Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Νέα έργα άνω των 40 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης

Την ένταξη νέων έργων προϋπολογισμού 38.580.000 ευρώ στο Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 (ΕΣΠΑ) ανακοίνωσε σήμερα στο Ρέθυμνο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Παράλληλα υπέγραψε συμβάσεις οδικών έργων σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο με προϋπολογισμό 1.630.000 ευρώ και παρεμβάσεις στην επαρχιακή οδό Σπηλίου, και Λίσταρος-Καλοί Λιμένες.
Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης των νέων έργων στο ΕΣΠΑ που αφορούν σχολικά συγκροτήματα, και έργα περιβάλλοντος-αποχετευτικά έγινε από τον Περιφερειάρχη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Λιονή, των αντιπεριφερειαρχών Κώστα Λαμπρινού και Νίκου Καλογερή, του βουλευτή Ανδρέα Ξανθού, των δημάρχων Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη, Αγίου Βασιλείου Γιάννη Πιπεράκη, Αμαρίου Στέφανου Σημαντήρα, των Περιφερειακών Συμβούλων Νίκου Κακογιαννάκη, Γιάννη Νικολούδη, Γιάννη Παρασύρη, Μανόλη Χνάρη, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τα νέα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και έγιναν δεκτά με χειροκροτήματα από τους παρευρισκομένους φορείς στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου είναι:

-Ανέγερση εξαθέσιου δημοτικού σχολείου Γερανίου δήμου Ρεθύμνου προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ.
- Ανέγερση Γυμνασίου-Λυκείου Ατσιπόπουλου δήμου Ρεθύμνου προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ.
-Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος 5ου γυμνασίου και 4ου λυκείου δήμου Ρεθύμνου προϋπολογισμού 6,3 εκ. ευρώ.
-Συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία λυμάτων ευρύτερης περιοχής Πλακιά προϋπολογισμού 16.959.300 ευρώ
-Προστασία ταμιευτήρα-αποχευτικά δίκτυα και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων οικισμών φράγματος Ποταμών Ρεθύμνου προϋπολογισμού 4.321.185,13 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι πρόκειται για σημαντικά αναπτυξιακά έργα, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, και συμβάλουν στην καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών.

«Οι νέες εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας που είχαμε με την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή, με τους περιφερειακούς μας συμβούλους και τους δημάρχους της περιοχής που προετοίμασαν τις μελέτες και εγκρίθηκαν από την Διαχειριστική Αρχή» είπε ο κ. Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Φιλοδοξούμε το νέο χρόνο να εντάξουμε ακόμα περισσότερα έργα, έρχονται και τα προγράμματα ΟΣΑΠΥ που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη με 2,5 εκ. ευρώ το καθένα. Παρεμβάσεις που επίσης αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, και έργα με κοινωνικό χαρακτήρα που είναι νέοι νηπιοβρεφικοί σταθμοί και σχολεία».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Κρήτη, Πράσινη Ανάπτυξη» ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι παρά τα αρχικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην εκτέλεση του, σήμερα όλα τα έργα που είχαν ενταχθεί και δημοπρατηθεί αποπληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους.

«Φιλοδοξούμε το νέο χρόνο να εντάξουμε και νέα έργα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αποδεικνύοντας ότι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία μπορούμε να διεκδικούμε χρηματοδότηση και από εθνικούς πόρους» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά τους τόσο η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή όσο και οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Αγίου Βασιλείου Γιάννης Πιπεράκης, και Αμαρίου Στέφανος Σημαντήρας αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα των έργων που θα γίνουν στις περιοχές τους, και ευχαρίστησαν προσωπικά τον Περιφερειάρχη για την αποτελεσματική του συμβολή.
«Με τις συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, των δήμων και άλλων φορέων υλοποίησης έχουν εκτελεστεί σημαντικά έργα εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν βασικές υποδομές, βιολογικούς σε όλους τους δήμους, οδοποιία, σχολική στέγη και άλλα έργα και παρεμβάσεις που δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη και στην τοπική οικονομία…» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των έργων ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση κατολίσθησης με κατακόρυφη συστοιχία φρεατοπασσάλων στη θέση Καψαλέ Σπηλίου της Επαρχιακής οδού 3» με προϋπολογισμό 930.000 ευρώ. Το έργο, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 (ΕΣΠΑ), κατακυρώθηκε στην εταιρεία «ΑΛΦΑ-ΔΕΛΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε».

