Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Εξοχική κατοικία στην Κρήτη για τους Αυστριακούς

Το Αυστριακό Πρακτορείο παροτρύνει τους πολίτες της χώρας να αγοράσουν εξοχικό στη χώρα μας, θέτοντας την Κρήτη ως τον πιο ελκυστικό προορισμό.


Εξυμνώντας τις ομορφιές της Ελλάδας, «όπου οι τιμές έχουν υποχωρήσει σημαντικά και υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες που υπόσχονται ήλιο, παραλία και θάλασσα σε ευνοϊκές τιμές», αυστριακή εταιρεία έρευνας της τουριστικής αγοράς παροτρύνει τους Αυστριακούς να αγοράσουν εξοχική κατοικία στην Ελλάδα, κάνοντας συγχρόνως μια καλή επένδυση, όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωσή της που κυκλοφόρησε μέσω του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι τιμές για εξοχικά διαμερίσματα και κατοικίες στην Ελλάδα βρίσκονται πολύ χαμηλά και ήδη με 80.000 ευρώ μπορεί κάποιος να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του για ιδιόκτητο ακίνητο στην αγαπημένη χώρα των διακοπών του, θα πρέπει όμως να είναι προσεκτικός κατά την αγορά και να ενημερωθεί ως προς το ισχύον νομικό πλαίσιο, αν και δεν υπάρχουν περιπλοκές, όπως σημειώνεται, καθώς η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδιαίτερα προβάλλονται τα πλεονεκτήματα αγοράς εξοχικής κατοικίας στην Κρήτη, που προσφέρεται για κάτι τέτοιο καθώς είναι «ο απόλυτος προορισμός για διακοπές στη Μεσόγειο» και ολοένα και περισσότεροι από τους λάτρεις της Ελλάδας επενδύουν με την αγορά κατοικίας στο συγκεκριμένο νησί, όπου η προσφορά σε τέτοια ακίνητα είναι τεράστια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα, προπάντων από φορολογικά έσοδα, καθώς δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και ως εκ τούτου τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την αγορά ενός ακινήτου, εξοικονομώντας μέχρι και 25% της τιμής, την οποία με διαπραγμάτευση μπορεί να μειώσει ακόμη περισσότερο.

Όπως αναφέρεται σχετικά, ήδη με 125.000 ευρώ μπορεί κάποιος να αποκτήσει στα βόρεια της Κρήτης άνετο διαμέρισμα 60 τετραγωνικών μέτρων με θέα στη θάλασσα και πισίνα, ενώ για ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων στη Νότια Κρήτη θα πληρώσει μόνον 100.000 ευρώ και στις τιμές αυτές συμπεριλαμβάνονται, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, όλα τα τέλη, οι φόροι για τη μεταβίβαση και η αμοιβή του δικηγόρου.

Big Brother στο νοσοκομείο Ρεθύμνου


Πρακτικές Big Brother στο νοσοκομείο Ρεθύμνου καταγγέλουν τα σωματεία γιατρών και εργαζομένων του ιδρύματος εξαπολύοντας ευθείες βολές στο διοικητή του νοσοκομείου μέσα απο μια σκληρή επιστολή. 

Όπως τονίζεται την ώρα που το νοσοκομείο αντιμετωπίζει...
αναρίθμητα προβλήματα με το προσωπικό να πασχίζει για την εξυπηρέτηση των ασθενών ο διοικητής του νοσοκομείου προχώρησε με μια πραξικοπηματική απόφαση στην τοποθέτηση καμαρών σε όλες τις εισόδους του νοσοκομείου. Όπως αναφέρεται στην επιστολή η πρακτική αυτή είναι παράνομη ενώ τονίζεται ότι σκοπός της είναι η ... κατασκευή επίορκων υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα της εξόδου. Η επιστολή καταλήγει αναφέροντας ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν θα ανεχτούν την κατάσταση αυτή καλώντας την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου να αντιδράσει.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι γνωστή σε όλους: στο απλήρωτο προσωπικό, στους ταλαιπωρημένους ασθενείς, σε ολόκληρη την Ρεθυμνιώτικη κοινωνία. Ο μόνος που φαίνεται να αγνοεί (ή να μην ενδιαφέρεται) για την έκτακτη ανάγκη στην οποία βρίσκεται το ΓΝΡ είναι ο διοικητής του κ. Ξυπολυτάς, ο οποίος ανακάλυψε οτι το μόνο που δεν πηγαίνει καλά είναι οτι λείπουν οι κάμερες παρακολούθησης από όλες τις εισόδους του νοσοκομείου!

