Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Kρήτη: Γαλλικοί ''κολοσσοί'' για τις αερολιμενικές υποδομές

Δύο Γαλλικές εταιρίες – κολοσσοί, με επιχειρηματικές δράσεις στις επενδύσεις και τις υποδομές σε όλο τον κόσμο, φαίνεται πως ενδιαφέρονται για τις αερολιμενικές υποδομές της Κρήτης.
Τη στιγμή που τα αεροδρόμια του νησιού (Χανίων, Ηρακλείου και το υπό κατασκευή στο Καστέλι), βρίσκονται στη δίνη ενός φαύλου κύκλου παρασκηνίου, πιέσεων και πολιτικών εντυπώσεων.

Από την πρώτη στιγμή που η πολιτεία άνοιξε το φάκελο των αποκρατικοποιήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, παρατηρείτε έντονη κινητικότητα και πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως σημειώνει η dealnews.gr, εκτιμούν ότι για τα αεροδρόμια της Mυκονου, της Kέρκυρας, των Xανίων, του Hρακλείου και της Θεσσαλονίκης θα υπάρξει άμεσο ενδιαφέρον και θα προσελκύσουν επενδυτές. Δύο γαλλικοί όμιλοι αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον. H πρώτη είναι η Vinci, ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της.

Σημειώνεται ότι η Vinci, που έχει παρουσία στη χώρα μας μέσω συμμετοχής σε μεγάλα οδικά έργα και στη γέφυρα Pίο-Aντίρριο, είναι ένας πολυσχιδής όμιλος με συμμετοχή σε πλήθος δραστηριοτήτων, μεταξύ αυτών η διαχείριση αεροδρομίων. Επιπρόσθετα, μαζί με την Eλλάκτωρ είναι μεταξύ των ομίλων που φέρονται να δείχνουν ενδιαφέρον και για την κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Kαστέλι.

Επίσης, η Bouygues, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός οίκος της Γαλλίας μετά τη Vinci και ένας από τους ισχυρότερους σε πανευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο (απασχολεί περίπου 145 χιλιάδες εργαζομένους και πέρυσι εμφάνισε κύκλο εργασιών 31,4 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,3 δισ. ευρώ), την περίοδο 2003 - 2005 είχε επιχειρήσει να αναλάβει κάποια από τα οδικά έργα παραχώρησης (Iονία Oδός, αυτοκινητόδρομος Kεντρικής Eλλάδας, τμήμα Mαλιακός - Kλειδί) χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...