Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Χανιά: Η μαντινάδα που συγκίνησε το παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών

Οι εργασίες της δεύτερης μέρας του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών συνεχίστηκαν με μεγάλη συμμετοχή ομογενών Κρητών απ’ όλο τον κόσμο, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια μαντινάδα που προκάλεσε σε όλους ρίγη συγκίνησης.

Διακεκριμένοι ομιλητές, μελετητές και ερευνητές ανέπτυξαν θέματα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τις διεκδικήσεις της χώρας μας από τη Γερμανία, την αξία του διατροφικού μας πολιτισμού, την ποικιλία των βοτάνων της Κρήτης, την ποιότητα και την εξαγωγή των κρητικών προϊόντων, τις υποδομές στην Κρήτη, τον τουρισμό, την διασπορά, τα κίνητρα στην ανάπτυξη, όπως επίσης και την επιχειρηματικότητα.

Τελειώνοντας, τα νέα απόδημα Κρητικόπουλα, ενθουσιασμένα από τη διδασκαλία της «πολιτιστικής αναβάπτισης», αλλά και από την επίσκεψη του Περιφερειάρχη και από όσα τους είπε, αφιέρωσαν στον Περιφερειάρχη τους παραδοσιακούς χορούς «συρτό» και «πεντοζάλι», τους οποίους συνόδεψε με το βιολί του ο μουσικός Αντώνης Μαρτσάκης, ο οποίος και έκλεισε την εκδήλωση με μια σπουδαία μαντινάδα:

«Ποτέ σου να μην λησμονείς
τσι τόπους που σ’ορίζαν
δεν έχει αξία το δεντρί
άμα δεν έχει ρίζα !»

Μια... περίεργη βλάβη άφησε όλη μέρα χωρίς ρεύμα τα Σφακιά!

Σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις σε όλα τα Σφακιά έμειναν χωρίς ρεύμα από το πρωί

Μπλακ - άουτ σημειώθηκε το πρωί στα Σφακιά εξαιτίας μιας "περίεργης" βλάβης που διέκοψε σταδιακά την ηλεκτροδότηση σε όλη την περιοχή. Σύμφωνα με το flashnews.gr, ένας αγωγός της ΔΕΗ βρέθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σπασμένος μέσα σε χαράδρα.

Σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις σε όλα τα Σφακιά έμειναν χωρίς ρεύμα από το πρωί με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία. Συνεργείο της επιχείρησης έσπευσε στο σημείο και αφού εντόπισε την αιτία της βλάβης προχώρησε σε εργασίες αποκατάστασης.

Αυτήν την ώρα υπάρχει πρόβλημα σε μια έκταση από την Αράδαινα μέχρι την Αγ. Ρουμέλη ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς της ΔΕΗ μέχρι τις 21.00 η ηλεκτροδόητση θα έχει επανέλθει κανονικά

Κρήτη: Η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη - Θα διανυκτερεύσει στην Γαύδο!

Ο υπουργός Υγείας δεν κατεβαίνει για διακοπές αλλά για να δει από κοντά τα προβλήματα στην περίθαλψη που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι...

Στην Κρήτη θα βρεθεί στις 3 και 4 Αυγούστου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε κατά την επίσκεψη του διοικητή της ΔΥΠΕ Αντώνη Γρηγοράκη στην Αθήνα, ο Α. Γεωργιάδης στις 3 Αυγούστου θα συμμετέχει σε ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα της υγείας στο νοσοκομείο Χανίων, συνοδευόμενος και από τον πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ Πάνο Ευσταθίου.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ''Πατρίς'' θα επισκεφθεί το πολυδύναμο Ιατρείο Σφακίων και θα αναχωρήσει από τα Σφακιά για την Γαύδο, όπου και θα διανυκτερεύσει και θα συζητήσει με κατοίκους και φορείς για τα σοβαρά προβλήματα στην περίθαλψη που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νοτιότερου άκρου της Ευρώπης.

Φτιάχνουν ειδική μονάδα κομάντο στην Κρήτη

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ έχει έντονο άρωμα Κρήτης και περιλαμβάνει τη σύσταση μίας νέα μονάδας στο νησί. Μάλιστα η μονάδα θα έχει επιχειρησιακό χαρακτήρα και θα στελεχωθεί από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς. 

