Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ξανανοίγει ο φάκελος της εξαφάνισης του μικρού Μπεν - Ξεκινούν έρευνες στην Κω

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 21 χρόνια, η υπόθεση του μικρού Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991 στην Κω, συνεχίζει να απασχολεί την βρετανική αστυνομία.

Αξιωματούχοι της Βρετανίας βρίσκονται σε επαφή με Έλληνες αστυνομικούς στην Κω καθώς υποψιάζονται ότι ο 21 μηνών Ben Needham θάφτηκε κατά λάθος κάτω από ερείπια. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Daily Mirror, ένας οδηγός έβγαζε μπάζα ανοίγοντας θεμέλια κοντά στην περιοχή που εξαφανίστηκε το παιδί και εικάζεται ότι κατά λάθος ο Ben βρέθηκε μέσα στον εκσκαφέα και στη συνέχεια θάφτηκε κάτω από το χώμα.

Η εφημερίδα αναφέρει παράλληλα ότι οι αξιωματούχοι σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν εξελιγμένο μηχανισμό τρισδιάστατου σκαναρίσματος ώστε να εντοπίσουν τα οστά κάτω από την επιφάνεια της γης, ενώ η Αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει νέα έρευνα στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε ο Ben.

Η 40χρονη μητέρα του Kerry Needham ανέφερε ότι η πιθανή ανακάλυψη της σορού του χαμένου γιου της είναι μία φρικτή σκέψη αλλά απαραίτητη και επιμένει ότι ο Ben είναι ακόμη ζωντανός.
Enhanced by Zemanta

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία της 15χρονης Μυρτούς που κακοποιήθηκε στην Πάρο

H Μητέρα της 15χρονης
Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση της υγείας της 15χρονης Μυρτούς η οποία κακοποιήθηκε βάναυσα από τον 21χρονο Πακιστανό στην Χρυσή Ακτή της Πάρου στις 23 Ιουλίου.

«Η κοπέλα βρίσκεται σε σταθερά βαριά κατάσταση και υποστηρίζεται από μηχανήματα. Στις επόμενες μέρες θα προκαλέσουμε διάφορα ερεθίσματα προκειμένου να διαπιστώσουμε, αν ο εγκέφαλός της είναι λειτουργικός. Προς το παρόν, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποια πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας της», δηλώνει σύμφωνα με την metrogreece.gr, ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος του Αττικού νοσοκομείου, Γιώργος Δημόπουλος.

Ο δράστης τώρα, ο 21χρονος Πακιστανός, κρατείται στις φυλακές Αυλώνα όπου και οι ομοεθνείς κρατούμενοι τον αποδοκίμασαν. Μάλιστα ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

«Η Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας καταδικάζει κάθε εγκληματία. Εφόσον οι έρευνες αποδείξουν ότι ο συγκεκριμένος 21χρονος προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της κοπέλας, ζητάμε την παραδειγματική του τιμωρία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στρατιωτικός διέσυρε 15χρονη μέσω διαδικτύου

Ένας στρατιωτικός, που υπηρετεί σε μονάδα στη Χίο, κατηγορείται από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για παιδοφιλία εκβίαση και απειλή με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι μέσω διαδικτύου.
Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο ενήλικας άρχισε να επικοινωνεί μέσα από το facebook με το κορίτσι. Μετά από αρκετές συνομιλίες, αναπτύχθηκε μεταξύ τους φιλική σχέση και την έπεισε να του στείλει φωτογραφίες της. Κάποια στιγμή όμως η 15χρονη αποφάσισε ότι δεν ήθελε άλλο να έχει επικοινωνία με το συγκεκριμένο άτομο και του το ανακοίνωσε.

Τότε, εκείνος, άρχισε να την απειλεί και να την εκβιάζει. Μάλιστα φέρεται να υπέκλεψε τα στοιχεία από το λογαριασμό της στο facebook, μπήκε στη σελίδα της και ανέβασε αρκετές φωτογραφίες που την έδειχναν γυμνή και οι οποίες αποτελούσαν προϊόν μοντάζ.

Η οικογένεια της υπέβαλλε μήνυση, ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του και εντός των επόμενων ημερών ο δράστης θα βρεθεί ενώπιον του.

Γιούνκερ: Είμαι παντελώς αντίθετος με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Μήνυμα τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό, ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και θα βγει από την κρίση, έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά, ο κ. Σαμαράς, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κ. Γιούνκερ, έναν φίλο της Ελλάδας, όπως τον αποκάλεσε για το γεγονός ότι επισκέφθηκε τη χώρα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, εξήγησε ότι τους τελευταίους μήνες η χώρα έχει μπει σε μια διαδικασία αλλαγής, διευκρινίζοντας πως οι νέες προσπάθειες που γίνονται είναι σοβαρές και ότι το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να προστατέψει τους πολίτες. «Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «βαδίζουμε με αποφασιστικότητα».
Στην συνέχεια εξήγησε πως η χώρα μας θα υλοποιήσει όλους τους στόχους που έχουν τεθεί με σκοπό να βγει από την κρίση, ενώ τόνισε πως το μόνο που ζητά από την πλευρά της η χώρα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη. Διαφορετικά, όπως εξήγησε, η κοινωνία δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.
Επεσήμανε, επίσης, πως στις εκλογές ο ελληνικός λαός αποφάσισε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και οι θυσίες του να πιάσουν τόπο.
«Πολύ σύντομα όλοι αυτοί, εντός και εκτός της Ελλάδας, που ποντάρουν στην έξοδο της χώρας από το ευρώ υπονομεύοντας τις προσπάθειές μας και αδιαφορώντας για τις θυσίες του ελληνικού λαού θα διαψευστούν. Και θα τους διαψεύσουμε με έργα όχι με λόγια» τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα θα έχει αποκατασταθεί το μεγάλο ζητούμενο της αξιοπιστίας της χώρας. «Και όταν αποκατασταθεί αυτό, θα αλλάξει και την ψυχολογία τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στις παγκόσμιες αγορές, εντός και εκτός Ελλάδος».
Ο πρόεδρος του Eurogroup από την πλευρά του είπε η χώρα μας έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσει το χρέος της το οποίο ο πρόεδρος του Eurogroup, χαρακτήρισε «τεράστιο».
Στην συνέχεια ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στις θυσίες που έχουν κάνει οι χαμηλόμισθοι στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας «κλειδί» τα αξιόπιστα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις, ενώ υπογράμμισε ότι ισχυρά λόμπι αντιστέκονται στην προσπάθεια της Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Eurogroup αναφερόμενος στα σενάριο εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη είναι παντελώς αντίθετος με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας της Ελλάδας, τόνισε ότι η αποκατάστασή της πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα, ενώ δήλωσε πεπεισμένος πως η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός καταβάλλουν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την έκθεση της Τρόικα, σημειώνοντας ότι τα μέτρα που θα ληφθούν πρέπει να είναι αξιόπιστα και επαληθεύσιμα και προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι χαμηλόμισθοι, αλλά να συμβάλλουν περισσότερο άλλες κοινωνικές ομάδες.
Τέλος, δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι απαιτείται για να της δοθεί η επόμενη δόση της χρηματοδότητσής της.

