Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Έκτακτο! ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:Με αεροπλάνο στην Αθήνα μετά από ατύχημα!


Εσπευσμένα στην Αθήνα μεταφέρθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε στη διάρκεια ταξιδιού του στην Κρήτη την Τετάρτη το απόγευμα.

Άμεσα έφτασε στον τόπο καταγωγής του ειδικά εξοπλισμένο ιατρικά αεροπλάνο, το οποίο φρόντισε για την ασφαλή του επιστροφή στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταφέρθηκε στο θεραπευτήριο "Υγεία" όπου θα χειρουργηθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή από τον ορθοπεδικό ιατρό, Αθανάσιο Τσουτσάνη.

Ηράκλειο: Ο παππούς εξαφανίστηκε παραμονές Πρωτοχρονιάς


Πρόκειται για έναν 80χρονο, του οποίου η εξαφάνιση έχει δηλωθεί από τις 31/12/2012


Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, ο ηλικιωμένος άνδρας είναι από την πόλη του Ηρακλείου και αγνοείται τις τελευταίες ημέρες.

Ο αγνοούμενος πάσχει από άνοια, με τους συγγενείς του να έχουν κινητοποιήσει αστυνομία και Πυροσβεστική για να τον βρουν, χωρίς όμως να έχουν αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Νέες αγορές για τα προιόντα της Κρήτης


Επιχειρηματικές συναντήσεις με αγοραστές από τρεις μεγάλες αλυσίδες σούπερ – μάρκετ της Μέσης Ανατολής πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 16 Ιανουαρίου 2013 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, (Κορωναίου 9) με στόχο να δημιουργηθούν νέες αγορές για τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης.

Οι αγοραστές προέρχονται από το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Λίβανο και εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον μετά από ενέργειες και προσπάθειες της Περιφέρεια Κρήτης.

Στις συναντήσεις με τους επιχειρηματίες και τους παραγωγούς του Ηρακλείου, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη» και τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, θα παρευρεθούν τρία υψηλόβαθμα στελέχη από τις τρεις μεγάλες αλυσίδες σούπερ – μάρκετ των τριών αραβικών κρατών.

Στοιχεία των τριών αλυσίδων σούπερ – μάρκετ

1. Από το Κουβέιτ : Η εταιρεία The sultan – center (www.sultan-center.com), η οποία εξειδικεύεται σε λιανικό εμπόριο κατέχοντας το 15% της μερίδας της αγοράς του Κουβέιτ. Η συγκεκριμένη αλυσίδα απασχολεί πάνω από 7.000 υπαλλήλους. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο κύριος Ibrahim Issa, ο οποίος κατέχει τη θέση του International Category Manager.

2. Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα : Η εταρεία Golden Harvest (www.goldenharvestuae.com), η οποία κατέχει ένα από τα σημαντικότερα κέντρα διανομών στην χώρα, με αποθήκες συνολικού εμβαδού 18.000 τ.μ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο των διανομών την τελευταία εικοσαετία. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο κύριος Joseph Kayssar, ο οποίος κατέχει τη θέση του Managing Director.

3. Από το Λίβανο : Η εταιρεία Widriss (www.widriss.gr) που δραστηριοποιείται από το 1930 στον τομέα των υπεραγορών. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο κύριος Wafic Idriss, ο οποίος κατέχει τη θέση του Business Development Manager.

Σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση που έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης από τις τρείς εταιρείες, τα προϊόντα για τα οποία ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές επαφές είναι: Ελαιόλαδο, Βρώσιμες Ελιές, Παξιμάδι, Τυροκομικά Προϊόντα, Μαρμελάδες και Μέλι.

Παράμετροι επιτυχίας των συναντήσεων

1. Ξενόγλωσσες ετικέτες στα προϊόντα (τουλάχιστον στα αγγλικά)

2. Πιστοποίηση κατά ISO 22000 (HACCP)

3. Βραβεία σε διεθνείς εκθέσεις

4. Προϊόντα βιολογικά, ΠΓΕ, ΠΟΠ

5. Βαθμός εξωστρέφειας εταιρείας και καινοτομία προϊόντων

6. Επιπρόσθετα διεθνή πιστοποιητικά, π.χ IFAS, BRC,κλπ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στις συναντήσεις έως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 επικοινωνώντας με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, κα Έφη Κουτεντάκη, τηλέφωνο 2810 302 731, φαξ:2810 227 189, e-mail: koutentaki@katartisi.gr.

Enhanced by Zemanta

Οκτώ συλλήψεις την Πρωτοχρονιά στο Ρέθυμνο


Τέσσερις άνδρες με καταγωγή από τη Συρία και άλλοι τέσσερις από την Αλβανία, για άγνωστο λόγο, την ώρα που διασκέδαζαν σε μπαρ στην περιοχή του Πλατανιά, συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Παρά το ότι εκδιώχθηκαν από το κατάστημα, συνέχισαν τη συμπλοκή τους έξω από αυτό, με αποτέλεσμα και οι οχτώ να μεταφερθούν με τραύματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί τους οδήγησαν στα κρατητήρια, ενώ προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ασφάλεια Ρεθύμνου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...