Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η τηλεοπτική Σιλά ποζάρει γυμνή στην μπανιέρα της

Έχει κερδίσει το γίνει γνωστή στην Ελλάδα ως Σιλά, ενώ στην Τουρκία έχει δει το κασέ της να εκτοξεύεται στα ύψη. Η Κανσού Ντερέ πριν περπατήσει τα μονοπάτια της υποκριτικής εργαζόταν ως μοντέλο. Είχε κάνει λοιπόν στο πλαίσιο του μόντελινγκ κάποιες διαφημίσεις ανάμεσα στις οποίες και η συγκεκριμένη που την ήθελε γυμνή με φέτες πορτοκάλι στα επίμαχα σημεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΙΛΑ ΓΥΜΝΗ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΤΗΣ

Γαλίφα Δήμου Χερσονήσου: Δημοτικό κτίριο έκλεβε ρεύμα

Στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς που διανύει η χώρα, τίποτε πλέον δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη...

Ούτε καν η καταγγελία που έφτασε στην ΔΕΗ σχετικά με κτίριο που ανήκει σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είχε παράνομη σύνδεση με τον δίκτυο της επιχείρησης προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτροδότηση του, χωρίς όμως αυτή να χρεώνεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, πρόκειται για ένα πέτρινο κτίσμα στην Γαλίφα του Δήμου Χερσονήσου, το οποίο χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μετά την σχετική καταγγελία, οι αρμόδιοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού έσπευσαν να στείλουν κλιμάκιο στο σημείο, για να διαπιστώσουν ότι όντως κάποιος είχε συνδέσει το κτίριο με το Δίκτυο της ΔΕΗ παράνομα.

Οι τεχνικοί της Επιχείρησης έσπευσαν να διακόψουν την παράνομη αυτή σύνδεση, ενώ το ύψος της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί η ΔΕΗ δεν μπορεί ακόμα να υπολογιστεί, καθώς δεν έχει καν διευκρινιστεί για πόσο καιρό ίσχυε αυτό το "ιδιότυπο καθεστώς" ηλεκτροδότησης του Δημοτικού κτιρίου.

Πηγή: cretalive.gr

Ψαράς στα Χανιά έριξε παραγάδι και έπιασε... καρχαρία!

Mια διαφορετική ψαριά έκανε ένας ψαράς από τα Χανιά, ο οποίος έριξε παραγάδι και έπιασε ένα... καρχαριάκι!

Ο δύο μηνών καρχαρίας Μάκο, σύμφωνα με το flashnews.gr, πιάστηκε στο παραγάδι του Μαθιού Μπαδογιάννη, που είχε ρίξει στον κόλπο του Καλαθά στο Ακρωτήρι.

Συνελήφθη γιατρός με LSD και χασίς στα Χανιά

Μόνο για θεραπευτική χρήση δεν προορίζονταν το χασίς και τα χάπια LSD που είχε μαζί του γνωστός γιατρός ο οποίος συνελήφθη χθες σε γνωστό beach party στα Φαλάσσαρνα στα Χανιά.

Ο γιατρός ηλικίας 31 ετών που βρίσκονταν στα Χανιά συνελήφθη από αστυνομικούς των Χανίων έπειτα από σχετικό έλεγχο, κατά τον οποίο βρέθηκαν στην κατοχή του οι ποσότητες της κάνναβης και τα χάπια.

Ανάλογη τύχη είχε όμως και ένας 27χρονος Ρουμάνος που επίσης βρίσκονταν στο beach party και ο οποίος πήγε να διασκεδάσει έχοντας μαζί του ένα μαχαίρι, ένα σπρέι πιπεριού και μικροποσότητα κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Χανιά: Κλέφτες & διαρρήκτες ... πάνε κι έρχονται!

Χάνουν ... το λογαριασμό οι αστυνομικοί που καλούνται καθημερινά σε σειρά κλοπών και ληστειών. Δύο υποθέσεις κλοπών εξιχνίασαν χθες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στα Χανιά, τρία άτομα συνελήφθησαν επειδή "άνοιξαν" αυτοκίνητο και ένα ακόμη άτομο συνελήφθη για κλοπή κινητού.

Πιο συγκεκριμένα, δύο Μαροκινοί, ηλικίας 25 και 17 ετών, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στα Χανιά, από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για κλοπή. Οι δύο άνδρες μπήκαν σε σούπερ μάρκετ κι αφού έσπασαν την είσοδο του μαγαζιού έκλεψαν διάφορα προϊόντα. Η πράξη έγινε αντιληπτή και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν και έφθασαν στο σημείο.