Ρουπακιώτης: Αδεια σε κρατούμενους μόνο με βραχιολάκια εντοπισμού [βίντεο]

Μετά το σάλο που προκάλεσε η «εξαφάνιση» του 50χρονου βαρυποινίτη Μιχάλη Μακρυγιάννη, ο οποίος δεν επέστρεψε στις φυλακές της Λάρισας, όπως όφειλε, μετά την πενθήμερη άδεια που είχε λάβει, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης προανήγγειλε πως έρχονται τα βραχιολάκια παρακολούθησης για τους κρατούμενους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Mega υποστήριξε πως όσοι φυλακισμένοι παίρνουν άδεια θα πρέπει να φορούν ειδικά «βραχιόλια εντοπισμού». Παράλληλα ο κ.Ρουπακιώτης αναφερόμενος στον υπερπληθυσμό κρατουμένων που αντιμετωπίζουν τα σωφρονιστικά καταστήματα, τόνισε πως θα θεσπιστεί κοινωνική εργασία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο μεγάλο πρόβλημα των φυλακών.

ΣΔΟΕ: Πρωταθλήτρια στην φοροδιαφυγή η Κρήτη

Πρωταθλητές αναδεικνύονται οι Κρητικοί στην φοροδιαφυγή, καθώς η μεγαλόνησος είναι πρώτη σε αυτό το «σπορ» σε όλη την Ελλάδα, ενώ ακολουθούν η Αττική και η Πελοπόννησος.

Το πόρισμα αυτό δεν βγαίνει μόνο από τους ελέγχους που έχει κάνει το ΣΔΟΕ τον τελευταίο καιρό αλλά και από μία ακαδημαϊκή μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου!

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το skai.gr, η φοροδιαφυγή ανέρχεται σε ποσοστό 68%, με την Κρήτη να είναι πρώτη στην λίστα και να ακολουθούν η Αττική, η Πελοπόννησος και η Λάρισα.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη μελέτη η φοροδιαφυγή στην χώρα μας αγγίζει τα 28 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό προέρχεται μόνο από εισοδήματα που δεν δηλώνονται από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους.

Σύμφωνα με την έρευνα από το Σικάγο, εάν είχαν δηλωθεί τα εισοδήματα αυτά, τότε τα φορολογικά έσοδα θα μείωναν κατά 31% το Έλλειμμα του 2009 ή κατά 48% εκείνο του 2010.

Σε 11,2 δισ. ευρώ ανέρχονται τα φορολογικά αυτά έσοδα που δεν έχουν εισπραχθεί, ένα ποσό που αντιστοιχεί δηλαδή περίπου στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου για την επόμενη διετία.

Σύμφωνα τέλος με την έρευνα, πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται γιατροί, μηχανικοί, λογιστές και δικηγόροι.

Βουτιά θανάτου για 51χρονο λογιστή

Μια ακόμη αυτοκτονία προστέθηκε στη θλιβερή λίστα. Ένας λογιστής από τη Λαμία έβαλε σήμερα τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον 4ο όροφο νεοαναγειρόμενης οικοδομής...

Τον άτυχο άντρα εντόπισε μια γειτόνισσα, η οποία και ειδοποίησε την αστυνομία.

"Βγήκα να απλώσω τα ρούχα και έπαθα σοκ" είπε στο LamiaReport η γυναίκα που τον αντίκρισε πρώτη, νεκρό.

Ο 51χρονος λογιστής έμενε σε διαμέρισμα της οδού Μακροπούλου, λίγα μέτρα πιο πέρα από την οικοδομή απ' όπου έπεσε. Δεν είχε οικογένεια και έμενε με τη μητέρα του η οποία πέθανε πριν από λίγα χρόνια.


Στο παρελθόν είχε κάποια προβλήματα φορολογικής και ποινικής φύσεως με τις αρχές, τα οποία φαίνεται δεν ξεπέρασε ποτέ και οδηγήθηκε στο απονενοημένο.

Έκκληση για τη "διάσωση" της ΔΟΥ Ιεράπετρας

Να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας ζητά από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, τονίζοντας πως μια τέτοια απόφαση όχι μόνο οδηγεί σε οπισθοδρόμηση, αλλά βλάπτει μαζί με την τοπική κοινωνία και τα έσοδα του κεντρικού κράτους που στηρίζεται σημαντικά στις εξαγωγές της τοπικής αγροτικής παραγωγής.

H επιστολή

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την αποψίλωση της Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας από προσωπικό, σε σημείο που να μην εξυπηρετούνται οι ανάγκες της περιοχής.
Τώρα, πληροφορούμαστε πως υπάρχει σχεδιασμός του υπουργείου για την ένταξη της Υπηρεσίας στη Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για μία ακόμα απόφαση που αποψιλώνει τον τέταρτο σε πληθυσμό Δήμο της Κρήτης από τις υπηρεσίες του.

Οι αποφάσεις αυτές δεν υπολογίζουν καθόλου, το πληθυσμιακό μέγεθος και τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής και προχωρούν σε αθρόες περικοπές, αντιμετωπίζοντας τον Δήμο Ιεράπετρας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα. Δεν είναι δυνατόν να μεταφέρονται όλες οι υπηρεσίες στην πρωτεύουσα, διότι αυτό δεν εξυπηρετεί κανένα. Aποδυναμώνει τις άλλες πόλεις του νομού και δεν προσφέρει ούτε στον Άγιο Νικόλαο.

Στην περίπτωση της Ιεράπετρας, η πρακτική των βεβιασμένων αποφάσεων που έγινε υπό την πιεστική απαίτηση για περικοπές, θα έχει – χωρίς καμιά υπερβολή – σημαντικές αντιαναπτυξιακές και διαλυτικές συνέπειες για μια κοινωνία περίπου 30.000 ανθρώπων που επί δεκαετίες αποτελεί στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας, διαθέτοντας το 70% της ελληνικής παραγωγής πρώιμων κηπευτικών.

Σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε – τα οποία ελπίζουμε να είναι αναληθή – η Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας οδηγείται ουσιαστικά σε κλείσιμο. Δηλαδή, το ίδιο το κράτος ακυρώνει την βέλτιστη λειτουργία του, ζητώντας από εξαγωγικές επιχειρήσεις, εργαζόμενους και πολίτες της περιοχής να μετακινούνται καθημερινά στον Άγιο Νικόλαο και να χάνουν εργατοώρες για να εξυπηρετηθούν, αν και εφόσον αυτό είναι εφικτό. Οι πολίτες και οι φορείς αντιλαμβάνονται την εξέλιξη αυτή ως μια οπισθοδρόμηση που μας γυρνάει σε συνθήκες της δεκαετίας του '70.

Ως τοπική αρχή και κοινωνία δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοιες εξελίξεις που αναστέλλουν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου και δεν βοηθούν καθόλου την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την είσπραξη των κρατικών εσόδων.

Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό τόσο για την τοπική ανάπτυξη όσο και για το κράτος και παρακαλώ να έχουμε τη δική σας διορθωτική παρέμβαση, στη λογική της βέλτιστης λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών που θα βοηθήσουν την τοπική ανάπτυξη αλλά και την εθνική οικονομία.

Η Γιαπωνέζα δημοσιογράφος κατέγραψε on camera το θάνατό της! VIDEO

Μια στιγμή που κόβει την ανάσα. Ένας πυροβολισμός και η εικόνα "παγώνει". Είναι -πιθανότατα- η τελευταία στιγμή της ζωής της Μίκα Γιαμαμότο, της Γιαπωνέζας δημοσιογράφου που σκοτώθηκε σε μάχη στο Χαλέπι της Συρίας.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Japan Press, για το οποίο εργαζόταν η Γιαμαμότο. Είναι οι τελευταίες στιγμές της ζωής της.

Μαζί με τον άνδρα της Καζουτάκα Σάτο, επίσης δημοσιογράφο, ακολουθούν τους Σύρους αντάρτες. "Πηγαίνουμε σε μια περιοχή που βομβαρδίστηκε. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές απώλειες", λέει εκείνη στο video.

Η κάμερα δείχνει τους αντάρτες με τα όπλα στα χέρια. Η Γιαμαμότο εκπλήσσεται με τους ανθρώπους που παρά τους βομβαρδισμούς εξακολουθούν να μένουν στο Χαλέπι. Βλέπει μικρά παιδιά και τους μιλάει γλυκά.

Η στιγμή που θα κοπεί το νήμα της ζωής της έρχεται στο τέλος του video. Ένας πυροβολισμός ακούγεται και η εικόνα παγώνει. Πιστεύεται πως είναι η στιγμή που η Γιαπωνέζα δημοσιογράφος δέχτηκε τη μοιραία σφαίρα...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO 


"Δάσος" από χασισόδεντρα ... δίπλα στο μοναστήρι της Κεράς!

Ένα ... δάσος από χασισόδεντρα εντόπισαν, χθες, αστυνομικοί δυο βήματα από το μοναστήρι της Κεράς! Οι αστυνομικοί εντόπισαν και εκρίζωσαν σε δύσβατο σημείο 320 δέντρα, ύψους ως και τριών μέτρων.
Η φυτεία ήταν, μάλιστα, τόσο καλά κρυμμένη μέσα σε ένα ελαιώνα, ώστε μόνο με βάση τις πληροφορίες που είχαν περιέλθει στη διάθεση των αρχών, κατέστη δυνατό να εντοπιστεί.

Στο χώρο βρέθηκαν τρόφιμα, λιπάσματα και υπνόσακοι αλλά και μια σκηνή, ευρήματα που "μαρτυρούν" ότι οι χασισοκαλλιεργητές έμεναν στο χώρο, φροντίζοντας και "φυλώντας" τη φυτεία. Στο χώρο βρέθηκαν επίσης σχεδόν 900 γραμμάρια κάνναβης.

ΔΗΜΑΡ: Τρεις ΠΑΣΟΚογενείς βουλευτές προκαλούν κλυδωνισμούς

Τρεις ΠΑΣΟΚογενείς βουλευτές  προκαλούν κλυδωνισμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πρόκειται για τους κ.κ. Βουδούρη, Μιχελογιαννάκη και Οικονόμου που έχουν διαφοροποιηθεί από τη γραμμή του κόμματος.

Στην εισήγησή του ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε την ανάγκη στήριξης του κυβερνητικού έργου σημειώνοντας πως βασικός στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Την ίδια ώρα, με επιστολή του προς τους βουλευτές του κόμματος, ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης επισημαίνει πως δεν τηρείται η κυβερνητική προγραμματική συμφωνία κάνοντας αναφορά στα ζητήματα της εφεδρείας και των νέων μειώσεων σε συντάξεις και μισθούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος απουσιάζει από τη συνεδρίαση, αλλά σε γραπτή δήλωσή του εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του με τα νέες περικοπές.

Στη δήλωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει:

«Η προγραμματική συμφωνία, η τήρηση της οποίας είναι συμβόλαιο, μιλούσε για το πακέτο των 11,5 δισ., τα οποία θεωρούντο έξοδα. Το επιχείρημα καλόπιστων και τρόικας ήταν ‘αφήστε τα έσοδα εφόσον δεν έχετε αποδείξει ότι είστε ικανοί να τα εισπράξετε’.

»Η αλλαγή πλεύσης προσθέτοντας 2,5 δις στα 11,5 δισ. ευρώ, αλλάζει όλη την προηγούμενη φιλοσοφία. Δηλαδή, είμαστε ικανοί, μόνο για περικοπή εξόδων και όχι είσπραξη εσόδων, αλλά όταν τα έξοδα δεν φτάνουν, βαφτίζουμε τα έσοδα, έξοδα και όλα καλά».

«Όταν συμφωνείς σε κάτι και αθετείς τη συμφωνία τι κάνεις; Είναι ξεκάθαρο. Εγώ όταν συμφωνώ με κάποιον και αθετεί τη συμφωνία του, καταγγέλλω τη συμφωνία και μένω με τη λογική ότι συνεχίζω να διεκδικώ αυτά που πιστεύω» σημείωσε στο Βήμα ο βουλευτής Ηρακλείου.

Πρέπει να γίνει ξανά διαπραγμάτευση του μνημονίου και των όρων που συμφωνήθηκαν είπε από την πλευρά του στο ΣΚΑΪ βουλευτής του κόμματος Βασίλης Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει κάποια θέματα να επεξεργαστούν εκ νέου και εσωτερικά αλλά και με τους εταίρους.

Ανοχύρωτο στις φωτιές το φοινικόδασος της Πρέβελης

Απροστάτευτο παραμένει το απαράμιλλου κάλλους φοινικόδασος της Πρέβελης σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες της περιοχής.

Η πυρκαγιά της 22ης Αυγούστου του 2010 δεν ήταν αρκετή για να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς ώστε να λάβουν τα μέτρα τους προς αποφυγή επανάληψης παρόμοιων περιστατικών.

Σε μία επίσκεψή του Prismanews, όπως αποκαλύπτει και ο φωτογραφικός φακός, αναδεικνύεται η αναλγησία κάθε εμπλεκόμενου φορέα ως προς την ασφάλεια του οικοσυστήματος.

Επικίνδυνες φωτιές κατασκηνωτών, σκουπίδια, απουσία φύλακα και δασικής διαχείρισης συνθέτουν ένα σκηνικό που φουντώνει την αγωνία οργανώσεων και πολιτών.

Η τεράστια οικολογική καταστροφή που είχε προηγηθεί πριν 2 χρόνια, όταν το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης παραδόθηκε στις φλόγες, είχε προκαλέσει οργή και συγκίνηση σε όλους.

Το δάσος ωστόσο κατάφερε μόνο του να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του δίνοντας ελπίδα. Τώρα, η ανάγκη μέριμνας του κρίνεται επιτακτική.

