Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στο σκαμνί δύο χήροι που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις του ΙΚΑ

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθούν δυο χήροι, ηλικίας 52 και 72 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν να εισπράττουν παράνομα τις συντάξεις των συζύγων τους.

Οι δύο άνδρες αποδείχτηκε ότι τα τελευταία χρόνια ελάμβαναν κανονικά τη σύνταξη που έδινε στις συζύγους τους το ΙΚΑ, παρά το γεγονός ότι είχαν παντρευτεί ξανά. Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα του 52χρονου είχε πεθάνει από το 2000 και ο ίδιος ξαναπαντρεύτηκε το 2006, χωρίς όμως να το δηλώσει, ως όφειλε. Όσον αφορά τον 72χρονο, έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής από το 2003 συζύγου του, έχοντας τελέσει νέο γάμο το 2007.

Από τις δύο αυτές υποθέσεις, οι ζημιές για το ΙΚΑ ξεπερνούν τις 34.000 ευρώ, με τους δύο χήρους να δικάζονται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για απάτη κατ' εξακολούθηση.

Πηγή: cretalive.gr

Επικαιροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ζητά ο Λ. Αυγενάκης

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε την ανάγκη «επικαιροποίησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε  στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Σημαντική μείωση με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής παρουσιάζει ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων κάθε χρόνο. Ειδικότερα, κατά τον μήνα Ιούλιο του 2012, τα Οδικά Τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σ’ όλη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, μειώθηκαν κατά 8.9% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2011. Τον Ιούλιο του 2012 κατεγράφησαν 1.259 έναντι 1.382 τον Ιούλιο του 2011. Στα ατυχήματα αυτά, 105 ήταν οι νεκροί (ποσοστό μείωσης 15.3%), 183 βαριά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 5.2%) και 1.419 ελαφρά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 9.7%) έναντι 124 νεκρών, 193 βαριά τραυματιών και 1.572 ελαφρά τραυματιών, τον Ιούλιο του 2011. Στην Κρήτη, με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, ο δείκτης μεταβολής καταγράφει πτώση της τάξης -31.1%, ενώ τα ατυχήματα τον Ιούλιο του 2012 ανήλθαν στα 31 συγκριτικά με τα 45 του 2011. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: 1) Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 2) Η παραβίαση των ορίων ταχύτητας, 3) Η απόσπαση προσοχής του οδηγού, 4) Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 5) Η παραβίαση της προτεραιότητας».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «η πλειονότητα των νεκρών συμπολιτών κυμαίνεται μεταξύ 25-50 ετών, δηλαδή στις πιο παραγωγικές ηλικίες», ζήτησε από τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα και να επικαιροποιήσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επιβάλλοντας αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες αυτού προκειμένου να περιοριστούν και κατ’ επέκταση να εξαλειφθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο συνέδριο «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ασφάλεια - Ρύπανση - Μέθοδοι Αντιρρύπανσης»

Σε ένα σημαντικό συνέδριο που πραγματοποιείται στην Κύπρο και αφορά το θαλάσσιο περιβάλλον συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης. Το συνέδριο με θέμα "Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ασφάλεια - Ρύπανση - Μέθοδοι Αντιρρύπανσης", που ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη γίνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MARE-MED και συνδιοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας και τη CRPM.

Ο Γιώργος Αλεξάκης που εκπροσωπεί την Περιφέρεια Κρήτης, μιλώντας στο συνέδριο, αναφέρθηκε στην μελλοντική πολιτική για τη Μακρο-Περιφερειακή Μεσογειακή Στρατηγική που θα εφαρμοστεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-20. Στην Στρατηγική αυτή περιέχεται ως βασική διάσταση η Περιβαλλοντική Φροντίδα και ιδιαίτερα η ασφάλεια του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη Μεσόγειο.

Η κα Ελένη Χατζηγιάννη, στέλεχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετέχει στο συνέδριο, έκανε επαφές για τη συμμετοχή της Κρήτης στα επόμενα προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης.

Στην Κρητική αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης : η κα. Κ.Τσουκαλά Γεν. Διευθύντρια, και η κα. Δάφνη Βολτυράκη.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη με πραγματική άσκηση αντιρρύπανσης από θαλάσσια μόλυνση.

Ανεπιθύμητος από τους γιατρούς του Ηρακλείου ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ - Καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά

Ανεπιθύμητο χαρακτηρίζουν τον διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης Γιώργο Βεργούλα οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ηρακλείου κατηγορώντας τον για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Αυτά αναφέρονται στη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου με αφορμή την επίσκεψη του κ. Βέργουλα στην Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες επιστημονικού σεμιναρίου στο Ρέθυμνο.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Ο κος Βέργουλας ως διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αν και πρώην συνδικαλιστής ,έχει επιδείξει ακραία αντισυναδελφική συμπεριφορά (μηνύσεις, απειλές σε ειδικευόμενους) σε συναδέλφους μας που βρίσκονταν σε νόμιμες κινητοποιήσεις για καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.