Όπως προέκυψε οι δύο Μαροκινοί, χθες, ανήμερα της Παναγίας, μπήκαν σε καφετέρια παριστάνοντας τους πελάτες και έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο από την υπάλληλο του μαγαζιού, ενώ λίγο νωρίτερα προσπάθησαν να μπουν σε σπίτι, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν, κατασχεθήκαν και αποδόθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Εν τω μεταξύ συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, δύο Αλγερινοί, 17 και 28 ετών και ένας 19χρονος Μαροκινός για κλοπή. Οι τρεις άνδρες παραβίασαν το αυτοκίνητο ενός 39χρονου, και έκλεψαν μια παιχνιδομηχανή PSP αξίας περίπου 250 ευρώ.

Τέλος από άνδρες του ΤΑΕ Αποκορώνου συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αλμυρίδα Αποκορώνου ένας 26χρονος Αλβανός, ο οποίος έκλεψε από ένα 49χρονο Δανό, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 300 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.
cretalive.gr

Έλλη Αγγελιδάκη: Τι θέλει να ξεχάσει από τα χρόνια της tv;

Για την αποχή της από τα τηλεοπτικά δρώμενα, αλλά και το γεγονός ότι αναπολεί την περίοδο που δούλευε στην τηλεόραση μίλησε στο περιοδικό Hello, η Έλλη Αγγελιδάκη.

Η κρητικιά γυμνάστρια λέει για το γεγονός ότι απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα «Δεν θα έλεγα ότι απέχω εντελώς. Πηγαίνω σε εκπομπές ως καλεσμένη και σε κάποια κοσμικά που με ενδιαφέρουν. Απλώς έχω χρόνια να κάνω κάτι στην τηλεόραση, γιατί δεν είχα αξιόλογη πρόταση».

Όσο για το αν αναπολεί τα χρόνια της τηλεόρασης, η Έλλη Αγγελιδάκη αναφέρει «Φυσικά και τα αναπολώ. Ήταν μια σημαντική πενταετία της ζωής μου, γεμάτη από δυνατές στιγμές και ωραίες εμπειρίες. Πήρα, όμως, και πολλά μαθήματα μέσα από τον σκληρό χώρο της τηλεόρασης. Αυτό που θέλω να ξεχάσω είναι το άγχος των μετρήσεων της τηλεθέασης».

Ο δήμος Μινώα Πεδιάδας στο 1o φεστιβάλ παραδοσιακής αγγειοπλαστικής & κεραμικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με δικό του περίπτερο στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Αγγειοπλαστικής και  Κεραμικής Ανατολικής Μεσογείου που πραγματοποιείται στο Μανταμάδο της Λέσβου.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας με τους αγγειοπλάστες του Θραψανού, που φημίζονται για τα περίτεχνα κεραμικά αριστουργήματά τους, όπως το γνωστό Θραψανιώτικο πιθάρι, συμμετείχε στην έκθεση στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με τους Δήμους Λέσβου και Λάρνακας για την υλοποίηση του έργου «Κεραμεύς». Πρόκειται για μια ακόμα δράση της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας με στόχο αφενός την προώθηση των παραδοσιακών κεραμικών προϊόντων μέσα από πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και αφετέρου την προβολή του λαϊκού πολιτισμού του Θραψανού ως τουριστικού πόρου.

Πιο συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Ανατολικής Μεσογείου στο Μανταμάδο της Λέσβου πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου Cerameus («Κεραμεύς» - Δράσεις προσαρμογής της παραδοσιακής αγγειοπλαστικής – κεραμικής στο σύγχρονο επιχειρείν) που υλοποιούν οι Δήμοι Μινώα Πεδιάδας, Λέσβου και Λάρνακας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007 -2013.

