Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μιχελογιαννάκης: "Αν δεν ματώσουμε δεν θα αλλάξουμε"


Στη συνεδρίαση της Βουλής με θέμα το Νομοσχέδιο Υπουργείου Δικαιοσύνης...Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος», ο βουλευτής Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης τόνισε ότι οι μέχρι τώρα νόμοι δεν λειτούργησαν. Πίστη στο θεσμό δεν υπάρχει, ενώ υπάρχει διαφθορά.

Παράλληλα επεσήμανε ότι εμφανίζονται καθυστερήσεις με επιπτώσεις στον πολίτη, εκεί που ο νόμος αφορά πολιτικούς κρατικούς αξιωματούχους για κακουργήματα με κοινωνικό ενδιαφέρον και με δημόσιο συμφέρον.

Στη συνέχεια ανέλυσε τα θετικά σημεία του νομοσχεδίου:

1. τη μη ύπαρξη προκαταρκτικής εξέτασης.

2. την υποστήριξη ανακριτών.

3. την απαλλαγή των εμπλεκομένων από άλλες αρμοδιότητες.

4. τον χωρισμός υπόθεσης.

5. την άρση απορρήτου.

6. τη μη αναβολή της εκδίκασης.

7. την ολοκλήρωση ανάκρισης σε ένα μήνα.

8. την έφεση μέχρι 2 μήνες.

9. τη ανεξάρτητη διαδικασία σχετικά με αυτή της Βουλής του άρθρου 86.

«Ο κόσμος απαιτεί δικαιοσύνη. Άμεση δέσμευση για συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να πάψουν να προστατεύονται βουλευτές και υπουργοί. Γρήγορη, δίκαιη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη για όλους. Επιτέλους τιμωρία σε αυτούς που έβλαψαν.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελειώνοντας την ομιλία του τόνισε «Ελπίζω με το νέο αυτό νομοσχέδιο να επέλθει δικαιοσύνη σε φαινόμενα όπως αυτά του πολιτικού μου χώρου, Τσουκάτος – Μαντέλης. Ελπίζω ότι δεν θα ξανασυμβούν φαινόμενα Ψωμιάδη και θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες όσον αφορά την υπόθεση του ΟΦΗ για να σταματήσει επιτέλους η σπίλωση προσώπων και του τόπου μου.

Αν δεν ματώσουμε δεν θα αλλάξουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...