Ξεκίνησε λοιπόν την τοποθέτησή τους με τρόπο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ, χωρίς να έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους ως όφειλε, χωρίς να έχει έγκριση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, χωρίς καν να έχει γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή για το σε ποιους χώρους επιτρέπεται η τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης. Η πρακτική του αυτή είναι καθόλα ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Έχει συνηθίσει βέβαια ο κ. Ξυπολυτάς στην παρανομία.

Ο ίδιος, παρανομεί κατ' εξακολούθηση αφού από τον διορισμό του ως διοικητής, θέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο δημόσιο, διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο. Επίορκος λοιπόν, και μάλιστα με θράσος καθώς δεν θεωρεί σκόπιμο να λογοδοτήσει γι' αυτό.

Τοποθέτηση καμερών – μια καθόλου αθώα επιλογή

Ο κ. Ξυπολυτάς δεν είναι τυχαίος και δεν είναι μόνος του. Διορίστηκε ακριβώς επειδή έχει θράσος και αυταρχισμό από μια κυβέρνηση με ειδικό ενδιαφέρον για τα νοσοκομεία της χώρας – θέλει χωρίς περιστροφές να τα κλείσει. Διορίστηκε από μια κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί να απολύσει μέσα στο 2013 υγειονομικό προσωπικό – η πρώτη παρτίδα αφορά 1250 νοσηλευτές και έπεται συνέχεια.

Το υπουργείο Υγείας χρειάζεται να κατασκευάσει επίορκους εργαζόμενους, και το χρειάζεται άμεσα. Και επιστρατεύει κάθε μέσο – η κάμερα σε έπιασε να αργείς 5 λεπτά? Επίορκος. Απόλυση.

Ξεχνούν πολύ βολικά ότι χάρη στην ανιδιοτέλεια και το ενδιαφέρον των εργαζομένων λειτουργούν ακόμα τα νοσοκομεία της χώρας. Το ΓΝΡ δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο κ. Ξυπολυτάς εισπράττει υπεραξία για την άριστη λειτουργία του και το γεγονός ότι καλύπτονται όλες οι εφημερίες, αποκρύπτει όμως το γεγονός ότι οι εφημερίες αυτές καλύπτονται ακριβώς επειδή το προσωπικό δουλεύει 3 και 4 παραπάνω εφημερίες απλήρωτο.

Η απόφαση για τοποθέτηση συστημάτων παρακολούθησης σε έναν εργασιακό χώρο, όταν μάλιστα προσβάλλονται τα πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ίδιων των ασθενών και των επισκεπτών, είναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ νομικά όσον αφορά στην διαδικασία που (δεν) ακολουθήθηκε, αλλά και ηθικά.

Το θράσος και ο αυταρχισμός είναι βασικά στοιχεία της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία (αλλά και αλλού) η οποία έχει στόχο να ισοπεδώσει το ΕΣΥ και να το παραδώσει στα χέρια των ιδιωτών. Το θράσος και ο αυταρχισμός του κ. Ξυπολητά μόνο τυχαία δεν είναι. Από αυτή την κυβερνητική πολιτική αντλεί τη δύναμη και στρέφεται σε ενέργειες επίδειξης ισχύος.

