Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Αυγενάκης στον Παναγιωτόπουλο για το προσωπικό των αρχαιολογικών και αθλητικών υποδομών

Στο πρόβλημα που έχει προκύψει μεσούσης της τουριστικής περιόδου στους αρχαιολογικούς χώρους  της Κρήτης (Κνωσός, Φαιστός, Μουσεία Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων), σχετικά με την διαμαρτυρία των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στους αρχαιολογικούς χώρους, αναφέρεται σε επιστολή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του  ο κ. Λ. Αυγενάκης «οι υπάλληλοι των αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τις δραματικές επιπτώσεις στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό από τις επικείμενες απολύσεις του προσωπικού που εργάζεται σε διάφορους τομείς (αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητές, καθαρίστριες, διοικητικοί, αρχαιοφύλακες, εργατοτεχνίτες κλπ) διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων».

Επισημαίνει μάλιστα ότι, «η αποκεντρωμένη δομή του πολιτισμικού τουρισμού και των αθλητικών υποδομών είναι ιδιαίτερα φανερή στη χώρα μας, της οποίας η πολυνησιακή μορφή, η γεωγραφική κατανομή των πολιτιστικών της πόρων και των φυσικών της στοιχείων σε ολόκληρο τον εθνικό χώρο, χρειάζονται ορθή κατανομή του προσωπικού μετά από μελέτη και καταγραφή των αναγκών τους, προκειμένου να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα πρόσβασης από επισκέπτες και τουρίστες. Το πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα του τόπου μας αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ισχυρό κίνητρο τουριστικής έλξης των πόλεων και η ευθύνη για την προστασία, την συντήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλη.»

«Ως εκ τούτου», επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης στην επιστολή του, «είναι σημαντικό αφενός να διασφαλίσουμε την λειτουργία των αρχαιολογικών και αθλητικών υποδομών και αφετέρου να αποφύγουμε ενέργειες που ενδεχομένως επιδρούν αρνητικά στην εικόνα της χώρας και δημιουργούν αναστάτωση στους επισκέπτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...