Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Χανιά: Δεν άνοιξαν δύο δημοτικά και έξι νηπιαγωγεία

Δεν χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς σε δύο Δημοτικά σχολεία και σε έξι νηπιαγωγεία των Χανίων.


Όπως είπε στο Flashnews.gr o επικεφαλής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Ηλίας Ποντικάκης, υπάρχουν εκπαιδευτικοί από μετατάξεις ή αποσπάσεις οι οποίοι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να τοποθετηθούν έτσι ώστε «πάση θυσία αυτά τα σχολεία να ανοίξουν αύριο».

Παράλληλα τόνισε πως αρκετά νηπιαγωγεία των Χανίων θα υπολειτουργήσουν καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις νηπιαγωγών. «Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε 40-45 νηπιαγωγούς», τόνισε ο κ. Ποντικάκης, επισημαίνοντας πως ειδικά φέτος εμφανίζεται αυξημένο το «φαινόμενο» των αδειών εκπαιδευτικών με την δικαιολογία των «επαπειλούμενων κυήσεων».

Επίσης -μέχρι τώρα- πρόβλημα υπάρχει και με τα Ειδικά σχολεία, καθώς δεν έχουν ακόμη εγκριθεί οι πιστώσεις Ειδικής Αγωγής, αν και ο κ. Ποντικάκης εξέφρασε την αισιοδοξία πως επειδή τα χρήματα προέρχονται από το ΕΣΠΑ, θα δοθούν αλλά με καθυστέρηση.



Πηγή: flashnews

Το "δεξί" χέρι του Χ. Θεοχάρη στην Κρήτη για το όργιο φοροδιαφυγής!

Το ... ‘δεξί’ χέρι του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ο Κρητικής καταγωγής Ηλίας Ξυρουχάκης, βρίσκεται από χθες στην Κρήτη πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες συσκέψεις με στελέχη εφοριών, βάζοντας στο στόχο ακόμη και τα βανάκια… των ελεύθερων επαγγελματιών!


Ο Ηλίας Ξυρουχάκης, που κατάγεται από το Καστέλι Κισσάμου, έφτασε χθες το πρωί στα Χανιά και σήμερα αναμένεται να βρεθεί στο Ηράκλειο, προσκαλώντας υπηρεσιακές συναντήσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη –και του ΣΔΟΕ- της Ανατολικής Κρήτης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στις συσκέψεις αυτές ζητείται η αυστηροποίηση των φορολογικών ελέγχων στο νησί, για να καταπολεμηθεί ο ‘δράκος’ της φοροδιαφυγής που παραμένει σε υψηλά ποσοστά και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές.

«Η παρουσία αυτή του Ηλία Ξυρουχάκη σε Χανιά και Ηράκλειο λέει πολλά, και οι απαιτήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής στο νησί είναι μεγάλες

 . Στις συσκέψεις αυτές μας ζητείται να αυξηθούν οι έλεγχοι σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, όπου εξακολουθεί να οργιάζει η φοροδιαφυγή, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, αλλά και στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών» λέει στο Creteplus.gr εφοριακός που πήρε μέρος σε μια τέτοια σύσκεψη.

Τα … βανάκια στο στόχαστρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στόχο των εφοριακών μπαίνουν σε πιο οργανωμένη βάση τα … βανάκια (φορτηγάκια) ελεύθερων επαγγελματιών όπως είναι ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, που μέσα σε αυτά έχουν στήσει ένα ολόκληρο κινητό … συνεργείο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους δίχως να κόβουν τις απαραίτητες αποδείξεις.

Η εντολή που δόθηκε, είναι, να ελέγχονται αυστηρά τα αυτοκίνητα αυτά , να ακινητοποιούνται, και να γίνεται ο έλεγχος ακόμα και για την μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών που … δικαιολογούνται μόνο από την παροχή υπηρεσιών σε κατοικίες και καταστήματα, αλλά δεν συνοδεύονται από τις κατάλληλες αποδείξεις και τιμολόγια.
creteplus.gr

Ξεμπλοκάρουν τέσσερις Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί στην Κρήτη

Φως στο τούνελ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε τέσσερις οικοδομικούς συνεταιρισμούς, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα υπάρξουν εξελίξεις με σκοπό το... ξεμπλοκάρισμα τους.