Συνάδελφοι και κάτοικοι του Ρεθύμνου

Το προσωπικό του νοσοκομείου δεν αποτελεί υπηρετικό προσωπικό του κ. Ξυπολυτά. Όσοι δίνουμε την ζωή μας καθημερινά πλάι στους ασθενείς, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να μας κουνάει το χέρι ο διορισμένος υπαλληλίσκος της κυβέρνησης. Που πολύ κυνικά ομολογεί ότι ναι, δεν υπάρχουν χρήματα για φάρμακα, για υλικά, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά υπάρχουν για κάμερες. Που δηλώνει ότι κόπτεται για την ασφάλεια των εργαζομένων (πώς άραγε αυτή διασφαλίζεται από την τοποθέτηση κάμερας;), αλλά δεν φαίνεται να συγκινείται το ίδιο όταν επίσημα ανακοινώνεται ότι φέτος τον χειμώνα το νοσοκομείο δεν θα έχει πετρέλαιο θέρμανσης και πιθανά ούτε φαγητό για τους ασθενείς ή τους εργαζόμενους.

Η Ρεθυμνιώτικη κοινωνία, οι ασθενείς μας, γνωρίζουν πολύ καλά ποιος δίνει καθημερινά μάχη για να διασφαλίζεται η υποτυπώδης δημόσια υγεία στο Ρέθυμνο. Αυτοί είναι οι μόνοι αρμόδιοι να μας κρίνουν.

Είναι ζήτημα πάνω απ' όλα αξιοπρέπειας να μην ανεχτούμε την λειτουργία του συστήματος παρακολούθησης, ειδικά όταν αυτή επιβάλλεται με αυταρχικό τρόπο από έναν διοικητή που θα έπρεπε ήδη να έχει απολυθεί, αφού έχει διοριστεί παράνομα και είναι επίορκος. Τα αποφασίζομεν και διατάσσομεν τόσο του κ. Ξυπολυτά όσο και του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης θα μας βρουν απέναντί τους. Ζητάμε να βρουν απέναντι τους και σύσσωμη την κοινωνία του Ρεθύμνου, πριν καταλήξουμε να είμαστε ένας νομός με ένα αδρανοποιημένο νοσοκομείο ή ακόμα και χωρίς δημόσιο νοσοκομείο, πού αυτό είναι το τελικό σχέδιο τους.

prismanews.gr

Έκθεση Βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων από 11 - 18 Αυγούστου

Πτωτική τάση παρουσιάζει η αγορά βιβλίου στα Χανιά με αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία να έχει μειωθεί ο αριθμός των βιβλιοπωλείων της πόλης.

Η «εικόνα» της αγοράς παρουσιάστηκε από τον Χρήστο Μαχαιρίδη βιβλιοπώλη και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης βιβλίου που ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαχαιρίδη, την τελευταία δεκαετία έχουν βάλει «λουκέτο» στην πόλη των Χανίων, δέκα βιβλιοπωλεία ενώ το ίδιο διάστημα άνοιξαν τρία. Όπως υποστήριξε, παρατηρείται μείωση και στις πωλήσεις βιβλίων, καθώς κατά την εκτίμησή του, εκτός από τα βιβλιοπωλεία οι καταναλωτές μπορούν να προμηθεύονται βιβλία μέσα από το διαδίκτυο ή από προσφορές μέσω του έντυπου Τύπου.

«Δυστυχώς το βιβλίο δεν είναι πλέον αγαθό πρώτης προτεραιότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην έκθεση βιβλίου θα λάβουν μέρος 11 βιβλιοπωλεία των Χανίων. Την ευθύνη της οργάνωσης έχουν ο δήμος και οι βιβλιοπώλες της πόλης ενώ η έκθεση είναι αφιερωμένη στον βιβλιοπώλη Γιάννη Βερυβάκη που «έφυγε» από τη ζωή το 2011.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων Δημήτρη Λειψάκη «το βιβλίο βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι». Ο ίδιος χαρακτήρισε την έκθεση σημαντική καθώς, όπως είπε, θα δώσει την ευκαιρία σε όσους την επισκεφθούν να γνωρίσουν το βιβλίο.

