Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ρέθυμνο: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι!

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις είναι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι οργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα και διαμηνύουν προς την Κυβέρνηση, ότι ο προσεχής Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας των αγώνων και της αντίστασης στην εφαρμοζόμενη πολιτικής της, την οποία χαρακτηρίζουν «βάρβαρη» και «αντιλαϊκή».

Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε χθες στο Ρέθυμνο ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας κ. Μανώλη Ραλάκης, ο οποίος είχε επαφές με τα στελέχη του τοπικού συλλόγου συνταξιούχων στις εγκαταστάσεις του Εργατικού Κέντρου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Ραλάκης δήλωσε, ότι «η παρουσία της ομοσπονδίας εδώ στο Ρέθυμνο, όπως και στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στο Λασίθι, έχει σαν σκοπό να προσεγγίσει τα σωματεία των συνταξιούχων, της δύναμής της και να κουβεντιάσει τα κοινά προβλήματα των συνταξιούχων και πώς θα οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας ενάντια σε αυτές τις αντιλαϊκές, βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων, που μας έχουν διαλύσει τις συντάξεις μας και όχι μόνο. Έχουν διαλύσει οικογένειες, έχουν αυξήσει την ανεργία, και σήμερα πρέπει να πούμε ότι οι συνταξιούχοι είναι το κοινωνικό εκείνο στρώμα που στηρίζει την αγορά και με τις συντάξεις μας χρηματοδοτούμε ακόμα και οικογένειες των παιδιών και των εγγονών μας για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Τα προβλήματά μας είναι πολλά, έρχεται ο Σεπτέμβρης και πρέπει το κίνημα των συνταξιούχων να είναι πανέτοιμο για να αντιμετωπίσει τις νέες επιθέσεις που θα δεχθεί. Εμείς λέμε ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους, πρέπει να βοηθηθούν από τα σωματεία τους και όλοι μαζί να αναπτύξουμε ένα κίνημα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και που θα μας βοηθήσει να λύσουμε τα προβλήματά μας».

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ο σχεδιασμός των κινητοποιήσεων που θα ακολουθηθεί, καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις επαφές των μελών της Ομοσπονδίας με τα κατά τόπους σωματεία των συνταξιούχων.

Σχετικά ο κ. Ραλάκης δήλωσε ότι «ο σχεδιασμός θα προκύψει, όταν θα συνεδριάσει μετά από ένα διάστημα η συντονιστική επιτροπή εργαζομένων συνταξιοδοτικών οργανώσεων, αλλά οπωσδήποτε η σημερινή κατεύθυνση που δίνει είναι ότι τον Σεπτέμβρη θα αναπτυχθούν αγώνες και πέρα από τον Σεπτέμβρη, θα αναπτυχθούν αγώνες για την αντιμετώπιση αυτής της λαίλαπας που έχει ξεσπάσει εις βάρος μας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε σαν πρόγραμμα κινητοποιήσεων. Καλούμε τους συνταξιούχους να αγωνιστούν για να ανατρέψουμε όλοι μαζί αυτήn την πολιτική. Μόνος του δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ρεθύμνης κ. Λευτέρης Κοτσαρίδης, δήλωσε, ότι «μας επισκέφτηκε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας μας για να συζητήσουμε τα οργανωτικά του σωματείου μας. Εμείς, η νέα διοίκηση η οποία προέκυψε στις πρόσφατες εκλογές, θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Ειδικά εδώ στο Ρέθυμνο έχουμε μεγάλο, σοβαρό πρόβλημα με την υγεία, με τον ΕΟΠΥΥ, δεν έχουμε γιατρούς, δεν έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα και εξετάσεις και μας σπρώχνουν να πάμε στον ιδιωτικό γιατρό. Δεν μπορούμε να πάμε διότι δεν έχουμε χρήματα να τον πληρώσουμε. Γι αυτό εμείς έχουμε έναν επιπλέον λόγο να αγωνιστούμε και να μην περιμένουμε τον Σεπτέμβρη. Να αγωνιστούμε και να οργανώσουμε μια διαμαρτυρία για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ».
goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...