Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Τελευταία βόλτα για 48χρονο δικυκλιστή

Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι ένας 48 χρονος από την Φινλανδία, όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε βράχια λίγο έξω από την πόλη της Παλαιόχωρας στην περιοχή κακιά στροφή.

Ο θάνατος για τον 48χρονο ο οποίος φορούσε κράνος ήταν ακαριαίος και στο κέντρο Υγείας Καντάνου,  όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο οι γιατροί απλώς διαπιστωσαν τον θάνατο του.

Προανάκριση για το νέο αυτό θανατηφόρο τροχαίο διενεργεί το αστυνομικό Τμήμα Παλαιόχωρας.  
 neatv.gr

Μεγάλη πυρκαγιά στον Ομαλό

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο στον Ομαλό λίγο μετά τις 19.30 απόψε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

 

Στο σημείο επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Στο σκοτάδι ο μισός νομός Ρεθύμνου

Στο σκοτάδι βυθίστηκε από τις 19:30  ο μισός Νομός Ρεθύμνου. Το μπλακ άουτ προκλήθηκε από βλάβη στους μετασχηματιστές του υποσταθμού της ΔΕΗ στο Άδελε.

Συνεργεία της ΔΕΗ φροντίζουν για τη σταδιακή αποκατάσταση του προβλήματος... Αυτή την ώρα  στο σκοτάδι παραμένουν οι περιοχές νότια του Νομού.

neatv.gr

«Τα Παιδιά θα ‘ρθουνε στις Οχτώ…» το Νοέμβριο σε ΟΛΗ τη Κρήτη

Το  νέο έργο των Δημήτρη Αποστόλου  – Αλέξανδρου Ρήγα
Με  την Βασιλική Ανδρίτσου και τον  Αλέξανδρο Ρήγα

Ένα κωμικό θρίλερ για την ζωή μας, μια κομωδία  σχέσεων και καταστάσεων…  που θα λατρέψετε αυτό το χειμώνα!  

Σκοτάδι. Κάποιοι μπήκαν στο σπίτι. Τα Παιδιά είναι μέσα. Ομηρία. Ληστεία. Καταγγελία. Κωμωδία.
Τα Παιδιά… ήταν ήρεμα  στο σαλόνι τους στον Παράδεισο… περιμένοντας κάποια «καλά» παιδιά… όταν τελικά… ήρθαν κάτι άλλα, κακά παιδιά…
Ένα ζευγάρι παντρεμένο, πρώην ερωτευμένο, βρίσκεται φυλακισμένο και εγκλωβισμένο στο υπόγειο play room του ίδιου τους του σπιτιού, από 2 ληστές, που την ίδια στιγμή τους αδειάζουν τον επάνω όροφο του σπιτιού τους… Παράλληλα, οι ίδιοι, «αδειάζουν» τις ψυχές τους… αλληλοκατηγορούνται, αλληλοαπειλούνται, θυμούνται, φοβούνται, απελπίζονται, ελπίζουν, χαμογελούν… μέσα από τις αγωνιώδεις προσπάθειες μιας ολόκληρης νύχτας να βρουν τρόπους διάσωσης και διαφυγής…
Ένα αντρόγυνο… η μικρογραφία  της ίδιας μας της ζωής…  πάνω οι κλέφτες… κάτω εμείς…
Τα Παιδιά… τα λένε όλα… ο ένας για τον άλλον… και όλοι για κανέναν….
Κάποιοι θα πεθάνουν, κάποιοι  δεν ξέρουν τι να κάνουν, κάποιοι - δεν  – ξέρουν τι χάνουν, κάποιοι προσπαθούν απλά να το κάνουν…
Γιατί έτσι είναι η ζωή… έχει χιούμορ και μία «άρρωστη»  οπτική της δικαιοσύνης… όταν κάποιοι μας ληστεύουν… μας ξυπνάνε… και τότε είναι που σηκωνόμαστε από τα κρεβάτια μας… και μπορούμε όρθιοι, πια, ν’ αγωνιστούμε…
Τα Παιδιά…  τα φέρνουν οι Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου. Ένα ανθρώπινο ψυχογράφημα  ιδωμένο μέσα από την ιδιαίτερα  κωμική ματιά των συγγραφέων του. Ένα κωμικό θρίλερ για τη ζωή μας, μια κωμωδία σχέσεων και καταστάσεων  με έντονα τα στοιχεία της σάτυρας και αρκετές δραματουργικές δόσεις από stand up comedi…
Το νέο έργο των Αλέξανδρου Ρήγα, Δημήτρη Αποστόλου μας λέει χαμογελαστά ψυχραιμία… γιατί ότι και αν γίνει… «Τα Παιδιά… θα ‘ρθούνε στις Οχτώ…»