Στα πλαίσια αυτά, αντιπροσωπεία κεραμιστών του Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας κ. Γιώργο Βασιλάκη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Θραψανού κ. Γιάννη Καλιακάκη, μετέβησαν στη Λέσβο, προκειμένου να εκθέσουν τα έργα τους στο περίπτερο του Δήμου. Μέσα από το περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας οι Θραψανιώτες αγγειοπλάστες παρουσίασαν την τέχνη τους στους επισκέπτες του Φεστιβάλ, ενώ παράλληλα αντάλλαξαν τεχνογνωσία με τους υπόλοιπους εκθέτες, που προέρχονταν τόσο από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όσο και από την Κύπρο, αλλά και από την Τουρκία.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στα έργα των αγγειοπλαστών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, εκδηλώνοντας έντονο ενδιαφέρον τόσο για την μακραίωνη κεραμική παράδοση του Θραψανού, όσο και για τα κορυφαία δείγματα παραγωγής του, αφού πρόκειται για χειροποίητα προϊόντα με προσωπικότητα και μοναδικότητα. Το Θραψανό, γνωστό και ως ο οικισμός των αγγειοπλαστών, είναι ταυτόσημο με την κατασκευή ονομαστών κεραμικών παραδοσιακών προϊόντων και διαθέτει πλούσια ιστορική παράδοση στην κεραμική από τη Μινωική κιόλας εποχή. Μάλιστα, ακόμα και η ονομασία του οικισμού σχετίζεται με την κεραμική τέχνη, αφού προέρχεται από τα «θράψαλα» δηλαδή τα όστρακα σπασμένων αγγείων που αφθονούν γύρω από καμίνια κι έτσι ο «θραψανός» είναι ο καμινιάρης, το επαγγελματικό όνομα εκείνου που ψήνει τα αγγεία.

Οι αγγειοπλάστες του Θραψανού που εκπροσώπησαν το Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο 1ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Ανατολικής Μεσογείου στο Μανταμάδο της Λέσβου ήταν οι: Αραβιάκης Αντώνιος, Δοργιομανωλάκης Ανδρέας, Καλιακάκης Ζαχαρίας, Κουτράκης Γεώργιος, Μαυραντωνάκης Ιωάννης, Μουτσάκης Αναστάσιος, Χατζηνικολάκης Γεώργιος, Χατζηνικολάκης Δημήτριος.

Ο Πλατανιάς τρέχει να προλάβει

«Πυρετός» εργασιών επικρατεί στο Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων που θα αποτελέσει την έδρα του Πλατανιά Χανίων στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Ο χώρος του σταδίου είναι πραγματικό εργοτάξιο και στόχος του εργολάβου είναι το γήπεδο να είναι εγκαίρως έτοιμο ώστε να προλάβει την πρεμιέρα της ομάδας των Χανίων στη διοργάνωση (αγωνίζεται κόντρα στον Πανθρακικό). Ο αγωνιστικός χώρος μετακινήθηκε προς την πλευρά της παλιάς εξέδρας η οποία στο σύνολό της θα καλυφθεί από σκέπαστρο. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα και γίνεται η διαμόρφωση των βοηθητικών χώρων του γηπέδου.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε η βάση πάνω στην οποία θα στηθεί μια ακόμα μεταλλική εξέδρα ανατολικά του γηπέδου, ενώ γίνεται η τοποθέτηση νέων κιγκλιδωμάτων και διαμορφώνονται οι τέσσερις πύλες εισόδου στο γήπεδο. Ο φωτισμός του γηπέδου θα ενισχυθεί από υποσταθμό της ΔΕΗ, ενώ η συνολική απόδοση του φωτισμού θα είναι 152.000 Watt, με φωτιστικά τόσο στους υπάρχοντες πυλώνες όσο και σε ειδικές βάσεις πάνω στο σκέπαστρο.

Την ίδια ώρα, διαμορφώνεται η αίθουσα Τύπου, ενώ στο γήπεδο θα τοποθετηθούν νέα δημοσιογραφικά θεωρεία για τον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο. Τέλος, κάτω από την κεντρική εξέδρα διαμορφώνονται ιατρείο για τους φιλάθλους, ιατρείο για τους ποδοσφαιριστές, αίθουσα αντιντόπινγκ κοντρόλ κ.ά.

Ηράκλειο: Κλέβουν και κόντρα πλακέ

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δυο άνδρες ηλικίας 45 και 27 ετών για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 45χρονος και ο 27χρονος, μπήκαν σε περιφραγμένο εργοτάξιο, και αφαίρεσαν είκοσι κομμάτια κόντρα πλακέ.

Οι ένστολοι, αφού ειδοποιήθηκαν έφτασαν άμεσα στο σημείο και τους συνέλαβαν.

Πηγή: flashnews.gr

Στα όρια της φτώχειας πολλοί Ελληνες μετανάστες στην Αυστραλία

Παρά την κρατούσα αντίληψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία ευημερεί, η πραγματικότητα είναι σκληρή. Ενα σημαντικό ποσοστό των γεννημένων στην Ελλάδα Ελλήνων κατοίκων της Αυστραλίας ζει κοντά στα όρια της φτώχειας. Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου» που στηρίζεται σε στοιχεία της γενικής απογραφής.