Η αυταρχική συμπεριφορά του και η συμβολή του ως πειθήνιου οργάνου στην υλοποίηση μνημονιακών πολιτικών που κατεδαφίζουν το ΕΣΥ μας αναγκάζει να τον κηρύξουμε ανεπιθύμητο πρόσωπο ως μια ελάχιστη ένδειξη της κάθετης αντίθεσής μας και ως καταδίκη της συμπεριφοράς αυτού του ατόμου.

 prismanews.gr

Αγ. Νικόλαος: Υδροστρόβιλος στην... θάλασσα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου που στρέφοντας το βλέμμα τους προς την θάλασσα είδαν έναν μικρό υδροστρόβιλο σε απόσταση αναπνοής από την πόλη!

Είναι είναι σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο που αναπτύσσεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Συγκεκριμένα οι υδροστρόβιλοι κατά κανόνα σχηματίζονται όταν κρύος αέρας διέρχεται πάνω από την ζεστή σχετικά θάλασσα και όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας τόσο πιο εύκολος είναι και ο σχηματισμός τους.

Ο υδροστρόβιλος ήταν ορατός από την πόλη ενώ δεν ενέπνεε καμία ανησυχία σύμφωνα με τους ειδικούς.
Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κίνηση του εντυπωσιακού αυτού φαινομένου και να τραβήξουν φωτογραφίες.


Πηγή: prismanews.gr

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή μαθητών για συνθήματα της Χρυσής Αυγής

Προβληματισμό και ανησυχία σε καθηγητές και γονείς έχουν προκαλέσει κρούσματα βίας σε σχολεία του Ηρακλείου όπου σε καθημερινή σχεδόν βάση καταγράφονται ρατσιστικές επιθέσεις.
Πριν από περίπου μια εβδομάδα άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ ένας Έλληνα και ένός Αλβανού, μαθητών λυκείου.
 
Όπως αναφέρει το prismanews.gr, oι δυο πιάστηκαν στα χέρια καθώς ο Έλληνας ζήτησε το λόγο για κάποια συνθήματα που γράφτηκαν στον πίνακα τάξης εναντίον της Χρυσής Αυγής. Όταν ο Αλβανός μαθητής του είπε οτι καλώς γράφτηκαν τότε ξέσπασε μεταξύ τους άγριος καυγάς που κατέληξε σε συμπλοκή.

Τα περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό καθώς σε πολλά σχολεία του Ηρακλείου έχουν καταγραφεί κρούσματα βίας αλλά και προπαγάνδας με συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής να αναγράφονται στους τοίχους.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Πατρις ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάζαρος Μάρκου Υπάρχουν κρούσματα ρατσισμού στα σχολεία του Ηρακλείου. Δυστυχώς ότι καλλιεργείται στην κοινωνία επεκτείνεται και στο σχολείο. Προσπαθούμε να το μειώσουμε ή να το εκμηδενίσουμε αλλά είναι δύσκολο. Εξάλλου μια προεκλογική εκστρατεία στήθηκε στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, όλα καλλιεργούνται χρόνια και ιστορικά βλέπουμε οτι σε τέτοιες περιόδους κρίσης εμφανίζονται και αυξανονται σε ποσοστά.

Πρώτο το πανεπιστήμιο Κρήτης

Το επιστέγασμα της ανοδικής τροχιάς του Πανεπιστημίου Κρήτης και της διεθνούς αναγνώρισης για το ίδρυμα έρχεται μέσα από τη λίστα των πιο σημαντικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του κόσμου, όπως αναφέρονται μέσα από το Times Higher Education.

Το πανεπιστήμιο Κρήτης κατατάσσεται στις θέσεις 301 – 350 στην παγκόσμια κατάταξη και είναι το πρώτο στην παγκόσμια λίστα, όσον αφορά στα ελληνικά πανεπιστήμια.


Πηγή: prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Kρήτη: Γαλλικοί ''κολοσσοί'' για τις αερολιμενικές υποδομές

Δύο Γαλλικές εταιρίες – κολοσσοί, με επιχειρηματικές δράσεις στις επενδύσεις και τις υποδομές σε όλο τον κόσμο, φαίνεται πως ενδιαφέρονται για τις αερολιμενικές υποδομές της Κρήτης.
Τη στιγμή που τα αεροδρόμια του νησιού (Χανίων, Ηρακλείου και το υπό κατασκευή στο Καστέλι), βρίσκονται στη δίνη ενός φαύλου κύκλου παρασκηνίου, πιέσεων και πολιτικών εντυπώσεων.

