Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Σρέντερ: Σταματήστε τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας-Της χρωστάμε πολλά

O τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ κάλεσε τους Γερμανούς πολιτικούς να σταματήσουν τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας καθώς όπως τόνισε «η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το λαό».

Μιλώντας στη ΝΕΤ από την Κω όπου περνά τις διακοπές του, ο κ. Σρέντερ παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης και ζήτησε, από τη στιγμή που «συμφωνήσει κανείς πως η Ελλάδα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, να της δοθεί χρόνος έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη».

Επισήμανε δε ότι αυτό είναι απαραίτητο, «γιατί δεν μπορούν οι εργατικοί Ελληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».

Αυτό που προέχει είναι να πληρώσουν τους φόρους τους και οι Ελληνες που έχουν χρήματα, συνέχισε ο τέως καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να συλλέγονται οι φόροι και να εφαρμόζονται οι νόμοι.

Χαρακτηριστικά ο Σρέντερ είπε ότι «λίγη από την αρχαία σπαρτιατική πειθαρχία θα ήταν χρήσιμη».

Πρόσθεσε ακόμα πως τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται «μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη» αφού κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο γερμανός πολιτικός σημείωσε ακόμα ότι «αν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...