Να σημειωθεί ότι το δάσος καταλαμβάνει έκταση μόλις 40 στρεμμάτων και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτισμικούς και τουριστικούς πόρους της Κρήτης. Σήμερα χρήζει κατεπείγουσας προστατευτικής παρέμβασης από την πολιτεία.

ΔΗΜΑΡ: «Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις θα αντικαταστήσουν την εφεδρεία»

Οι διαφωνίες που υπάρχουν από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας μπορούν να ξεπεραστούν υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος. 


Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ τόνισε «το σχέδιο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς για τη διαδικασία των ωριμάνσεων, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μπορεί να αντικαταστήσει το ζήτημα της εφεδρείας».

Τόνισε πως «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Πρέπει να κλείσουν, να συγχωνευτούν οργανισμοί και να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα στους εταίρους μας ότι κάτι προχωράει σε αυτή τη χώρα...».

Όπως είπε, για το 2012 δεν θα υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και κυρίως των ένστολων, χωρίς να υπάρχει όμως δέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών, για τα επόμενα χρόνια. «Η δέσμευση που υπάρχει από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι, τουλάχιστον για φέτος δεν θα υπάρχει καμία μείωση, τουλάχιστον για το 2012», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ηράκλειο:Γάζωσαν αυτοκίνητου στο οποίο επέβαινε ζευγάρι με 17 σφαίρες

Διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε τα ξημερώματα στην περιοχή της Φαιστού Ηρακλείου, όταν άγνωστος επιτέθηκε με καλάσνικοφ εναντίον ζευγαριού, που επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Η επίθεση έγινε στη μία και μισή τα ξημερώματα στην επαρχιακή οδό Καμηλαρίου - Καλαμακίου στη Φαιστό, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 54χρονος, με συνεπιβάτη την 50χρονη σύζυγό του, οι οποίοι επέστρεφαν από την ταβέρνα που διατηρούν στο Καλαμάκι, στο σπίτι τους στις Μοίρες.

Ο άγνωστος άνδρας τους είχε στήσει καρτέρι και μόλις είδε το αυτοκίνητο να πλησιάζει το πυροβόλησε πάνω από 17 φορές και 8 σφαίρες καρφώθηκαν στο όχημα. Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξε τραυματισμός του ζευγαριού, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό και σύλληψη του δράστη.

Aποτροπή αυτοκτονίας στην Αυστραλία από την... Αθήνα!

Καθοριστική ήταν η συμβολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αποτροπή αυτοκτονίας αλλοδαπού πολίτη που διαμένει στην Αυστραλία και είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει στην ιστοσελίδα επικοινωνίας «Skype».

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία, σε συνομιλία που είχε με Ελληνα χρήστη του διαδικτύου στην ιστοσελίδα επικοινωνίας, ο αλλοδαπός εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει τέλος στη ζωή του, λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε συνεργασία με την εταιρεία της ιστοσελίδας, εντόπισαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία όπως προέκυψε, προέρχονταν από χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Αυστραλία.

Ακολούθησε ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών της Αυστραλίας, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (INTERPOL) όπου εντοπίστηκε άμεσα, ενώ όπως προέκυψε απετράπη οριακά η αυτοκτονία του.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά.

Ανήλικο παιδί σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από τροχαίο στο Βαμβακόπουλο στα Χανιά

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρεται στο ΠΑΓΝΗ ένα ανήλικο κορίτσι ηλικίας 8 ετών ύστερα από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο Βαμβακόπουλο νωρίτερα το πρωί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 8χρονη επέβαινε μαζί με τον αδελφό της σε αυτοκίνητο με οδηγό τη μητέρα τους όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα το ανήλικο κορίτσι να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και στα πόδια.

Μπροστά στη θέα του αιμόφυρτου παιδιού η μητέρα σοκαρισμένη το μετέφερε με ιδιωτικό ΙΧ στο Νοσοκομείο και όχι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο.

Η κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας της 8χρονης έκαναν επιβεβλημένη τη διακομιδή της στο ΠΑΓΝΗ ώστε να νοσηλευτεί τη μονάδα εντατικής θεραπείας παιδων του Νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι ο αδελφός της 8χρονης αλλά και η μητέρα της δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα διερευνώνται.
flashnews.gr

Τίτλος πρόκληση για τον Α.Σαμαρά από την βρετανική Independent:''Ο Έλληνας ζητιάνος βγήκε στη γύρα''

''Ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει ξανά για βοήθεια'' είναι η...εμπνευσμένη αρχή της Independent, που συνεχίζει στο ίδιο υποτιμητικό για την χώρα μας μοτίβο.

''Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαικές πρωτεύουσες.Ο πρόεδρος της κυβέρνησης (συνεργασίας) Αντώνης Σαμαράς ζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του Μνημονίου''.

Ο αρθρογράφος καμώνεται τον αφελή αφού αναρωτιέται ''γιατί μετά από τόσα δις ευρώ που έριξε η Ευρώπη στη χώρα μας ως βοήθεια, χρειάζεται να απλώσουμε και πάλι το χέρι''.
Βέβαια κάτω από τους πομπώδεις τίτλους βρίσκει λίγο χώρο για να ''στριμώξει'' την αλήθεια.
Πως δηλαδή η Ελλάδα στενάζει ευρισκόμενη σε βαθιά ύφεση εδώ και πέντε χρόνια, με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί στο 23%.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στη συνάντηση Μέρκελ Σαμαρά, εαν δηλαδή πείσει ο Έλληνας Πρωθυπουρός το μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης, την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Όλα παίζονται εκτιμά η εφημερίδα:''Η Μέρκελ ή θα σπρώξει τους Έλληνες στην έξοδο για να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης της, ή θα τους βοηθήσει με τον κίνδυνο να καταρρεύσει''.
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Φασαρία σε μπαρ με Γερμανό τουρίστα - Έβρισε και έσπρωξε αστυνομικούς!

Έκανε "σαματά" και μετά τα έβαλε και με τους αστυνομικούς! Ο λόγος για έναν 21χρονο Γερμανό, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση δε δίστασε να σπρώξει τους αστυνομικούς που τον πλησίασαν εξαιτίας επεισοδίου που είχε δημιουργήσει προηγουμένως σε μπαρ.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον 21χρονο, σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Χερσόνησο. Όταν  αστυνομικοί του Α.Τ. Χερσονήσου τον πλησίασαν, ο Γερμανός τους έβρισε, αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο, ενώ όταν οι αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν, ο νεαρός αντιστάθηκε, σπρώχνοντάς τους.

Ο 21χρονος συνελήφθη για αντίσταση, απείθεια και εξύβριση και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης...

Σαμαράς: «Λίγο αέρα να ανασάνουμε»

Προμήνυμα για το πλαίσιο των συναντήσεων του σε Βερολίνο και Παρίσι, η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Πρωθυπουργός, σημείωσε ότι είναι ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας καταστροφή για την χώρα την επιστροφή στη δραχμή.