Το φαινόμενο επιβεβαιώνει και ο ομογενής Εργατικός βουλευτής, Στηβ Γεωργανάς που δήλωσε:

«Είναι συχνό φαινόμενο να χτυπούν την πόρτα του γραφείου μου απελπισμένοι ομογενείς που ζητούν βοήθεια γιατί τους πέταξαν από το σπίτι τους είτε επειδή δεν είχαν να πληρώσουν το ενοίκιο ή για άλλους λόγους που σχετίζονται με την οικονομική τους κατάσταση».

Ο κ. Γεωργανάς πρόσθεσε:

«Επικρατεί η αντίληψη ότι η ελληνική παροικία είναι μία πλούσια παροικία και ακούμε πολλές φορές ιστορίες επιτυχημένων συμπαροίκων που δημιουργούν αυτήν την ψευδαίσθηση. Τα πράγματα δεν είναι έτσι όμως. Πίσω από την ιστορία ενός επιτυχημένου Ελληνα επιχειρηματία για παράδειγμα κρύβονται εκατοντάδες ιστορίες συμπαροίκων που ζουν μέσα στη φτώχια».

Παρόμοια είναι και η εμπειρία του κ. Δημήτρη Μπούρα, κοινωνικού λειτουργού της Ελληνοαυστραλιανής Κοινωνικής Πρόνοιας της Μελβούρνης, που, όπως αναφέρει, δέχεται τουλάχιστον 10 συμπαροίκους το μήνα που ζητούν οικονομική βοήθεια. «Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι συμπάροικοι που ζητούν βοήθεια είναι άνω τω 50 ετών, όχι απαραίτητα σε συντάξιμη ηλικία και δεν έχουν ιδιόκτητο σπίτι» αναφέρει ο κ. Μπούρας.

«Πρόκειται για ανθρώπους που δούλεψαν χρόνια χειρωνακτικές εργασίες και τώρα που έχασαν τη δουλειά τους, αφενός, δεν έχουν τα προσόντα να βρουν άλλη δουλειά και, αφετέρου, επειδή είναι ενοικιαστές και τα ενοίκια έχουν εκσφενδονιστεί στα ύψη, αυτοί οι άνθρωποι καταλήγουν σε κάποιες περιπτώσεις στο δρόμο» προσθέτει ο κ. Μπούρας.

Μιχελογιαννάκης: Η προσωπικότητα Κουβέλη πρέπει να παίξει ρόλο.

O βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Από την αρχή της κρίσης βιώσαμε, αναξιοπιστία κυβέρνησης Παπανδρέου, αναξιοπιστία επί Υπουργίας Βενιζέλου, επικίνδυνες μετατοπίσεις γνώμης από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Βιώσαμε επίσης, ανεπαρκείς κυβερνήσεις Παπαδήμου, Πικραμένου και αντιμετωπίσαμε ένα δίμηνο δημιουργίας κυβέρνησης ευθύνης, με δείγματα στελεχών της ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει την ευθύνη που είχαν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Επιτακτική ανάγκη, η διαπραγμάτευση, το σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου μας και το σχέδιο εξομάλυνσης του κοινωνικού πόνου. Διαπραγμάτευση που είναι δυστυχώς, προαπαιτούμενο και για το σχέδιο ανασυγκρότησης και για το σχέδιο απάλυσνης.

Στην Κρήτη, όταν χρειάζεται διαπραγμάτευση για σοβαρούς κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς λόγους, πάντοτε χρησιμοποιούν στο λεγόμενο «σασμό» ανθρώπους με ηθικό και αξιόπιστο πλεόνασμα. Στο «σασμό» που χρειάζεται το κράτος, ο οποίος αποτελεί και μονόδρομο επιβίωσης του, καταλαβαίνει κανείς ότι η προσωπικότητα Κουβέλη πρέπει να παίξει ρόλο.

Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών. Το κράτος είναι ανεπαρκές. Το φάρμακο, το καύσιμο, η διατροφή, βρίσκονται σε τεράστια κρίση. Η διαπραγμάτευση, δηλαδή ο «σασμός», αποτελεί φοβάμαι, την τελευταία ευκαιρία. Τα κόμματα της καταγγελίας ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον του Έλληνα.