Από την πρώτη στιγμή που η πολιτεία άνοιξε το φάκελο των αποκρατικοποιήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, παρατηρείτε έντονη κινητικότητα και πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως σημειώνει η dealnews.gr, εκτιμούν ότι για τα αεροδρόμια της Mυκονου, της Kέρκυρας, των Xανίων, του Hρακλείου και της Θεσσαλονίκης θα υπάρξει άμεσο ενδιαφέρον και θα προσελκύσουν επενδυτές. Δύο γαλλικοί όμιλοι αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον. H πρώτη είναι η Vinci, ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της.

Σημειώνεται ότι η Vinci, που έχει παρουσία στη χώρα μας μέσω συμμετοχής σε μεγάλα οδικά έργα και στη γέφυρα Pίο-Aντίρριο, είναι ένας πολυσχιδής όμιλος με συμμετοχή σε πλήθος δραστηριοτήτων, μεταξύ αυτών η διαχείριση αεροδρομίων. Επιπρόσθετα, μαζί με την Eλλάκτωρ είναι μεταξύ των ομίλων που φέρονται να δείχνουν ενδιαφέρον και για την κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Kαστέλι.

Επίσης, η Bouygues, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός οίκος της Γαλλίας μετά τη Vinci και ένας από τους ισχυρότερους σε πανευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο (απασχολεί περίπου 145 χιλιάδες εργαζομένους και πέρυσι εμφάνισε κύκλο εργασιών 31,4 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,3 δισ. ευρώ), την περίοδο 2003 - 2005 είχε επιχειρήσει να αναλάβει κάποια από τα οδικά έργα παραχώρησης (Iονία Oδός, αυτοκινητόδρομος Kεντρικής Eλλάδας, τμήμα Mαλιακός - Kλειδί) χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Enhanced by Zemanta

Απόπειρα ληστείας σε αρτοποιείο στο Ρέθυμνο

«Μεταμεσονύχτια» κλοπή σε αρτοποιείο επιχείρησε ένας 24χρονος στο Ρέθυμνο η οποία όμως στέφτηκε με απόλυτη αποτυχία καθώς ο δράστης έγινε «τσακωτός» από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Ειδικότερα, ένας 24χρονος Βούλγαρος, έσπασε την τζαμαρία της θύρας εισόδου καταστήματος αρτοποιείου, ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού με σκοπό την διάπραξη κλοπής. Έγινε όμως αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τράπηκε σε φυγή. Στην συνέχεια αναζητήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου και εντοπίστηκε από παραπάνω Αστυνομικούς όπου και συνελήφθη.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
flashnews.gr

Παρέμβαση του Λ. Αυγενάκη για την απόδοση δαπανών μετακίνησης αιμοκαθαρόμενων ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα της «απόδοσης δαπανών μετακίνησης αιμοκαθαρόμενων ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ», μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας, κ.κ. Ιωάννη Βρούτση και Ανδρέα Λυκουρέντζο, αντίστοιχα.

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι «με την υπ’ αριθμ 185/29/2-4-2012 Απόφαση του ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ορίστηκαν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την απόδοση δαπανών μετακίνησης αιμοκαθαρόμενων ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με το εδάφιο γ της παραγράφου ΣΤ του άρθρου του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο ασφαλιστικός φορέας καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης των νεφροπαθών προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση και ως εξής: α) Για Αθήνα – Πειραιά 230 ευρώ το μήνα, β) Για Θεσσαλονίκη 220 ευρώ το μήνα, γ) για Ηράκλειο – Πάτρα 140 ευρώ το μήνα, δ) Εντός των λοιπών αστικών κέντρων 115 ευρώ το μήνα. Οι νεφροπαθείς που μετακινούνται εκτός των αστικών κέντρων (χωριά ή κωμοπόλεις) με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ταξί) ή αγοραία, προς το πλησιέστερο διαθέσιμο κέντρο αιμοκάθαρσης και η δαπάνη μετακίνησής τους δεν υπερβαίνει συνολικά τα 400 € μηνιαίως (βάσει αποδείξεων), αποζημιώνονται βάσει χιλιομετρικής απόστασης και σύμφωνα με το τιμολόγιο κομίστρων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, όπως αυτό καθορίστηκε με την αρ. Α 5790/575/ΦΕΚ 756/24-4-2009 Υ.Α. και ισχύει μέχρι σήμερα».


Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «έχει παρατηρηθεί σημαντική καθυστέρηση για την κάλυψη των δαπανών των νεφροπαθών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικά έξοδα που αφορούν την υγεία τους» ζήτησε από τους Υπουργούς να τον ενημερώσουν πότε αναμένεται να αποπληρωθούν οι δαπάνες μετακίνησης αιμοκαθαρόμενων ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...