Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αυγενάκης: Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής

Προσωπική επιστολή προς όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και το Προεδρείο της Βουλής, απέστειλε σήμερα Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας από τον καθένα να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, προτείνοντας μάλιστα ένα συγκεκριμένο σχέδιο συντονισμένης δράσης και πολιτικής παρέμβασης των Βουλευτών όλων των κομμάτων, προκειμένου να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε.

Η παρέμβαση του κ Αυγενάκη επικεντρώνεται στην ενεργοποίηση όλων των Βουλευτών για τη λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών προς τρεις αποδέκτες: (α) την κυβέρνηση, (β) το Προεδρείο της Βουλής και (γ) τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κεντρική διπλή στόχευση παραμένει η πλήρης ενημέρωση του Κοινοβουλίου και του Ελληνικού Λαού για τις πραγματικές εξελίξεις και τους κινδύνους για την ελληνική οικονομία, όπως και η άμεση συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, είτε χωρίς είτε με εκλογές, τις οποίες μπορούν να προκαλέσουν οι ίδιοι οι Βουλευτές.

Ένταση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για τα έκτακτα μέτρα

Ένταση επικράτησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στην οποία παραβρέθηκαν «Πολίτες κατά του Χρέους» και ιδιοκτήτες ταξί ζητώντας να εκδοθεί ψήφισμά - μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση για τα έκτακτα μέτρα.

Στην έκδοση ψηφίσματος αντιτάχθηκαν ο πρόεδρος και η πλειοψηφούσα παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ υπέρ τάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Η άρνηση της συζήτησης του θέματος και της έκδοσης ψηφίσματος είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις και οξύτατες αντιπαραθέσεις, ενώ κάποιοι από τους παραβρισκόμενους πολίτες απευθυνόμενοι προς τους συμβούλους τους κατηγόρησαν ότι το «μόνο που τους νοιάζει είναι οι καρέκλες».

Τελικά, το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν συζήτησε το θέμα και συνέχισε έπειτα από διακοπή με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας και η τουριστική προβολή της Κρήτης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα δικαστήρια 87χρονος για να χωρίσει την 70χρονη σύζυγο

Με το μπαστούνι ανά χείρας ένας ηλικιωμένος άντρας βρέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης προκειμένου να απαλλαγεί από την σύζυγό του…

Ο 87χρονος νυμφεύτηκε την 70χρονη αλλοδαπή πριν από 8 χρόνια, αλλά όπως φαίνεται δεν είχαν αρμονικό βίο.

Ο υπερήλικας υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι η σύντροφός του τον είχε παραμελήσει και ότι τον εγκατέλειψε.
Η ... ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Καταργείται η Δ.Ο.Υ. στο Καστέλλι Πεδιάδος, την επανεξέταση ζητά ο Λ. Αυγενάκης



Την ανάγκη να επανεξεταστεί το ζήτημα του κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. Καστελλίου Πεδιάδος θέτει ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, μεταφέροντας μάλιστα και τη σχετική αρνητική αντίδραση του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρεται «στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Καστελλίου Πεδιάδος. Ειδικότερα, στην επισυναπτόμενη επιστολή αναφέρεται ότι εντός του σχεδίου κατάργησης περιφερειακών Δ.Ο.Υ. βρίσκεται και η Δ.Ο.Υ Καστελλίου Πεδιάδας του Δήμου, της οποίας οι αρμοδιότητες ενσωματώνονται στη Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου». Σημειώνει δε ότι «η οικεία Δημοτική Αρχή έχει επισημάνει ότι η ίδια είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε πιθανή ενέργεια κατάργησης των περιφερειακών Δ.Ο.Υ. Ειδικά, αναφέρεται ότι η Δ.Ο.Υ Καστελλίου Πεδιάδας λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1952, παρέχοντας τα τελευταία χρόνια τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να υποχρεώνονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «τόσο η Δ.Ο.Υ. Καστελλίου, όσο και η Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου, εξυπηρετούν όχι μόνο δημότες του Μίνωα Πεδιάδος, αλλά και δημότες άλλων Δήμων του Νομού (Αρχανών - Αστερουσίων, Βιάννου κ.α.) γεγονός που καθιστά τη διατήρηση και των δύο αναγκαία και απαραίτητη». Προσθέτει δε ότι «σήμερα ο Δήμος, που προήλθε από τη συνένωση τριών πρώην Δήμων, καλύπτει μια ιδιαίτερα μεγάλη γεωγραφική έκταση με 71 οικισμούς και 32 δημοτικά διαμερίσματα, αλλά δεν υποστηρίζεται από ενδοδημοτικό δίκτυο συγκοινωνίας».