Ο «σασμός» στο εσωτερικό που ήδη έχει γίνει, με την ανοχή του Έλληνα να ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης δεν πρέπει να πάει χαμένος".

XANIA: Τους έπιασαν λίγο μετά τη ληστεία

Δύο αλλοδαποί υπήκοοι, ηλικίας 25 και 17 ετών, συνελήφθησαν στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, για κλοπή.

Οι δράστες, αφού έσπασαν την είσοδο σουπερμάρκετ,  εισήλθαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν αναλώσιμα προϊόντα.

Έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ , που έφτασαν άμεσα στο σημείο.

Περιοδεία Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων στα Χανιά και το Ηράκλειο

Η εμμονή σε περιοριστικά μέτρα και σε μια πολιτική λιτότητας χωρίς στόχο οδηγούν στην καταστροφή της οικονομίας και στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, ενώ αδυνατούν να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά της χώρας”, τόνισε από τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης  όπου βρέθηκε πρόσφατα ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. “Χρειαζόμαστε τόσο μια νέα πολιτική στρατηγική για διέξοδο από την κρίση όσο και άμεσα μέτρα στήριξης κι ανακούφισης όλων όσοι σήμερα βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, πρακτικές λύσεις που θα αντισταθμίζουν την βίαιη απώλεια εισοδήματος με την αναβάθμιση των κοινωνικών υποδομών και θα βοηθήσουν στην επιβίωση όσων βρίσκονται σήμερα σε οριακή κατάσταση, με ενίσχυση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής αλλά και δημιουργία θέσεων εργασίας. Η προσπάθεια να συγκεντρωθούν 11,5 δις επιπλέον δεν μπορεί να βασίζεται σε πνίξιμο των κοινωνικών υποδομών και νέα βίαιη αφαίρεση εισοδημάτων από άτομα που είναι στα όρια της επιβίωσης.
Η κύρια πηγή εσόδων για την κάλυψη των 11,5 δις πρέπει να προέλθει  από:
(α) την αναζωογόνηση της οικονομίας (μεταξύ άλλων με την στήριξη ενός πράσινου επενδυτικού πακέτου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών από ευρωπαϊκούς και τοπικούς πόρους καθώς και με βοήθεια ενός φορολογικού συστήματος και συντελεστές ΦΠΑ που ευνοούν εκείνες τις επενδύσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνους τομείς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αντί να πνίγουν την οικονομία)
(β) τη στοχευμένη περικοπή της σπατάλης στην λειτουργία του δημοσίου (μείωση κατανάλωσης ενέργειας, καυσίμων, περιορισμός γραφειοκρατίας, διαχείριση κτηριακού αποθέματος δημοσίου κα)
(γ) τη δίκαιη φορολόγηση της συνολικής ακίνητης και κινητής περιουσίας από ένα όριο και πάνω (πχ στην Γερμανία το όριο που συζητιέται είναι 500.000 Ευρώ),
(δ) την επιστροφή στα δημόσια ταμεία όλων των χρημάτων και του δημόσιου πλούτου που έχουν καταχραστεί τις τελευταίες δεκαετίες στελέχη της διοίκησης, της πολιτικής ή ιδιώτες,
(ε) Οι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο έχουμε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ασκήσει συντονισμένες πιέσεις στην Ελβετία και σε άλλες χώρες ώστε να υπάρξει διαφάνεια στο τραπεζικό σύστημα και ο τραπεζικός έλεγχος σε ευρωπαϊκό επίπεδο να διασφαλίζει ότι δεν γίνονται οι τράπεζες σε ορισμένες χώρες καταφύγια μαύρου χρήματος και γκρίζων περιουσιών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ύψος των καταθέσεων Ελλήνων σε αυτές τις τράπεζες ξεπερνάει τα 180-220 δις ευρώ και κατά συνέπεια τα ελάχιστα έσοδα από μια φορολόγηση των εισοδημάτων που δεν έχουν πληρώσει τους αντίστοιχους φόρους θα μπορούσε να ανέρχεται σε μερικά δις ευρώ.