«Δεν ζητούμε περισσότερα χρήματα. Αυτό που θέλουμε είναι λίγος αέρας για να ανασάνουμε, να βάλουμε μπροστά την οικονομία και να αυξήσουμε τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα και περισσότερα χρήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Κατηγορηματικά αντίθετος ο πρωθυπουργός στο σενάριο επιστροφής στη δραχμή.

«Για όνομα του Θεού, όχι. Μία επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Θα σήμαινε πέντε ακόμη χρόνια περίπου ύφεσης και η ανεργία θα έφτανε στο 40%. Ενας εφιάλτης για την χώρα: οικονομική κατάρρευση, κοινωνική αναταραχή και μία πρωτοφανής κρίση της δημοκρατίας. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια κατά 35%. Μία επιστροφή στην δραχμή θα επέφερε μία περαιτέρω μείωση κατά 70%. Ποια οικονομία, ποια δημοκρατία μπορεί να ζήσει έτσι; Στο τέλος θα ήταν σαν τη δημοκρατία της Βαϊμάρης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκατοντάδες προειδοποιητικές διακοπές νερού σε σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία στον Πλατανιά Χανίων

Σε 300 προειδοποιητικές διακοπές της υδροδότησης προχώρησαν τα συνεργεία της ΔΕΥΒΑ στην περιοχή του Πλατανιά μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, σε σπίτια, καταστήματα αλλά και ξενοδοχεία λόγω οφειλών και διακανονισμών που δεν τηρήθηκαν μέχρι τις 20 Αυγούστου.
Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο Αντιπρόεδρος της διαδημοτικής επιχείρησης κ. Κώστας Μπεμπλιδάκης, οι διακοπές είχαν καθαρά προειδοποιητικό χαρακτήρα και μάλιστα διάρκεια λίγης ώρας καθώς οι υπάλληλοι των συνεργείων έκλειναν την παροχή νερού και αφού ενημέρωναν τους ιδιοκτήτες ότι πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της επιχείρησης για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, η υδροδότηση αποκαθίστανταν αμέσως.

Ο κ. Μπεμπλιδάκης μάλιστα σημείωσε ότι στόχος της ΔΕΥΑΒΑ είναι να διευκολύνει τους πολίτες ειδικά σε τέτοιες δύσκολες οικονομικές συνθήκες ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και για το λόγο αυτό η επιχείρηση θα προβαίνει και σε διακανονισμούς αρκετών δόσεων.

Βασική επιδίωξη της επιχείρησης ανέφερε ο κ. Μπεμπλιδάκης είναι να καλέσει τους πολίτες να προσέλθουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΒΑ και να βρουν από κοινού λύση στον τρόπο αποπληρωμής των οφειλών τους που ανέρχονται σε πάνω από 2 εκ. ευρώ. Αν δεν καταβληθούν ορισμένες από αυτές τότε η επιχείρηση δεν μπορεί να παραμείνει βιώσιμη, εξηγεί ο κ. Μπεμπλιδάκης και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως είναι η μισθοδοσία του προσωπικού, η ΔΕΗ για την λειτουργία των υδροσταθμών κτλ.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι προειδοποιητικές διακοπές στην υδροδότηση δεν είχαν "τιμωρητικό ή απειλητικό χαρακτήρα" και μέχρι το τέλος και αυτής της εβδομάδας δίνεται προθεσμία στους πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Αν ωστόσο δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε η επιχείρηση από την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε κανονικές διακοπές υδροδότησης.

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Μπήκαν στο σπίτι του, τον ξυλοκόπησαν, του πήραν και τα "χαρτιά"!

Εισέβαλαν στο σπίτι του, τον "πλάκωσαν" στο ξύλο του πήραν και το διαβατήριο κι εξαφανίστηκαν.

Ο λόγος για έναν 31χρονο Έλληνα και ένα ακόμη άγνωστο άτομο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη, υπεξαγωγή εγγράφου και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Το περιστατικό σημειώθηκε, χθες το βράδυ, στο Μπαδιά του δήμου Μινώα Πεδιάδας σε βάρος ενός 27χρονου Βούλγαρου, λόγω προσωπικών διαφορών των φερόμενων ως δραστών με το θύμα.

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό των δραστών. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.

Ανακαλείται επικίνδυνο μπουκάλι νερού για παιδιά της H&M

Στην ανάκληση παιδικού μπουκαλιού για νερό προχώρησε η εταιρεία H&M HENNES & MAURITZ A.E., όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Η ανάκληση έγινε για λόγους ασφαλείας, καθώς το «pull – up» στόμιο που έχει μπορεί να σπάσει σε μικρά κομμάτια και να οδηγήσει σε πνιγμό.

Το συγκεκριμένο προϊόν κοστίζει 3,95 ευρώ και διατίθεται σε δύο χρώματα, ροζ με κωδικό 74292 6 4212 50 και μπλε με κωδικό 74292 6 4212 82.

Η ανάκληση αφορά 83 τεμάχια, που έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά από τα καταστήματα Η&Μ. Η εταιρεία έχει ήδη αποσύρει από τα σημεία πώλησης το προϊόν, έχει αναρτήσει σχετικές ανακοινώσεις στις βιτρίνες των καταστημάτων της και ζητάει συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία Η&Μ συνιστούν στους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να πάψουν άμεσα να το χρησιμοποιούν και να το προσκομίσουν σε οποιοδήποτε κατάστημα Η&Μ (η απόδειξη δεν είναι απαραίτητη), προκειμένου να τους επιστραφεί το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 3212920 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στη διεύθυνση:info.gr@hm.com

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.hm.com.

Σύλληψη 15χρονου για ναρκωτικά στο Ηράκλειο

Συνελήφθη, χτες το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, 15χρονος Έλληνας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο από αστυνομικούς των Τ.Α.Ε., στην κατοχή του 15χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
flashnews.gr

Πνίγηκε τουρίστρια σε παραλία του Ρεθύμνου

Μακραίνει και τον Αύγουστο η μακάβρια λίστα των πνιγμών σε παραλίες της Κρήτης καθώς ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε στο Ρέθυμνο.

Θύμα είναι μια 60χρονη Ουκρανή τουρίστρια που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία του Αδελιανού Κάμπου.

Η άτυχη γυναίκα είχε πάει για κολύμπι με τον άντρα της όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εθεάθη να επιπλέει στη θάλασσα.

Στο σημείο την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχε ναυαγοσώστης και η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο παρέλαβε την άτυχη τουρίστρια και τη μετέφερε νεκρή στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη. Ορεινή Μινωική Έπαυλη στην Ανατολή Ιεράπετρας [video]

Ένα σημαντικό μινωικό κτίριο που χρονολογείται ανάμεσα στα 1.600 – 1.400 π.Χ. έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη θέση Γαϊδουροφάς στην Ανατολή Ιεράπετρας και σε υψόμετρο 900 μέτρων.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις πρόκειται για ένα σημαντικό κτίριο το οποίο με τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά που προκύπτουν από την ανασκαφή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έπαυλη.

