Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ηράκλειο: Είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους σε οπλοστάσια

Οι πληροφορίες που πήραν οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου απολύτως ακριβείς, καθώς είχαν μετατρέψει σε οπλοστάσια τα σπίτια τους 3 Ηρακλειώτες ηλικίας 49, 47 και 37 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς σε συνεργασία με την Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ηρακλείου.

Ειδικότερα και μετά από σχετικό έλεγχο, που έγινε χθες στις 5:40 το πρωί, στο σπίτι του 47χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία εξαρτήματα πυροβόλου όπλου, ένα πλήρες φυσίγγιο.

Επίσης στην αποθήκη του και στο ποιμνιοστάσιο του βρέθηκε ένα σπαθί συνολικού μήκος εβδομήντα εκατοστών, μία κυνηγετική καραμπίνα με αλλοιωμένο - ξυσμένο αριθμό όπλου και κάνης στην οποία είχε γίνει μετατροπή και δεχόταν έξι φυσίγγια αντί για τρία την οποία κατείχε παράνομα.

Στη συνέχεια και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 37χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα εύχρηστο πιστόλι με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, και ένα εξήντα οχτώ (68) πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Εν τω μεταξύ και κατά τη διάρκεια των ελέγχων έξω από το σπίτι του ενός συλληφθέντα εντοπίστηκαν δυο αλλοδαποί που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους ένας 20χρονος βγήκε από το σπίτι και διαπληκτίστηκε με τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα τη σύλληψη του.

flashnews.gr

Τζώρτζογλου: Θα στείλω φάκελο και θα μάθει και άλλα ο Πλατινί!

Μία μέρα μετά τη σφοδρότατη επίθεσή του κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου στην έκτακτη συνεδρίαση της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου μίλησε για τον φάκελο που θέλει να στείλει στον πρόεδρο της Ουέφα.

Ο κ. Τζώρτζογλου τόνισε πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας “...δεν μπορεί, δεν έχει την ικανότητα, δεν έχει τα στοιχεία που χρειάζεται ένας πρόεδρος ενός τέτοιου μεγάλου φορέα στην Ελλάδα”, ενώ επισήμανε πως θα στείλει έναν φάκελο με ακόμη περισσότερα στοιχεία στον Μισέλ Πλατινί.
 

Κατάληψη εκδοτηρίων εισιτηρίων στο φοινικόδασος Βάι έκαναν οι ταξιτζήδες Σητείας και Ιεράπετρας

Τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο Φοινικόδασος του Βάι κατέλαβαν σήμερα συμβολικά, οι ιδιοκτήτες ταξί από τη Σητεία και την Ιεράπετρα Λασιθίου επιτρέποντας έτσι τη δωρεάν πρόσβαση στο κοινό.
Παράλληλα μοίραζαν λουλούδια και ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους Η κίνηση τους αυτή, είναι όπως οι ίδιοι λένε συμβολική για να εξηγήσουν στους πολίτες και τους τουρίστες γιατί αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: "Ταφόπλακα, η επιβολή 13% ΦΠΑ στο νερό, για τους καταναλωτές "

