Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Το Ιστορικό Μουσείο τιμάει την Γαλάτεια Καζαντζάκη



Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνουν... το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 και ώρα 11.00 στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ημερίδα με θέμα «Γαλάτεια Καζαντζάκη, μια πρόκληση στα ελληνικά γράμματα», με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από τον θάνατο της (1886-1962). Τον εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Στυλιανός Αλεξίου. Στη συνέχεια, υπό την προεδρία του Αλέξη Πολίτη, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες που σκιαγραφούν το πορτρέτο της Γαλάτειας Καζαντζάκη, με στόχο την ανάδειξη της προσωπικότητάς της και της συνεισφοράς της στα ελληνικά γράμματα.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:

- Αγγέλα Καστρινάκη, πρόεδρος Tμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης: Πινελιές για ένα πορτρέτο της Γαλάτειας

- Σ. Ν. Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης: Από τον μαρασμό της παρακμής στο σφρίγος της δέσμευσης: η ποιητική πορεία της Γαλάτειας Καζαντζάκη

- Κέλη Δασκαλά, διδάκτωρ φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης: Η Γαλάτεια Καζαντζάκη και το «μυστικό της μεγάλης δημιουργίας»

- Αντωνία Μαλακωνάκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Τμήματος Φιλολογίας: «Αδελφικά Μαντάτα»: προσωπικές και λογοτεχνικές εξομολογήσεις της Γαλάτειας στην Έλλη Αλεξίου μέσα από την αλληλογραφία τους

- Ειρήνη Γεργατσούλη, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης: Εργογραφία - Βιβλιογραφία Γαλάτειας Καζαντζάκη. Από την έρευνα στη δημοσίευση.
prismanews.gr

Πρωτοβουλίες Μανώλη Κεφαλογιάννη για μια σειρά από προβλήματα του κέντρου προστασίας παιδιού στο Ηράκλειο


Το κέντρο προστασίας παιδιού στο Πόρο επισκέφτηκε σήμερα ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ κ. Νεοφώτιστο, την Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σπινθάκη και άλλα στελέχη της ΝΔ .

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Κεφαλογιάννης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την διοίκηση και τους εργαζομένους για τα ζητήματα που απασχολούν το ίδρυμα, να ανταλλάξει απόψεις πάνω στα θέματα αυτά ενώ δεν παρέλειψε και να επαινέσει την προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων.

Ο Γραμματέας της ΝΔ ενημέρωσε για μια σειρά από πρωτοβουλίες του οι οποίες συζητήθηκαν με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο καθώς και τον Διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης  κ. Αντώνη Γρηγοράκη αποφασίστηκε η υλοποίηση τους και αφορούν:

1) Την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω της ΔΥΠΕ των παιδιών που φιλοξενεί το ίδρυμα.
2) Την δωρεάν φοίτηση σε  Κεντρο Επαγγελματικής  Κατάρτησης (ΚΕΚ) των παιδιών μετά την αποφοίτηση τους από το λύκειο
3) Την επαγγελματική ένταξη τους μέσω του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους¨
4) Την εξασφάλιση και προστασία όλων των κληροδοτημάτων και οικονομικών πόρων του ιδρύματος αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς και τις ανάγκες του.

Τέλος ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Παναγιωτόπουλο εξετάζεται η δυνατότητα εξαίρεσης του ιδρύματος από την συγχώνευση που ήδη έχει ψηφιστεί με τα άλλα προνοιακά ιδρύματα της Κρήτης λόγω των ειδικών συνθηκών που το διέπουν.

Έκθεση με τίτλο: «ΚΡΗΤΗ: η Μεγάλη Συνάντηση» στην Αθήνα 24 έως 27 Μαΐου


Έκθεση με τίτλο: «ΚΡΗΤΗ: η Μεγάλη Συνάντηση»  οργανώνεται στην Αθήνα  24 έως 27 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο Φάληρο. Συνδιοργανωτής είναι  η Περιφέρεια Κρήτης. 

Η έκθεση θα είναι  μικτή, κοινού και εμπορική, µε ιδιαίτερη έμφαση στις Business to Business επαφές ανάμεσα σε Κρήτες επιχειρηματίες και εταιρείες της ημεδαπής και της αλλοδαπής και θα καλύπτει έκταση 3.700 τ.μ.  Θα πραγματοποιηθεί σε έναν ενιαίο χώρο, σε δυο τμήματα, ένα τμήμα προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες και ένα μόνο για τους επαγγελματίες.

Η έκθεση τελεί υπό  την αιγίδα: του Υπουργείου Τουρισμού, των Επιμελητηρίων Ηρακλείου Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, της Παγκρήτιας Ένωσης, του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, του Γενικού Προξενείου της Σαγκάης, των Δήμων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Ιεράπετρας, Σητείας, Σφακίων,  Αγ.Βασιλείου και άλλων δήμων.

Επίσης τελεί  υπό την αιγίδα των παρακάτω διμερών  Επιμελητηρίων: Αραβοελληνικού, Ελληνοβραζιλιανικού, Ελληνογαλλικού, Ελληνογερµανικού, Ελληνοϊταλικού, Ελληνοκαναδικού, Ελληνοκινεζικού, Ελληνορωσικού και της Ελληνοσερβικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Ένωσης.

Στη Μεγάλη Συνάντηση  θα δώσουν το «παρών» επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και  στους τρεις τομείς της παραγωγικής  διαδικασίας:

μονάδες παραγωγής και  μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών

προϊόντων, συνεταιριστικές  οργανώσεις, εταιρείες από τον  ευρύτερο χώρο του  τουρισμού καθώς  και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής  και επιθυμούν να αυξήσουν τις  πωλήσεις τους.

Στόχος είναι  η  ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών και η επαφή του σύνολου των επισκεπτών µε τα κρητικά προϊόντα, τις παραδοσιακές γεύσεις και τις υπηρεσίες τουρισμού.

Η έκθεση, εκτός από  το εμπορικό της μέρος, θα πλαισιώνεται από εκδηλώσεις πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα οι οποίες θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι µε την στήριξη της Παγκρήτιας Ένωσης προγραµµατίζονται εορταστικές  εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της  Κρήτης µε την Ελλάδα, τη συμβολή της στην οικονομία και στον πολιτισμό, καθώς και εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης  της Κρήτης.

Επίσης το Σάββατο 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Παραγωγή – Τυποποίηση – Γαστρονομία - Τουρισμός: ένα ενιαίο παραγωγικό σύμπλεγμα», με συντονιστή τον πρώτο Υπουργό Τουρισμού κ. Νίκο Σκουλά  ενώ τις θεματικές ενότητες θα αναπτύξουν διακεκριμένες προσωπικότητες.

Περισσότερες πληροφορίες  για το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας αλλά και για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στο site της διοργανώτριας  αρχής  www.Promexpo.gr

 καθώς και  στα παρακάτω τηλέφωνα και διευθύνσεις.

Ηράκλειο Κρήτης: Σπύρου Λούη 1, Φιλοθέη, T.K. 714 09 | Tηλ. κέντρο: 2810 213318 | Fax: 2810 288050

Αθήνα: 3ης Σεπτεμβρίου 77, Τ.Κ. 104 34 | Τηλ. κέντρο: 210 8846429 | Fax: 210 8827139

www.promexpo.gr  | e-mail: info@promexpo.gr



Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...