Να σημειωθεί, πως για την περιοχή κάνει λόγο στο ημερολόγιο του ο Άρθρουρ Έβανς όταν περνώντας από το σημείο το 1898, διαπίστωσε πως στο χώρο και παρά τις επιχώσεις, υπήρχαν αρχιτεκτονικά στοιχεία που μαρτυρούσαν την παρουσία μινωικού κτιρίου.

Η ανασκαφή γίνεται στο πλαίσιο πενταετούς ερευνητικού προγράμματος που υλοποιεί και χρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη χρηματική στήριξη ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, με επικεφαλής τον λέκτορα Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Γιάννη Παπαδάτο, και υποδιευθυντή τον Γεραπετρίτη αρχαιολόγο Κωστή Χαλικιά, διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Στο διάστημα των έξι εβδομάδων που διήρκησε η φετινή πρώτη ανασκαφική περίοδος, οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να ανασκάψουν μέχρι το δάπεδο το εσωτερικό δύο δωματίων. Το κτίριο διασώζει όλες τις επιχώσεις του, δεν έχει υποστεί μεταγενέστερη σύληση και το κυριότερο, οι ένοικοι το εγκατέλειψαν μετά την καταστροφή του χωρίς να πάρουν μαζί τους τα αντικείμενα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του. Τα αίτια καταστροφής και οι λόγοι εγκατάλειψης του κτιρίου δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα και περαιτέρω στοιχεία αναμένεται να προκύψουν με την πρόοδο της ανασκαφής.

Τέτοιες επαύλεις υπάρχουν και σε άλλα μέρη της Κρήτης αλλά έως τώρα έχουν καταγραφεί και ανασκαφεί μόνο σε πεδινές περιοχές, σε υψόμετρο έως 400 μέτρα, όπου παραδοσιακά σχετίζονται με την αγροτική καλλιέργεια. Αντίθετα, το κτίριο στην Ανατολή βρίσκεται πολύ υψηλότερα, και αποτελεί το δεύτερο υπό ανασκαφή κτίριο σε τόσο μεγάλο υψόμετρο μετά από εκείνο στη Ζώμινθο από τους Γιάννη και Έφη Σακελαράκη.

«Με αυτήν την ανασκαφή προσπαθούμε να καταλάβουμε τη σημασία των βουνών για τη μινωική οικονομία, δηλαδή τους φυσικούς πόρους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που εκμεταλλεύονταν οι Μινωίτες σε αυτά τα υψόμετρα. Επίσης, ο δεύτερος στόχος μας είναι να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τι γινόταν στη Μινωική Ιεράπετρα όπου τα στοιχεία είναι ελάχιστα. Παρά τη διαχρονική σημασία της πεδιάδας της Ιεράπετρας, δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για τη θέση του μινωικού οικισμού, και δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε κάποιου είδους διοικητικό ή ακόμα και ανακτορικό κέντρο, όπως αυτά που έχουν ανασκαφεί σε γειτονικές θέσεις, στα Γουρνιά, στο Μακρύ Γιαλό και στο Μύρτο. Γι’ αυτό και αναζητούμε έμμεσα στοιχεία στα βουνά ελπίζοντας ότι η ανασκαφή στην Ανατολή θα μας τα προσφέρει», τόνισε ο επικεφαλής της ανασκαφής κ. Γιάννης Παπαδάτος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας που επισκέφτηκε την ανασκαφή, δήλωσε εντυπωσιασμένο και τόνισε: «Η ανασκαφή στο Γαιδουροφά αποτελεί μια ακόμα απόδειξη για το σημαντικό αρχαιολογικό πλούτο που διαθέτει η περιοχή της Ιεράπετρας. Είναι σημαντικό ότι η ανασκαφή αφορά τη Μινωική περίοδο και ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Επίσης, η έντονη δραστηριότητα ανασκαφών στην περιοχή αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανάγκη να προχωρήσει το Υπουργείο Πολιτισμού τις διαδικασίες για τη δημιουργία Μουσείου στην πόλη μας».




flashnews.gr

Αγωνία για τη λίστα των παιδικών σταθμών

Συνολικά 750 θα είναι τα "τυχερά" παιδιά που γίνονται δεκτά στους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς.

Η λίστα με τα ονόματα των νηπίων που επελέγησαν αναμένεται να δημοσιοποιηθεί, ως το μεσημέρι, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δοθεί και η λίστα με τα ονόματα των παιδιών από 8 μηνών ως 2,5 ετών.

Σύμφωνα με την αρμόδια για τους παιδικούς σταθμούς Ελένη Κόκορη, "η διαδικασία της επιλογής ήταν ένας Γολγοθάς", καθώς όπως επισημαίνει η ίδια, το σύστημα έχει πολλές αδικίες. Όπως η ίδια ανέφερε, με βάση τα κριτήρια, αποκλείονται τα παιδιά των οποίων η μητέρα δεν εργάζεται, στερώντας της ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ψάξει για δουλειά.

Την ίδια στιγμή ο φοροφυγάς ... παίρνει μπόνους στη διαδικασία της επιλογής, καθώς ένα από τα κριτήρια είναι και αυτό του εισοδήματος.

Όπως είπε η κ.Κόκορη θα επιδιώξει να εξασφαλίσει το επιπλέον προσωπικό που χρειάζεται, προκειμένου να γίνει και δεύτερη διαδικασία επιλογής παιδιών και να απορροφηθούν κάποια ακόμη.


Εν τω μεταξύ, φέτος, θα λειτουργήσουν επιπλέον ένας νηπιακός σταθμός στην περιοχή της Καλλιθέας και ένας βρεφικός στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, όπου θα εγγραφούν συνολικά 70 παιδιά.
cretalive.gr

Όργιο καταπατήσεων στην Τρυπητή

Τροχόσπιτα, σκηνές και παραπήγματα έχουν μετατρέψει την παρθένα και μαγευτική παραλία της Τρυπητής σε ένα αυθαίρετο χώρο κάμπινγκ, την ώρα που η περιοχή είναι... συν τοις άλλοις και αρχαιολογικός χώρος!
«Απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών και η στάθμευση τροχόσπιτων», λέει μεταξύ άλλων η πινακίδα που είναι αναρτημένη σε εμφανές σημείο!

Λίγους μήνες μετά από τις δεσμεύσεις του Δημάρχου Γόρτυνας, ο οποίος μάλιστα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 16/7 είχε κάνει λόγο για παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα στην Τρυπητή, έμειναν υποσχέσεις!

Όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά το CretePlus.gr τα τροχόσπιτα και οι σκηνές …ζουν και βασιλεύουν! Τροχόσπιτα, τα οποία είναι τοποθετημένα - έχοντας καταλάβει τα καλύτερα σημεία της παραλίας - όλο το χρόνο! Έχουν μετατραπεί δηλαδή σε ιδιότυπες εξοχικές κατοικίες των επιτήδειων!

Όσο για τα παραπήγματα και τις κάθε λογής αυθαιρεσίες στην περιοχή, μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις!