Ήδη έχουν εγκριθεί οι 4 περιβαλλοντικές μελέτες που αφορούν τους συνεταιρισμούς σε Ηράκλειο και Χανιά με τις ανακοινώσεις να γίνονται μετά τις 10 Σεπτέμβρη και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Οι οικοδομικοι συνεταιρισμοί που αναμένεται να ξεμπλοκάρουν είναι οι παρακάτω σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης:

1.10 Πολεοδόμηση έκτασης 126,611 στρ. περίπου ιδιοκτησίας Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και μελών ΤΕΕ-ΤΑΚ στη θέση «Καλαμαύκα – Αράπη Κεφάλη», Δήμου Χερσονήσου (τέως Δήμου Γουβών), Π.Ε. Ηρακλείου, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 169186/4-7-2013 έγγραφο του ΥΠΕΚΑ.

1.11 Πολεοδόμηση έκτασης 293 στρεμμάτων (293.230,41 τ.μ.) ιδιοκτησίας Ανώνυμη Κτηματική – Τεχνική – Κατασκευαστική και Οικιστική Εταιρεία με τον διακριοτικό τίτλο «ΗΛΙΟΘΕΑ Α.Ε.», στη θέση «Πλατύβολα – Ξυ Κεφάλι», Δήμου Χερσονήσου (τέως Δήμου Γουβών), Π. Ε. Ηρακλείου, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 169641/29-07-2013 έγγραφο του ΥΠΕΚΑ.

1.12 Πολεοδόμηση έκτασης 100.603,5 τ.μ., στη θέση 'Βαρδιάκι' της Δ.Ε. Ακρωτηρίου Δήμου Χανίων, ιδιοκτησίας της «Σταυρός Αναπτυξιακή Κατασκευαστική – Τεχνική – Επενδυτική – Τουριστική Κτηματομεσιτική Α.Ε. STAYROS BEACH RESORT», σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 169441/15-7-2013 έγγραφο του ΥΠΕΚΑ.

1.13 Πολεοδόμηση έκτασης 101.927,68 τ.μ. στη θέση 'Βαρδιάκι' στο Σταυρό Τ.Κ. Μουζουρά της Δ.Ε. Ακρωτηρίου Δήμου Χανίων, ιδιοκτησίας του «Παραθεριστικού Οικοδομικού Συν/σμού Συνδέσμου Εφημέριων Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου ο Άγιος Γεώργιος ΣΥΝ. Π.Ε σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 169630/26-7-2013 έγγραφο του ΥΠΕΚΑ.
creteplus.gr

Ηράκλειο: 93 αγρότες στο σκαμνί για τα επεισόδια του 2009

Στο σκαμνί θα καθίσουν 93 αγρότες από το Ηράκλειο για τα επεισόδια που είχαν γίνει στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης το 2009 στο πλαίσιο αγροτικών κινητοποιήσεων.


Ηράκλειο — Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, οι κλητεύσεις έφτασαν στα χέρια των αγροτών που κατηγορούνται για τα επεισόδια, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΟΑΣΝΗ Γιώργου Τζωρτζάκη.

Σύμφωνα με διάταξη που υπήρχε, αναστέλλονταν όλες ο δίκες που είχαν να κάνουν με επεισόδια αγροτών τα οποία είχαν γίνει μέχρι 31/12/12.

"Δεν ξέρω τι άλλαξε και πήραν πίσω τη διάταξη. Θα πάμε στην Αθήνα για να εξετάσουμε καλύτερα το θέμα", δήλωσε στο flashnews ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ.

Πυρκαγιά στο κέντρο του Ηρακλείου!

