Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τα ψηφοδέλτια των Οικολόγων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν σήμερα τους συνδυασμούς με τους οποίους παίρνουν μέρος στις εκλογές σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Οι υποψήφιοι του κόμματος ανέρχονται σε 341 (έναντι 313 το 2009), συν 12 στη λίστα επικρατείας. Από αυτούς το 65,4% είναι άνδρες και το 34,6% γυναίκες (έναντι 66,1% και 33,9% το 2009, αντίστοιχα, που αποτελεί οριακή αύξηση συμμετοχής των γυναικών). Το συνολικό ποσοστό ανανέωσης των ψηφοδελτίων των Οικολόγων Πράσινων είναι 60% σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΠΟΝΑΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΣΚΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΝΔΥΛΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΚΟΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΣΚΟΥΡΑΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΨΑΡΡΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΝΕΛΛΗ)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΔΡΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

«Δεν παραιτούμαι» απαντάει ο Χρ.Μιχαλόπουλος στα… προεδρικά σενάρια!

Παρά την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του (υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία), ο πρόεδρος της Διοικούσας του ΟΦΗ Χρήστος Μιχαλόπουλος, τονίζει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί πρίν την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΟΦΗ στις 2 Μαίου. 
 
 Στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ είπε στους συνεργάτες του, ότι η πρόθεση του είναι να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο μέχρι τις 2 Μαίου, μια και ο ίδιος λίγω της περιπέτειας με την υγεία του δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί. 
 
Όμως απ’ ότι φαίνεται ήταν κάτι περαστικό για τον πρόεδρο της Διοικούσας του ΟΦΗ, ο οποίος από ότι φαίνεται άλλαξε γνώμη. Τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν σενάρια ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος Κώστας Τουγλής θα οδηγούσε την Διοικούσα στην Γ.Σ., ενώ ακούστηκε και ένα σενάριο ανάληψης καθηκόντων  προέδρου από τον Σήφη Κορωνάκη. 
 
Όπως ανακοινώθηκε επισήμως  ο πρόεδρος της Δ.Ε. της ΠΑΕ-ΟΦΗ κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος διαψεύδει φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας και τον παρουσιάζουν να έχει στόχο να παραιτηθεί.  Ο πρόεδρος της Δ.Ε. της ΠΑΕ-ΟΦΗ έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα μου έως και τις 2-5-2012, που είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ-ΟΦΗ. Δεν πρόκειται να αποποιηθώ τις ευθύνες που έχω αναλάβει».
 
 
 
 
 

Ποιοί είναι υποψήφιοι βουλευτές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Υποψήφιος στην Β Αθηνών αλλά και στον Έβρο θα είναι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ενώ ο Γιάννης Δημαράς από το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών θα είναι υποψήφιος στη Β Αθηνών.

Στην ίδια περιφέρεια ενδεικτικά αναφέρονται ακόμη τα ονόματα του Γιάννη Μανώλη από τη ΝΔ, του δικηγόρου Βασίλη Καπερνάρου και του τέως δημάρχου Κηφισιάς Βασίλη Βάρσου. Στην Α' Αθηνών μεταξύ των υποψηφίων βρίσκεται η Ελένη Κουντουρά.

Στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι ο Τέρενς Κουίκ, ακολουθεί ο Μιχάλης Γιαννάκης και ο Σωτήρης Στανωτάς από το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην τελευταία θέση θα τοποθετηθεί ο καθηγητής Γιώργος Βάμβουκας.

Δείτε όλα τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων εδω

Προφυλακίστηκαν οι Βούλγαροι που επιτέθηκαν με αξίνες εναντίον δύο νεαρών στο Ηράκλειο

Προφυλακίστηκαν σήμερα, μετά την απολογία τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τα δυο αδέλφια από τη Βουλγαρία τα οποία επιτέθηκαν με αξίνα και τραυμάτισαν δύο νεαρούς από τους Κουνάβους Ηράκλειου, οι οποίοι προηγουμένως τους είχαν κάνει συστάσεις επειδή οδηγούσαν μεθυσμένοι τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα.
Νωρίτερα, έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου, τόσο κατά την προσαγωγή τους όσο και κατά την αποχώρησή τους από τον ανακριτή δημιουργήθηκε ένταση όταν τα δύο αδέλφια από τη Βουλγαρία αποδοκιμάσθηκαν έντονα από συγγενείς και συγχωριανούς των δύο νεαρών.
Μάλιστα, κατά την αποχώρησή τους οι αστυνομικοί τούς φυγάδευσαν από την ανατολική πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ επικράτησε νέα ένταση αλλά και μικροσυμπλοκές μεταξύ των αστυνομικών και των συγκεντρωμένων.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε σε βάρος των δύο Βουλγάρων ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή.