Το μεσημέρι εξάλλου στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την σύμβαση για την κατασκευή του οδικού έργου «Βελτίωση Επαρχιακού Δρόμου Λίσταρος-Καλοί Λιμένες δρόμος αρ. 19 «παράκαμψη Λίσταρου», υποέργο 2 «Ολοκλήρωση Παράκαμψης Λίσταρου», με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, της διευθύντριας τεχνικών έργων της ΠΕ Ηρακλείου Χαράς Παρασύρη, και της αναδόχου εταιρείας «Ανδρούλα Σουρουλλά και Σια ΕΕ».

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της πρόσβασης προς τον οικισμό «Λίσταρος», η αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας εντός του οικισμού με την κατασκευή παράκαμψης, καθώς και η βελτίωση της πρόσβασης στις περιοχές νοτίως του οικισμού όπως η Μονή Οδηγήτριας και οι παραλίες παρά το ακρωτήριο «Κεφάλι».
flashnews.gr

Ώρες αγωνίας για έναν οδηγό που έκανε βουτιά με το αυτοκίνητό του

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ στις αρχές ύστερα από την πληροφορία ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό βάθους 200 μέτρων στο χωριό Ορθούνι του Δήμου Μουσούρων στα Χανιά.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, το όχημα με οδηγό και μοναδικό επιβάτη έναν ηλικιωμένο άντρα, εξετράπη της πορείας του για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και έκανε «βουτιά» στο γκρεμό.

Στο σημείο σπεύδουν δύο οχήματα της πυροσβεστικής καθώς και αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Με εορταστική διάθεση γεμίζει αυτές τις μέρες ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. 
Aύριο Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, γιορτινές μελωδίες και παραμύθια θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους στο Αρκαλοχώρι από τις 5:00μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου*, σε μια εορταστική εκδήλωση που διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινότητα Αρκαλοχωρίου και το Σύλλογο Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου με την στήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου & Βιάννου. 

Εκεί θα βρίσκονται οι νεράιδες των παραμυθιών διαβάζοντας παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Μαζί τους θα είναι και τα καλικατζαράκια από το φροντιστήριο αγγλικών της Ιωάννας Ζορμπαδάκη που θα διαβάσουν παιδικά γράμματα στον Άγιο Βασίλη. Ο βοηθός του Άγιου Βασίλη θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να γράψουν το γράμμα τους και ο Άγιος Βασίλης θα είναι έτοιμος να φωτογραφηθεί με τα παιδιά και να παραλάβει όλα τα γράμματα, δίνοντας μια ζεστή αγκαλιά.

Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να κατασκευάσουν εορταστικές καρτούλες μαζί με τον Σύλλογο Γονέων του Παιδικού Σταθμού Αρκαλοχωρίου. Κοντά σε όλους και ο εμποράκος που θα προσφέρει δωρεάν μαλλί της γριάς σε όλους. (μια προσφορά των καταστημάτων του Αρκαλοχωρίου). Επιπλέον, το παιδικό τρενάκι και το καρουζέλ θα περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Λούνα Πάρκ της πλατείας Ελευθερίας Αρκαλοχωρίου.

Τέλος, από μια τέτοια γιορτή δεν μπορούν να απουσιάζουν τα Τραταρίσματα... Φτιάξτε και φέρτε το σκουτελικό σας και ελάτε να τραγουδήσουμε και να αλληλοκεραστούμε .

*Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πρώην κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Δημιουργία Ιχθυόσκαλας στην Ανατολική Κρήτη


Οι δυνατότητες για την δημιουργία ιχθυόσκαλας στην Ανατολική Κρήτη με την συνεργασία της υπάρχουσας ιχθυόσκαλας στα Χανιά, εξετάστηκαν σε σύσκεψη με την συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη, του Προέδρου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Ελλάδας Κώστα Ξυλούρη, και του Προέδρου του ΟΛΗ Γιάννη Μπρά.