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης...


Σήμα για άμεση επέμβαση δόθηκε απόψε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο κέντρο του Ηρακλείου!

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της υπηρεσίας προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στη λεωφόρο Καλοκαιρινού.

cretalive.gr

Σοβαρός τραυματισμός σε τροχαίο στη Σητεία

Χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να απεγκλωβιστεί ο άτυχος οδηγός από τις λαμαρίνες του αυτοκινήτου


Σοβαρά τραυματισμένος ανασύρθηκε από το όχημά του ένας ηλικιωμένος άνδρας μετά από τροχαίο.

Ο 80χρονος οδηγός βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στην περιοχή Σταυροχώρι Σητείας, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους έχασε τον έλεγχο του οχηματος με αποτέλεσμα αυτό να εκραπεί της πορείας του.

Χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να απεγκλωβιστεί ο άτυχος άνδρας από τις λαμαρίνες του αυτοκινήτου.

Ο 80χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιεράπετρας φέροντας σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρά τραύματα.

Πηγή flashnews.gr

Χανιά: Στο δήμο η κυριότητα της έκτασης των Αγίων Αποστόλων

Την διεκδικούσαν ιδιώτες


Στο Δήμο Χανίων ανήκει πλέον η περιοχή των Αγίων Αποστόλων, που διεκδικούσαν ιδιώτες, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο, το Στ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 3003/2013 απόφασή του, απέρριψε κατά πλειοψηφία την αίτηση ακυρώσεως έξι συνιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή Αγίων Αποστόλων Χανίων, οι οποίοι είχαν ζητήσει την άρση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που είχε κηρυχθεί το 1966 και συντελεστεί στα ακίνητά τους, συνολικού εμβαδού 42 στρεμμάτων.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο δέχθηκε, κατά πλειοψηφία, του ισχυρισμούς του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο σκοπός της επίδικης απαλλοτριώσεως έχει πραγματοποιηθεί και ότι αυτός δεν ήταν μόνο η ανέγερση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στην επίμαχη περιοχή, αλλά και η πραγματοποίηση λουτρικών εγκαταστάσεων, καθώς και η εκτέλεση έργων εξωραϊσμού και διαμορφώσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αρχικά ο ΕΟΤ και από το 1984 και εξής ο Δήμος Νέας Κυδωνίας και ο Δήμος Χανίων προέβησαν σε σειρά έργων εξωραϊσμού και λουτρικών εγκαταστάσεων, διαμόρφωσαν τις παραλίες με τις αναγκαίες λουτρικές εγκαταστάσεις και προέβησαν σε βασικά έργα εξωραϊσμού στην περιοχή.

Παράλληλα, οι δύο δήμοι ανέπτυξαν σειρά προγραμμάτων και δράσεων, με τα οποία βελτιώθηκε η τουριστική εικόνα της περιοχής, καθιστώντας την πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης των Χανίων αλλά και για κάθε επισκέπτη της ευρύτερης περιοχής.

Νέα σεισμική δόνηση στη Νότια Κρήτη στις 11:16

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 11:16 σήμερα το πρωί στη Νότια Κρήτη και συγκεκριμένα στην υποθαλάσσια περιοχή του Τυμπακίου όπου το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται έντονη σεισμική δραστηριότητα.


Το μέγεθος του σεισμού, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν μεγέθους 3,7 Ρίχτερ, ωστόσο άλλα σεισμολογικά Ινστιτούτα ανέβαζαν το μέγεθός του σε 4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης προερχόταν 46 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τυμπακίου και το εστιακό του βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Κρήτη: Τέσσερα σχολεία δεν θα κάνουν αγιασμό λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι και την τελευταία στιγμή για την κάλυψη των κενών προκειμένου όλες οι σχολικές μονάδες να κάνουν αγιασμό, τελικά τα δημοτικά σχολεία σε Καστρί και Γαύδο αλλά και τα νηπιαγωγεία σε Ροδοβάνι και Κάντανο στα Χανιά σήμερα δεν θα ... πλημμυρίσουν από παιδικά χαμόγελα

