριο Ρεθύμνου σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή στην Έκθεση Κρητικών Προϊόντων – Επιχειρηματική Αποστολή,  που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κιέβου της Ουκρανίας και σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήρια των νομών, τον ΣΕΚ καθώς και τους φορείς του τουρισμού και του real estate (κτηματομεσιτικά) του νησιού.

Η έκθεση προγραμματίζεται για τις 11 – 14 Οκτωβρίου 2013 στο Κίεβο.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι 4 ημέρες και αφορά τους παρακάτω κλάδους:
- Αγροτικά προϊόντα – τρόφιμα – ποτά
- Τουρισμός
- Real Estate - Κτηματομεσιτικά

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια του Κιέβου έχει εξασφαλίσει για τους επιχειρηματίες του νησιού μας:
• Δωρεάν παραχώρηση περιπτέρου, για όλες τις μέρες.
• Δωρεάν παραχώρηση εξοπλισμού του περιπτέρου (ψυγεία, φωτισμός, πάγκοι, ράφια κα).
• Διευκόλυνση στον εκτελωνισμό των προϊόντων με χαμηλό κόστος λόγω ομαδικής μεταφοράς προϊόντων από την Κρήτη προς την Ουκρανία.
• Διαμονή – με οικονομικούς όρους.
• Μεταφορά προς και από τον εκθεσιακό χώρο με  mini bus.
• Δωρεάν διαφήμιση που θα αφορά στην έκθεση.
• Παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα στον ίδιο χώρο, θα συνδέσουν την έκθεση με την «Κρητική εβδομάδα στο Κίεβο» που αποτελεί το κεντρικό σύνθημα με το οποίο θα γίνει η διαφήμιση των εκδηλώσεων.

Από πλευράς των επιχειρήσεων, οι υποχρεώσεις αφορούν στα αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο- Κίεβο-Ηράκλειο, έξοδα διαμονής, σίτισης και μεταφοράς προϊόντων (ομαδική αποστολή από την Κρήτη, με χαμηλότερο κόστος).

Λόγω των περιορισμένων συμμετοχών και για την καλύτερη διοργάνωση της έκθεσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, το αργότερο έως 30 Αυγούστου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου τηλ. 28310 57330 κ. Θ. Τσαούλη

goodnet.gr

Στ' Ανώγεια ξαπόστειλαν το φασισμό στα κατώγια

Οι νέοι πορεύτηκαν ώς την πλατεία Αρμί όπου έγιναν ένα με το πλήθος, καθώς σύσσωμο το χωριό συμμετείχε στις εκδηλώσεις
Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ /enet.gr

«Τα Ανώγεια και τη Βιάννο τα 'κάψαν οι ναζί, φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί». Με αυτό το σύνθημα ολοκλήρωσαν οι νέοι και οι νέες των ιστορικών Ανωγείων της Κρήτης την αντιφασιστική πορεία που πραγματοποίησαν χθες με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος του χωριού.

Η νεολαία του χωριού συγκεντρώθηκε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και πραγματοποίησε την Αντιφασιστική Πορεία με πανό και συνθήματα διασχίζοντας το χωριό και βροντοφωνάζοντας ότι «τίποτα ποτέ δεν μπορεί να ξεχαστεί, καθώς όλοι μας μεγαλώσαμε με τις ιδέες και τις αξίες που μας μετέδωσαν ξεχωριστά οι δικοί μας άνθρωποι που βίωσαν στο πετσί τους τις μαύρες μέρες της Κατοχής και τον όλεθρο και θάνατο που σκόρπισε ο φασισμός».

Οι νέοι στη συνέχεια εισήλθαν στην πλατεία Αρμί όπου έγιναν ένα με το πλήθος, καθώς σύσσωμο το χωριό συμμετείχε στις εκδηλώσεις. Δοξολογία προς τιμήν των πεσόντων τέλεσε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, μπροστά στο άγαλμα με τα ονόματα όλων των νεκρών Ανωγειανών σε όλους τους πολέμους που τους χρειάστηκε η πατρίδα.

Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στους πεσόντες. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από όλους τους φορείς του τόπου.

Μεταξύ άλλων, στα Ανώγεια βρέθηκαν χθες η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Ρεθύμνου Ανδρέας Ξάνθος και Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος και ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου Μανόλης Πετράκης.

