Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Άδειασαν σαν "κύριοι" το λογαριασμό ηλικιωμένης!

Περισσότερα από 15.000 ευρώ εξαφάνισαν από το λογαριασμό 86χρονης γυναίκας, αετονύχηδες, οι οποίοι κατάφεραν να αδειάσουν το λογαριασμό της άτυχης γυναίκας από το Αρκαλοχώρι.

Η 86χρονη βρέθηκε χθες το πρωί αφού σε κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ Αρκαλοχωρίου προκειμένου να κάνει ανάληψη από τον τραπεζικό της λογαριασμό, έμεινε όμως άναυδη όταν πληροφορήθηκε ότι το υπόλοιπο του λογαριασμού ήταν ... μείον, κτά 15.000 ευρώ!

Όπως προέκυψε από ελέγχους, άγνωστο άτομο κατά το χρονικό διάστημα από 18-2-2009 έως 5-1-2010 είχε εκδώσει κάρτα ανάληψης χρημάτων με την οποία είχε κάνει ανάληψη από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το ποσό των 15.000 ευρώ.

cretalive.gr

Γιατί Κρητικοί κτηνοτρόφοι μηνύουν την Sunday Telegraph;

 Στο εδώλιο της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα καθίσουν ο εκδότης της Sunday Telegraph και ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος Colin Freeman - γνωστός πολεμικός ανταποκριτής - με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος πέντε κτηνοτρόφων από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα "Πατρίς" και στα news247, οι κτηνοτρόφοι από προσκεκλημένοι σε γάμο στα Ζωνιανά, βρέθηκαν να φιγουράρουν σε εκτενές δημοσίευμα της Sunday Telegraph ως "πρωταγωνιστές" ενός άκρου δυσφημιστικού ρεπορτάζ για την περιοχή με τίτλο: "Ο πόλεμος ανάμεσα στη μαφία της μαριχουάνας και την Αστυνομία διαταράσσει την ειρηνική ζωή του ελληνικού νησιού των διακοπών".
Οι κτηνοτρόφοι στράφηκαν εναντίον της εφημερίδας και του δημοσιογράφου, θεωρώντας ότι το επίμαχο δημοσίευμα στο οποίο απεικονίζονται τα πρόσωπα τους, συνδέοντας τους με τη μαφία των Ζωνιανών, τους διέσυρε και τους συκοφάντησε. Σε βάρος των μηνυόμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση και η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
Οι πέντε άνδρες, που ζουν στην φυσικά στην Κρήτη, ήταν προσκεκλημένοι σε γάμο στα Ζωνιανά και ο φακός τους έχει απαθανατίσει - εν αγνοία τους, όπως υποστηρίζουν - να κάθονται στα σκαλοπάτια του Ηρώου των Ζωνιανών.
Οι πέντε κτηνοτρόφοι δεν έχουν σχέση με την περιοχή των Ζωνιανών, αλλά βρέθηκαν εκεί απλά για τον γάμο.
Οι ίδιοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν από συγγενείς και φίλους ότι η φωτογραφία τους με τα πρόσωπα τους φιγουράρει σε εκτενές δυσφημιστικό δημοσίευμα για την Ελληνική Κολομβία - όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά τα Ζωνιανά. Μάλιστα επειδή φορούν μαύρα ρούχα, η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία αναφέρει:
"Οι άνδρες φορούν μαύρα πουκάμισα, σύμβολα ανεξαρτησίας και απείθειας προς τον υπόλοιπο κόσμο".
Οι θιγόμενοι κτηνοτρόφοι - δυστυχώς ο ένας απεβίωσε λίγο καιρό μετά την υποβολή της μηνύσεως -είναι οικογενειάρχες και σοβαροί επαγγελματίες, οι οποίοι ουδέποτε έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη.
Όπως αναφέρεται στη μήνυση, το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί προσβολή της τιμής τους αλλά και αμφισβήτηση της ηθικής, της κοινωνικής αξίας ήτοι περιφρόνηση του προσώπου τους.
Enhanced by Zemanta

Ολοσχερώς καταστράφηκε στεγνοκαθαριστήριο στο Ηράκλειο

Ολοσχερώς καταστράφηκε στεγνοκαθαριστήριο ιδιοκτησίας Σ. Βασιλακάκη στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 29 στην περιοχή της Όασης στο Ηράκλειο από φωτιά που ξέσπασε από ανεξακρίβωτα προς το παρόν αίτια.