Το υπουργείο δημόσιας τάξης προχωράει στην πλήρη αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας με σχετική νομοθετική πρωτοβουλία στην οποία προβλέπονται σύσταση νέων υπηρεσιών, σύντμηση τμημάτων, τράπεζα DNA, απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών και αλλαγές στην οργανωτική δομή καταργώντας 6.700 κενές οργανικές θέσεις.

Μεταξύ άλλων, συγκροτούνται δύο Υποδιευθύνσεις Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, η μία στην Κρήτη με έδρα πιθανότατα το Ηράκλειο και η άλλη στην Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος συγκροτείται με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «Έθνος», δημιουργούνται 200 νέες θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού, που θα καλυφθούν με νέες προσλήψεις, αυξάνονται τα άτομα που υπηρετούν στην ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) και προβλέπεται αλλαγή στην Ακαδημία Αστυνομίας.

Στόχος του υπουργείου είναι η νομοθετική πρωτοβουλία να αναδιοργανώσει το δομικό σχήμα και το λειτουργικό πλαίσιο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να καταστεί αυτή πιο σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική, τόσο σε επιτελικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο. Σύμφωνα με το προωθούμενο νομοσχέδιο, προβλέπεται αναβάθμιση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, δημιουργία Τράπεζας DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων στα πρότυπα ξένων αντίστοιχων υπηρεσιών όπως το FBI.

Θα τηρούνται εθνικά αρχεία γενετικών τύπων (DNA) με σκοπό την εξασφάλιση της ανταλλαγής δεδομένων και πληροφοριών στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας, ιδίως όσον αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του διασυνοριακού εγκλήματος. Παράλληλα θα δημιουργηθεί και ειδικός κλάδος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Ευριπίδη «Βάκχες» με τον Σάκη Ρουβά το Σάββατο!

Οι «Βάκχες» – ένα από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας – μπορούν να διαβαστούν και να παρασταθούν με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας.

Σήμερα, που ο φόβος μπροστά στο καινούργιο και τις αβεβαιότητες που δημιουργούν τα νέα παγκόσμια δεδομένα οδηγεί σε εσωστρέφειες και επικίνδυνους φανατισμούς μπορούμε να δούμε το μύθο, διαμέσου του ποιητικού λόγου, σαν μια σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση και στις συγκρούσεις που δημιουργούνται όταν οι οργανωμένοι κοινωνικοί σχηματισμοί έρχονται αντιμέτωποι με την «εισβολή» στον περίκλειστο χώρο τους, νέων δεδομένων-ανθρώπων, δοξασιών, δυνάμεων.

Μετάφραση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ
Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ
Σκηνικά, κοστούμια: ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ
Μουσική: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ
Χορογραφία: ΔΑΦΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτισμοί: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΒΙΚΥ ΒΟΛΙΩΤΗ
Κρουστά: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΦΟΛΑΓΙΑΝ
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ «ΑΡΓΩ» ΑΙΜΙΛΙΑ ΥψΗΛΑΝΤΗ
Δ/νση παραγωγής: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ
Ερμηνεύουν: ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΙΤΣΟΥ

  Σάββατο, 24/08/2013 Κυριακή, 25/08/2013
    21:15
    Θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα, Ρέθυμνο
    Κανονικό: 20 ευρώ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ 15 €, ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΓΙΑΣ 12 €

ΡΕΘΥΜΝΟ: Ενταση για πλειστηριασμό

Ενταση και απογοήτευση επικράτησε προχθές το απόγευμα στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, όπου τελικά πραγματοποιήθηκε ένας πλειστηριασμός ακινήτου επιχειρηματία όχι από Τράπεζα, αλλά από άλλον ιδιώτη.

Ηταν η δεύτερη φορά που έγινε ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, που προκάλεσε εντάσεις για το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας, σε βάρος του οποίου είχε βγει στο 'σφυρί' το ακίνητο, αμφισβητεί τις οφειλές.