Ο Γιάγκος Χαιρέτης με το λαούτο του είπε ένα τραγούδι και συγκίνησε με την ερμηνεία του.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός Ζαχαρένια Κεφαλογιάννη ανέλυσε στους παρευρισκομένους όλο το χρονικό του Ολοκαυτώματος και τα μηνύματα που περνάει αυτό μέχρι τις μέρες μας, καθώς και για τους κινδύνους που γεννιούνται από ανθρώπους που ασπάζονται φασιστικές και ρατσιστικές ιδεολογίες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, είχε τονίσει:

«Για τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ανωγείων, στη μνήμη της 69ης επετείου του Ολοκαυτώματος, η Πολιτιστική Επιτροπή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων και ο Σύλλογος των Σεισάρχων, ο Σκακιστικός Ομιλος Ανωγείων αλλά κυρίως και με τη συμμετοχή και δραστηριότητα μιας μεγάλης ομάδας νέων, οργανώσαμε ένα τριήμερο με ποικίλες εκδηλώσεις ενάντια στο φασισμό.

»Αφορμή γι' αυτή τη θεματολογία στάθηκαν όχι μόνον τα αυξανόμενα φαινόμενα νεοφασισμού στη χώρα μας και στην Ευρώπη γενικότερα, αλλά και η ευθύνη μας να υπενθυμίζουμε στις νεότερες γενιές, των Ανωγειανών και όλων των Ελλήνων, τα δραματικά παθήματα που έχει βιώσει το χωριό μας από την εγκληματική δράση του φασισμού διαχρονικά.

»Ομως σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ έχουμε ανάγκη και κάτι άλλο, να μελετούμε με προσοχή και νηφαλιότητα τις διαφορετικές όψεις της ανθρώπινης φύσης, τις καθημερινές ανθρώπινες συμπεριφορές και να μην τις θεωρούμε όλες φυσικές και αυτονόητες.

Γιατί ακόμα και σήμερα πολλοί λαοί ή άτομα ή οργανωμένες ομάδες συμβαίνει να θεωρούν, περισσότερο ή λιγότερο συνειδητά, "ότι κάθε ξένος είναι εχθρός". Αυτή η πεποίθηση βρίσκεται στο βάθος της ψυχής μας σε λανθάνουσα μορφή.

»Πολλές φορές βλέπουμε να εκδηλώνεται μεμονωμένα και ασυντόνιστα.

»Οταν όμως αυτή η ανομολόγητη σκέψη αποτελέσει τη μείζονα κυρίαρχη σκέψη ενός συλλογισμού, τότε στο τέλος της αλυσίδας βρίσκεται η φρίκη και η κτηνωδία των ολοκαυτωμάτων».

Η Ελένη Μενεγάκη ενθουσιάστηκε με τα νερά του Μπάλου


Η Ελένη Μενεγάκη και ο Ματέο Παντζόπουλος μετά από πρόσκληση του Δημήτρη Κοντομηνά να περάσουν μερικές μέρες μαζί του εν πλω, άφησαν για λίγο τα Άχλα της Άνδρου.

Στο ταξίδι αυτό με προορισμό την Κρήτη η παρουσιάστρια δεν είχε μαζί της τα τρία της αγγελούδια!

Η Ελένη Μενεγάκη ενθουσιάστηκε με τα νερά του Μπάλου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη των Χανίων.

Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού Hello εντόπισε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια του μπάνιου τους στην περιοχή. Μάλιστα φορούσαν ακριβώς τις ίδιες αποχρώσεις μαγιό και έδειχναν ευτυχισμένοι!

Τις περισσότερες ώρες τις μέρας το ζευγάρι βρισκόταν στο σκάφος του κ. Κοντομηνά μαζί με φιλική παρέα, ενώ αργά το απόγευμα επισκέπτονταν όλοι μαζί γραφικές ψαροταβέρνες του νησιού.

