Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Κίνητρα για την προσέλκυση τουριστών τον χειμώνα ζητά από την Κυβέρνηση ο Μανώλης Κεφαλογιάννης..

Ο Μανώλης Κεφαλογιαννης, με παρέμβαση του ζητά να δοθούν κίνητρα για την προσέλκυση τουριστών τον χειμώνα, από τους Υπουργούς  Οικονομικών, Εξωτερικών, Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων και Τουρισμού, στους οποίους κατέθεσε σχετική ερώτηση :το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών , Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων και Τουρισμού

ΘΕΜΑ: Θέσπιση κινήτρων προσέλκυσης χειμερινού τουρισμού

  Η φετινή χρόνια είχε  άριστα αποτελέσματα για την τουριστική μας βιομηχανία και έδωσε φιλί ζωής στην ελληνική οικονομία. Όμως η προσδοκίες για τον χειμερινό τουρισμό βρίσκονται στον αντίποδα της μεγάλης αυτής επιτυχίας για την χώρα μας.

Δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου αναφέρουν ότι λόγω της κοινωνικής αναταραχής στην Αίγυπτο, εκατομμύρια τουριστών στρέφονται στην Ισπανία, όπου κατά τη χειμερινή περίοδο αναμένονται 2,5 εκατομμύρια επί πλέον Γερμανοί Τουρίστες.

Η χώρα μας, ιδιαίτερα όμως η νησιωτική Ελλάδα (Κρήτη, Δωδεκάνησος, Κυκλάδες και Ιόνια νησιά) διαθέτει το ίδιο ήπιο κλίμα κατά τους χειμερινούς μήνες με την νότια Ισπανία και τις ισπανικές νήσους, αλλά έλλειψη κινήτρων δεν προσδοκά ουσιαστικά  οφέλη από την αύξηση του χειμερινού  τουρισμού προς άλλους προορισμούς της της νότιας Ευρώπης

Ερωτασθε εάν προτίθεσθε να θεσμοθετήσετε δέσμη κινήτρων όπως η περαιτέρω διευκόλυνση χορήγησης βίζας σε πολίτες εκτός  ΕΕ, την κατάργηση του σπατοσημου την χειμερινή περίοδο για τα περιφερειακά αεροδρόμια, την επιδότηση της απασχόλησης σε ξενοδοχειακές μονάδες και μονάδες εστίασης κατά τους χειμερινούς μήνες ώστε η νησιωτική Ελλάδα να επωφεληθεί από αυτή τη στροφή του χειμερινού τουρισμού ?

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Φιλόζωος Χανιώτης, παραπλανήθηκε από "επιτήδειο" κύκλωμα των Αθηνών

Την προσοχή των καταναλωτών, εφιστά  η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για αγορά  κατοικίδιων  ζώων  (σκύλων  ) μέσω διαδικτύου (internet)

Αφορμή δόθηκε η   ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ  ΄φιλόζωου Χανιώτη καταναλωτή,  που δε "δάκρυα στα μάτια "απευθύνθηκε στην ΄Ενωση και κατήγγειλε τα εξής"