Ο Κώστας Ξυλούρης που με δική του πρωτοβουλία επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο, πρότεινε στην αντιπεριφερειάρχη, ότι ο φορέας στον οποίο εκείνος προεδρεύει μπορεί να χρηματοδοτήσει την μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία της ιχθυόσκαλας στην Ανατολική Κρήτη που θα εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα όλους τους παραγωγούς.

«Είναι ανάγκη δημιουργίας μεγάλης ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο που θα καλύπτει την Ανατολική Κρήτη, και θα συνεργάζεται με αυτή των Χανίων ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι παραγωγοί των αλιευτικών σκαφών. Με τη δημιουργία της νέας μεγάλης ιχθυόσκαλας θα υπάρξει έλεγχος στην διακίνηση-εμπορία αλιευμάτων αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και εσόδων για την Κρήτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ξυλούρης, προσθέτοντας ότι «η αλιεία είναι ο δεύτερος μετά τον τουρισμό πλουτοπαραγωγικός τομέας της χώρας μας και ο Οργανισμός μας δίνει μεγάλη έμφαση στις υποδομές αλιείας αλλά και στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη επεσήμανε ότι «στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας προτείνεται η δημιουργία ιχθυόσκαλας. Ωστόσο το θέμα, χρίζει περαιτέρω διερεύνησης, ώστε να αναλυθούν όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την λειτουργία της».

Τέλος ο Πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Μπράς εμφανίστηκε καταρχήν θετικός στην δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο. «Θα το δούμε το θέμα με προσοχή όπως επίσης που μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί πιστεύουμε ότι η λειτουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο θα συνεισφέρει συνολικότερα στην ανάπτυξη του νησιού, ενώ θα δώσει και νέες θέσεις εργασίας».

7ο Σκακιστικό Τουρνουά στο Ηράκλειο


Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου πραγματοποιείται από τις 2 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Capsis Astoria, το 7ο Σκακιστικό Τουρνουά στο πλαίσιο του Grand Prix Chess Festival.

Τα άλλα δύο τουρνουά μέσα στο 2013,  θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 11 Μαΐου και από 3 έως 8 Σεπτεμβρίου.

Κύριο χαρακτηριστικό του 7ου Σκακιστικού Τουρνουά είναι η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών, που είναι και ο στόχος των διοργανωτών, ενώ οι συνολικές συμμετοχές ξεπερνούν τις 100.

English: A large chess game inside Enoch Pratt...
 (Photo credit: Wikipedia)
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε δήλωσή του ευχαρίστησε το Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου για την προσπάθεια που κάνει και τόνισε: «Το ευχάριστο είναι ότι στο τουρνουά συμμετέχουν κυρίως παιδιά και αυτό συνιστά ένα σπουδαίο πνευματικό και αθλητικό έργο. Είναι περήφανος που συνεργάζομαι μαζί τους και επισημαίνω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με τις δυνατότητες που έχει, θα συνεχίσει να στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες. Στην επόμενη εκδήλωση, διότι τώρα δεν προλαβαίνουμε, θα είναι παρούσα και η Παιδική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διότι θέλουμε να ενώσουμε τις δύο αυτές πρωτοβουλίες, που μπορούν να λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου Νίκος Παπανδρέου, υπογράμμισε: «Έχουμε χαράξει μια γραμμή και αυτή ακολουθούμε: να μάθουν σκάκι όλα τα παιδιά του Ηρακλείου. Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες να συμμετέχουν με τα παιδιά τους στο τουρνουά. Το τουρνουά είναι επίσημο και ενταγμένο στο καλεντάρι της Σκακιστικής Ομοσπονδίας και όλες οι παρτίδες θα σταλούν στην Παγκόσμια Στατιστική Ομοσπονδία για να μετρήσουν στην αξιολόγηση των αθλητών.»