Μάλιστα, προχθές στη δικαστική αίθουσα εμφανίστηκε ο ιδιώτης που έχει την οικονομική διεκδίκηση και κατέθεσε ο ίδιος προσφορά, πράγμα που προκάλεσε αγανάκτηση στους συγκεντρωμένους από την επιτροπή των δανειοληπτών, οι οποίοι θεώρησαν προκλητική τη στάση του.

Στα Δικαστήρια υπήρχε και αρκετή αστυνομική δύναμη, η οποία βρισκόταν εντός της δικαστικής αίθουσας και οι συγκεντρωμένοι για περισσότερη από μία ώρα προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διενέργεια του πλειστηριασμού.

Παρότι υπήρχαν ένταση και λεκτικοί διαξιφισμοί και η συμβολαιογράφος σημείωσε πως η πίεση που δεχόταν ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία, τελικά ο πλειστηριασμός -με δεδομένο ότι είχε κατατεθεί ήδη η προσφορά και ο ενδιαφερόμενος δεν την απέσυρε- πραγματοποιήθηκε.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν αργά το απόγευμα απογοητευμένοι, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

haniotika-nea.gr

Ρέθυμνο: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι!

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις είναι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι οργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα και διαμηνύουν προς την Κυβέρνηση, ότι ο προσεχής Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας των αγώνων και της αντίστασης στην εφαρμοζόμενη πολιτικής της, την οποία χαρακτηρίζουν «βάρβαρη» και «αντιλαϊκή».

Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε χθες στο Ρέθυμνο ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας κ. Μανώλη Ραλάκης, ο οποίος είχε επαφές με τα στελέχη του τοπικού συλλόγου συνταξιούχων στις εγκαταστάσεις του Εργατικού Κέντρου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Ραλάκης δήλωσε, ότι «η παρουσία της ομοσπονδίας εδώ στο Ρέθυμνο, όπως και στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στο Λασίθι, έχει σαν σκοπό να προσεγγίσει τα σωματεία των συνταξιούχων, της δύναμής της και να κουβεντιάσει τα κοινά προβλήματα των συνταξιούχων και πώς θα οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας ενάντια σε αυτές τις αντιλαϊκές, βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων, που μας έχουν διαλύσει τις συντάξεις μας και όχι μόνο. Έχουν διαλύσει οικογένειες, έχουν αυξήσει την ανεργία, και σήμερα πρέπει να πούμε ότι οι συνταξιούχοι είναι το κοινωνικό εκείνο στρώμα που στηρίζει την αγορά και με τις συντάξεις μας χρηματοδοτούμε ακόμα και οικογένειες των παιδιών και των εγγονών μας για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Τα προβλήματά μας είναι πολλά, έρχεται ο Σεπτέμβρης και πρέπει το κίνημα των συνταξιούχων να είναι πανέτοιμο για να αντιμετωπίσει τις νέες επιθέσεις που θα δεχθεί. Εμείς λέμε ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους, πρέπει να βοηθηθούν από τα σωματεία τους και όλοι μαζί να αναπτύξουμε ένα κίνημα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και που θα μας βοηθήσει να λύσουμε τα προβλήματά μας».

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ο σχεδιασμός των κινητοποιήσεων που θα ακολουθηθεί, καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις επαφές των μελών της Ομοσπονδίας με τα κατά τόπους σωματεία των συνταξιούχων.