Η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει την δημοσιονομική εξυγίανση ενισχύοντας όμως και όχι καταστρέφοντας την κοινωνική συνοχή και την πραγματική οικονομία, προωθώντας την πράσινη στροφή της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους.  Η ελληνική κοινωνία οφείλει, πρώτα στον εαυτό της και τα παιδιά της να αντιμετωπίσει τα υπαρκτά προβλήματα και τις παθογένειές της, σε δημοσιονομικό, οικονομικό, κοινωνικό, διοικητικό και πολιτικό επίπεδο αλλά και να συμμετάσχει στις αναγκαίες πολιτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. 
Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα χρειάζεται την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και επαρκή χρόνο για να τα καταφέρει. Ή θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στην Ευρώπη αλλάζοντας, είτε θα βουλιάξουμε όλοι μαζί. Η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερο Ευρώπη, τραπεζική ένωση, νομισματική και οικονομική ένωση αλλά και πολιτική ένωση. Το έχουμε υποστηρίξει σταθερά οι Πράσινοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παρεμβαίνουμε ενεργά σε αυτή την κατεύθυνση. Ζητάμε από την Κομισιόν να υποβάλει μια έκθεση στο Ευρωκοινοβούλιο για την προσαρμογή των όρων του Μνημονίου στις ευρωπαϊκές πολιτικές και τους στόχους τους, όσον αφορά στην απασχόληση, την εξάλειψη της φτώχειας, τον κοινωνικό διάλογο και την αειφορία (βιωσιμότητα).Από την άλλη, η χώρα δεν μπορεί να αναπολεί τον παλιό της εαυτό.  Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να αλλάξει, να αναμορφώσει τη δομή της, να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες της προκειμένου να διασφαλιστεί ένα μέλλον για τις νέες γενιές. Χωρίς αυτή την προσπάθεια, η οποία πρέπει να προέρχεται καταρχάς από τους ελληνικούς θεσμούς και την ελληνική κοινωνία, όλες οι λύσεις θα είναι βραχυπρόθεσμες και δεν θα λύσουν τα πραγματικά προβλήματα, δεν θα απαντήσουν στην ανάγκη για μεταρρύθμιση. Περισσότερο παρά ποτέ, είναι αναγκαίο ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα διαμορφωθεί μέσα από διάλογο με τους κοινωνικούς κι επαγγελματικούς φορείς και τα περιφερειακά συμβούλια και θα εφαρμοστεί πιστά αλλά θα έχει ως βασικούς πυλώνες: βιώσιμη οικονομία, κοινωνική συνοχή κι αλληλεγγύη.
Στην Κρήτη ο Νίκος Χρυσόγελος επισκέφθηκε εκτός από τα Χανιά, την Παλαιόχωρα, το Κέντρο Υγείας στην Κάνδανο, την λίμνη Κουρνά και τη Γεωργιούπολη, τα Φαλάσαρνα, χωριά του Αποκορώνου και του Ακρωτηρίου καθώς και την έκθεση “Αγροτικός Αύγουστος 2012” για να συνομιλήσει με πολίτες και φορείς. Συμμετείχε, επίσης, σε συναντήσεις με τα μέλη και φίλους των Οικολόγων Πράσινων στα Χανιά και στο Ηράκλειο για να συζητήσουν τον συντονισμό πολιτικών παρεμβάσεων και κοινών πρωτοβουλιών σε θέματα οικονομίας, απασχόλησης, κοινωνικής οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης. Ο Νίκος Χρυσόγελος ενημέρωσε, επίσης, για τη δουλειά του στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και για θέματα ευρωπαϊκών πολιτικών, ιδιαίτερα για θέματα κοινωνικής συνοχής, απασχόλησης, περιφερειακής ανάπτυξης, θαλάσσιας κι αλιευτικής πολιτικής, διαχείρισης των νερών, μεταφορών και  νησιωτικότητας”.