Επί τόπου έσπευσαν 2 οχήματα της Π.Υ με 10 άνδρες που έδωσαν μάχη με τις φλόγες. 
 
Η φωτιά πλέον έχει σβήσει ενώ σημειώνεται οτι ακούστηκε και μια έκρηξη πριν να εκδηλωθεί. Εκτός απο τις μεγάλες υλικες ζημιές νεκρά βρέθηκαν και δύο καναρίνια που βρίσκονταν έξω απο το κατάστημα.

flashnews.gr

Παρέμβαση στον εισαγγελέα από την οικογένεια της Στέλλας

Με αίτημα της προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, μετά τις ανακοινώσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, η οικογένεια Ακουμιανάκη αναμένεται να ζητήσει τη δρομολόγηση της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου της 16χρονης Στέλλας και στο επίπεδο του νοσοκομείου, καθώς και των γιατρών που αντιμετώπισαν το περιστατικό μέθης της ανήλικης την επίμαχη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής.
Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή ο πατέρας της 16χρονης, Μανώλης Ακουμιανάκης αναφέρεται στον ελλιπή τρόπο με τον οποίο εκτιμά ότι αντιμετωπίστηκε το περιστατικό της κόρης του και πλέον επίσημα η οικογένεια ουσιαστικά ζητά από τον εισαγγελέα να μην επικεντρώσει την έρευνα του μόνο στις ευθύνες των δύο νεαρών, ενός 23χρονου και ενός 17χρονου, που παραπέμπονται με τις κατηγορίες της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο και του βιασμού (καταναγκασμού σε ασελγείς πράξεις), αλλά και στις ενδεχόμενες ευθύνες γιατρών του νοσηλευτικού ιδρύματος.
ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Ρέθυμνο: Συνεχίζεται το θρίλερ για το θάνατο της 15χρονης

Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν νέα προθεσμία για να απολογηθούν - Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα...

Οι δύο κατηγορούμενοι, (23 και 17 ετών) αναγκάστηκαν να ομολογήσουν την αλήθεια όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου τους έδειξαν το βιντεοσκοπημένο υλικό που είχαν συγκεντρώσει από κάμερες ασφαλείας του Ρεθύμνου.

Οι γονείς και οι φίλοι της έψαχναν ευθύνες στο μπαρ και στο νοσοκομείο, ωστόσο από τα στοιχεία της προανάκρισης αλλά και από μαρτυρίες αποκαλύφθηκε όλη η αλήθεια για τις κινήσεις της νεαρής παρέας τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου.

Η παρέα των τριών επισκέφθηκε μπαρ της πόλης, ωστόσο η ποσότητα αλκοόλ που είχαν καταναλώσει ήταν μικρή και δεν δικαιολογεί την άσχημη κατάσταση της άτυχης μαθήτριας. Η αλήθεια είναι ότι ο 23χρονος και ο 17χρονος στη συνέχεια οδήγησαν τη Στέλλα σε ερημική τοποθεσία, ενώ νωρίτερα είχαν προμηθευτεί μία φιάλη ουίσκι και ποτήρια με αναψυκτικά.

Πρόθεση των δύο νεαρών ήταν να εξαναγκάσουν την ανήλικη σε συνουσία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, λόγω της κατάστασης που περιήλθε από την κατανάλωση οινοπνεύματος, ενώ εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση αυτή προέβησαν διαδοχικά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Στη συνέχεια μετέφεραν την ανήλικη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, χωρίς όμως να ενημερώσουν τους γιατρούς για το ιστορικό της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι δύο δράστες αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στο περιστατικό και επέδειξαν το ακριβές σημείο, που είχαν οδηγήσει την ανήλικη. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μπουκάλι του αναψυκτικού, τα ποτήρια και το καπάκι της φιάλης του ποτού.