Το πρώτο κουδούνι που θα σημάνει την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν θα χτυπήσει σήμερα σε τέσσερα σχολεία της Κρήτης. Πρόκειται για δύο δημοτικά σχολεία και δύο νηπιαγωγεία τα οποία δεν θα ανοίξουν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι και την τελευταία στιγμή για την κάλυψη των κενών προκειμένου όλες οι σχολικές μονάδες να κάνουν αγιασμό, τελικά τα δημοτικά σχολεία σε Καστρί και Γαύδο αλλά και τα νηπιαγωγεία σε Ροδοβάνι και Κάντανο στα Χανιά σήμερα δεν θα ... πλημμυρίσουν από παιδικά χαμόγελα. Τα παιδιά αυτών των σχολείων θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και να πάρουν τα βιβλία τους καθώς τα κενά σε όλη την Κρήτη είναι πολλά και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τα ... μπαλώματα.

«Είναι μία από τις δυσκολότερες χρονιές», δηλώνει στο prismanews.gr ο περιφερειάρχης εκπαίδευσης στην Κρήτη Απόστολος Κλινάκης.

«Προβλήματα υπάρχουν και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και στα ειδικά σχολεία. Οι πιστώσεις είναι περιορισμένες και με τη σχολική κοινότητα προσπαθούμε να βρούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα λύσεις», συμπληρώνει ο κ.Κλινάκης.

Παρά τις σημαντικές ελλείψεις, εκτιμάται ότι η ομαλή λειτουργία θα αποκατασταθεί στο τέλος του Σεπτέμβρη. 

Επαναπατρισμό αρχαιοτήτων που εκλάπησαν από τη Λιγόρτυνα και εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου

Ζητά με παρέμβασή του ο Λευτέρης Αυγενάκης.


Στα δεκάδες αρχαιολογικά ευρήματα που εκλάπησαν το 1896 από την Λιγόρτυνα και σήμερα εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, και Εξωτερικών κ.κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και Ευάγγελο Βενιζέλο αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, στο Τμήμα αρχαιοτήτων ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών, εκτίθενται ευρήματα της περιοχής της Λιγορτύνου και τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά την αρχαιολογική αποστολή Clermont-Ganneau το 1896. Τα ευρήματα αυτά ανήκουν σε τάφρους που συμπτωματικά ανακαλύφθηκαν, στην περιοχή της Λιγορτύνου, στην πεδιάδα της Μεσσαράς, παρήχθησαν ενώ η Κρήτη βρισκόταν υπό τη μυκηναϊκή κυριαρχία και απήχθησαν από την Ελλάδα παράνομα.»

Πρόκειται μεταξύ άλλων για μία λάρνακα, πήλινους κρατήρες, ρυτά ζωόμορφα αγγεία, κύλικες και διαφόρων ειδών πήλινα αγγεία τα οποία ανήκουν στην υστερομινωική περίοδο(1400 - 1200 π.Χ.).

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «μετά από 117 χρόνια σιωπής και αδιαφορίας από την Πολιτεία, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιγορτύνου για τον επαναπατρισμό των αρχαιοτήτων αυτών που ανήκουν στη Λιγόρτυνα, παράλληλα με τη προσπάθεια για δημιουργία ιστορικού και αρχαιολογικού Μουσείου στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου που έχει κλείσει, με σκοπό την έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων που εκτίθενται αυτή τη στιγμή στο Μουσείου του Λούβρου.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν υπάρχει σαφής καταγραφή των αντικειμένων που εκλάπησαν από την Λιγόρτυνα και πόσα και ποια είναι αυτά τα ευρήματα που εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου και ζητά τον επαναπατρισμό των εν λόγω ευρημάτων και την επιστροφή τους στη Λιγόρτυνα όπου και θα εκτίθενται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...