Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Επιχειρηματίας στο Ρέθυμνο πήγαινε για τα πολλά έχασε τις... 50.000 ευρώ!

Μία περίεργη υπόθεση προσπαθεί να διαλευκάνει η αστυνομία του Ρεθύμνου σε συνεργασία με την αστυνομία της Αθήνας. Ένας 38χρονος επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο κατήγγειλε ότι δύο νεαροί άντρες κατάφεραν να κλέψουν το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ από το σπίτι του.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο επιχειρηματίας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, ο 27χρονος από την Νιγηρία και ο 26χρονος συνεργός του από το Καμερούν είχαν κατέβει στο Ρέθυμνο από την Αθήνα προκειμένου να συνεργαστούν με τον 38χρονο, αφού ο ένας τουλάχιστον από αυτούς είναι DJ.
Στο σπίτι του επιχειρηματία υπήρχαν 50.000 ευρώ, τα οποία, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ήταν μοιρασμένα σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και τα οποία είχε φροντίσει να «σημαδέψει» τρυπώντας τα με καρφίτσες. Χωρίς όμως να το καταλάβει, τα χρήματα εξαφανίστηκαν από το σπίτι του και έτσι οδηγήθηκε έως την πόρτα της αστυνομίας για να καταγγείλει το γεγονός.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο Μιχελογιαννάκης για την εποχικότητα των εργαζομένων σε εταιρίες εξυπηρέτησης εδάφους στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης σχετικά με την εποχικότητα των εργαζομένων σε εταιρίες εξυπηρέτησης εδάφους στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου υπάρχουν εταιρίες οι οποίες απασχολούν συνολικά πάνω από 600 άτομα προσωπικό με αντικείμενο εργασίας την επίγεια εξυπηρέτηση, ως επί το πλείστον, πτήσεων τσάρτερ κατά τους θερινούς μήνες. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έως και σήμερα εντάσσονταν στους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας σύμφωνα με τα ένσημα που συμπλήρωναν. Η μη ένταξη τους όμως στην λίστα των εργαζομένων που χαρακτηρίζονται ως εποχιακοί τους αφαιρεί το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας.

Επειδή πάνω από το 80% των αργαζομένων σε αυτές τις εταιρίες και συγκεκριμένα σε αυτές τις υπηρεσίες, εργάζονται μόνο για την εξυπηρέτηση τσάρτερ κατά τους θερινούς μήνες.

Επειδή οι εταιρίες που τους απασχολούν τους προσλαμβάνουν ως εποχιακούς, παρέχοντας τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που το αποδεικνύουν.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ, Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο ώστε να διορθωθεί αυτή η αδικία και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να ενταχθούν στη λίστα των εποχιακών εργαζομένων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...