Διαβάστε τις έλεγε ο Δήμος στις 16 Ιουλίου:

«Με στόχο την βελτίωση της εικόνας της παραλίας της Τρυπητής αλλά και των συνθηκών υγιεινής κάτω από τις οποίες απολαμβάνουν τις διακοπές τους οι λουόμενοι, ο Δήμος Γόρτυνας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά από διορθωτικές κινήσεις

Οι παρεμβάσεις αυτές αποφασίστηκαν μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην παραλία κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αντιδήμαρχο, Σταύρο Ξυλούρη και δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κατέγραψαν λεπτομερώς τα προβλήματα που συνάντησαν. Αναλύοντας λοιπόν τα στοιχεία από την αυτοψία που διενέργησε το κλιμάκιο του Δήμου και μετά από συνεννόηση και με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Γόρτυνας, ΚΓ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων, Κτηματική Υπηρεσία, Υγειονομικό), η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

α) Να συγκεντρωθούν τα τροχόσπιτα σε συγκεκριμένο χώρο μετά από υπόδειξη χώρου από το Δήμο

β) Να απομακρυνθούν όλα τα παραπήγματα που υπάρχουν στην παραλία

γ) Να απομακρυνθούν σκουπίδια, μπάζα, ζώα και φερτά υλικά».

Οριοθετείται ζώνη απομόνωσης για την αποφυγή εξάπλωσης του κόκκινου σκαθαριού στην Αγ. Ρουμέλη

Μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κόκκινου σκαθαριού των φοινικιών από μολυσμένες περιοχές των Σφακίων καθώς και... οδηγίες προς τους κατόχους των προσβεβλημένων φυτών λαμβάνονται σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 8165/17-8-2012 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη.

Συγκεκριμένα:

Οριοθετείται ζώνη για το περιορισμό της εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού Rynchophorus ferrugineus ( ρυγχοφόρος των φοινικοειδών) στις μη μολισμένες περιοχές. Έτσι ορίζεται :

Α) Ως Μολυσμένη Ζώνη :

1. Η περιοχή που καλύπτει η κτηματική περιφέρεια της ΤΚ Αγ. Ρουμέλης του Δήμου Σφακίων.

Β) Ως ζώνη απομόνωσης : Η περιοχή, που ορίζεται από τα όρια της παραπάνω ΤΚ και σε πλάτος 10 χιλιομέτρων περιμετρικά.

Σκοπός της οριοθέτησης είναι η αποφυγή της εξάπλωσης του επιβλαβούς εντόμου στις μη προσβεβλημένες περιοχές.

Στη μολυσμένη ζώνη οι κάτοχοι των προσβεβλημένων φυτών θα πρέπει:

1. Να γνωστοποιούν άμεσα στο Τμήμα Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων κάθε περιστατικό προσβολής (ενέργεια που θα πρέπει να γίνεται σ’οποιοδήποτε σημείο του νομού κι αν παρουσιαστεί προσβολή).

2. Υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας να κόβουν τα ασθενή δένδρα ( εάν είναι δυνατόν στην βάση του κορμού ) και στη συνέχεια τα φυτά να μεταφέρονται σε κατάλληλους χώρους, είτε αφού τοποθετηθούν μέσα σε κλειστούς περιέκτες (π.χ. κοντέινερ), είτε αφού καλυφθούν με πολύ πυκνό δίχτυ (διαμέτρου οπής ≤1 mm) και:

• να τα θάβουν σε βάθος μεγαλύτερο των 2 μέτρων. Οι χώροι αυτοί θα εγκρίνονται από την αρμόδια Υπηρεσία

• ή να τα καίνε άμεσα. Επειδή η καύση των φοινικοειδών γίνεται πολύ δύσκολα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην μένουν άκαυστα τεμάχια, που θα περιέχουν μορφές του εντόμου.

3. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να αποφευχθεί διασπορά των διαφόρων μορφών του ρυγχοφόρου στον περιβάλλοντα χώρο, έτσι που να μην βοηθείται η εξάπλωση της προσβολής. Πάντα κατά τη διαδικασία κοπής συλλέγονται όλα τα έντομα που έχουν διασπαρθεί.

4. Εφόσον ενδείκνυται μπορεί να γίνει χρήση εγκεκριμένων εντομοκτόνων στο κομμένο φυτό, στα κομμένα τεμάχια του φυτού και στο χώρο γύρω από τη θέση κοπής, όπως και προληπτικά στο χώρο διατήρησης φοινικοειδών (υπό την επίβλέψη γεωπόνου και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας).

5. Εφόσον η προσβολή είναι στα αρχικά στάδια μπορεί να γίνει όπου ενδείκνυται μηχανική εξυγίανση – μικροχειρουργική των προσβεβλημένων φυτών και κατάλληλη αγωγή με εγκεκριμένα εντομοκτόνα και από εκπαιδευμένο συνεργείο. Εκτός των παραπάνω μπορεί να γίνει και εφαρμογή σκευασμάτων εντομοπαθογόνων νηματωδών ή μυκήτων υπό τις οδηγίες γεωπόνου.

Στην παραπάνω ζώνη:

1. Απαγορεύεται η διακίνηση φοινικοειδών από τη παραπάνω ζώνη προς άλλες περιοχές.

2. Η διακίνηση των φοινικοειδών θα γίνεται μετά από έγκριση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων, αφού θα ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία :α) τα φυτά να είναι για δύο έτη πριν την μετακίνηση τους τοποθετημένα σε χώρο με πλήρη φυσική προστασία (δικτυοκήπια με οπές 1≤mm, με διπλές εισόδους και φερομονικές παγίδες) β) κατά τις επίσημες επιθεωρήσεις που θα διενεργούνται τουλάχιστον κάθε 3 μήνες να μην έχουν παρατηρηθεί ενδείξεις παρουσίας του εντόμου και γ) να συνοδεύονται απαραίτητα από φυτοϋγειονομικό διαβατήριο (όπως ισχύει εξάλλου για όλες τις περιοχές).

Γ) Απαγορεύεται η τοποθέτηση παγίδων (φερομόνης- καϊρομόνης) σε περιοχές όπου δεν έχει διαπιστωθεί η παρουσία του Rhynchophorus ferrugineus (ρυγχοφόρος των φοινικοειδών), επειδή προσελκύουν το έντομο.

Οι προσβολές που θα παρατηρηθούν σε φοινικοειδή σε οποιοδήποτε σημείο του Νομού γνωστοποιούνται άμεσα στις αρμόδιες αρχές.

Τα μυστικά της Mendes για τη σιλουέτα της

Μπορεί να είναι σέξι, με αναλογίες που "σκοτώνουν" όμως η Eva Mendes ξέρει να χαίρεται τόσο τη ζωή όσο και το φαγητό της. Η 38χρονη ηθοποιός μίλησε σε γνωστό περιοδικό, όπου αποκάλυψε τη διατροφή που ακολουθεί καθώς και τα σημαία κλειδιά στο πρόγραμμα γυμναστικής της.

«Επικεντρώνομαι τόσο στο μέσα όσο και στο έξω! Θέλω να ξέρω τι τρώω, πως τρέφω το σώμα μου και πόσο νερό πίνω. Δεν καταναλώνω κρέας αλλά λατρεύω το ψάρι και το καστανό ρύζι. Μου αρέσει και το ψωμί. Οι άνθρωποι τα χάνουν όταν βλέπουν πως είμαι σε κάποιο εστιατόριο και τρώω ψωμί. Βέβαια προτιμώ εκείνο που είναι ολικής άλεσης».