Σχετικά ο κ. Ραλάκης δήλωσε ότι «ο σχεδιασμός θα προκύψει, όταν θα συνεδριάσει μετά από ένα διάστημα η συντονιστική επιτροπή εργαζομένων συνταξιοδοτικών οργανώσεων, αλλά οπωσδήποτε η σημερινή κατεύθυνση που δίνει είναι ότι τον Σεπτέμβρη θα αναπτυχθούν αγώνες και πέρα από τον Σεπτέμβρη, θα αναπτυχθούν αγώνες για την αντιμετώπιση αυτής της λαίλαπας που έχει ξεσπάσει εις βάρος μας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε σαν πρόγραμμα κινητοποιήσεων. Καλούμε τους συνταξιούχους να αγωνιστούν για να ανατρέψουμε όλοι μαζί αυτήn την πολιτική. Μόνος του δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ρεθύμνης κ. Λευτέρης Κοτσαρίδης, δήλωσε, ότι «μας επισκέφτηκε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας μας για να συζητήσουμε τα οργανωτικά του σωματείου μας. Εμείς, η νέα διοίκηση η οποία προέκυψε στις πρόσφατες εκλογές, θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Ειδικά εδώ στο Ρέθυμνο έχουμε μεγάλο, σοβαρό πρόβλημα με την υγεία, με τον ΕΟΠΥΥ, δεν έχουμε γιατρούς, δεν έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα και εξετάσεις και μας σπρώχνουν να πάμε στον ιδιωτικό γιατρό. Δεν μπορούμε να πάμε διότι δεν έχουμε χρήματα να τον πληρώσουμε. Γι αυτό εμείς έχουμε έναν επιπλέον λόγο να αγωνιστούμε και να μην περιμένουμε τον Σεπτέμβρη. Να αγωνιστούμε και να οργανώσουμε μια διαμαρτυρία για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ».
goodnet.gr

Ρέθυμνο: 450 οικογένειες προμηθεύτηκαν προϊόντα από το Δίκτυο χωρίς


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουλίου η δεύτερη διανομή του Δικτύου Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες Ρεθύμνου στο χώρο του παλαιού ρέματος Συνατσάκη που παραχωρήθηκε από το Δήμο Ρεθύμνου. Η ποσότητα των προϊόντων που διατέθηκαν ξεπέρασε τους 15 τόνους, ενώ στο κάλεσμα του Δικτύου ανταποκρίθηκαν πάνω από 450 οικογένειες, οι οποίες κατέθεσαν τις παραγγελίες τους εντός της προθεσμίας.

Ο στόχος μας ήταν (και είναι) να στηρίξουμε την ντόπια παραγωγή που σέβεται το περιβάλλον, γι’ αυτό και επιλέξαμε βιολογικά, αλλά και συμβατικά, χωρίς φυτοφάρμακα, κρητικά προϊόντα.

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν και πάλι μεγάλο, καθώς οι αλληλέγγυες τιμές των τοπικών προϊόντων σε συνδυασμό με την εξασφαλισμένη ποιότητά τους (βιολογικά και χωρίς φυτοφάρμακα) αποτέλεσαν βασικό κίνητρο για τους καταναλωτές. Η ποιότητα των προϊόντων, όπου χρειάσθηκε, εξασφαλίστηκε μέσω των χημικών αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Δικτύου.

Δόθηκαν 5,5 τόνοι πατάτες (χωρίς φυτοφάρμακα και βιολογικές) Ρεθύμνου, 1,5 τόνος βιολογικοί χυμοί Χανίων, πάνω από 300 κιλά μέλι Λασιθίου και 350 λίτρα βιολογικό λάδι Ρεθύμνου. Επιπλέον, διανεμήθηκαν 4,5 τόνοι αλεύρι Δράμας και 3,5 τόνοι ρύζι Χαλάστρας και Μεσσηνίας.

Πολύ σημαντική και πάλι ήταν η συμβολή των εθελοντών που βρέθηκαν στο σημείο της διανομής από νωρίς και δούλεψαν σκληρά για την ολοκλήρωσή της.  Γι’ αυτό και σύμφωνα με τις αρχές του δικτύου, στους άνεργους εθελοντές μοιράσθηκαν προϊόντα από την προσφορά αλληλεγγύης των παραγωγών.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες αναπτύσσεται δυναμικά γιατί σιγά-σιγά το αγκαλιάζει η κοινωνία του Ρεθύμνου. Με τη στήριξή της θα μπορέσουμε να εξασφαλίζουμε όλο και περισσότερα ελληνικά και τοπικά, υγιεινά προϊόντα, σχεδόν πάντα φτηνότερα για τον καταναλωτή, παραγόμενα με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Με την αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία δίνουμε μια δυναμική απάντηση στους χονδρεμπόρους, στις πολυεθνικές αλυσίδες, στο πολιτικό κι επικοινωνιακό κατεστημένο που τους στηρίζει. Παραγωγοί και καταναλωτές συνεργαζόμαστε, αντιστεκόμαστε θετικά και εναλλακτικά στην οικονομική και κοινωνική κρίση που όλοι βιώνουμε

Η Νατάσσα Θεοδωρίδου στο Ρέθυμνο

Η Νατάσσα Θεοδωρίδου ζωντανά στο Baja Beach (Μισίρια, Ρέθυμνο) το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013.

