Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ηράκλειο: Έδεσαν και σκότωσαν ηλικιωμένο στο σπίτι του!

Τον βρήκαν λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα δεμένο πισθάγκωνα...

Επί ποδός βρίσκεται αυτή την ώρα η Αστυνομία καθως πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Βενεράτο Ηρακλείου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ανησυχία για τα επεισόδια στο Λιμάνι.

Ανησυχία στους τουριστικούς πράκτορες έχουν προκαλέσει οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των αγανακτισμένων οπαδών του ΟΦΗ στο Λιμάνι του Ηρακλείου, όσον αφορά τις διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα με τον αποκλεισμό των πλοίων και την αρνητική δημοσιότητα που λαμβάνει το θέμα, στο πλαίσιο του προγράμματος των κρουαζιέρων που καταφθάνουν στο λιμάνι της πόλης.

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Ιωάννης Μπρας:
“Επειδή κάποιοι από τους παρευρισκόμενους στη διάρκεια των επεισοδίων στο Λιμάνι ήταν τουρίστες, επικοινώνησαν με τους τουριστικούς πράκτορες για το τι συμβαίνει και αυτοί επικοινώνησαν μαζί μου για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους.

Τέτοια γεγονότα, ασχέτως με το εάν ο ΟΦΗ έχει δίκιο, δεν βοηθούν στην προσπάθεια που κάνουμε για να φέρουμε τα κρουαζιερόπλοια στον τόπο μας”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες που καταρτίζουν το πρόγραμμα των κρουαζιερόπλοιων ζητούν διαβεβαιώσεις ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα έχουν αντίκτυπο στην ομαλή εξέλιξη των προγραμμάτων αυτών.


http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=18332&cid=312

Κατάθεση Μήνυσης στον Εισαγγελέα, από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, για την City Bank

Οι καταγγελίες των καταναλωτών-δανειοληπτών , της Περιφέρειας Κρήτης , προς την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, για την Τράπεζα City Bank δεν έχουν τέλειωμό...
Οι καταναλωτές εγγράφως καταγγέλλουν , την εν λόγω Τράπεζα,  και συγκεκριμένα στις καταγγελίες τους αναφέρουν ότι η City Bank, απαξιώνει να τους χορηγήσει την αναλυτική κατάσταση οφειλών ,όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 2 του Ν.3869/2010, σε κάθε οφειλέτη που την αιτείται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στους δανειολήπτες να καταθέσουν την αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους, κερδίζοντας χρόνο οι Τράπεζες, για να αυξάνουν τα κέρδη τους και οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί των καταναλωτών, να βρίσκονται σε μόνιμη καθυστέρηση ,αλλά και επιπλέον με την πρακτική αυτή, προσπαθούν να αποτρέψουν ακόμα τους καταναλωτές, από το να προσπαθήσουν να επωφεληθούν των προνομιακών ρυθμίσεων του νόμου 3869/2010.Ταυτόχρονα έχουν επιστρατεύσει τις εισπρακτικές εταιρείες ,να πιέζουν, να εκβιάζουν παράνομα και καταχρηστικά τους καταναλωτές, λέγοντας τους ότι εάν δεν πληρώσουν όλο το ποσό μέχρι τις... θα προβούν σε κατάσχεση της μοναδικής τους κατοικίας, παραπλανώντας τους και παραπληροφορώντας τους , καθόσον η κατοικία προστατεύεται για χρέος μέχρι 200.000 μέχρι 30-6-2011.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, επειδή δεν έχει μόνο τις έγγραφες καταγγελίες των δανειοληπτών, αλλά έχει και η ίδια βιώσει το δράμα της ψυχολογικής κατάστασης των καταναλωτών ,καλεί δημόσια την Τράπεζα city bank, να δείξει την δέουσα σοβαρότητα, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 3869/2010, ακόμα δε να απαντήσει στις αιτήσεις των δανειοληπτών πελατών της, που περιμένουν πάνω από δύο μήνες , να πάρουν αυτή την βεβαίωση, ενώ ο Νόμος ρητά αναφέρει ότι,..... η Τράπεζα υποχρεούται να χορηγήσει την βεβαίωση -αναλυτική κατάσταση οφειλών ,εντός πέντε ημερών και χωρίς καμία επιβάρυνση για τον δανειολήπτη.
Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ενημερώνει τόσο την Τράπεζα, αλλά και τους καταγγέλλοντες ότι, οι καταγγελίες θα διαβιβαστούν αφενός μεν στην Εισαγγελική Αρχή, για να ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα που προκύπτουν, και διώκονται από τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, αλλά και στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για να επιβάλει τα προβλεπόμενα από το Ν.3869/2010 πρόστιμα ,
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35