6,5 εκ. ευρώ για έργα στην Περιφ. Ενότητα Ρεθύμνου

Έργα οδοποιίας, επισκευές, συντηρήσεις και καθαρισμό οδικών δικτύων, περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου για το 2012, το οποίο ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, με προϋπολογισμό περίπου 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό που έχει προϋπολογιστεί αφορά, τα 2,2 εκ. ευρώ σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ τα 4,2 εκατομμύρια σε νέα έργα και μελέτες οδοποιίας.

Σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ρεθύμνου έχουν ενταχθεί μελέτες που αφορούν στην οδοποιία για το δρόμο Αλώνες- Καλή Συκιά, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται και η μελέτη του δρόμου Γαράζο, Αξός, Ανώγεια, με χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σχετικά με τις εκκρεμότητες που αφορούν σε θέματα σχολικής στέγης, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) αποφάσισε τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του δημοτικού σχολείου Ρουσσοσπιτίου, με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο ΟΣΚ θα λάβει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να επιτευχθεί η χρηματοδότηση της κατασκευής, η οποία έχει δημοπρατηθεί από το 2010. Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι μελέτες για τα νέα σχολεία στο Ρέθυμνο σε μία προσπάθεια του δήμου να παρέμβει δυναμικά στο μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης που ταλανίζει το Ρέθυμνο, με ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ. Οι μελέτες αφορούν το γυμνάσιο και λύκειο Σταυρωμένου, το 2ο δημοτικό σχολείο Ατσιπόπουλου, το δημοτικό σχολείο Γερανίου.




 cretalive.gr

Ανοίγει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου το καλοκαίρι!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος έως ότου ανοίξει και πάλι τις πύλες του στους επισκέπτες το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το οποίο αφού επί χρόνια παραμένει με λουκέτο οδεύει, επιτέλους, προς ολοκλήρωση!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive προ ημερών υπεγράφη η σύμβαση για τη μουσειογραφική μελέτη και ο ανάδοχος P & C Development έχει ήδη εγκατασταθεί. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις αρχές ή μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξουν για το κοινό οι πρώτες αίθουσες του Μουσείου.

Το έργο "Επανέκθεση Αρχαιολογικών Συλλογών Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου" χωρίζεται σε δύο υποέργα, αυτό των οικοδομικών εργασιών και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, και στην κατασκευή των προθηκών όπου θα εκτεθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Οι προθήκες κατασκευάζονται αυτό το διάστημα στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό στην αίθουσα των τοιχογραφιών θα τοποθετηθούν ολοκληρωμένες μεταλλικές κατασκευές ενώ θα στηριχθούν και τα επίτοιχα εκθέματα της γλυπτοθήκης.

Όλο το έργο έχει χρονοδιάγραμμα 17 μηνών, ενώ μέσα στους πρώτους δύο μήνες, δηλαδή ως το καλοκαίρι θα πρέπει να παραδοθούν προς χρήση οι αίθουσες Α', Β΄ και 8. Οι πιέσεις, άλλωστε, από την πολιτεία είναι έντονες, μπροστά και στη δυσφορία των φορέων και της τοπικής κοινωνίας.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για το Ηράκλειο

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για το Ηράκλειο παρουσίασε, σήμερα, ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, Γρηγόρης Ροκαδάκης.

Για ψηφοδέλτιο νίκης έκανε λόγο ο κ.Ροκαδάκης, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στη συγκρότηση ψηφοδελτίου, καθώς η προσέλευση ενδιαφερόμενων ήταν αθρόα. "Η δυσκολία ήταν η επιλογή" - είπε ο κ. Ροκαδάκης, κάνοντας μάλιστα λόγο για δεδομένη νίκη της ΝΔ, κάτι που σημαίνει ότι στο Ηράκλειο αναλογούν στο κόμμα 3 έδρες.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την κάθοδο του Αντώνης Σαμαρά στην Κρήτη, αναμένεται στα τέλη της άλλης εβδομάδας, σίγουρα στο Ηράκλειο, πιθανότατα και στα Χανιά, ενώ άγνωστο παραμένει το αν θα επισκεφθεί και τους άλλους δύο νομούς του νησιού.

Οι υποψήφιοι: 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΡΕΑ ΙΑΤΡΟΣ
ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΝΤ/ΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΜΑΤΑΛΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΣΚΟΥΒΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΣΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΛΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ ΤΕ-ΔΕΗ

Γιατί έδειχνε άνετος ο Μανόλης Κεφαλογιάννης;

Στις εκλογές της 6ης Μαϊου, δύο είναι οι υποψήφιοι στο Νομό Ηρακλείου που δεν προβληματίζονται καθόλου με την εκλογή τους: ο ένας είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που ως γνωστό δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης και ο άλλος είναι ο Μανόλης Κεφαλογιάννης.