" Ενημερώθηκα  μέσω διαδικτύου (ίντερνετ), την πώληση  κατοικίδιου ,σκύλου ράτσας(boxer),  και έχοντας την επιθυμία να αποκτήσω ένα τέτοιο ζώο ,ήρθα σε τηλεφωνική επαφή με τον εκπρόσωπο της πώλησης και αφού ρώτησα για τα χαρακτηριστικά του ζώου, μα προ πάντων το θέμα υγείας του, συμφωνήσαμε το ποσό αγοράς, 300 Ευρώ.Τα χρήματα  κατατέθηκαν σε Τραπεζικό λογαριασμό και το σκυλί  μου παραδόθηκε, με σοβαρά προβλήματα υγείας, (όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων )τα οποία προσπάθησα να λύσω   αλλά "μάταιο" το πρόβλημα υγείας του ζώου ήταν  μη ανατρέψιμο και το ζώον κατέληξε"
και συνεχίζοντας  η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης την ανακοίνωση της  αναφέρει:
Σε τηλεφωνική διαμαρτυρία του  καταναλωτή-αγοραστή  προς τον πωλητή ,   του είπε  ακριβώς "εγώ σου ζήτησα  να αγοράσω ένα υγιές σκύλο και όχι ένα άρρωστο, θα στον γυρίσω πίσω με αντικατάσταση με υγιές ζώο, ή να μου επιστραφούν πίσω τα χρήματα μου " ο πωλητής  του έκλεισε οργισμένος το τηλέφωνο λέγοντας του "Ότι θέλεις κάνε" και συνεχίζοντας την καταγγελία του ο αγοραστής  αναφέρει " καταγγέλλω αυτό το γεγονός, καθώς νοιώθω διπλά απογοητευμένος διότι αφενός παραπλανήθηκα από επιτήδειο κύκλωμα, αφετέρου ένοιωσα και εγώ και η γυναίκα μου θλίψη με τον θάνατο του σκυλιού.Θέλω οι άνθρωποι αυτοί να τιμωρηθούν που εμπλέκονται και εγώ να δικαιωθώ ως η υπάρχουσα Νομοθεσία ορίζει και οικονομικά μα προπάντων ψυχολογικά,Δεν θέλω άλλοι καταναλωτές να την "πάθουν" παρομοίως..."
  Η ΄Ενωση, ήρθε σε επαφή (τηλεφωνικά) με τον πωλητή του σκύλου, ο οποίος αρνήθηκε την αγοραπωλησία , λέγοντας της  ότι ,ο σκύλος δόθηκε "δωρεάν" στον Φιλόζωο.
 Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, λαμβάνονοντας την καταγγελία , από τον καταναλωτή ,την προώθησε στην εποπτεύουσα σαυτήν Αρχή (Γενική Γραμματεία Καταναλωτή) για τα περαιτέρω.
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στηρίζει τον φιλόζωο καταναλωτή, ακόμα δε θα στηρίξει την προσπάθεια δικαίωσης του.
  Τέλος, καλεί όλους τους καταναλωτές ,που επιθυμούν αγορές οικιακών ζώων μέσω διαδικτύου, να ενημερώνονται επαρκώς για μη τυχόν ομοίων περιπετειών.-

                              Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


                                           Ιωάννα Μελάκη

Χανιά: Μεταφέρουν νερό με υδροφόρες λόγω λειψυδρίας - Αγώνας δρόμου για να μην πουν το νερό νεράκι

Πρόβλημα στην υδροδότηση εξαιτίας της λειψυδρίας αντιμετωπίζει η Τοπική Κοινότητα Κουφού στο Δήμο Πλατανιά ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει μεταφορές νερού με υδροφόρες προκειμένου οι κάτοικοι να μην πουν το νερό νεράκι.

Συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΒΑ, μετά από συνεργασία που είχε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και κατοίκους της περιοχής προέβη αυθημερόν σε μεταφορά νερού με υδροφόρα στην εκεί δεξαμενή υδροδότησης.

Η μεταφορά νερού θα συνεχιστεί σε ημερήσια βάση προκειμένου να μην υπάρξει σπίτι που να στερηθεί αυτό το πολύτιμο αγαθό και μάλιστα σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες για ύδρευση, προτάσσοντας τις ανάγκες των κατοίκων έναντι του όποιου κόστους που προκύπτει.

Ο Δήμος Πλατανιά σε ανακοίνωσή του

Παρακαλούμε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί στην κατανάλωση του νερού και να την περιορίζουν μόνο για την κάλυψη αναγκών ύδρευσης. Η ΔΕΥΑΒΑ έχει δρομολογήσει σε σύντομο διάστημα να προβεί σε οριστική λύση του προβλήματος με δημιουργία νέου δικτύου.
flashnews.gr

Στο Ηράκλειο με τις Βάκχες ο Σάκης Ρουβάς !

Στο θέατρο Τεχνόπολις παρουσιάζονται οι Βάκχες του Ευριπίδη με το Σάκη Ρουβά Στο θέατρο Τεχνόπολις παρουσιάζονται οι Βάκχες του Ευριπίδη με το Σάκη Ρουβά


Την τραγωδία του Ευριπίδη ΒΑΚΧΕΣ παρουσιάζει τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Αυγούστου στο θέατρο Τεχνόπολις η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΡΓΩ. Οι Βάκχες - από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας - μπορούν να διαβαστούν και να παρασταθούν με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας.