Κοινωνικό φαρμακείο στα Χανιά

Στη λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου μέσω του οποίου θα υπάρχει η δυνατότητα να δίνονται δωρεάν φάρμακα σε απόρους και πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, προχωρεί ο φαρμακευτικός σύλλογος Χανίων.
Ωστόσο για να γίνει πράξη αυτή η πρωτοβουλία απαιτείται να στηριχθεί και από κοινωνικούς φορείς.

"Αναλαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία, όμως ως φαρμακευτικός σύλλογος δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι το βάρος", δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Βάμβουκας. Μάλιστα όπως δήλωσε ο ίδιος ''αν η πρωτοβουλία στηριχθεί, το κοινωνικό φαρμακείο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2012''.

Στόχος της πρωτοβουλίας του φαρμακευτικού συλλόγου είναι η φαρμακευτική περίθαλψη των ατόμων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αναμένεται να επιλεγούν με κριτήρια την οικονομική κατάσταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος υγείας. Επίσης, θα προβλέπεται και η εξυπηρέτηση αλλοδαπών, ακόμα και μεταναστών
news.pathfinder.gr

Κλέβουν υδρόμετρα άρδευσης στην Κρήτη για να πάρουν τον... χαλκό

Δεκάδες υδρόμετρα άρδευσης από τις βάνες του ΟΑΔΥΚ έκλεψαν άγνωστοι δράστες τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή από τις Μουρνιές και τα Περιβόλια μέχρι το Βαρύπετρο.

Μάλιστα πολλά θύματα απευθύνθηκαν στον ΟΑΔΥΚ ο οποίος τους είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτές οι κλοπές και δεν μπορεί να γίνει τίποτε εκτός από το να αγοράσουν νέα υδρόμετρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δράστες αποσκοπούν πρωτίστως στον χαλκό που υπάρχει στο υδρόμετρα καθώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν είχαν πάρει ολόκληρο το υδρόμετρο αλλά στην κυριολεξία το είχαν διαλύσει επιλέγοντας συγκεκριμένα χάλκινα εξαρτήματα.

Να σημειωθεί πως στις διάφορες «μάντρες» οι δράστες μπορούν να πωλούν τον χαλκό προς 4-5 ευρώ το κιλό. Εάν σε κάθε υδρόμετρο υπάρχουν 1-2 κιλά χαλκός τότε το κέρδος των κλεφτών ανέρχεται μέχρι και σε 10 ευρώ για κάθε υδρόμετρο.

Όμως την ίδια ώρα το κόστος ενός νέου υδρόμετρου φτάνει μέχρι και στα 100 ευρώ, οπότε η ζημιά των ιδιοκτητών, που θέλουν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους είναι πολύ μεγάλη.

Μάλιστα κάτοικοι που έπεσαν θύματα των κλεφτών, βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ακόμη και να καταβάλλουν το κόστος για τα νέα υδρόμετρα, κάτι που είναι αναγκασμένοι για να μπορέσουν να αρδεύσουν, κανείς δεν τους εξασφαλίζει πως κάποια στιγμή δεν θα πέσουν και πάλι θύματα των ασυνείδητων κλεφτών.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο περίπου χρόνια και πάλι είχαν συμβεί μαζικές κλοπές υδρομέτρων, όχι μόνο από τα Χανιά, αλλά και από άλλες περιοχές της Κρήτης.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...