Το  έργο θα ξεκινήσει τρίμηνη περιοδεία  σε όλη την Ελλάδα με τελικό σταθμό τη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο των εορτών και από τις αρχές Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί σε κεντρική αθηναϊκή σκηνή.

Συντελεστές
Κείμενο                       Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία                 Αλέξανδρος Ρήγας
Παίζουν                       Βασιλική Ανδρίτσου – Αλέξανδρος Ρήγας 
Σκηνικά                        Λία Ασβεστά
Φωτισμοί                      Γιώργος Φωτόπουλος
Φωτογραφίες       Θωμάς Χρυσοχοίδης
Κοστούμια                    Μαρία Καραπούλιου
Βοηθός σκηνοθέτη       Υακίνθη Παπαδοπούλου
Παραγωγή                    Δημήτρης Μαροσούλης


Πρόγραμμα  Παραστάσεων

ΚΡΗΤΗ 
21. Νοεμβρίου                    Ιεράπετρα Μελίνα Μερκούρη   (διπλή)
22. Νοεμβρίου                    Σητεία  (βραδυ)
23, 24 και 25 Νοεμβρίου    Ηράκλειο  - Θεατρο Αστόρια (βραδυ, διπλη, διπλη)
26  Νοεμβρίου                    Άγιος Νικόλαος  (διπλή)
28 και 29 Νοεμβρίου          Χανιά  Διπλή, βραδυ)
30 Νοεμβρίου                      Μοίρες   - Πνευματικό κεντρο ( βραδυ)
01 και 02  Δεκεμβρίου       Ρέθυμνο - Σπιτι του Πολιτισμού   (Βραδυ, διπλή)

 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 18.15
 ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ          21.15

Συνάντηση του Λ. Αυγενάκη με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ κ. Κώστα Φωτάκη

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λεύτερης Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και Συντονιστή της Συνόδου των Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων, κ. Κώστα Φωτάκη.

Στη συνάντηση, ο κ. Φωτάκης κατέθεσε στον Βουλευτή το αίτημα για «την εξαίρεση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) από τον κατάλογο των ΔΕΚΟ και των φορέων του Κεφ. Α΄ Ν.3429/2005». Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΤΕ στον Βουλευτή «το ΙΤΕ είναι νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από τη σύστασή του μέχρι σήμερα, η τακτική κρατική χρηματοδότηση του ΙΤΕ, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του Π.Δ. 432/87 αποτελεί έναν από τους πόρους του, ως ποσοστό των συνολικών εισροών του ανέρχεται σε 18.04%, ενώ είναι ελλειμματική και βαίνει διαρκώς μειούμενη». Συνεπώς, «η συνεχιζόμενη κατάταξη του ΙΤΕ μεταξύ των ΔΕΚΟ και άλλων ετερόκλητων φορέων και οργανισμών του ΚΕΦ. Α΄ του Ν. 3429/2005 που χρηματοδοτούνται κυρίως από το κράτος και δικαίως συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό, στρεβλώνει την εικόνα του ΙΤΕ ως Ερευνητικού κέντρου, αλλάζει τους όρους συμμετοχής του στον διεθνή ανταγωνισμό για την προσέλκυση πόρων και έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την επιστημονική λειτουργία του. Παράλληλα υποβαθμίζει τον αναπτυξιακό του ρόλο και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο μέσω της προσέλκυσης εξωτερικής χρηματοδότησης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, καθώς και τη συνεισφορά του στην πρόοδο της έρευνας στη χώρα μας αλλά και διεθνώς».