Τσουχτερές οι διακοπές στην Ελούντα – Έπεσαν οι τιμές στο Ηράκλειο


Παρά την οικονομική κρίση, υπάρχουν τουριστικοί προορισμοί στη χώρα μας που έχουν αυξήσει δραματικά τις τιμές τους εφέτος τον Αύγουστο – Αύξηση 17,1 % στην Ελούντα Παρά την οικονομική κρίση, υπάρχουν τουριστικοί προορισμοί στη χώρα μας που έχουν αυξήσει δραματικά τις τιμές τους εφέτος τον Αύγουστο – Αύξηση 17,1 % στην Ελούντα

Η πολυτέλεια κοστίζει και για να κλείσει κάποιος δωμάτιο στην περιοχή της Ελούντας το μέσο κόστος υπολογίζεται στα 302 ευρώ. Πρόκειται για στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων που αποτυπώνουν την εκτίναξη των τιμών των ξενοδοχείων στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με το ΙΤΕΠ, ο εφετινός Αύγουστος στην Ελλάδα είναι ο ακριβότερος της τελευταίας τριετίας καθώς η μέση τιμή για ένα δίκλινο διαμορφώνεται στα 131 ευρώ, αυξημένη κατά 10% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, παρά την οικονομική κρίση, υπάρχουν τουριστικοί προορισμοί στη χώρα μας που έχουν αυξήσει δραματικά τις τιμές τους τον Αύγουστο του 2013 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012.

Τα πρωτεία κατέχει η Μύκονος, όπου τα ξενοδοχεία της πόλης της Μυκόνου αύξησαν φέτος τις τιμές κατά 43,1%. Προορισμοί στη Σαντορίνη, στη Χαλκιδική, στην Κρήτη έχουν επίσης αυξήσει τις τιμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ημεροβίγλι, η τιμή για μια νύχτα τον Αύγουστο ανέρχεται στα ... 406 ευρώ, από 291 ευρώ πέρυσι και 288 ευρώ το 2011.

Στα 323 ευρώ διαμορφώνεται η μέση τιμή ξενοδοχείου στο Φηροστεφάνι (αύξηση 37,4% σε ένα έτος), στα 302 ευρώ στην Ελούντα (αύξηση 17,1%) ενώ στα 343 ευρώ, αυξημένη κατά 14%, είναι η τιμή της διανυκτέρευσης στην Οία. Αντίθετα, η Ρόδος, το Ηράκλειο, η Κέρκυρα είναι από τους προορισμούς, στους οποίους οι ξενοδοχειακές τιμές παρουσιάζουν μείωση μέχρι και 17%.

prismanews.gr

Πώς έστησαν το παραμάγαζο οι μαυραγορίτες με τα ανύπαρκτα ένσημα

Πώς είχε στηθεί η απάτη με τους ανασφάλιστους εργαζομένους στην Κρήτη


Στη διάθεση της Δικαιοσύνης βρίσκεται το πόρισμα - φωτιά της Οικονομικής Αστυνομίας και της Επιθεώρησης Εργασίας στο Ηράκλειο για την απάτη που είχε στηθεί εντός και εκτός Ελλάδος και αφορά στην «μαύρη εργασία» με πρώτο πλάνο ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης.

Η έρευνα αφορά σε ανασφάλιστους εργαζόμενους από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι μέσω εικονικών εταιρειών, προωθούνταν ουσιαστικά για «μαύρη εργασία» κατά κύριο λόγο σε ξενοδοχεία της Κρήτης αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις.

Οι «εταιρείες» αυτές που εμφανίζονται να έχουν έδρα στο Βέλγιο και στην Κύπρο αντίστοιχα φέρονται να εκμεταλλεύονταν τις διακρατικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα βάσει των οποίων ένας εργαζόμενος από χώρα της Ε.Ε. μπορεί να δουλέψει σε άλλο κράτος-μέλος με τον εργοδότη να μην υποχρεούται να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές καθώς ο εργαζόμενος είναι ασφαλισμένος στην πατρίδα του.