Μουσικό ταξίδι με τη Χάρις Αλεξίου στη Μαρίνα Ρεθύμνου

Η μεγαλύτερη Ελληνίδα ερμηνεύτρια, στη μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς στο Ρέθυμνο. Η Χάρις Αλεξίου, μαζί με τη νέα μουσική μπάντα, τους «Nouveau Sextet» (κορυφαίους Έλληνες σολίστες), που κατέκλυσε τα ανοιχτά θέατρα στις πρώτες sold-out συναυλίες του καλοκαιριού, θα χαρίσει μια μοναδική βραδιά στο Ρεθεμνιώτικο κοινό, την Δευτέρα 19 Αυγούστου, στις 21.30, στη Μαρίνα Ρεθύμνου, σε ένα χαλαρωτικό και όμορφο τοπίο.

Ένα μουσικό ταξίδι που συνεχίζεται τον Αύγουστο στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο, στα Χανιά και στο Ηράκλειο. Έμαθα να ζω και στους δύο κόσμους ,στην Δύση και στην Ανατολή λέει η Χάρις Αλεξίου για την παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, την περασμένη άνοιξη.
Για περισσότερες από δυο ώρες ερμηνεύει τραγούδια νέα, παλιά, μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα, έντεχνα, δοσμένα με ένα καινούργιο άκουσμα, αλλά και τραγούδια από το νέο της album η «Τρίπλα», που με την αμεσότητα της ερμηνείας της συνθέτουν το σκηνικό για τις πιο ατμοσφαιρικές νύχτες του καλοκαιριού μας.

Οι έξι ετερόκλητοι μουσικοί που την συνοδεύουν (παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα και τραγουδούν μαζί της) την αγκαλιάζουν με ένα μαγικό έθνικ-τζαζ ήχο.

Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής, με Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο, ο Σωτήρης Λεμονίδης στο Πιάνο και Πλήκτρα, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κλαρίνο ,Φλάουτο Caval, ο Δημήτρης Τσάκας, Soprano και altoΣαξόφωνο , κλασική Κιθάρα και Φλάουτο, ο Κώστας Κωνσταντίνου, Κοντραμπάσσο, ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (Νταρμπούκα, Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Καχόν, Νταούλι κ .α )

Από τα νέα της τραγούδια όπως: «Οι στιγμές», «Το δεδομένο», έως τα: «Οι φίλοι μου Χαράματα», «Πανσέληνος», «13 φωτιές», «Δι’Ευχών» και τα «Δημοτικά» η Χάρις Αλεξίου μαγεύει και μαγεύεται με τους μουσικούς της αυτό το καλοκαίρι και εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε το τραγούδι της ψυχής της.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Δευτέρα 12 Αυγούστου (προπώληση 12 ευρώ, ταμείο 15 ευρώ) στα εξής σημεία: κιόσκι Τεσσάρων Μαρτύρων, Μαρίνα Ρεθύμνου, Xpress-Εκτυπώσεις (οδός Γερακάρη), Hondos Center (οδός Κουντουριώτη). Την συναυλία διοργανώνει ο Α.Ο.Ν. Κεραυνός.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στο Κυπαρίσσι

Η βραδιά δεξιοτεχνίας μ έναν μουσικό που έχει αναγάγει το παίξιμο ενός κρητικού παραδοσιακού μουσικού οργάνου σε τέχνη υψηλών προδιαγραφών έφτασε για το Θέατρο των Αγρών.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στο Κυπαρίσσι, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, έχοντας μαζί του νέους ήχους και καινούρια τραγούδια σε  μια συναυλία πού έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης μουσικής εμπειρίας και η οποία καθώς εξελίσσεται γίνεται «εθισμός» για τον ακροατή!

Η «ανατρεπτική» αισθητική και ταυτόχρονα η τομή που "τολμά" στην παράδοση ο Μιχάλης Τζουγανάκης, συνθέτουν λόγους για να τον παρακολουθήσεις. Μια ισχυρή κληρονομιά που "κουβαλά" στους ώμους του, αυτή της κρητικής καταγωγής του, αλλά και η δεινότητά του να εκφράζεται επί σκηνής, όχι μόνο μέσα από τη γνώση αλλά κυρίως μέσα από την αγάπη του για την Κρήτη είναι στοιχεία με μεγάλο εύρος γι' αυτόν που "απορεί" με το "φαινόμενο" που έχει μπροστά του!