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκδηλώσεων του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου, Κώστα Κλώκα, το τουρνουά είναι χωρισμένο σε δύο ομίλους. Ο ένας όμιλος έχει τα παιδιά μέχρι 14 ετών και ο άλλος είναι ανοικτός και συμμετέχουν προωθημένοι σκακιστές. «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στον ανοικτό όμιλο βλέπουμε όλο και περισσότερα παιδιά, που μεταπήδησαν από το β΄ γκρουπ και συναγωνίζονται καταξιωμένους παίκτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.


sporfm.gr

Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Μαθητές δημιούργησαν Κοινωνικό Παντοπωλείο


Η είδηση από μόνη της προβληματίζει, αφού αποτελεί ένα ακόμη τρανό παράδειγμα για την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, ελέω οικονομικής κρίσης.

Μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, του εσπερινού Λυκείου, έχουν προχωρήσει από πρόπερσι στη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου για την ενίσχυση των συμμαθητών τους και των οικογενειών τους. Μέσα από το Παντοπωλείο αγάπης, οι οικονομικά ασθενείς μαθητές, λαμβάνουν κυρίως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες, γάλα, ζάχαρη, είδη καθαρισμού κτλ).

Όπως αναφέρει ο καθηγητής του σχολείου κ. Μιχάλης Παπουτσάκης, η κίνηση αυτή, αποτελεί σωσίβιο για πολλούς μαθητές του συγκροτήματος.
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάγκης που υπάρχει είναι ότι πρόσφατα διαθέσαμε 4,5 τσουβάλια όσπρια, τα οποία εξαφανίστηκαν εν ριπεί οφθαλμού», τονίζει και συνεχίζει: «Το σχολείο μας έχει ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια για να στηρίξει τους μαθητές που είναι ηλικίας από 16 ως 56 ετών. Τα περισσότερα υλικά τα προμηθευόμαστε από άλλους μαθητές του σχολείου, που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ακόμη κάτι».

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι πολλές επιχειρήσεις του Ηρακλείου, στις οποίες εργάζονται αρκετοί από τους μαθητές του σχολείου. Όπως εξηγεί ο κ. Παπουτσάκης, αν για παράδειγμα ένας μαθητής εργάζεται σε ένα ζαχαροπλαστείο, τότε έχει τη δυνατότητα – μέσω της καλής θέλησης του εργοδότη του – να φέρει λίγα γλυκά.

«Τα τρόφιμα αυτά τα συγκεντρώνουμε και άμεσα τα μοιράζουμε στους μαθητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πιλοτικά πριν από δύο χρόνια, χάρη στην κ. Δρακάκη και το διευθυντή του σχολείου τον κ. Σκορδούλη την περίοδο των Χριστουγέννων και πλέον έχει γίνει θεσμός. Στόχος μας είναι αυτό το Παντοπωλείο να λειτουργήσει φέτος μέχρι και το Μάιο του 2013, όταν και θα κλείσει το σχολείο», καταλήγει ο κ. Παπουτσάκης.

Έλλειψη ρευστότητας, φόροι & εισφορές τα κύρια προβλήματα των επιχειρηματιών


Από τη μία βιώνουν την κρίση, από την άλλη δε χάνουν την αισιοδοξία τους - έστω κι αν οι θετικές σκέψεις είναι συγκρατημένες. 

 λόγος για τους επιχειρηματίες στο Ηράκλειο, που το τελευταίο διάστημα λένε ... τον πόνο τους, παρέχοντας χρήσιμα στοιχεία σε έρευνα που διεξάγει η Ομοσπονδία Εμποροβιοτεχνών Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) με θέμα τα προβλήματα των επιχειρήσεων σε καιρό κρίσης.

Περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες έχουν, ως σήμερα, συμπληρώσει το σχετικό ερωτηματολόγιο, ενώ η έρευνα συνεχίζεται έως ότου απαντήσει τουλάχιστον το 50% των μελών της Ομοσπονδίας.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, κυρίαρχο είναι το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, ενώ αμέσως μετά έρχονται οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Παρήγορο, ωστόσο, είναι το ότι παρά τα προβλήματα και την καθημερινή απειλή του λουκέτου, οι επιχειρηματίες εκφράζουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία

.

Ρέθυμνο: Μετά από τροχαίο που ΔΕΝ τραυματίστηκε πήγε στο νοσοκομείο και πέθανε!