Από την έρευνα που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη μετά από καταγγελίες, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον σε 60 περιπτώσεις εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες, οι αλλοδαποί ήταν ανασφάλιστοι και στην Ελλάδα και στη χώρα τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος έχει σαφή εικόνα της υπόθεσης, γι’ αυτές τις 60 περιπτώσεις (από Ολλανδία, Βουλγαρία και άλλες χώρες) έγινε διασταύρωση των στοιχείων στα κράτη τους και διαπιστώθηκε ότι είναι ανασφάλιστοι. Δεν είναι εγγεγραμμένοι πουθενά. Ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις εργαζομένων που ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί καθώς απασχολούνται σε άλλες επιχειρήσεις, οι οποίοι τελούν υπό το ίδιο «καθεστώς σύγχρονης δουλείας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πόρισμα παραδόθηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου που πλέον καλείται να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, η οποία διαφαίνεται να έχει προεκτάσεις και στην υπόλοιπη χώρα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου επίσης προωθούνταν με την ίδια μέθοδο ανασφάλιστοι εργαζόμενοι με σοβαρές πτυχές που έχουν να κάνουν με την εισφοροδιαφυγή αλλά και τον κίνδυνο κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων.


Πηγή: cretalive.gr

Στο... σκοτάδι τα Χανιά εξαιτίας των «κυνηγών» μετάλλων

Το φαινόμενο έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις, σε μια περίοδο που η κίνηση στο οδικό δίκτυο κατά τις νυχτερινές ώρες είναι αυξημένη αλλά και πολλοί οδηγοί που έχουν έρθει ως τουρίστες στη Κρήτη δεν είναι εξοικειωμένοι με τους δρόμους

Είναι γνωστό ότι πολλοί κόμβοι και δρόμοι των Χανίων αλλά και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, παραμένουν χωρίς φωτισμό εξαιτίας της δράσης επιτήδειων που κλέβουν χιλιόμετρα καλωδίων για να αποσπάσουν και στη συνέχεια να πουλήσουν το χαλκό.

Το φαινόμενο έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις, σε μια περίοδο που η κίνηση στο οδικό δίκτυο κατά τις νυχτερινές ώρες είναι αυξημένη αλλά και πολλοί οδηγοί που έχουν έρθει ως τουρίστες στη Κρήτη δεν είναι εξοικειωμένοι με τους δρόμους με συνέπεια η οδήγησή τους να αποκτά ένα επιπλέον στοιχείο επικινδυνότητας.

Την ίδια ώρα οι προσπάθειες για την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού αποδεικνύονται μάταιες, καθώς υπεύθυνος για τον φωτισμό του οδικού δικτύου σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης, (μετά την κατάργηση της ΔΕΣΕ) είναι ένας και μόνο ένας (!) ηλεκτρολόγος – μηχανικός, ο οποίος με συνεργείο δυο –τριών ατόμων στην κυριολεξία τρέχει και δεν φτάνει. Όπως σημείωσε ο ίδιος, το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στο νομό Χανίων.

Υπολογίζεται ότι από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα έχουν κλαπεί περίπου 20 χλμ υπόγειων καλωδίων ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιτήδειοι αφαίρεσαν καινούριους αγωγούς που μόλις είχαν τοποθετηθεί αλλά το έργο δεν είχε προλάβει να σφραγιστεί.

Από την Κίσαμο μέχρι τα Χανιά και λίγο πριν το Ρέθυμνο η πρακτική των κλοπών έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας με τα φώτα να παραμένουν σβηστά σε πολυσύχναστους κόμβους όπως του Πλατανιά και της Σούδας αλλά ακόμη και σε κόμβους όπως στα Νοπήγια, που συμπεριλαμβάνονται στα πιο επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ στα οποία έχουν σημειωθεί θανατηφόρα ατυχήματα.

Οι δράστες αφαιρούν τα υπόγεια καλώδια σε απόσταση χλμ, τραβώντας τα από σημεία που βρίσκονται σε παράδρομους του εθνικού δικτύου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από διερχόμενα οχήματα.

Πηγή: flashnews.gr

Δήμος Μαλεβιζίου: Ανάπλαση του μνημείου των πεσόντων στον Καμαριώτη


Τις εργασίες ανάπλασης του μνημείου πεσόντων στον Καμαριώτη, επιθεώρησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από... τον αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο, τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου του οικισμού Δημήτρη Σκέρλο και την Ασπασία Βεληβασάκη.

Πρόκειται για εργασίες που πραγματοποιούνται από πόρους του δήμου Μαλεβιζίου και αναδεικνύουν το μνημείο, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Οφείλουμε τα μέγιστα στους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Η ανάπλαση του μνημείου στον πανέμορφο Καμαριώτη, ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ως δημοτική αρχή, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής στην μνήμη των Ηρώων του οικισμού».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...