Τηλέφωνο για πληροφορίες – κρατήσεις 6972822112.

Προπώληση εισιτηρίων στα Super Market Χαλκιαδάκης: 8 ευρώ. Στο ταμείο 12 ευρώ.

Ώρα έναρξης 22:00.

«Φιλόξενη χώρα η Ελλάδα» δήλωσε από τα Μάλια ο Βρετανός πρεσβευτής

Ο Βρετανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζον Κίτμερ, επισκέφθηκε τα Μάλια, ενώ παράλληλα συναντήθηκε με την οικογένεια του Τάιρελ Μάθιους-Μπέρτον, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Μάλια από συμπατριώτη του, αλλά και με το δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη και τοπικές αρχές.

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του, ο Βρετανός πρεσβευτής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη, φιλική και ασφαλής χώρα».

Παράλληλα, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κίτμερ, αφού τονίζει ότι ήρθε στα Μάλια για να υποστηρίξει τους συναδέλφους του στο προξενείο, τις τοπικές αρχές και όλους όσοι που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση, προσθέτει ότι συναντήθηκε με την οικογένεια του θύματος και τους εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο του γιου τους.

«Ο θάνατος ενός νεαρού σε τέτοιες συνθήκες είναι μια μεγάλη τραγωδία, που προκαλεί οδύνη σε όλους μας. Η αστυνομική έρευνα και η δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορώ να σχολιάσω τις συγκεκριμένες συνθήκες του περιστατικού. Δεν βοηθά να κάνουμε υποθέσεις», τονίζει ο Βρετανός διπλωμάτης.

Παράλληλα ο κ. Κίτμερ επισημαίνει ότι τα Μάλια είναι δημοφιλής προορισμός για πολλούς Βρετανούς τουρίστες, ιδιαιτέρως στον κλάδο του νεανικού τουρισμού. «Η βρετανική πρεσβεία», είπε, «που εκπροσωπείται στην Κρήτη από μια εξαιρετική προξενική ομάδα, έχει άριστες σχέσεις και στενή συνεργασία με όλες τις τοπικές αρχές στα Μάλια. Συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά».

Ακόμη ανέφερε ότι νωρίτερα χθες είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον δήμαρχο και τον διευθυντή της αστυνομίας υπογραμμίζοντας: «Τους είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή τους και με τη σειρά μου τους προσέφερα όλη τη βοήθεια που έχω στη διάθεσή μου. Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για την αστυνόμευση στους δρόμους των Μαλίων».

Στην ίδια δήλωση ο Βρετανός διπλωμάτης προσθέτει ότι δυο μήνες πριν, ξεκίνησε στα Μάλια την ετήσια ενημερωτική εκστρατεία η οποία υλοποιείται σε όλους τους προορισμούς που επιλέγουν οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες για τις διακοπές τους στην Ελλάδα, δηλαδή στη Ζάκυνθο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και την Κω και επισημαίνει:

«Παρά το τραγικό περιστατικό αυτό, το μήνυμά της παραμένει έγκυρο και σχετικό. Λέμε στους νεαρούς τουρίστες: μπορείτε να περνάτε καλά και να διασκεδάζετε, και ταυτόχρονα να είστε ασφαλείς και να φέρεστε υπεύθυνα. Πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε τους τοπικούς κανόνες και τα τοπικά έθιμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πέρυσι μόνο 715 περιστατικά διαφορετικών ειδών δηλώθηκαν στα προξενεία μας στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τους 2 εκατ. Βρετανούς τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα».