Την δυσαρέσκεια των καταναλωτών της Κρήτης, εκφράζει η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ δημόσια, για   την νέα απόφαση της Κυβέρνησης ,με την οποία προβλέπεται η επιβολή 13% ΦΠΑ, στην παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και αποχέτευσης από τους δήμους ή συνδέσμους αυτών, χωρίς να μεσολαβούν δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και στις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων -ΟΕΒ, Ειδικοί Οργανισμοί ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ- στα μέλη τους, για την παροχή αρδευτικού ύδατος και τις λοιπές παροχές που συνδέονται με αυτή.
  Συγκεκριμένα στο Δ.Τ που εξέδωσε η ΄Ενωση αναφέρει :
H Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, εκφράζει την λύπη της ,και μεταφέρει την δυσαρέσκεια της , όχι μόνο στον εισηγητή αυτής, Υπουργό κ.Π.Οικονόμου, για  την διάταξη του Πολυνομοσχεδίου
που αφορά την  επιβολή στο νερό Φ.Π.Α 13% , αλλά και σε όλους τους βουλευτές που ψήφισαν αυτή.
Η λέξη "έλεος πια" είναι ισχνή και πάμε στην λέξη "ντροπή" ,δεν είναι δυνατό ,μετά από τόση πίεση που υφίσταται ο ΄Ελληνας  καταναλωτής σήμερα ,από τόσους φόρους, από την  ακρίβεια, από την ανέλεγκτη αισχροκέρδεια , από την ανεργία, να στερηθεί το  βασικό αγαθό ζωής ,που είναι το νερό.
  Πού πάμε; Λέμε τοπική παραγωγή, στήριξη των τοπικών προϊόντων, μα θα έχουμε τοπική παραγωγή, ή και αν θα έχουμε εμείς οι καταναλωτές την οικονομική δυνατότητα , για να  έχουμε πρόσβαση στα αγροτικά Ελληνικά Προϊόντα;
Αλήθεια ξαφνιαστήκαμε για την  απόφαση που πήρε η Κυβέρνηση,στην διάταξη που αφορά την εισφορά 13% στο νερό, που  αφορά και πλήττει εμάς, να ενημερωνόμαστε ,αφού γίνει Νόμος του Κράτους.Δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της , και καλούμε δημόσια τον Υπουργό ,κ.Π Οικονόμου να μας απαντήσει:
1)Γνωρίζει ότι το νερό, δεν είναι προϊόν , αλλά "αγαθόν" και πρέπει κάθε ΄Ελληνας πολίτης να μπορεί να έχει πρόσβαση σαυτό; Χωρίς να το αγοράζει εμφιαλωμένο;
 2)Γνωρίζει ότι πολλοί ΄Ελληνες πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο  αγαθό "νερό", λόγω οικονομικής αδυναμίας πληρωμής αυτού;
3)Γνωρίζει ότι δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στους παραγωγούς της Χώρας , καθώς η αύξηση αυτή στο Φ.Π.Α συμπεριλαμβάνει και το αγροτικό νερό;
4)Γνωρίζει ότι η αύξηση αυτή θα επιβαρύνει τις τιμές των γεωργικών προϊόντων, και ο καταναλωτής θα στραφεί σε προϊόντα φθηνότερα εισαγωγής;
5)Γνωρίζει ότι η ρύθμιση αυτή, στην παρούσα οικονομική συγκυρία ,πλήττεται καίρια η ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών Προϊόντων;
Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, εκφράζει την αγανάκτησή της, θεωρεί την διάταξη αυτή προσθήκη στην οικονομική εξάντληση του ΄Ελληνα καταναλωτή, που είτε ασχολείται με την ζωική είτε με την φυτική παραγωγή, αλλά και με την οικιακή κατανάλωση, την θεωρεί ένα ακόμα κτύπημα στον ήδη ισχνό οικογενειακό του προϋπολογισμό, μια αφαίμαξη,που η Κυβέρνηση συνεχίζει να πράττει, χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, παρά τις διακηρύξεις της,ότι σέβεται "τον ιδρώτα του ελληνικού λαού"
                       
    Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ)