Ο οποίος αφού είδε να κλείνει έτσι όπως έκλεισε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, χωρίς δηλαδή το αντίπαλον δέος, μια υποψηφιότητα δηλαδή, που θα του δημιουργούσε πρόβλημα στην πρωτιά του, έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος.

Και να το δείχνει κίολας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Κι αφού εξασφάλισε την πρώτη θέση, είπε με τον τρόπο του να επιβάλει και τη δεύτερη θέση!

Και εξηγούμαι: στη σημερινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, με αστειάκια, πλακίτσες και εμφανή υποννοούμενα ο χαλαρός και άνετος Μανόλης,ήθελε με τρόπο να δείξει την προτίμηση του στο βετεράνο Γιώργο Δεικτάκη, με τον οποίο άλλωστε αποτέλεσαν και...παλιοσειρές στα περασμένα χρόνια του κοινοβουλευτικού, κοινού τους βίου!

Σωστό: κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Με τόσους νέους υποψήφιους, όπως ο Ματαλλιωτάκης, ο Σενετάκης και ο Παπαδάκης, δεν είναι και δύσκολο να σου προκύψει ένας νέος Αυγενάκης και μετά να...τρέχεις! Οπότε κάλλιο γαϊδουρόδενε...παρά γαϊδουρογύρευε!


 cretalive.gr

Δικαίωση υπερχρεωμένου επαγγελματία από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Ιωάννα Μελάκη
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, νοιώθει φανερά ικανοποιημένη , για την σημαντικότατη υπαρ.78/2012 απόφαση,του Ειρηνοδικείου Χανίων , που ήρθε να δικαιώσει τον υπερχρεωμένο επαγγελματία (λουστραδόρος επίπλων ) σε χωριό της ενδοχώρας του Ν.Χανίων.

 Η απόφαση αυτή ,θα δώσει δύναμη-ελπίδα και σε εκατοντάδες άλλους επαγγελματίες που νοιώθουν την "θηλιά" του χρέους, να τους πνίγει ,να χρησιμοποιήσουν τις ευεργετικές διατάξεις του Ν 3869/2010 (ν.Κατσέλη.) και ακόμα θα πειστούν οι Τράπεζες να αλλάξουν τον τρόπο διαχείρισης των πελατών τους, ώστε και εκείνες να εισπράξουν τα λεφτά τους, και δίκες θα αποφευχθούν και η Τραπεζική Αγορά θα ξαναβρεί την ισορροπία της, μα προπάντων να ανασάνουν τα "υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες"


Συγκεκριμένα: ¨Σύμφωνα με ανακοίνωση , της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης, λουστραδόρος το επάγγελμα, κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, με την συνδρομή της, χρωστούσε σε τρεις Τράπεζες , με διάφορα ποσά, στην α)Τράπεζα 205,062,46 Ευρώ στην β)Τράπεζα 3.195,60 Ευρώ και στην γ)24.906,98.Ευρώ, τα χρέη του προέρχονται από αυτή του την επαγγελματική δραστηριότητα και είναι κατά κύριο λόγο στεγαστικά, με εγγυητή αυτόν. Πέτυχε παρά την έλλειψη συναίνεσης της δεύτερης Τράπεζας ,η αίτηση του να γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Χανίων.Σημειώνεται δε ότι ο δανειολήπτης ,με τις παρατηρήσεις-τροποποιήσεις του επί του προτεινόμενου σχεδίου ήρθε σε συναίνεση με την α και γ από τις πιστώτριες Τράπεζες ,οι απαιτήσεις των οποίων υπερβαίνουν το ήμισυ του συνολικού ποσού των απαιτήσεων των πιστωτριών Τραπεζών , αίτησε από το δικαστήριο να επικυρωθεί αυτός ο συμβιβασμός με δικαστική απόφαση, υποκαθισταμένης της έλλειψης συναίνεσης της δεύτερης πιστώτριας ,που αντιτιθόταν καταχρηστικά στον συμβιβασμό.Με την απόφαση δε του Ειρηνοδικείου, το δικαστήριο θεωρεί ότι επήλθε μεταξύ των διαδίκων συμβιβασμός και επικύρωσε το περιεχόμενο στην αίτηση-σχέδιο διευθέτησης των οφειλών και έτσι πλέον, θεωρείται, ότι ανακλήθηκε η ένδικη αίτηση για την απαλλαγή από τα χρέη,
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συμμετείχε με τις δομές που διαθέτει στην ψυχολογική, αλλά και στην εξωδικαστική στήριξη του δανειολήπτη μέλους της, νοιώθει δικαιωμένη , που η υπόθεση είχε μια τόσο ευνοϊκή κατάληξη.



Η ¨Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...