Κάηκε η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Σούδα Χανίων

Καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα η μικρή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη θέση «Πλατάνι» Σούδας Χανίων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα πιθανότατα από αναμμένο κερί στο εσωτερικό του ναού, που σήμερα πανηγύριζε, προκαλώντας και βραχυκύκλωμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Τις πρώτες φλόγες αντελήφθησαν πιστοί που βρισκόταν στο ναό, ειδοποιήθηκε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία όμως παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών η καταστροφή στο εσωτερικό του ναού είναι ολοκληρωτική ενώ υπήρχε και κίνδυνος κατάρρευσης της στέγης.

Ρέθυμνο: Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας Α΄/θμιας Εκπαίδευσης

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης υλοποιεί μέσω του Εργαστηρίου Μελέτης της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος (ΕΜΕΙΕΔΕ) το έτος 2013-2014 Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Το Πρόγραμμα αυτό σκοπό έχει να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες των πτυχιούχων ειδικοτήτων που έχουν ως πρόθεση να εργαστούν στην Α΄/θμια Εκπαίδευση, καθώς και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που εργάζονται ήδη στην Α΄/θμια Εκπαίδευση. Θα είναι ετήσιας διάρκειας 400 ωρών που θα κατανέμονται σε συνολικά 2 εξάμηνα φοίτησης και θα υλοποιείται Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα.  Το Πρόγραμμα θα οδηγεί στη λήψη  ‘Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας’ σύμφωνα με τον Νόμο 3848/2010.

Η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ετήσιο αυτό πρόγραμμα θα γίνει από 1η έως 20 Σεπτεμβρίου 2013. Όλες οι σχετικές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα <http://pkatartisi.weebly.com>

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν για οποιαδήποτε πληροφορία στο email: <pkatartisi.crete@gmail.com  > ή στο τηλέφωνο: 2831077880

Για την επιλογή των υποψηφίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Την οικονομική διαχείριση του Προγράμματος θα έχει ο Eιδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το κόστος συμμετοχής για κάθε ενδιαφερόμενο είναι  1.660 ευρώ.

Διαμαρτυρία των γονέων στο Ηράκλειο για το κλείσιμο σχολείων

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παράσταση διαμαρτυρία στην ΠΔΕΚ την Τρίτη 10 πμ.

Κλείνει 118 δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη την επικράτεια. Στο Νομό Ηρακλείου καταργούνται  τα δημοτικά Καρκαδιώτισσας, Καβροχωρίου, Στερνών, Παναγιάς και το νηπιαγωγείο Αμιρών παρά την εκφρασμένη αντίθεση γονέων και εκπαιδευτικών, των ίδιων των τοπικών κοινωνιών.

Συνεργάτες στο έγκλημα αυτό είναι οι Περιφερειακές και Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων και υιοθετήθηκε από το υπουργείο παιδείας. Ανάλογη ευθύνη έχουν δήμαρχοι οι οποίοι - στα πλαίσια του διαλόγου με την κυβέρνηση πριν δύο χρόνια - εκφράστηκαν θετικά στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, το ίδιο και δημοτικά συμβούλια τα οποία μάλιστα με αποφάσεις τους είχαν ασπαστεί τα περιβόητα “παιδαγωγικά οφέλη” από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αδιάψευστος μάρτυρας, η υπουργική απόφαση και το ΦΕΚ, τα οποία επικαλούνται αυτή τη συμφωνία δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων. Άρα, οι όποιες αγωνιστικές κορόνες από μέρους τους σήμερα είναι υποκριτικές και παραπλανητικές.

Με την κατάργηση των σχολικών μονάδων, οι γονείς θα επωμιστούν το κόστος μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία υποδοχής, ενώ τα ίδια τα παιδιά θα μπουν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και με πολλούς κινδύνους, διανύοντας καθημερινά πάνω 30 χμ σε ένα απαράδεκτο οδικό δίκτυο.

Η Ένωση γονέων Ηρακλείου μαζί με τον σύλλογο δασκάλων “Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟ”  πραγματοποιούν την ερχόμενη Τρίτη 30/7/2013 και ώρα 10 πμ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με αίτημα ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Καλούμε, Εκπαιδευτικούς, γονείς, συνδικάτα, από κοινού, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα ενάντια στις καταργήσεις σχολείων, για σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές. Να δοθεί άμεση δωρεάν, ασφαλής λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ


Πηγή: http://www.alfavita.gr

Θέλουν να κάνουν πίστα Ράλι στο κέντρο του Ηρακλείου!

