Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Τίτλος πρόκληση για τον Α.Σαμαρά από την βρετανική Independent:''Ο Έλληνας ζητιάνος βγήκε στη γύρα''

''Ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει ξανά για βοήθεια'' είναι η...εμπνευσμένη αρχή της Independent, που συνεχίζει στο ίδιο υποτιμητικό για την χώρα μας μοτίβο.

''Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαικές πρωτεύουσες.Ο πρόεδρος της κυβέρνησης (συνεργασίας) Αντώνης Σαμαράς ζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του Μνημονίου''.

Ο αρθρογράφος καμώνεται τον αφελή αφού αναρωτιέται ''γιατί μετά από τόσα δις ευρώ που έριξε η Ευρώπη στη χώρα μας ως βοήθεια, χρειάζεται να απλώσουμε και πάλι το χέρι''.
Βέβαια κάτω από τους πομπώδεις τίτλους βρίσκει λίγο χώρο για να ''στριμώξει'' την αλήθεια.
Πως δηλαδή η Ελλάδα στενάζει ευρισκόμενη σε βαθιά ύφεση εδώ και πέντε χρόνια, με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί στο 23%.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στη συνάντηση Μέρκελ Σαμαρά, εαν δηλαδή πείσει ο Έλληνας Πρωθυπουρός το μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης, την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Όλα παίζονται εκτιμά η εφημερίδα:''Η Μέρκελ ή θα σπρώξει τους Έλληνες στην έξοδο για να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης της, ή θα τους βοηθήσει με τον κίνδυνο να καταρρεύσει''.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...