Το πάθος που εκπορεύεται από τον Μιχάλη Τζουγανάκη και δονεί έντονα το κοινό του είναι μοναδικό για τον καθένα και διαφορετικής κλίμακας! Για τους "πρωτάρηδες" ακροατές είναι "σοκ"! Για τους "πιστούς", είναι συνεχής έκσταση...

Η αγάπη του κοινού ξεσηκώνει το πάθος και τη δύναμη του Μιχάλη, που ανταποδίδει μέσα από τη γλώσσα της μουσικής μιας και τη ροή του προγράμματος από κάποιο σημείο και μετά την καθορίζει η στιγμή…    

Στη συναυλία στο Θέατρο των Αγρών θα ζήσουμε μια βραδιά εμπνευσμένη όχι μόνο από τις κρητικές παραδοσιακές μελωδίες και από αγαπημένα δικά του κομμάτια που έχει λατρέψει το κοινό του αλλά και μέσα από κομμάτια άλλων αγαπημένων και καταξιωμένων καλλιτεχνών - δημιουργών της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Το ανατολίτικο χρώμα της φωνής του και το εύρος της μαζί με το πάθος του Μιχάλη όταν τραγουδά προσδίδουν μιαν άλλη αίσθηση, έναν άλλο ερμηνευτικό αέρα είτε αυτά είναι παραδοσιακά είτε είναι τραγούδια άλλης κατηγορίας.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο Κρητικό παραδοσιακό τραγούδι, τόσο με την ερμηνεία του όσο και με τους σύγχρονους ήχους. Χωρίς να αλλοιώνει το παραδοσιακό στοιχείο, το εμπλουτίζει και του προσδίδει μια αλλιώτικη μουσική διάσταση.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης δεξιοτέχνης του λαούτου με έξυπνο τρόπο ξέρει να αναπαλαιώνει το παρόν και να εξωραΐζει το παρελθόν…

Η παρέα του Μιχάλη Τζουγανάκη και το Θέατρο των Αγρών σας περιμένουν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ για μια βραδιά δεξιοτεχνίας και ανεπανάληπτου γλεντιού. 

Στα όρια της απελπισίας οι έμποροι του Ηρακλείου


Ούτε να αρρωστήσουν δεν έχουν πλέον την δυνατότητα οι έμποροι που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τον Ο.Α.Ε.Ε. Έμποροι και επαγγελματίες, αποτελούν πια...τα "μαύρα πρόβατα" για την κυβέρνηση αφού εξαιτίας της αδυναμίας τους να καταβάλουν εισφορές στο ταμείο τους μένουν μεταξύ άλλων και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι όταν οι ασφαλισμένοι καταφέρουν τελικά να πληρώσουν τις εισφορές τους, το κράτος τους ζητά να πληρώσουν αναδρομικά ακόμα και για την ασφάλεια που τους στερούσε!

Είναι χαρακτηριστικό ότι 6 στους 10 εμπόρους σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν, με αποτέλεσμα ούτε οι ίδιοι άλλα ούτε και οι οικογένειες τους να έχουν ασφάλιση. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλη Κουμαντάκη, ένα μεγάλο ποσοστό των εμπόρων και των καταστηματαρχών σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ασφαλιστικό ταμείο, καθώς δεν έχει πληρώσει τις εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Περίπου το 60% των εμπόρων δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές με αποτέλεσμα το πρόβλημα, να είναι τεράστιο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Την ίδια ώρα ο κ. Κουμαντάκης, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι σε περίπτωση που κάποιος δεν είχε πληρώσει το τελευταίο διάστημα τις εισφορές του, όταν θα πάει να πληρώσει είναι υποχρεωμένος να πληρώσει και τους προηγούμενους μήνες. Βεβαίως, και θα πληρώσει και τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο μπορεί να προβεί σε ρυθμίσεις των οφειλών για την διευκόλυνσή του.
prismanews.gr

Κεφαλογιάννη: «Η καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό, το 2013»

Η υπουργός Τουρισμού θαυμάζει τα εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Την ικανοποίησή της για την φετινή χρονιά στον τουρισμό εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που επισκέπτεται την Κρήτη.