Τα «καρφιά» της Χατζηβασιλείου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης


Η αδυναμία της Βίκυς Χατζηβασιλείου στο beach volley είναι γνωστή.


Αυτή τη φορά, όμως, η γνωστή παρουσιάστρια αγωνίστηκε για φιλανθρωπικό σκοπό σε ένα τουρνουά διαφορετικό από τα άλλα, καθώς τα έσοδα του θα προσφέρονταν στα ιδρύματα «Φίλοι του Παιδιού», «Πόρτα Ανοιχτή» και «Παιδόπολη Λασιθίου».

Με χαρά και τιμή, λοιπόν, έβαλε τα δυνατά της, στην παραλία Αλμυρού, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπου και διεξήχθη το "Charity beach volleyball festival", όπου έκλεψε την παράσταση με την εντυπωσιακή της εμφάνιση.

Άλλωστε η Βίκυ Χατζηβασιλείου έχει δηλώσει στο παρελθόν πως το beach volley σώζει την ψυχή της. Αν και αθλητής του χάντμπολ, στο φιλανθρωπικό τουρνουά συμμετείχε και ο Γιάννης Αϊβάζης και τα κατάφερε μια χαρά και στο beach volley. Πηγή: thestival.gr

Να προσέλθει στο Δικαστήριο ... για να μη συλληφθεί!

Να προσέλθει για να απολογηθεί καλείται ο 20χρονος κτηνοτρόφος, που ενώ η μεγάλη φωτιά στη Βιάννο έκαιγε, εκείνος πυροβόλησε τα δύο από τα τρία άτομα μιας παρέας, επειδή βιντεοσκοπούσαν τη φωτιά.

Ο 20χρονος, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο νεαρών από τον Πεύκο, θα πρέπει παρουσιαστεί ενώπιον των ανακριτικών Αρχών μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αν δεν γίνει αυτό, τότε θα εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

ΟΓΑ : Στον Αρειο Πάγο οι 10.000 συντάξεις-μαϊμού

Το πρώτο αρχείο με 1.014 ύποπτες περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων και επιδομάτων απέστειλε ο διοικητής του ΟΓΑ Π. Πέτρουλας στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όμως, έπεται και συνέχεια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης του ΟΓΑ -που κατ' εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα στέλνει στο εξής στον Αρειο Πάγο (όπως και τα άλλα Ταμεία) άμεσα όλες τις ύποπτες υποθέσεις -ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων- φαντασμάτων θα φτάσει τις 8.000 - 10.000.

Ηδη ο ΟΓΑ έχει διακόψει την καταβολή της σύνταξης σε 5.000 αλλοδαπούς που εισέπρατταν ως ανασφάλιστοι την προνοιακή σύνταξη των 360 ευρώ και δεν εμφανίστηκαν για να απογραφούν ενώ ελέγχει και άλλες περιπτώσεις.

Μάσκα αντιγήρανσης με αβοκάντο και λεμόνι

Ιδανική για θαμπά, μεικτά και αφυδατωμένα δέρματα, με ρυτίδες και λεπτές γραμμές.
Υλικά:

1 ώριμο αβοκάντο

Χυμός από μισή κούπα λεμονιού.

Διαδικασία: Λιώστε καλά τη σάρκα από το ώριμο αβοκάντο με ένα πιρούνι, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό και αφήστε για 5-10 λεπτά. Αφαιρέστε τη μάσκα με ένα βαμβάκι και άφθονο νερό.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά που θρέφουν, ενυδατώνουν και προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.

Το λεμόνι περιέχει πλούσιο σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ που προσφέρουν στο δέρμα απολέπιση,λάμψη, ομοιόμορφο χρώμα και λείανση ρυτίδων.

Extra Tips:

Επειδή το κιτρικό οξύ που περιέχεται στο λεμόνι, είναι ένα από τα οξέα φρούτων AHA, δεν ενδείκνυται η χρήση του την ημέρα, που ο ήλιος είναι έντονος. Οπότε μπορείτε να κάνετε τη μάσκα το βράδυ 2-3 ώρες πριν τον ύπνο.
jenny.gr

Γιατί επιτέθηκε στον Κάρολο Παπούλια ο Αρτινός συνταξιούχος...

"Δεν αντέχω άλλο αυτή την άθλια κατάσταση, που μας συνθλίβει όλους, και εξερράγην", είπε ο πρώην πυροσβέστης Αρτινός, συνταξιούχος της πυροσβεστικής, επιτέθηκε στον Κάρολο Παπούλια, όταν ο πρόεδρος της δημοκρατίας πήγε στο γυναικείο μοναστήρι Θεοτοκιό της Άρτας, για να εκκλησιαστεί το Δεκαπενταύγουστο. 
Μόλις ο κ. Παπούλιας πήγε να ανέβει τα  σκαλιά της εκκλησιάς, ο συνταξιούχος του είπε, "καταστρεφόμαστε και δεν αντιδράς, αλλά υπογράφεις...". Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, που τον απομάκρυναν, αλλά και στους φίλους του, που πληροφορήθηκαν για την αντίδρασή του, "δεν αντέχω άλλο αυτή την άθλια κατάσταση, που μας συνθλίβει όλους, και εξερράγην".

