Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η Σητεία στηρίζει τη... "δασκάλα του έρωτα"!

Φίλοι και συγχωριανοί της οικογένειας της μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη και πιστεύουν ότι έχει πέσει θύμα... παρεξήγησης.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, θεωρούν αδιανόητη την εμπλοκή της 22χρονης αναπληρώτριας εκπαιδευτικού σε υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκων, όπως κατηγορείται.

Πιστεύουν δε, ότι η υπόθεση διογκώθηκε και ότι η 22χρονη σε καμία περίπτωση δεν είχε αναπτύξει τέτοιου είδους σχέσεις με ανήλικους μαθητές.


"Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή οικογένεια που ουδέποτε έχει δώσει δικαιώματα για σχόλια" ανέφερε άνθρωπος που τους γνωρίζει.


Οι τράπεζες υπονομεύουν το άνοιγμα των λογαριασμών

Ερώτηση στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, μαζί με άλλους οκτώ συναδέλφους του, συνυπέγραψε ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, με θέμα το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένες οι τράπεζες να αποδίδουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς τα αιτούμενα στοιχεία λογαριασμών ελεγχόμενων προσώπων. 

Μιχελογιαννάκης: Να μην κλείσει το ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού

    Επιστολή  στον Διοικητή του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, έστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, με θέμα την αναγκαιότητα αναθεώρησης της απόφασης αναστολής λειτουργίας του παραρτήματος του ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού. 

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τυλίσου

Η καθυστέρηση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, να στελεχώσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Τύλισο του Ηρακλείου Κρήτης, με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για το λόγο αυτό ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, διευκρινίσεις για το εν λόγω θέμα, καθώς τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, το Σ.Δ.Ε. Τυλίσου, δεν έχουν προσληφθεί ακόμη οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

Το αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι να μην έχουν ξεκινήσει μαθήματα ακόμα οι 65 νέοι μαθητές του σχολείου, ενώ οι 3 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αδυνατούν να καλύψουν ολόκληρη την ύλη για τους 45 παλαιότερους μαθητές.

Όπως τονίζει στο έγγραφό του ο κ. Αυγενάκης, «δεν είναι η πρώτη χρονιά που παρατηρείται το συγκεκριμένο πρόβλημα στο ΣΔΕ, όμως η φετινή κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» και προσθέτει παράλληλα, πως «στα εκτός έδρας τμήματα του εν λόγω ΣΔΕ στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και το Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη κανένας καθηγητής».

Η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζει έντονη ανησυχία για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ενώ όπως τονίζουν, ακόμα και αν τοποθετηθούν τώρα εκπαιδευτικοί, θα δυσκολευτούν να φέρουν εις πέρας τη διδακτέα ύλη.

Στο πλαίσιο αυτό ο ερωτάται η αρμόδια Υπουργός γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΣΔΕ Τυλίσου και παράλληλα αν προτίθεται να στελεχώσει άμεσα το συγκεκριμένο ΣΔΕ και τα εκτός έδρας τμήματά του σε Ανώγεια και Μεσοχωριό. Τέλος, ζητά να τεθούν τα εχέγγυα ώστε να μην χαθεί η φετινή σχολική χρονιά για τους μαθητές.

Αυγενάκης: "Ελλιπής προβολή του έργου του Νίκου Καζαντζάκη"

Nikos Kazantzakis
Image via Wikipedia
Πρωτοβουλίες ζητά να ληφθούν για την προβολή του έργου του μεγάλου μας λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο. Μέχρι σήμερα, δεν έχει αξιοποιηθεί σωστά το μεγάλο κληροδότημα του Ηρακλειώτη Νίκου Καζαντζάκη, που αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως. Το ευρύ έργο του περιλαμβάνει μυθιστορήματα, ποίηση, δοκίμια, θεατρικά έργα, ταξιδιωτικά, παιδικά μυθιστορήματα, επιστολές και μεταφράσεις.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει πώς είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη «να γίνει μια προσπάθεια για τη σωστή αξιοποίηση του έργου του παγκόσμιου φήμης Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, με σκοπό να γίνει μια προβολή και προώθηση της σκέψης και του πνεύματός του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» και προσθέτει πως «μια τέτοια πρωτοβουλία έκδοσης, διακίνησης και μετάφρασης του έργου του θα έχει ως αποτέλεσμα να προσδώσει εκ νέου στον συγγραφέα την θέση που του αντιστοιχεί και του αξίζει στην παγκόσμια λογοτεχνία».

Μια σύγχρονη έκδοση με εισαγωγικά σημειώματα, επεξηγηματικές σημειώσεις και σχόλια, άρτιες μεταφράσεις και αισθητικά βελτιωμένη παρουσίαση θα συντελέσουν αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση, γεγονός που αναγνωρίζει και με σχετική ανακοίνωση του, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

Ο κ. Αυγενάκης, καλεί την Πολιτεία «να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να συντονίσει τις προσπάθειες που απαιτούνται για να τιμηθούν η πολυδιάστατη προσωπικότητα και το οικουμενικό έργο του μεγάλου στοχαστή που αποτελεί πρότυπο για τις πνευματικές αξίες της ανθρωπότητας, σημαντικές όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για όλο τον κόσμο.» Στο πλαίσιο αυτό ο ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός αν προτίθεται να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την έκδοση, μετάφραση και διακίνηση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και τη σημασία που αυτό κατέχει στην παγκόσμια λογοτεχνία.

"Λουκέτο" στα BODYLINE Χανίων - Δεκάδες πελάτες χρεωμένοι στις τράπεζες!

Οικονομικά εκτεθειμένους, σε διάφορες Τράπεζες του νησιού, αφήνει τους καταναλωτές, το "Λουκέτο" της εταιρείας BODYLINE , Κέντρα Αισθητικής & Αδυνατίσματος στα Χανιά ,για υπηρεσίες αισθητικής και αδυνατίσματος .

Συγκεκριμένα: ¨Σύμφωνα με καταγγελίες των θυμάτων, καταναλωτών, στην ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η εταιρεία ΤΩΝ BODYLINE ,Κέντρα Αισθητικής & Αδυνατίσματος Χανιά, εντελώς απροειδοποίητα και αιφνιδιαστικά έκλεισε ,αφήνοντας άναυδους ,ξεκρέμαστους,τους καταναλωτές πελάτες της, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς ,είχαν προπληρώσει συνεδρίες μέσω Πιστωτικών καρτών Τραπεζών, έχοντας υπογράψει διάφορες συμβάσεις με την εταιρία, με την έννοια αφενός της μη επαλήθευσης των προσδοκιών τους περί συνέχισης των συμβάσεων που είχαν ήδη καταρτίσει με την επιχείρηση και αφετέρου των χρημάτων που είχαν ήδη προκαταβάλλει για υπηρεσίες , αλλά και σ αυτούς που υπέγραψαν συμβάσεις με ενδιάμεσο πιστωτικό Φορέα κάποια Τράπεζα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Τον βασάνισα γιατί βίασε την κόρη μου»

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση βασανισμού και ξυλοδαρμού 18χρονου από την Μεσαρά της Κρήτης, καθώς η οικογένεια της 14χρονης με την οποία φέρεται να είχε συνάψει δεσμό ο νεαρός, ισχυρίζεται πως το νεαρό κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού από τον 18χρονο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...