Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ανακάλυψαν το αρχαίο Ηράκλειο στον βυθό της Αιγυπτιακής θάλασσας

Το Ηράκλειο, μια ευημερούσα και γνωστή πόλη στην οποία είχε αναφερθεί και ο ιστορικός συγγραφέας Ηρόδοτος, βρέθηκε στο βυθό της αιγυπτιακής θάλασσας.


Μέχρι το 2001 δεν υπήρξε καμία απόδειξη για την ύπαρξη της πόλης όμως μια ομάδα με επικεφαλής τον Γάλλο αρχαιολόγο θαλάσσια Franck Goddio ανακάλυψε τυχαία μερικά λείψανα που τους οδήγησαν σε μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 21ου αιώνα, μια υποβρύχια πόλη.

Ηράκλειο: "Κανένας μαθητής χωρίς κουλούρι, κανένα παιδί χωρίς φαγητό"!


Τρόπους να βοηθηθούν ουσιαστικά και με διακριτικότητα οι μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ακόμη και σίτισης αναζητά ο δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.



Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος προσανατολίζεται να έρθει ακόμη και σε συμφωνία μείωσης των ενοικίων στα κυλικεία σε αντάλλαγμα να δίδονται τρόφιμα σε μαθητές που έχουν ανάγκη.

Στην Κρήτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Η Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης που έχει προκηρύξει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 20.30, την ετήσια συνεστίασή της στο κέντρο «Άνοδος» στο Γάζι.


Η συνεστίαση θα είναι αφιερωμένη στα 95 χρόνια αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ και θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις Καλένδες οριστικά ..η επέκταση του σχεδίου πόλεως δυτικού Ηρακλείου

Σύμφωνα με την αριθ, 59972/2013 απάντηση του υπουργείου περιβαλλοντος σε ερώτηση του βουλευτή Μ.Κ. Κεφαλογιαννη στη Βουλή οι πολεοδομικές μελέτες επέκτασης του σχεδίου πόλεως Εσταυρωμένου- ΤΕΙ-Δυτικού Κέντρου Ηρακλείου που ανετέθησαν το 1995 (πριν 18 χρόνια), εγκατελείφθησαν διότι "δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις συμπληρωματικές μελέτες και έργα που θα έπρεπε να γίνουν..." και θα πρέπει τώρα

Δύο φορές πιο ακριβές στα Χανιά οι κλινικές και παρακλινές εξετάσεις!

Ολόκληρες περιοχές της χώρας πρωταγωνιστούν στη συνταγογράφηση κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων, για το α’ εξάμηνο του 2013. Σοβαρές υποψίες για παραβατικότητα – παράνομες συνταγογραφήσεις


Σε εκτενές ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής φιλοξενούνται στοιχεία όπου δείχνουν πως υπάρχουν συγκεκριμένοι νομοί, δέκα τον αριθμό, οι οποίοι είναι πρωταγωνιστές στη συνταγογράφηση.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύης στα Μάλια

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 15η Δεκεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου, Μάλια από 10.00 πμ.


Η εκδήλωση έχει σαν στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις προσπάθειες που καταβάλει ο Σύλλογος Γυναικών Μαλίων ώστε να προσφέρουν άμεση και αποτελεσματική βοήθεια σε συντοπίτες μας που την έχουν ανάγκη. 

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Θα πληρώσει το χρέος ο εγγυητής και όχι η άνεργος οφειλέτης, με δικαστική απόφαση"


Δικαιώθηκε ζευγάρι δανειοληπτων εκπαιδευτικών, από την Ιεράπετρα...



Σύμφωνα με την υπ.220/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας ,ζευγάρι δανειοληπτών εκπαιδευτικών ,από χρέος ύψους 261.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει μετά από πενταετή περίοδο χάριτος και σε βάθος πενταετίας, μόνο 12.000 ευρώ. αφού το δικαστήριο καθόρισε δόσεις πενταετίας 200χ60= 12000 ευρώ Για δε την διάσωση της κυρίας κατοικίας το 80% της αντικειμενικής αξίας αυτής. δηλ 223χ300=78.900ευρώ, επίσης "Κούρεμα χρέους 45,20% ", αποφάσισε για το ζευγάρι δανειοληπτών εκπαιδευτικών χωρίς παιδιά, το Ειρηνικοδικείο Ιεράπετρας ,εξαιρώντας από την εκποίηση εκτός από την κύρια κατοικία και δύο αγροτεμάχια και ένα αυτοκίνητο από το ζυγάρι..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...