Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ηράκλειο: Συλλαλητήριο κατά της καταστροφής των συριακών χημικών στη Μεσόγειο

Η διαδικασία θα επηρεάσει την υγεία των πολιτών - Πρόκειται για «τοξική βόμβα» 


Συλλαλητήριο κατά της σχεδιαζόμενης καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης πραγματοποίησαν την Πέμπτη κάτοικοι του Ηρακλείου, θεωρώντας ότι η διαδικασία θα επηρεάσει την υγεία των πολιτών και ότι πρόκειται για μια «τοξική βόμβα» για την περιοχή.

Κεφαλογιάννης: Συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του ο ΟΤΕ Μοιρών

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιαννη στον Υπουργό υποδομών, από το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ κ. Τσαμαζ έγινε γνωστό ότι δεν αναστέλλεται και θα συνεχίσει κανονικά η λειτουργία του ΟΤΕ Μοιρών..


Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κεφαλογιάννη προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων είχε ως εξής:

Στήριξη του Λευτέρη Αυγενάκη στους αγώνες και τα αιτήματα των αγροτών-κτηνοτρόφων

«Εκφράζω την στήριξή μου στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας, που σχετίζονται με την φορολόγησή τους.

Οι προβληματικές -πέρα για πέρα- ρυθμίσεις, που αφορούν τα υπέρογκα πρόστιμα στο ενδεχόμενο καθυστέρησης υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, στις υποχρεωτικές δηλώσεις συγκεντρωτικών καταστάσεων από τους αγρότες σε μηνιαία βάση και στον τρόπο φορολόγησης των υπεραξιών κατά την διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων, χρήζουν άμεσης επανεξέτασης.

Πέντε Βουλευτές της Κρήτης MAZI για την αποτροπή της επιχείρησης καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας

Κοινή ερώτηση κατέθεσαν οι Βουλευτές της Κρήτης,  κ.κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Χανίων, Λευτέρης Αυγενάκης- Βουλευτής Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης-Βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Κεφαλογιάννης -Βουλευτής Ρεθύμνου και Γιάννης Μιχελογιαννάκης - Βουλευτής Ηρακλείου προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Μανιάτη, αναφορικά με την επιχείρηση καταστροφής του χημικού οπλοστασίου, εν πλω, σε διεθνή ύδατα, στην περιοχή της Μεσογείου.

Ε.Π.Κ. Κρήτης: Αναστολή των διωκτικών μέτρων, για άνεργη αγρότισσα, δανειολήπτρια, από την Ιεράπετρα


Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας , δικαίωσε με την από ημ 19-11-2013 απόφασή του στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, άνεργη αγρότισσα 30 ετών, έγγαμο, με ένα ανήλικο τέκνο, αναστέλλοντας όλα τα διωκτικά μέτρα εναντίον της , ορίζοντας μηνιαία καταβολή δόσης ,το ποσό των 45ευρώ , προς την μία και μοναδική πιστώτρια Τράπεζα, μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που έχει οριστεί για της 18-11-2014, απαλλάσσοντας την πάμφτωχη οικογένεια από την πίεση της Τράπεζας και των τηλεφωνημάτων των εισπρακτικών εταιρειών συνεργατών της.




Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η δανειολήπτρια τυγχάνει μέλος, και η οποία την συνέδραμε στην εξωδικαστική διαδικασία, καταθέτοντας αίτηση και σχέδιο ρύθμισης των οφειλών της , η οποία όμως απέτυχε καθώς η Τράπεζα αρνήθηκε το προτεινόμενο σχέδιο ρύθμισης, με αποτέλεσμα να προχωρήσει η εν λόγω δανειολήπτρια στο επόμενο βήμα , ως ο νόμος 3869/2010 ορίζει .καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας ,ζητώντας την δικαστική ρύθμιση της οφειλής της.

Ο Ζαχ. Δοξαστάκης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου με το Συνδυασμό του Σερ. Τσόκα

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης, κυρίου Σεραφείμ Τσόκα και του Δημάρχου Χερσονήσου, κυρίου Ζαχαρία Δοξαστάκη, ανακοινώνεται η ένταξη του κυρίου Δοξαστάκη στον εκλογικό Συνδυασμό του κυρίου Τσόκα, ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.


Μετά τη συνάντηση, ο κύριος Τσόκας δήλωσε: “Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής διότι ένα από τα πρώτα άτομα που πλαισιώνουν την προσπάθεια που κάνουμε για την Περιφέρεια Κρήτης, είναι ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ένας άνθρωπος με πάθος για τα «κοινά», με πείρα, όραμα και αποδεδειγμένες ικανότητες. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να έχω δίπλα μου τον Ζαχαρία, οι ουσιαστικές γνώσεις και η πολυετής εμπειρία του στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύτιμα «εργαλεία» για ολόκληρη την Κρήτη. Τον καλωσορίζω στην ομάδα μας και του εύχομαι «καλή δύναμη» στον κοινό αγώνα που θα δώσουμε”.

Οι φορείς της Κρήτης ενωμένοι, εναντιώνονται στην καταστροφή των Χημικών της Συρίας σε απόσταση αναπνοής από την Κρήτη

Ισχυρή αντίδραση των φορέων της Κρήτης σχετικά με την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου, στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς με κοινή επιστολή, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εν λόγω επιχείρηση, προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Μανιάτη, και ζητούν διευκρινήσεις για τον τρόπο που θα διεξαχθεί.


Αναλυτικά την επιστολή υπογράφουν οι κάτωθι φορείς:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...