Ακούγεται ουτοπικό αλλά έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, έτσι ώστε οι κεντρικοί δρόμοι του Ηρακλείου να φιλοξενήσουν αγώνα ράλι και σε δεύτερο στάδιο ένα διεθνή αγώνα πίστας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CretePlus.gr,  το σενάριο προβλέπει να γίνει μία σούπερ ειδική διαδρομή στο πλαίσιο του Ράλι Κρήτης ή παρόμοιου αγώνα, η οποία θα αποτελέσει τον «μπούσουλα» για τη διοργάνωση ενός διεθνούς αγώνα που θα προβάλλει την πόλη και θα αποφέρει κάθε χρόνο έσοδα.

Σημαντικό στέλεχος των ελληνικών αγώνων με ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει συζητήσεις ώστε το Ηράκλειο να φιλοξενήσει ένα διεθνή αγώνα ευρωπαϊκού επιπέδου για να προσθέσει ότι «οι αγώνες σε πίστες παρουσιάζουν μειωμένο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, η τάση της εποχής  θέλει ακόμη και οι αγώνες ταχύτητας να γίνονται σε πόλεις έτσι ώστε να υπάρχει άμεση προβολή για τους χορηγούς αλλά και για τον τόπο που φιλοξενεί το γεγονός».

Μπορεί το Νοέμβριο μέσα από το Auto Plus να έγινε παρόμοια πρόταση για αγώνα στα Χανιά (διαβάστε εδώ) αλλά τώρα το σενάριο για ένα τέτοιο γεγονός στην Κρήτη φαίνεται πιο ρεαλιστικό.

Πηγή: Creteplus.gr


Απίστευτη καταγγελία για ξυλοδαρμό δημοτικού συμβούλου από συνάδελφο του!

Στο γραφείο του εισαγγελέα βρέθηκαν πριν από λίγο η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Δουλγεράκης προκειμένου να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος πρώην μέλους της παράταξης της δημάρχου που πλέον έχει καθαιρεθεί. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Δουλγεράκη ο συγκεκριμένος δημοτικός παράγοντας τον ακινητοποίησε ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της Πάμπτης με το αυτοκίνητο του από τον Ζαρό προς το Τυμπάκι, τον ξυλοκόπησε ενώ προσπάθησε να βγάλει και όπλο.

Όπως καταγγέλλει πάντως ο κ. Δουλγεράκης πρόλαβε να αντιδράσει πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα και κατάφερε να ξεφύγει.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης, οδηγώντας δήμαρχο και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στον εισαγγελέα προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τέτοια περιστατικά.



Πηγή: flashnews

Βόμβα στην ΕΑΣΗ – Ένταλμα σύλληψης του προέδρου της για χρέη προς το ΙΚΑ!


Του Γιώργου Λαμπράκη
Βόμβα στα θεμέλια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου βάζει το ένταλμα σύλληψης που... εκδόθηκε κατά του προέδρου της ΕΑΣΗ Ανδρέα Στρατάκη! Αιτία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Ένωσης προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι οποίες ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ και για τις οποίες το ΙΚΑ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, γεγονός που κινδυνεύει να τινάξει στο αέρα την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο πρόεδρος και η σημερινή διοίκηση της ΕΑΣΗ προκειμένου να ορθοποδήσει η συνεταιριστική οργάνωση και να σταθεί όπως πρέπει στο πλευρό των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν πριν από λίγες ημέρες από το ΙΚΑ, εξαιτίας των συσσωρευμένων οφειλών της ΕΑΣΗ, έναν σταυρό που κουβαλά στις πλάτες της η Ένωση από χρέη του παρελθόντος. Χρέη για τα οποία γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να ρυθμιστούν ώστε να καταστεί δυνατή και πάλι η έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την Ένωση Ηρακλείου.

