Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Στην Γόρτυνα η παρουσίαση του πρώτου εθνικού σχεδίου δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στην Γόρτυνα της Κρήτης, εκεί που αποκαλύφθηκε ο πρώτος Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όχι μόνο επί ελληνικού αλλά και... ευρωπαϊκού εδάφους, πριν 2.500 χρόνια, ο Γεώργιος Σούρλας θα παρουσιάσει το πρώτο ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εκπόνησε η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Σούρλας σε ειδική εκδήλωση το πρωί στην Περιφέρεια Κρήτης παρέδωσε συμβολικά το πρώτο έντυπο του Σχεδίου στον Αντιπεριφερειάχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη αλλά και στον δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη και του Περιφερειακού Συμβούλου Δημήτρη Γιαννουλάκη. Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφερόμενος στο περιεχόμενο και τις επιδιώξεις του σχεδίου τόνισε μεταξύ άλλων:

Από τα Χανιά ξεκίνησε ο Σταύρος Θεοδωράκης

 

Συνάντηση με πολίτες και δημοσιογράφος στο Δημοτικό Κήπο Χανίων – Αύριο σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, τη Δευτέρα στη Σητεία


Από την Κρήτη και ειδικότερα από το χωριό του, τον Δραπανιά Κισσάμου, ξεκίνησε τις συναντήσεις του με τους πολίτες ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στα Χανιά

Το επίκεντρο βρίσκεται 54χλμ στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Χανίων και με βάθος 20χλμ


Αισθητός ήταν στα Χανιά ο σεισμός που έγινε στις 17.54 βόρεια του νομού.

Μιχελογιαννάκης : Εγκληματική η αντιμετώπιση των πυρόπληκτων Βιαννιτών από το Υπουργείο Γεωργίας.

Εγκληματική θεωρείται η αντιμετώπιση του Υπουργείου Γεωργίας απέναντι στον φτωχό δήμο Βιάννου και τους δημότες του. 


Έχουν περάσει δυόμιση και πλέον έτη από το δεύτερο ολοκαύτωμα της Βιάννου, όπως χαρακτηρίστηκε, το οποίο προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες, υποδομές αλλά και κατοικίες στο Δήμο Βιάννου και οι ιθύνοντες του υπουργείου ζητούν «αποδείξεις» ολοκληρωτικής καταστροφής για να αποζημιώσουν. 

Ε.Π.Κ. Κρήτης: ¨Και τα συνεργεία αυτοκινήτων - Φανοποιεία στον ν. Κατσέλη"

Σημαντική από άποψης νομικού ενδιαφέροντος, θεωρείται η με ημερ. 6-02-2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνης, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής ,όπου δικαιώνει επαγγελματία (συνεργείο-φανοποιείο)...

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπο του δανειολήπτη η ιδιότητα του εμπόρου αλλά του μικρο εμπόρου αφού η στο συνεργείο του άσκηση εμπορικών πράξεων και χωρίς βοηθητικό προσωπικό , 'ητοι η συντήρηση και επισκευή επιβατηγών αυτοκινήτων, οχημάτων χωρίς υλικά και ανταλλακτικά, συνδέεται προέχοντος και κατά κύριο λόγο με τη σωματική του καταπόνηση και το κέρδος που αποκομίζει από αυτές, αποτελεί αμοιβή της προσωπικής του εργασίας και όχι κερδοσκοπικών συνδυασμών (Α.Π 945/1995 αδημ).

Θα ήταν αποδεκτός ο περιορισμός των περιφερειακών υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ., εφόσον υπήρχε δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών

Αναφορά Αυγενάκη προς την Υπουργό Τουρισμού



Στην κατάργηση των 14 Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού και των Γραφείων υποστήριξης ΕΟΤ που λειτουργούν σε αρκετά μεγάλα νησιά, που προωθούνται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού «Αναδιοργάνωση Υπουργείου Τουρισμού και Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού… και λοιπές διατάξεις», αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, διαβιβάζοντας επιστολή του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...