Σχέδιο σωτηρίας για την Ελλάδα με νέο κούρεμα 100 δισ ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο τελευταίας ευκαιρία με στόχο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη με περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο «κούρεμα» θα κυμαίνεται μεταξύ 70 - 100 δισ. ευρώ, με την προοπτική να γίνει το χρέος βιώσιμο φτάνοντας στο 100% του ΑΕΠ.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο φως την ώρα που οι Financial Times αποκάλυψαν ελληνικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από την Άνγκελα Μέρκελ επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής κατά δύο έτη.

Αν η Ελλάδα λάβει το πράσινο φως για τη διετή επιμήκυνση, τότε θα χρειαστούν περίπου άλλα 20-50 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών.

Επειδή όμως οι Ευρωπαίοι εταίροι εμφανίζονται απρόθυμοι να προχωρήσουν σε νέο δανεισμό, η Αθήνα ελπίζει να καλύψει το ποσό από υπάρχον δάνειο του ΔΝΤ, βραχυπρόθεσμες πωλήσεις ομολόγων και μια πιθανή καθυστέρηση στην αποπληρωμή του δανείου του 2010.
Enhanced by Zemanta

Ξύλο και των...λουομένων σε παραλία

Απίστευτες σκηνές κατέγραψε η κάμερα σε μια κοσμοπολίτικη παραλία. Θερμόαιμοι λουόμενοι την μετέτρεψαν μια παραλία.

Οι λουόμενοι χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και άρχισαν να ετις καρέκλες που εκτοξεύονται έπειτα από καυγά που ξεσπά με τους πρωταγωνιστές να έρχονται στα χέρια.

Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν μετανάστη στη Μυτιλήνη [βίντεο]

Στη μια και μισή μετά το μεσημέρι κάτοκοι και τουρίστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης είδαν έναν αλλοδαπό εργάτη, να βγαίνει αιμόφυρτος από το καϊκι στο οποίο εργαζόταν και να καλεί σε βοήθεια.

Προχώρησε λίγα μέτρα πιο κάτω και βαστώντας το στήθος του στο μέρος της καρδιάς, έκατσε βαριά χτυπημένος σε ένα παγκάκι. Αμέσως έτρεξαν κοντά του ομοεθνείς του, που εργάζονται σε άλλα καΐκια.

Σε λίγα λεπτά έφτανε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε αμέσως τον τραυματισμένο εργάτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Λίγο αργότερα ένα άλλο ασθενοφόρο παρέλαβε έναν άλλο αλλοδαπό ο οποίος ήταν ελαφρύτερα τραυματισμένος στο χέρι.

Σρέντερ: Σταματήστε τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας-Της χρωστάμε πολλά

O τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ κάλεσε τους Γερμανούς πολιτικούς να σταματήσουν τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας καθώς όπως τόνισε «η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το λαό».

Μιλώντας στη ΝΕΤ από την Κω όπου περνά τις διακοπές του, ο κ. Σρέντερ παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης και ζήτησε, από τη στιγμή που «συμφωνήσει κανείς πως η Ελλάδα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, να της δοθεί χρόνος έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη».

Επισήμανε δε ότι αυτό είναι απαραίτητο, «γιατί δεν μπορούν οι εργατικοί Ελληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».

Αυτό που προέχει είναι να πληρώσουν τους φόρους τους και οι Ελληνες που έχουν χρήματα, συνέχισε ο τέως καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να συλλέγονται οι φόροι και να εφαρμόζονται οι νόμοι.

Χαρακτηριστικά ο Σρέντερ είπε ότι «λίγη από την αρχαία σπαρτιατική πειθαρχία θα ήταν χρήσιμη».

Πρόσθεσε ακόμα πως τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται «μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη» αφού κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο γερμανός πολιτικός σημείωσε ακόμα ότι «αν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο».

Δυο μήνες στο περίμενε για γιατρό στον ΕΠΟΠΥΥ Χανίων

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. της ταλαιπωρίας. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τον νέο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όταν για...να κλείσει ένας ασθενής ραντεβού με ορισμένες ειδικότητες γιατρών στα Χανιά, είναι αναγκασμένος να περιμένει από έναν έως και τρεις μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για ραντεβού με οφθαλμίατρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στα Χανιά, σύμφωνα με το prismanews.gr, ο μέσος όρος αναμονής είναι τουλάχιστον 57 ημέρες, για ενδοκρινολόγο 58 ημέρες, για οδοντίατρο 57 ημέρες, για καρδιολόγο 56 ημέρες, για παιδίατρο 56 ημέρες, για δερματολόγο 57 ημέρες και για νευρολόγο - ψυχίατρο 44 ημέρες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...