Σημειώνει δε ότι «κάθε ενέργεια κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Καστελλίου θα δυσχεράνει την εξυπηρέτηση των πολιτών, υποβάλλοντάς τους σε αφάνταστη ταλαιπωρία, προκειμένου να αναζητήσουν τρόπο μετάβασης στη Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου». Στο πλαίσιο αυτό και με την προοπτική δημιουργίας του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, η δημοπράτηση του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες, μεταφέρει το αίτημα της Δημοτικής Αρχής «να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Καστελλίου». Ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η περικοπή των δαπανών και η αναγκαία μείωση του κράτους, δεν συνεπάγεται ότι αυτή οφείλει να γίνει χωρίς αξιολόγηση και χωρίς αναλυτικό σχεδιασμό και σε καμία περίπτωση να σημάνει την ουσιαστική υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Μιχελογιαννάκης: "Αν δεν ματώσουμε δεν θα αλλάξουμε"


Στη συνεδρίαση της Βουλής με θέμα το Νομοσχέδιο Υπουργείου Δικαιοσύνης...Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος», ο βουλευτής Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης τόνισε ότι οι μέχρι τώρα νόμοι δεν λειτούργησαν. Πίστη στο θεσμό δεν υπάρχει, ενώ υπάρχει διαφθορά.

Παράλληλα επεσήμανε ότι εμφανίζονται καθυστερήσεις με επιπτώσεις στον πολίτη, εκεί που ο νόμος αφορά πολιτικούς κρατικούς αξιωματούχους για κακουργήματα με κοινωνικό ενδιαφέρον και με δημόσιο συμφέρον.

Στη συνέχεια ανέλυσε τα θετικά σημεία του νομοσχεδίου:

1. τη μη ύπαρξη προκαταρκτικής εξέτασης.

2. την υποστήριξη ανακριτών.

3. την απαλλαγή των εμπλεκομένων από άλλες αρμοδιότητες.

4. τον χωρισμός υπόθεσης.

5. την άρση απορρήτου.

6. τη μη αναβολή της εκδίκασης.

7. την ολοκλήρωση ανάκρισης σε ένα μήνα.

8. την έφεση μέχρι 2 μήνες.

9. τη ανεξάρτητη διαδικασία σχετικά με αυτή της Βουλής του άρθρου 86.

«Ο κόσμος απαιτεί δικαιοσύνη. Άμεση δέσμευση για συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να πάψουν να προστατεύονται βουλευτές και υπουργοί. Γρήγορη, δίκαιη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη για όλους. Επιτέλους τιμωρία σε αυτούς που έβλαψαν.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελειώνοντας την ομιλία του τόνισε «Ελπίζω με το νέο αυτό νομοσχέδιο να επέλθει δικαιοσύνη σε φαινόμενα όπως αυτά του πολιτικού μου χώρου, Τσουκάτος – Μαντέλης. Ελπίζω ότι δεν θα ξανασυμβούν φαινόμενα Ψωμιάδη και θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες όσον αφορά την υπόθεση του ΟΦΗ για να σταματήσει επιτέλους η σπίλωση προσώπων και του τόπου μου.

Αν δεν ματώσουμε δεν θα αλλάξουμε.»

Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Σοκ και αγωνία στα νοικοκυριά, από τα μέτρα της Κυβέρνησης