Σήμερα, που ο φόβος μπροστά στο καινούργιο και τις αβεβαιότητες που δημιουργούν τα νέα παγκόσμια δεδομένα οδηγεί σε εσωστρέφειες και επικίνδυνους φανατισμούς μπορούμε να δούμε το μύθο, διαμέσου του ποιητικού λόγου, σαν μια σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση και στις συγκρούσεις που δημιουργούνται όταν οι οργανωμένοι κοινωνικοί σχηματισμοί έρχονται αντιμέτωποι με την εισβολή στον περίκλειστο χώρο τους, νέων δεδομένων-ανθρώπων, δοξασιών, δυνάμεων.

Με βασικό στοιχείο της σκηνοθεσίας του Δημήτρη Λιγνάδη, ότι η μουσική , η νέα , δρώσα μουσική, θα δονήσει το εγκατεστημένο μόρφωμα, το πρόσωπο που θα υποδυθεί το Διόνυσο πρέπει να εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ωραίο, αυτό που για τους σημερινούς θεατές μπορεί να γοητεύσει και να οδηγήσει  στην κυριαρχία της μουσικής επί του λόγου και της μέθης επί της λογικής. Έτσι επιλέξαμε για το Διόνυσο το Σάκη Ρουβά.

Στην παράσταση μας, που στηρίζεται στη νέα μετάφραση του Γιάννη Λιγνάδη, συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες με εμπειρία και γνώση στο αρχαίο δράμα, όπως η Ρούλα Πατεράκη, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Καρατζογιάννης, η Γιώτα Βέη στο παραδοσιακό τραγούδι, αλλά και νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, όπως η Μαρία Κίτσου (βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2012) και ο Δημήτρης Πασσάς (αριστούχος Εθνικού Θεάτρου).

Στο χορό συμμετέχουν 11 κορίτσια και 3 μουσικοί κρουστών, που αναδεικνύουν την πολυπολιτισμικότητα της παράστασης.

Η μουσική του Γιώργου Πούλιου θα είναι ζωντανή με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Μιχάλη Αφολαγιάν, μουσικού και ηθοποιού, ο οποίος διδάσκει αφρικανική μουσική. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Εύας Νάθενα και οι χορογραφίες της Δάφνης Ασημακοπούλου.

Βάκχες του Ευριπίδη
Συντελεστές
Μετάφραση: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Σκηνικά - κοστούμια: Εύα Νάθενα
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Χορογραφία: Δάφνη Ασημακοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Βολιώτη
Κρουστά: Μιχάλης Αφολαγιάν,
Παραγωγή: Θέατρο ΑΡΓΩ Αιμιλία Υψηλάντη, Δ/νση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Διανομή
Διόνυσος: Σάκης Ρουβάς
Τειρεσίας: Ρούλα Πατεράκη
Κάδμος: Γιάννης Καρατζογιάννης
Πενθέας: Δημήτρης Πασσάς
Αγγελιοφόρος: Δημήτρης Λιγνάδης
Αγαύη: Μαρία Κίτσου
Χορός:Γιώτα Βέη, Αντιγόνη Ψυχράμη, Άννα Μενενάκου, Λούσα Μαρσέλλου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Δανάη Κατσαμένη, Ζαφειρία Δημητροπούλου - Delangel, Ιωάννα Κουντικέ, Ναταλί Ερνέστα, Γκρέις Νουοκέ.
Μουσικοί κρουστών:
Μιχάλης Αφολαγιάν, Σαμουήλ Ακινόλα, Στέφανος Μουαγκέ.
Ώρα έναρξης : 21:15
Τιμές εισιτηρίων : 20€ Κανονικό | 15€(ανέργων-φοιτητικό) | 12€(Παιδικό)
Διαδικτυακά : Καταστήματα Γερμανός - Τράπεζα Πειραιώς - www.tickethour.gr
Σημεία Προπώλησης :
- Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, Οδος 1821 , τηλ. 2810227500
- Τεχνόπολις – Λ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, τηλ.2810823813
- Χάλαβρο Open Bar – Μιλάτου 10, Ηράκλειο τηλ. 2810223153
Πληροφορίες / Τηλ Κέντρο : 2810823813 / www.texnopolis.net
Enhanced by Zemanta

ΚΟΡΜΑΡΑ! Δείτε την Μυρτώ Αλικάκη με μαγιό στην Κρήτη!!!