Η υπουργός επισήμανε ότι τα στοιχεία για το 2013 δείχνουν ότι θα είναι η καλύτερη χρονιά τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων.

Αυτό σημαίνει, υπογράμμισε η υπουργός, ότι έχουμε υποχρέωση αυτή την επιτυχία να την διαφυλάξουμε και όχι απλά να προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή τουριστική χρονιά αλλά πολλές.

Σε ερώτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι είναι μέτρο που θα βοηθήσει την οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους επιχειρηματίες του κλάδου να κάνουν, όπως είπε, το αυτονόητο και τους καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις.

Η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία βρίσκεται στην Κρήτη, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και εξέφρασε την ικανοποίησή της επειδή, έπειτα από χρόνια, το μουσείο επαναλειτουργεί με ακόμα μια νέα πτέρυγα.
Όπως είπε, το μουσείο είναι πλέον ανοιχτό για να υποδεχθεί τους χιλιάδες ξένους και Έλληνες επισκέπτες που περίμεναν να έλθουν σε επαφή με τα μοναδικά αριστουργήματα που εκτίθενται σ αυτό.

«Δικό μας καθήκον» τόνισε «είναι να προβάλλουμε το μοναδικό Μινωικό Πολιτισμό σε κάθε γωνία του κόσμου και να τον αναδεικνύομε συνέχεια».

Η κ. Κεφαλογιάννη ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από το διευθυντή Γιώργο Ρεθυμνιωτάκη και συνοδευόταν από τους βουλευτές Ηρακλείου, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Λευτέρη Αυγενάκη και Μάξιμο Σενετάκη, το γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Δεικτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Η κ. Κεφαλογιάννη στη συνέχεια αναχώρησε για την περιοχή Σίσι για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην εκεί αρχαιολογική ανασκαφή.

Ο Σωκράτης Μάλαμας αύριο στις 10 μ.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο Σωκράτης Μάλαμας κουρδίζει την κιθάρα του για ακόμη ένα on the road καλοκαίρι σε πολλά μέρη της Ελλάδας και φτάνει αύριο στις 10 μ.μ. στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι, στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Με ένα πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης, που ανακατεύει τραγούδια από την προσωπική του πλούσια δισκογραφία με αγαπημένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά μέχρι ροκ.

Με διάθεση διονυσιασμού, θα έχει μαζί του μια παρέα δεξιοτεχνών μουσικών που τον συντροφεύουν τα τελευταία χρόνια.

Εφαρμογή δολωματικού ψεκασμού στο Ηράκλειο

Τοπικός δολωματικός ψεκασμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, στα δημοτικά διαμερίσματα Βούτες και Σταυράκια.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι ο εν λόγω ψεκασμός θα διεξαχθεί εφόσον επικρατούν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες.

«Επισημαίνεται    η υποχρέωση του εργολάβου, καθ' όλη την διάρκεια των ψεκασμών να αναρτά από την προηγούμενη ημέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι ψεκασμοί. Οι ελαιοκαλλιεργητές επιβάλλεται να επισκέπτονται τα ελαιόφυτα τους ώστε να διαπιστώνουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σημειώνεται τέλος ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας λόγω του ότι στις περιοχές αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι περιορισμένη και ίσως χρειαστεί οι παραγωγοί να επέμβουν με ίδια μέσα.

agronews.gr

Μαν. Κεφαλογιάννης: Nα κινηθεί η διαδικασία για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης

Την υποβολή αιτήματος προς την ΕΕ για να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης ζήτησε από την Κυβέρνηση με παρέμβαση του στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: Εθνικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για θέσπιση ειδικού κανονισμού αποζημίωσης ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Η παραγωγή ελαιολάδου στη Κρήτη κατά την φετινή περίοδο θα είναι μειωμένη κατά 50% περίπου με αποτέλεσμα την απώλεια εισοδήματος τουλάχιστον 120- 150 εκατομμυρίων ευρώ για τους παραγωγούς.