Ένας 35χρονος Ρεθυμνιώτης έχασε την ζωή του χθες το βράδυ, όταν διεκομίσθη στο νοσοκομείο μετά απο τροχαίο ατύχημα στο οποίο όμως δεν... τραυματίστηκε.

Πρόκειται για πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης που υπηρετούσε στην Π.Υ. Ρεθύμνου. Το περιστατικό συνέβη στο ύψος του κόμβου του Ατσιπόπουλου όταν διερχόμενο περιπολικό της αστυνομίας είδε έναν άντρα που είχε πέσει με το μοτοποδήλατό του.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν, αλλά ο άντρας τους είπε πως δεν είχε τραυματιστεί και ένοιωθε καλά.

Παρόλα αυτά, κλήθηκε το ΕΚΑΒ και ο 35χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου μετά απο λίγη ώρα κατέληξε.

"Φως" στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Η κηδεία του άτυχου 35χρονου θα γίνει στις 3μμ απο την Παναγία Μασταμπά.
flashnews.gr

Το Nordic Explorer “χτενίζει” την θάλασσα νότια της Κρήτης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται απο χθες οι έρευνες που διενεργεί το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer της εταιρίας PGS, στο πλαίσιο των σεισμογραφικών ερευνών για την εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Δυτική και Νότια Ελλάδα.

Το πλοίο αφού ολοκλήρωσε τις έρευνες σε περιοχές του Ιονίου πελάγους, παραμονές των Χριστουγέννων “έδεσε” στο λιμάνι της Πάτρας και στην συνέχεια απέπλευσε για το Λιβυκό πέλαγος.

Στις 25/12 το marinetraffic.com κατέγραψε το ίχνος του νότια της Γαύδου, ενώ στην συνέχεια το Nordic Explorer, ακολουθούμενο απο τα συνοδευτικά-βοηθητικά σκάφη Romulus και Thor Chaser κατευθύνθηκε ανατολικά.

Σήμερα το πρωί έφτασε στην ανατολική άκρη του Λασιθίου και στην συνέχεια έστριψε νοτιοδυτικά κινούμενο με 4,4 κόμβους, ενώ αυτή την ώρα πλέει νότια της Ιεράπετρας.

Το ερευνητικό πλοίο αναμένεται να “χτενίσει” όλες τις υποθαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός.

Εξοπλίζονται τα ειδικά σχολεία στο Ηράκλειο

Νέα σύμβαση ύψους 167.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού επίπλων ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης του δήμου Ηρακλείου υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Η νέα σύμβαση που αφορά τη προμήθεια θρανίων πινάκων γραφείων πάγκων τραπεζιών βιβλιοθηκών κ.ά. εντάσσεται στο πρόγραμμα στήριξης της Ειδικής Αγωγής που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης μέσα από την απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού και παιδαγωγικού υλικού, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του ειδικού ρόλου τους .

Το Νοέμβριο είχαν υπογραφεί οι πρώτες συμβάσεις ύψους 461.487 ευρώ για την προμήθεια του εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός που έχει εγκριθεί και εντάσσεται στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του Ε.Π. «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013» ανέρχεται σε 1.121.272 ευρώ.

Ο Πάνος Καμμένος τραγουδάει «Πότε θα κάνει ξαστεριά» με συνοδεία λύρας [βίντεο]

Στην Κρήτη βρέθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όπου κατά τη διάρκεια περιοδείας του στους νομούς του νησιού, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα παραδοσιακό Κρητικό γλέντι.

Ανάμεσα σε ρακές, κρασί και διαλεχτούς μεζέδες, οι συνδαιτημόνες ήρθαν στο κέφι και όπως αρμόζει σε κάθε Κρητικό γλέντι οι λύρες «πήραν φωτιά», ενώ ο κ Καμμένος συμμετείχε στην διασκέδαση και -πάντα με τη συνοδεία της Κρητικής λύρας- τραγούδησε το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» μαζί με τους άλλους που κάθονταν μαζί του στο τραπέζι.



Πηγή: | iefimerida.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...