Στην γενέτειρα της, την Κρήτη περνά αυτές τις μέρες τις διακοπές της η Μυρτώ Αλικάκη.


Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού ΟΚ απαθανάτισε την όμορφη και καλλίγραμμη ηθοποιός να περνά ξέγνοιαστες στιγμές σε παραλία του Ρεθύμνου.

Άνθρωπος που την συνάντησε εκεί είπε στο περιοδικό:

«Έφτασαν στην παραλία γύρω στις 12 το μεσημέρι κι έφυγαν μετά από τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο της. Μαζί της ήταν και τα δυο παιδιά της».

Η ηθοποιός, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, διαθέτει ένα από τα πιο καλοσχηματισμένα κορμιά της Ελληνικής showbiz.

Διεθνής Αμνηστία: Ρατσιστική επίθεση στο Ηράκλειο Κρήτης σε δύο Πακιστανούς

Επίθεση από «μαυροφορεμένο όχλο» σε μετανάστες καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία


Κάλεσμα στην ελληνική πολιτεία να δράσει άμεσα προκειμένου να «περιορίσει την αυξανόμενη έξαρση ξενοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων» απηύθυνε σήμερα η  Διεθνής Αμνηστία με αφορμή την καταγγελία δύο Πακιστανών ότι δέχθηκαν βίαιη επίθεση από «μαυροφορεμένο όχλο» στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το περιστατικό το οποίο καταγγέλλουν οι δύο μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Ιουλίου και σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, οι δύο νεαροί άνδρες αποτάθηκαν στη Διεθνή Αμνηστία για βοήθεια, λέγοντας ότι ήταν πολύ φοβισμένοι για να αναφέρουν το ζήτημα στην αστυνομία ή να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια μήπως απελαθούν.

Όπως σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία, «ώρες πριν από την επίθεση» πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, με τα θύματα να αναφέρουν πως οι άνδρες που τους επιτέθηκαν ήταν ντυμένοι στα μαύρα.

«Αφού ρώτησαν τους μετανάστες από πού κατάγονται, ο όχλος τους επιτέθηκε χωρίς καμία πρόκληση, τους μαχαίρωσαν και στη συνέχεια, αφού τους έριξαν στο έδαφος, τους κλοτσούσαν», αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.

«Ενώ βλέπουμε μια απότομη αύξηση ξενοφοβικής βίας σε όλη την Ελλάδα, η έλλειψη νομοθεσίας για την προστασία των θυμάτων με παράτυπο καθεστώς σημαίνει ότι η αναφορά των εν λόγω εγκλημάτων μπορεί να προκαλέσει την απέλαση τους ενώ οι θύτες παραμένουν ελεύθεροι- Αυτό συμβάλλει στο γενικό κλίμα της ατιμωρησίας για τους δράστες παρόμοιων επιθέσεων και επιτρέπει την αποδοχή αυτών των φρικτών εγκλημάτων», δήλωσε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια για το Πρόγραμμα της Ευρώπης και της Κεντρική Ασίας Jezerca Tigani.

Ο Νίκος Ορφανός, ο γιατρός στο "Νησί" παντρεύτηκε στην Κρήτη


Ο γνωστός ηθοποιός παντρεύτηκε την αγαπημένη του στην Κρήτη, όπου γυρίστηκε και το "Νησί", η μεγαλύτερη ελληνική τηλεοπτική παραγωγή στην οποία πήρε μέρος. Ο ρόλος του γιατρού τον έχει "σημαδέψει"...
Ο Νίκος Ορφανός παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Αντιγόνη Παφίλη, η οποία ανήρτησε την φωτογραφία του γάμου τους στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook σχολιάζοντας: "Και στα δικά σας οι λεύτεροι".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...