Οι υποσχέσεις

Παρά το γεγονός, πως η Τράπεζα Πειραιώς εδώ και μήνες έχει υποσχεθεί πως θα καταβάλει τα ποσά που οφείλει η ΕΑΣΗ στο δημόσιο (μετά και την μελέτη βιωσιμότητας που έχει εκπονηθεί για την λειτουργία της Ένωσης στο μέλλον) πέρασε αρκετός καιρός χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Το θέμα παραμένει μάλιστα σε εκκρεμότητα παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν προηγηθεί μεταξύ της διοίκησης της Ένωσης Ηρακλείου και των εκπροσώπων της Τράπεζας Πειραιώς και τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί περί εισαγωγής του θέματος στην αρμόδια επιτροπή του τραπεζικού ομίλου για την σχετική έγκριση.

Εξυγίανση

Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΙΚΑ και το ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της ΕΑΣΗ κ. Ανδρέα Στρατάκη έρχονται σε μια κρίσιμη περίοδο για την συνεταιριστική οργάνωση και ενώ είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια εξυγίανσης. Και σε μια περίοδο μάλιστα όπου το συνεταιριστικό κίνημα βάλλεται από παντού, αλλά πρέπει παράλληλα να επαναδιεκδικήσει τον -χαμένο- πρωταγωνιστικό του ρόλο στα αγροτικά πράγματα του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το τελευταίο διάστημα, η Ένωση Ηρακλείου έχει καταβάλει τεράστια ποσά για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών της. Συγκεκριμένα, έχει δοθεί το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ για οφειλές προς την εφορία, ενώ το ίδιο το ΙΚΑ έχει λάβει ένα ποσό που ανέρχεται στις 500.000 ευρώ. Ωστόσο, η ΕΑΣΗ δεν κατάφερε να αποφύγει αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη...
prismanews.gr

Την περιοχή της Βιάννου επισκέπτεται την Παρασκευή ο Κεφαλογιάννης

Την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου επισκέφτηκε ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς και κατοίκους του ΔΔ Γαζίου και να ανταλλάξει θέσεις και απόψεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και για τα τοπικά θέματα του Δήμου.

Ο κ.Κεφαλογιάννης στη συνέχεια παραβρέθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ κατά την οποία ενημερώθηκε για τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την καθυστέρηση της καταβολής των αποζημιώσεων θεομηνιών παρελθόντων ετών καθώς και για άλλα τρέχοντα αγροτικά ζητήματα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ακολούθως συναντήθηκε με τον κ.Ιερωνυμάκη Πρίαμο Πρόεδρο της ομάδας αμπελουργών Κρήτης καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπου συζήτησαν για την νέα ΚΑΠ καθώς και για θέματα αναμπέλωσης της Κρήτης και ειδικότερα του  Νομού Ηρακλείου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στην ύπαιθρο του νομού Ηρακλείου την Παρασκευή 26/07/2013 θα επισκεφτεί:

Ώρα 18.00 την Ανω Βιάννο

Ώρα 17.30 την Ψαρή Φοράδα

Ωρα 20.30 την Αρβη

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο Σωκράτης Μάλαμας κουρδίζει την κιθάρα του για ένα ακόμα on the road καλοκαίρι σε πολλά μέρη της Ελλάδας και φτάνει στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι, στο Ηράκλειο Κρήτης, την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 10 το βράδυ.

Με ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, που ανακατεύει τραγούδια από την προσωπική του πλούσια δισκογραφία με αγαπημένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά μέχρι ροκ και με διάθεση διονυσιασμού, θα έχει μαζί του μια παρέα δεξιοτεχνών μουσικών που τον συντροφεύουν τα τελευταία χρόνια.

Μαζί του οι:
Μαρίνα Δακανάλη & Λαμπρινή Καρακώστα / τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης / κρουστά
Γιάννης Παπατριανταφύλλου / κοντραμπάσο
Νίκος Παραουλάκης / νέυ
Φώτης Σιώτας / βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης / λαούτο, μπουζούκι
Ηχοληψία / Βαγγέλης Λάππας, Γιάννης Ρούσσος
Φωτισμοί / Χρήστος Λαζαρίδης, Βασίλης Πουφτής
Επιμέλεια σκηνής / Δημήτρης Κατέβας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...