Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Πρωτοβουλίες Μανώλη Κεφαλογιάννη για μια σειρά από προβλήματα του κέντρου προστασίας παιδιού στο Ηράκλειο


Το κέντρο προστασίας παιδιού στο Πόρο επισκέφτηκε σήμερα ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ κ. Νεοφώτιστο, την Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σπινθάκη και άλλα στελέχη της ΝΔ .

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Κεφαλογιάννης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την διοίκηση και τους εργαζομένους για τα ζητήματα που απασχολούν το ίδρυμα, να ανταλλάξει απόψεις πάνω στα θέματα αυτά ενώ δεν παρέλειψε και να επαινέσει την προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων.

Ο Γραμματέας της ΝΔ ενημέρωσε για μια σειρά από πρωτοβουλίες του οι οποίες συζητήθηκαν με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο καθώς και τον Διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης  κ. Αντώνη Γρηγοράκη αποφασίστηκε η υλοποίηση τους και αφορούν:

1) Την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω της ΔΥΠΕ των παιδιών που φιλοξενεί το ίδρυμα.
2) Την δωρεάν φοίτηση σε  Κεντρο Επαγγελματικής  Κατάρτησης (ΚΕΚ) των παιδιών μετά την αποφοίτηση τους από το λύκειο
3) Την επαγγελματική ένταξη τους μέσω του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους¨
4) Την εξασφάλιση και προστασία όλων των κληροδοτημάτων και οικονομικών πόρων του ιδρύματος αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς και τις ανάγκες του.

Τέλος ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Παναγιωτόπουλο εξετάζεται η δυνατότητα εξαίρεσης του ιδρύματος από την συγχώνευση που ήδη έχει ψηφιστεί με τα άλλα προνοιακά ιδρύματα της Κρήτης λόγω των ειδικών συνθηκών που το διέπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...