Η Mendes που αποφεύγει να αποκλείει διατροφικές ομάδες από το διαιτολόγιό της, τονίζει πως όταν έχει να κάνει κάποια εμφάνιση ή βλέπει τον εαυτό της να ξεφεύγει, αποφεύγει τα λευκά ζυμαρικά, το ρύζι και το λευκό ψωμί.

Η Eva αποκαλύπτει πως επισκέπτεται το γυμναστήριο 4 φορές την εβδομάδα και κάνει λίγα βάρη (όχι σηκώνοντας πολλά κιλά, ούτε κάνοντας πολλές επαναλήψεις) αλλά με στόχο να ενεργοποιήσει όλο το σώμα της. Έπειτα, κάνει καρδιαγγειακή προπόνηση με τρέξιμο και σπριντ τουλάχιστον για 35 λεπτά. Στην προπόνηση με βάρη ξοδεύει σχεδόν μια ωρίτσα.

Και η γυμναστική δεν σταματά εκεί. Για την σωματική και ψυχική της εξάσκηση, η Eva κάνει γιόγκα, κυρίως αστάνγκα γιόγκα αλλά η προπονήτριά της, της έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα γιόγκα με ασκήσεις που ταιριάζουν στην ίδια για να διατηρούνται οι μυς της σε φόρμα και να αντεπεξέρχονται το καρδιαγγειακό της πρόγραμμα.

Φυσικά, μια τέτοια γυναίκα έχει σημεία επάνω τους, τα οποία και λατρεύει. Τα μπράτσα της τα οποία κληρονόμησε από τον πατέρα της για παράδειγμα, αποτελούν καμάρι για την Mendes.

Η ίδια δεν θέλει να θεωρείται πρότυπο για τις υπόλοιπες γυναίκες αλλά θέλει να τις ενθαρρύνει να αγαπούν τον εαυτό τους και να καλυτερεύουν τη ζωή τους.

Έρευνα: οι 40ράρες είναι φωτιά στο κρεβάτι!

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.000 γυναικών από όλο το φάσμα των ηλικιών. Τα αποτελέσματα... έδειξαν ότι το 81% στις ηλικίες 40 – 50, δήλωσαν πως έχουν τεράστια διάθεση για σεξ, δεν έχουν αναστολές, θέλουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα με τον σύντροφο τους και έχουν αυτοπεποίθηση επειδή ξέρουν να ικανοποιούν αλλά και να ικανοποιούνται.

Οι 40άρες της έρευνας δήλωσαν επίσης πως σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία της ζωής τους, όταν δηλαδή ήταν 30άρες, θέλουν να πειραματίζονται περισσότερο, τόσο σωματικά, όσο και... πνευματικά. Δηλαδή οι φαντασιώσεις τους κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι αχαλίνωτες και πολλές φορές σοκαριστικές όταν τις εξομολογούνται στον εραστή τους.

Το 70% από τις 40άρες διευκρίνισαν επίσης ότι, γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για να απογειώσουν έναν άνδρα στο κρεββάτι, ενώ δεν έχουν καμία αναστολή στο να ζητήσουν να τους κάνουν πράγματα, κάτι που πριν από λίγα χρόνια, όπως είπαν, θα ντρεπόντουσαν να ζητήσουν.

Επίσης οι 40άρες δεν προσποιούνται, ούτε λένε την κλασσική φράση: “ήταν ότι καλύτερο ένιωσα ποτέ”. Είναι συνειδητοποιημένες και όταν δεν τους αρέσει το σεξ, το λένε. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι μεγάλο ποσοστό (80%) των 40άρων, είπαν πως δεν ομολογούν εάν το σεξ δεν τους αρέσει, μόνο όταν ο εραστής τους είναι κατά πολύ μικρότερος. Και δεν το κάνουν για να μην τον πληγώσουν.

Χωρίς ρεύμα, λόγω οφειλών, πεντάστερα ξενοδοχεία στη Χερσόνησο

Συμβαίνει ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες...Ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων στην περιοχή της Χερσονήσου έμειναν την Τρίτη (21/08) χωρίς ρεύμα λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Συνεργεία της ΔΕΗ πήγαν το πρωί σε δύο μεγάλες μονάδες και έκοψαν την ηλεκτροδότηση τους, με τις οφειλές τους να φτάνουν τις 130.000 και 60.000 ευρώ.

Μάλιστα η ΔΕΗ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις "επισκέψεις" σε ξενοδοχεία που δεν είναι τυπικά στις υποχρεώσεις τους προς αυτή.

Πηγή: cretalive.gr

Νεκρή 80χρονη από τροχαίο στο δρόμο Ηρακλείου - Μοιρών

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, περίπου στις 09.45, στο δρόμο Ηρακλείου - Μοιρών, στο ύψος του πυρηνελαιουργείου Γιαννούλη, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα με συνοδηγό την ηλικιωμένη μητέρα της εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.
Τα δύο άτομα παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος της 80χρονης μητέρας.

Τραυματισμένη, αλλά όχι βαριά είναι η κόρη και οδηγός.
cretalive.gr

Συνεργάτιδα του Υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθη για απόπειρα απάτης νεαρού επιχειρηματία στο Ρέθυμνο

Μια 52χρονη γυναίκα, συνεργάτιδια Αξιολογητή επιχειρηματικών αιτήσεων για ένταξη σε επενδυτικά προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης και... ιδιοκτήτρια μελετητικού γραφείου στην Αθήνα συνελήφθη για απόπειρα απάτης σε βάρος νεαρού επιχειρηματία απο το Ρέθυμνο.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Παρασκευή το βράδυ καθώς ο επιχειρηματίας, γεννηθείς το 1981, έφτασε στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου καταγγέλοντας ότι η 52χρονη προσπαθεί να τον εξαπατήσει ζητώντας του 6000 ευρώ για να διορθώσει δήθεν κενά στο φάκελο αίτησής του για ένταξη επιχειρηματικού του σχεδίου στο νέο επενδυτικό νόμο.

Η αντίδραση των διωκτικών αρχών ήταν άμεση.

Αφού συνέλεξαν στοιχεία από το υποψήφιο θύμα της απάτης ενημέρωσαν την Εισαγγελεία και από εκεί διατάχτηκε προκαταρκτική εξέταση. Τα στοιχεία εστάλησαν την επόμενη ημέρα στην Αθήνα οπότε από εκεί ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και η 52χρονη συνελήφθη το Σάββατο με την κατηγορία της απόπειρας απάτης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαίου η καταγγελία ενός ακόμη επιχειρηματία από τη Κρήτη είχε οδηγήσει στη σύλληψη δύο υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς ζητούσε χρήματα ώστε να γίνει δεκτή η αίτηση του επιχειρηματία για ένταξή του σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανάπτυξης ξενοδοχειακής μονάδας στο Ηράκλειο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...