Σε αυτή την απροσδόκητη πτώση της παραγωγής συνετέλεσαν σύμφωνα με δημοσιεύματα «οι νοτιάδες, οι υψηλές θερμοκρασίες, η έλλειψη βροχοπτώσεων, οι απότομες εναλλαγές του καιρού και γενικότερα όλο το σκηνικό των κλιματικών αλλαγών της φετινής χρονιάς έχουν κάνει τα ελαιόδεντρα να χάσουν τον ελαιόκαρπο που πρόλαβε έστω και με προβλήματα να "δέσει", ενώ το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς "χάθηκε" κατά το στάδιο της ανθοφορίας, μετά τις ολέθριες καταστροφές του "ανάποδου" καιρού!»

Αυτά διαπίστωσε προσωπικά και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κατά τη πρόσφατη επίσκεψη του στη Κρήτη, δεδομένου ότι από τους 100.000-120.000 τόνους μέσης παραγωγής, η Κρήτη λόγω της ολιγοκαρπίας δε θα βγάλει φέτος πάνω από 40 με 50 χιλιάδες τόνους, όπως αναφέρει και σχετική επιστολή του περιφερειάρχη Κρήτης που του επιδόθηκε.

Το έτος 2011 με τον αριθ. 585/2011 Εφαρμοστικό Κανονισμό της Ε.Ε θεσπίστηκαν προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης για τον τομέα των οπωροκηπευτικών λόγο ecoli, σε εφαρμογή της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 του Συμβουλίου, της 22ας Οκτωβρίου 2007,

Για να κινηθεί αντίστοιχη διαδικασία αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών Κρήτης πρέπει να υποβληθεί αίτημα από την Ελληνική Κυβέρνηση στο συμβούλιο υπουργών γεωργίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ερωτασθε εάν προτίθεσθε να υποβάλετε σχετικό αίτημα στην ΕΕ και να κινήσετε τη αντίστοιχη διαδικασία

Κρήτη: Ποιός βύθισε στο σκοτάδι ΤΟ ΝΗΣΙ;

Στο απόγειο της τουριστικής σεζόν και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κρήτης, η Σπιναλόγκα είναι βυθισμένη στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με το cretalive.gr από τις 26 Ιουλίου η Σπιναλόγκα φωτιζόταν τις νύχτες, προσφέροντας ένα πραγματικά συναρπαστικό θέαμα στους επισκέπτες της περιοχής αλλά και στους ντόπιους που είχαν συνηθίσει να βλέπουν το νησί σκοτεινό.

Τώρα, γίνονται προσπάθειες, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που προέκυψε και οδήγησε την περασμένη Τρίτη στο κατέβασμα του διακόπτη, με αποτέλεσμα το νησί της Σπιναλόγκας να συσκοτιστεί ξανά.

Οι εργασίες για τον φωτισμό της Σπιναλόγκας δεν έχουν ολοκληρωθεί και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η Αρχαιολογική Υπηρεσία έκρινε ότι αφού το έργο δεν έχει παραδοθεί από τον εργολάβο και δεν έχει παραληφθεί από την Εταιρία Δημοσίων Ακινήτων, δεν θα έπρεπε, για λόγους ασφαλείας, να λειτουργεί.

Το νησί ηλεκτροφωτίστηκε από την παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα. Τα φώτα στο νησί άναβαν με αυτόματο χρονοδιακόπτη κάθε βράδυ, μέχρι και την περασμένη Δευτέρα. Μετά το νησί βυθίστηκε πάλι στο σκοτάδι, παρά το ότι διανύουμε αυτές τις μέρες την «υψηλή» τουριστική περίοδο, γεγονός που προκαλεί εντύπωση και ερωτηματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...