Επίσης αναφέρθηκαν με ακρίβεια στο δρομολόγιο κίνησής τους κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα και επέδειξαν τον κάδο απορριμμάτων που είχαν πετάξει το άδειο μπουκάλι, το οποίο δεν βρέθηκε λόγω αποκομιδής των απορριμμάτων.

Δείτε το βίντεο με τις τελευταίες εξελίξεις  ΕΔΩ

Δημοκρατική Συμμαχία Ηρακλείου: Αν δεν αλλάξουμε πορεία οδεύουμε προς τη χρεοκοπία

Η εποχή που ζούμε ως χώρα, πέρα από ότι είναι ιστορική, είναι πρωτοφανώς κρίσιμη.Είναι κρίσιμη γιατί εάν δεν αλλάξουμε άμεσα πορεία οδεύουμε ολοταχώς προς τη χρεοκοπία καθώς η κυβέρνηση, εδώ και μήνες, δεν κυβερνά, ενώ η αντιπολίτευση δεν αντιπολιτεύεται.

Η απλή, αλλά σκληρή αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα διατρέχει τον ολέθριο κίνδυνο να χρεοκοπήσει και να χάσει την τελευταία ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό της. Ο λαϊκισμός, η αδράνεια και το χάσιμο χρόνου οδηγούν μαθηματικά στη χρεοκοπία, η οποία θα σημάνει το τέλος για τρεις γενιές:

1. τη γενιά των μεγαλυτέρων, που θα μείνουν χωρίς συντάξεις,
2. τη δική μας γενιά, που θα ζήσει την πλήρη υποβάθμιση και τη διαρκή απειλή της απόλυσης και της ανεργίας,
3. και τη γενιά των παιδιών μας, που βλέπουμε να εγκαταλείπουν τη χώρα σε ένα μοναδικό κύμα «νεομετανάστευσης».

Η Δημοκρατική Συμμαχία, διατύπωσε δια της Προέδρου της ξεκάθαρα ότι η εθνική προσπάθεια, οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων που εδώ και ένα χρόνο κάνουν, κινδυνεύουν με αποτυχία. Όσο περνάει ο καιρός, οι θυσίες τους δεν πιάνουν τόπο, γιατί ο κ. Παπανδρέου και το οικονομικό του επιτελείο κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση. Έκαναν περικοπές σε «εύκολους στόχους», τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αδιακρίτως και οριζόντια, ενώ επιδόθηκαν σε μια κούρσα αύξησης των φόρων σε εκείνους που πάντα πληρώνουν. Κάλεσαν ξανά την ίδια μερίδα πολιτών «να βγάλει το φίδι από την τρύπα».

Είναι ήδη προφανές ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν», καθώς η κυβέρνηση αποφεύγει να συγκρουστεί με τα κομματικά στελέχη, το παλαιό «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, τους κομματικά συντηρούμενους επαγγελματίες συνδικαλιστές και τις συντεχνίες του Δημοσίου τομέα, όπου πραγματικά πρέπει -και μπορούν- να γίνουν σημαντικές περικοπές. Καθυστερεί στη μείωση των ελλειμμάτων, η οποία είναι επιτεύξιμη, όχι με οριζόντιες περικοπές, αλλά με μείωση του κράτους σε συγκεκριμένους τομείς και μείωση της φορολογίας.
Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, για να μην θίξει δηλαδή το κομματικό κράτος, κάνει δειλά βήματα στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Ξεκίνησε από τα εύκολα ο κ. Παπανδρέου. Έκανε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αφήνει τον ελεύθερο τομέα, τους μικρομεσαίους να κλείνουν τη μια επιχείρηση πίσω από την άλλη, συνεχίζοντας να αδιαφορεί για τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.
Η τραγική διαπίστωση της πραγματικότητας καθιστά φανερές τις αναγκαίες, βαθιές διαρθρωτικές τομές για την αναμόρφωση και τη μείωση του δημόσιου τομέα της οικονομίας μας. Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει επενδύσει στην καταστροφή και στη χρεοκοπία, απλά για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Ο κ. Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες, αντί να κάνουν υπεύθυνες προτάσεις, καταφεύγουν στο λαϊκισμό, στην ανούσια συνθηματολογία. Συνεχίζουν, τα ψεύτικα μεγάλα λόγια, τις κούφιες υποσχέσεις και τις αλληλοκατηγορίες, ενώ χαϊδεύουν τα αφτιά των πολιτών, τάζοντας μηδενισμό του ελλείμματος σε 1,5 χρόνο χωρίς θυσίες!