Τα μέτρα της Κυβέρνησης, πέφτουν σαν βροχή στα νοικοκυριά , με τους καταναλωτές να έχουν ξεπεράσει  τα φορολογικά τους όρια.Φόβος και τρόμος οι ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομικών
κ.Βενιζέλου! Απροσανατολισμός, ερωτηματικά, για την βιωσιμότητα του Έλληνα πολίτη φορολογουμένου.Τα μέτρα είναι σκληρά, αψυχολόγητα, βίαια και αυταρχικά.Σήμερα ένας μεσαίος καταναλωτής ,καλείται σε εισόδημα 40.000 Ευρώ, να πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις των 10.000 Ευρώ. Η επίπτωση στα νοικοκυριά είναι σημαντική , Είναι σημαντική, αλλά και άκαιρη η Χρονική στιγμή που ανακοινώνονται,την τελευταία στιγμή ,σε λίγο (Οκτώβριος),να ανακοινώνονται μέτρα που πρέπει να εκτελεστούν από τους καταναλωτές , για το 2011.Βασικά να καλούμαστε οι πολίτες αυτής της Χώρας, μιας Χώρας που καλπάζει η οικονομική ύφεση από το έτος 2009, να καταναλώσουμε για να μη τιμωρηθούμε, έχουμε; (΄Ενα εκατομμύριο ΄Ελληνες πολίτες βρίσκονται έξω από την απασχόληση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία) Δηλαδή γίνεται επιβεβλημένη προσπάθεια
από την ίδια την πολιτεία και δια του εκπροσώπου της Υπουργού των Οικονομικών,αν κάποιος καταναλωτής έχει ή θέλει να έχει κάποια οικονομία, να βγει στην αγορά να τα ξοδέψει ...γιατί άραγε :για να εισπράξει η πολιτεία από έμμεσους φόρους; Ακούστηκε και αυτό, θα φορολογηθούν οι καταθέσεις, ποιες καταθέσεις, του παππού και της γιαγιάς; Που κάτι έχουν αφήσει για τα γηρατειά τους; Γιατί σήμερα δεν φορολογούνται; Επικρατεί Φορολογικό Κοφούζιο, Παντού φόροι, στο
νερό, στο ρεύμα στο τηλέφωνο, στα είδη που καταναλώνουμε, αλλά και στην στέγη που κατοικούμε. Σήμερα ο ΄Ελληνας πολίτης βρίσκεται στο μάτι του Φορολογικού κυκλώνα, νοιώθει αμήχανος, ανήμπορος, πιεσμένος, χωρίς η επίσημη πολιτεία να του παρέχει μέσω δομής, ψυχολογική στήριξη, κοινωνική στήριξη. Μήπως αυτή η πίεση, μας ωθήσει ως πολίτες, να πάρουμε τα βουνά,΄να γίνουμε άνθρωποι των σπηλαίων; τουλάχιστον εκεί θα ξεκουραστούμε, από τις συμπληγάδες πέτρες( χαράτσι), που καλούμαστε σαν πολίτες αυτού του τόπου ,να αποδίδουμε καθημερινά, βαφτισμένα με διάφορα ονόματα (τέλος ακίνητης περιουσίας, κατά κεφαλή φόρος,κ.λ.π.)για να κρύβεται η ολική φορολόγηση, από μια πολιτεία άστοργη, βάρβαρη και αυταρχική, που δεν προστατεύει τα παιδιά της, αλλά
τα ωθεί στην οικονομική κατάρρευση και εξαθλίωση, επειδή κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν (διαχρονικά)τον ελληνικό πλούτο και τα έσοδα της Οικονομίας της Χώρας, για το καλό της κοινωνίας, αλλά πρόταξαν το ίδιον συμφέρον, και τώρα με περισσό θράσος, αυτή την κακοδιαχείριση
αιτούν και απαιτούν, να την φορτώσουν στις πλάτες των καταναλωτών, σαν να είναι οι ίδιοι άμοιροι των ευθυνών. Όλοι γνωρίζουμε σήμερα ότι Χώρα μας έχει χρέη, χρέη παντού,εσωτερικά
και εξωτερικά, εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι γιατί αυτή την κακοδιαχείριση να μη την πληρώσουν οι διαχειριστές της εξουσίας, του χθες και του σήμερα, που έθρεψαν από την αδυναμία της εποπτείας τους, κάποιους κερδοσκόπους,εις βάρος της κοινωνίας και της ίδιας της πολιτείας, Γιατί να την πληρώσει ο καλός πολίτης , ο συνεπής πολίτης; Θα επικροτούσαμε τα μέτρα αν όλοι οι πολίτες της Χώρας, ήμασταν φοροφυγάδες, ασυνεπής στις πληρωμές μας προς την πολιτεία,αλλά είναι
αδικία η ίδια η πολιτεία να μας βάζει όλους σε ένα καζάνι,και να επικρατεί σύγχυση και πάλι ωφελημένοι να είναι οι ίδιοι που ποτέ δεν πλήρωσαν,που ποτέ δεν συμμετείχαν στα οικονομικά βάρη της Χώρας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...