                                                                                            ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΛΑΚΗ

Τρείς οι δράστες της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού

Τρείς είναι τελικά οι δράστες που εμπλέκονται στην δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού στο Σφακάκι Ρεθύμνου.
Οι αστυνομικές αρχές μέχρι χθες το βράδυ είχαν καταφέρει να συλλάβουν και τα δύο υπόλοιπα άτομα ηλικίας 30 και 35 ετών αντίστοιχα, που συμμετείχαν στην δολοφονία του ομοεθνή τους, ενώ βρέθηκε και το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε σε βάρος του 27χρονου.
Υπενθυμίζεται οτι την Πέμπτη το βράδυ και μετά από άγρια συμπλοκή οι 3 δράστες μαχαίρωσαν τον 27χρονο συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θύμα και δράστες είχαν διάφορες εδώ και καιρό, και εικάζεται οτι συνδέονται με ένα περιστατικό που είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2010, οπότε και ο 18χρονος είχε διαπληκτιστεί με έναν από την παρέα του θύματος, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τότε του 18χρονου ο οποίος και διέμενε παράνομα στη χώρα.
http://www.flashnews.gr/

Κάηκε σαν... κερί το κηροποιείο

Τίποτα δεν έμεινε από επιχείρηση κατασκευής κεριών στο Ρέθυμνο, έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ από άγνωστη αιτία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μια ώρα περίπου μετά τα μεσάνυχτα στην επιχείρηση και η Π.Υ έσπευσε στο σημείο με 4 οχήματα και 10 άνδρες.

Η φωτιά που "έκανε στάχτη" την επιχείρηση, τέθηκε υπό έλεγχο μετά από 4 ώρες, ενώ προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.
flashnews.gr

Ράγισαν οι πέτρες στην κηδεία της 4μελούς οικογενειας στην Κρήτη

Η κηδεία του Μανόλη Σφακιανάκη, της Βαγγελιώς Πολάκη και των δύο παιδιών τους που σκοτώθηκαν στο φοβερό τροχαίο στην εθνική οδό έγινε το απόγευμα στο νέο κοιμητήριο όπου βρέθηκαν δεκάδες συγγενείς και φίλοι οι οποίοι αποχαιρέτησαν για πάντα τους γονείς και τα δύο τους «αγγελούδια».

Ο θάνατος για την οικογένεια του 44χρονου οδηγού βυτιοφόρου μεταφοράς πετρελαίου Μανώλη Σφακιανάκη από τη Σητεία παραμόνευσε σε μία ευθεία της εθνικής οδού Σητείας – Χανίων.

Στο 143ο χιλιόμετρο, ένα τέταρτο μετά τη 1.00 τη νύχτα γράφτηκε η αρχή και ο επίλογος της συγκλονιστικής αυτής οικογενειακής τραγωδίας. Η σύζυγος του 44χρονου, η 37χρονη Ευαγγελία Πολάκη με καταγωγή από τα Χανιά οδηγούσε τη μαύρη Mercedes που επέβαινε η οικογένεια. Στη θέση του συνοδηγού εκτιμάται ότι βρισκόταν πριν από το μοιραίο συμβάν ο σύζυγός της και στα πίσω καθίσματα οι δύο τους κόρες. Η 15χρονη Άννα και η 11χρονη Ζαμπία (Ζένια).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

"Λαδιά" Κρητικού επιχειρηματία εκθέτει τη χώρα μας στη Βραζιλία

OlivesImage by wollombi via FlickrΜία "λαδιά" Ηρακλειώτη επιχειρηματία κινδυνεύει να τινάξει "στον αέρα" όλες τις προσπάθειες  που έχουν γίνει για αύξηση των εξαγωγών της Ελλάδας και της Κρήτης με τη Βραζιλία και όλη τη Λατινική Αμερική!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρις ο συγκεκριμένος εξαγωγέας εισέπραξε από βραζιλιάνικη εταιρεία μεγάλο χρηματικό ποσό ως προκαταβολή, αλλά δεν έστειλε ποτέ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το συμφωνηθέν εμπόρευμα, με συνέπεια τώρα εξαγωγείς και έμποροι από την Ελλάδα να συκοφαντούνται- να χαλάνε ακόμη και δουλειές- αφού από τη Βραζιλία έχουν στείλει παντού ενημερωτικές επιστολές με στόχο πλέον να…ξεφωνίσουν τη χώρα μας.