Στο σημείο αυτό, εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους: Να βάλουν στην άκρη αυτό το αμετανόητο πολιτικό σύστημα. Αυτό το σύστημα που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και απαξία. Γιατί αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να τα λύσουν αυτοί που τα δημιούργησαν. Γιατί δεν έχουν το σθένος να συγκρουστούν με τον κομματικο-κρατικο-δίαιτο στρατό που οι ίδιοι δημιούργησαν. Γιατί δεν μπορούν ούτε κατ΄ ελάχιστο να υποστηρίξουν τη βασική θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας ότι χρειάζεται οριστική ρήξη με το παρελθόν και θεμελιώδης αλλαγή νοοτροπίας, άμεσες και γενναίες διαρθρωτικές τομές και μεταρρυθμίσεις με ουσιαστική μείωση του δημοσίου τομέα της οικονομίας και ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεχωρίζω μεταξύ άλλων έξι πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαμε:

1. Ριζική μείωση του δημόσιου τομέα.

Ενδεικτικά αναφέρω την πρόταση κατάργησης των περίπου 1800 ανενεργών Οργανισμών και υπηρεσιών και μετάταξης του προσωπικού τους στους τομείς που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, φροντίζοντας όμως να μην υπάρχουν μισθολογικές αδικίες εις βάρος τους, όπως συμβαίνει σήμερα με τους υπαλλήλους των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

2. Καθιέρωση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή της τάξης του 20%, τη διαμόρφωση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος.
3. Εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ και πραγματική κατάργηση των ειδικών προνομίων διαφόρων ομάδων,
4. Απελευθέρωση του ιδιωτικού τομέα από την ισχυρή γραφειοκρατία.
5. Εισαγωγή του ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς και πλήρη απελευθέρωση των Κλειστών Επαγγελμάτων.
6. Πραγματική αξιοποίηση (όχι εκποίηση) της δημόσιας περιουσίας με ρεαλιστικό και συγκροτημένο πρόγραμμα
Ωστόσο, επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να υιοθετήσει τις συγκεκριμένες προτάσεις, επειδή δεν τολμά μετά από 12 μήνες να υλοποιήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, επειδή η Αντιπολίτευση αρνείται να ανταποκριθεί στην ευθύνη του ρόλου που της αναλογεί και επειδή ο χρόνος μας ήδη εξαντλήθηκε, εξ ανάγκης και με αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου, ως μοναδική διέξοδος από την παρούσα κατάσταση είναι οι εκλογές.
Με όλα αυτά τα γεγονότα να εξελίσσονται και να απασχολούν όλους τους Έλληνες, είναι αδύνατον η Δημοκρατική Συμμαχία να μείνει αμέτοχη και να μην συζητήσει ανοιχτά αυτά τα ζητήματα στη σειρά των Προσυνεδριακών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα με όλους τους ενεργούς πολίτες και τα μέλη της, προκειμένου να διαμορφώσει από κοινού ολοκληρωμένες, ρεαλιστικές και πλήρως εφαρμόσιμες προτάσεις πολιτικής.
Κορύφωση των Προσυνεδριακών εκδηλώσεων της Συμμαχίας είναι αυτή του Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2011 και ώρα 10.00 στο Ξενοδοχείο Terra Maris στη Χερσόνησο, με κεντρικό θέμα «Τουρισμός – Ενέργεια – Ανταγωνιστικότητα και Αναπτυξιακό Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης» με τη συμμετοχή της Προέδρου, κας. Ντόρας Μπακογιάννη, όπως και στελεχών του κινήματος και ενεργών πολιτών από όλη την Κρήτη.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να απευθύνω μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα μέλη της Συμμαχίας και σε όλους τους ενεργούς πολίτες της Κρήτης να συμμετάσχουν ενεργά στο 5ο Προσυνέδριο του κινήματος την Κυριακή, προκειμένου να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε από κοινού την πολιτική ατζέντα του αύριο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...