Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Μαθητικό web radio στα Χανιά


Το πρώτο σχολικό και μαθητικό ραδιόφωνο στα Χανιά αλλά και σ' όλη την Ελλάδα βρίσκεται στη «συχνότητα» όχι των FM αλλά του Ιντερνετ και ειδικότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://blogs.sch.gr/esrblog/


Σε αυτή τη ραδιοφωνική παρέα ανήκει φέτος και το 10ο Δημοτικό σχολείο Χανίων, οι μαθητές του οποίου θα κάνουν την πρώτη τους εκπομπή το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί!

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για το θάνατο του πρώην Νομάρχη Ηρακλείου Στράτο Παπαδάκη

Ο Βουλευτης Μανώλης .Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ένας εξαίρετος άνθρωπος, συνεπής αγωνιστής και καλός φίλος - ο Στράτος Παπαδάκης πρώην Νομάρχης Ηρακλείου- έφυγε από κοντά μας. Απευθύνω στους οικείους του τα προσωπικά μου συλλυπητήρια μαζί με την υπόσχεση ότι το Ηράκλειο δεν θα τον λησμονήσει."

753.470 ευρώ αποζημίωση πήρε πατέρας που έχασε το παιδί του σε τροχαίο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε αποζημίωση 753.470 ευρώ, σε πατέρα 19χρόνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν μοτοσικλέτα στην οποία ήταν συνεπιβάτης προσέκρουσε σε μπάζα που είχε εγκαταλείψει εργολάβος πάνω στο οδόστρωμα.


Αναλυτικότερα, το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλιου του 1997, δύο ώρες περίπου μετά τα μεσάνυκτα, ο Ε.Μ. οδηγούσε το μηχανάκι του στο οποίο επέβαινε και ο 19χρόνος φίλος του στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου με κατεύθυνση τη Σούδα. Το μηχανάκι προσέκρουσε σε μπάζα ασφαλτοτάπητα, που προερχόντουσαν από εργασίες ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Ο οδηγός υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, με συνέπεια να εμφανίσει σπαστική τετραπληγία και να μείνει ανάπηρος κατά ποσοστό 80%, ενώ ο συνεπιβάτης τραυματίστηκε θανάσιμα.

Να σημειωθεί ότι από τα ποινικά δικαστήρια ο εργολάβος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών και 1 μηνός, ενώ ο επιβλέπων μηχανικός αθωώθηκε.

Στη συνέχεια, ο πατέρας του 19χρόνου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζήτησε από το ελληνικό Δημόσιο να του καταβληθεί, ως αποζημίωση και ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, το ποσό των 2.224.648 ευρώ ή διαφορετικά το ποσό των 491.943 ευρώ εφάπαξ και τμηματικά μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας του παιδιού του (εάν ζούσε).

Τα Διοικητικά Δικαστήρια των Χανιών έκριναν ότι ο θανάσιμος τραυματισμός οφείλεται αποκλειστικά σε κοινή υπαιτιότητα του εργολάβου του έργου, του επιβλέποντα μηχανικού και των βοηθών του (δεν υπήρχε σήμανση για τα έργα και δεν είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας) και ο βαρύτατος τραυματισμός του οδηγού οφείλεται σε υπαιτιότητα των τελευταίων και σε συνυπαιτιότητα του τραυματισθέντα, κατά ποσοστό 80% και 20%. Η συνυπαιτιότητα οφείλεται στο γεγονός ότι ο οδηγός δεν φορούσε κράνος, όπως είχε υποχρέωση από τον ΚΟΚ.

Τα δικαστήρια επιδίκασαν στον πατέρα το ποσό των 606.479 ευρώ ως αποζημίωση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη και το ποσό των 146.735 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.

Το χρηματικό αυτό ποσό, επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης του ελληνικού Δημοσίου κατά της εφετειακής απόφασης που είχε επιδικάσει την επίμαχη αποζημίωση.

Έτσι, το Δημόσιο υποχρεώνεται να καταβάλει το ποσό αυτό, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, καθώς είναι υπεύθυνο ως προς τις αστικές ευθύνες για τις ζημιές που προκαλούνται σε τρίτους εξαιτίας της εκτελέσεως δημοσίων έργων, έστω και αν η εκτέλεση των έργων αυτών έχει ανατεθεί με σύμβαση σε ιδιώτη ανάδοχο. Η ευθύνη του Δημοσίου είναι αυτοτελής και δεν επηρεάζεται από πιθανές άλλες ευθύνες του αναδόχου του έργου, καταλήγει το ΣτΕ.

«Εισβολή» εργαζομένων και ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης!

H ένταση δημιουργήθηκε με αφορμή το θέμα της διαθεσιμότητας, στην υγεία και την παιδεία.


Στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, "εισέβαλαν" λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, σχολικοί φύλακες, καθηγητές αλλά και μαθητές, που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα στους χώρους της Δημόσιας Υγείας και της Παιδείας.

Εκπαιδευτικοί στην Κρήτη με παχυλά εμβάσματα από την Κύπρο

Δύο περιπτώσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρέθηκαν με παχυλά εμβάσματα, που εστάλησαν από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από την Κύπρο, ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο Ηράκλειο της Κρήτης.


Η πρώτη περίπτωση αφορά δάσκαλο με το ύψος του εμβάσματος να ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ και η δεύτερη καθηγητή, σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου εστάλησαν 300.000 ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...