Στις επιστολές παρουσιάζονται οι Έλληνες επιχειρηματίες ούτε λίγο ούτε πολύ ως αφερέγγυοι και απατεώνες… Στην υπόθεση ενεπλάκη τόσο το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Ανάπτυξης όσο και οι πρεσβείες μας, ενώ ο σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης αποφάσισε να διαγράψει τον εξαγωγέα από μέλος του!

Μια τιτάνεια προσπάθεια να αυξηθούν οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Βραζιλία-από τις ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις παγκοσμίως και με αγάπη προς τη χώρα μας- τείνει να βουλιάξει πριν καν αρχίσουν να τρέχουν οι μεγάλες συμφωνίες:

Ειδικά σε μια περίπτωση γνωστής εταιρείας (με μέλι) και άλλης από τα Χανιά που έχουν ανοίξει διαύλους εμπορικούς με βραζιλιάνικες εταιρείες τα πράγματα δυσκόλεψαν μετά από αυτή την υπόθεση! Οι συγκεκριμένες εταιρείες βρέθηκαν-χωρίς να ευθύνονται-ακόμη και να απολογούνται για τις “λαδιές” του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Πηγη : ΠΑΤΡΙΣ
Enhanced by Zemanta

Κινδύνεψαν 15χρονοι από στρώμα θαλάσσης

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν δυο ανήλικα αγόρια όταν παρασύρθηκαν ανοιχτά της θάλασσας με τα φουσκωτά τους στρώματα.
Αμέσως κινητοποιήθηκε το λιμενικό προκειμένου να περισυλλέξει τους δυο 15χρονους οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια ανοιχτά της πλαζ «Άμμος» στο Ηράκλειο Κρήτης...

Μάλιστα, στην επιχείρηση συμμετείχε και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Τελικά οι δυο κολυμβητές εντοπίστηκαν 200 μέτρα παράλληλα της ακτής και διασώθηκαν σώοι και ασφαλείς.

newsbomb

Κρήτη: Ο γαμπρός 42 χρονών η νύφη 75!

Φαίνεται πως η ρήση ο έρως χρόνια δεν κοιτά ισχύει στην περίπτωση ενός ζευγαριού στην Κρήτη με τον γαμπρό να είναι 42 ετών και τη νύφη να έχει σβήσει τα 75 κεράκια!

Σύμφωνα με το Cretalive, την Παρασκευή (22/7) έγινε ο γάμος στο δημαρχείο κεντρικής περιοχής του Δήμου Φαιστού με γαμπρό έναν 42χρονο κάτοικο της περιοχής και νύφη μία 75χρονη Γερμανίδα!

Το ζευγάρι πολύ ευτυχισμένο ανέβηκε τα σκαλιά του δημαρχείου παρουσία συγγενών και φίλων και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.

Σημειώνεται ότι για τον γαμπρό ήταν ο δεύτερος γάμος, πάλι με μία γυναίκα κατά πολύ μεγσλύτερή του

cosmo.gr

«Νύχτα» πέρασε τροπολογία στη Βουλή για την επιβολή 13% ΦΠΑ και στο αγροτικό νερό!

«Νύχτα» πέρασε στη Βουλή τροπολογία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου, στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου  με την οποία προβλέπεται η επιβολή 13% ΦΠΑ και στο αγροτικό νερό! Η ρύθμιση, αλλά και ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση να την «περάσει», προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος με προσωπικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τόσο προς τον Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Ε. Βενιζέλο, όσο και προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη, και ζήτησε την άμεση απόσυρση της διάταξης.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του προς τους αρμόδιους Υπουργούς αναφέρει ότι «σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Π. Οικονόμου, στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, επεκτείνεται η επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης από τους δήμους, καθώς και στο αγροτικό νερό» και σημειώνει ότι «σύμφωνα με τις 38 αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε το βράδυ της 20ης Ιουλίου ο αναπληρωτής Υπουργός, σε ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...