Ο κ. Αυγενάκης αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα του Προέδρου του ΙΤΕ, επικοινώνησε αμέσως με Κυβερνητικά στελέχη, λαμβάνοντας μία πρώτη απάντηση από τους αρμοδίους σχετικά με την εξαίρεση του ΙΤΕ από τους φορείς του Κεφ. Α΄ του Ν. 3429/2005 και την αμοιβαία δέσμευση για συνέχιση της συνεργασίας.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ξεκίνησε η συγκέντρωση ενάντια στα μέτρα και τη Μέρκελ

Σε εξέλιξη είναι στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου το νέο συλλαλητήριο ενάντια στις κυβερνητικές ρυθμίσεις και τα "νέα μέτρα που σχεδιάζονται σε βάρος των πολιτών".

 

Τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Μέρκελ επικρατούν..


Φωτό από cretalive.gr

Γιάννης Σμπώκος: Από τα Ανώγεια στα σαλόνια και τώρα στον Κορυδαλλό...


Στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή μετέβη λίγο μετά τις 12.00 για να απολογηθεί ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα πριν από λίγες ημέρες και στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στη διακίνηση και αξιοποίηση «μαύρου πολιτικού χρήματος».

Η μεταφορά του στον ανακριτή έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα.

Ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στο σπίτι του στην Κηφισιά από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή και διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα.

Τη σύλληψη του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατηγορούμενου στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ζήτησε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.

Κατά το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο άλλοτε στενός συνεργάτης και υφιστάμενος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ανήκει στην κεντρική ομάδα που διακινούσε και απέκρυβε τεράστια χρηματικά ποσά που αποτελούσαν «ωφελήματα» από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1.

Μάλιστα σύμφωνα με τον εξάδελφο και συγκατηγορούμενο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα, στον Σμπώκο κατέληγαν τα χρήματα του Τσοχατζόπουλου τα οποία επενδύονταν μέσω χρηματιστηριακής εταιρείας που ανήκε στον πεθερό του πρώην διευθυντή του υπουργείου Άμυνας.

Ο κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, καθώς τα νέα στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του ενίσχυσαν την πεποίθηση του ανακριτή ότι είναι πιθανό να διαφύγει στο εξωτερικό.

"Είμαι αθώος"

Ο Γιάννης Σμπώκος από την πλευρά του φέρεται να διαμηνύει ότι είναι αθώος.

Ο Γιάννης Σμπώκος μιλώντας στη Real News μέσα από τη φυλακή, επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με όσα του αποδίδονται και όσα ειπώθηκαν περί φυγής του στο εξωτερικό, τα οποία χαρακτηρίζει αθλιότητες.

«Διαμαρτύρομαι για τις πληροφορίες, για την επιχείρηση κατασπίλωσης της προσωπικότητάς μου, ότι δήθεν είμαι ύποπτος φυγής. Ποτέ δεν αρνήθηκα να προσέλθω στη δικαιοσύνη για να δώσω τις αναγκαίες εξηγήσεις. Πάντοτε προσερχόμουν στη Βουλή για να τη διαφωτίσω για τα ζητήματα των εξοπλισμών και τη σχέση μου με αυτά. Δεν περιορίστηκα σε γενικές αναφορές», δηλώνει ο Γιάννης Σμπώκος και σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του.

«Δεν έχω λογαριασμούς σε καμία χώρα του κόσμου. Δεν έχουν λογαριασμούς ύποπτους η γυναίκα μου, τα παιδιά μου και οποιοιδήποτε άλλοι στενοί συγγενείς μου».

Σητεία: Καρδιολόγος... με εισαγγελική παρέμβαση!

Κραυγή απόγνωσης απευθύνει ο διοικητής του νοσοκομείου Σητείας, Μανόλης Μακρονικολάκης ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης της ΔΥΠΕ για να τεθεί στη διάθεση του νοσοκομείου, έστω και κάποιες ημέρες την εβδομάδα, ένας καρδιολόγος από τα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, όπου απασχολούνται τρεις καρδιολόγοι.

Ο διοικητής, μάλιστα, διακρίνοντας τον κίνδυνο, τελικά να μην εμφανιστεί ποτέ καρδιολόγος στη Σητεία ζήτησε εισαγγελική παρεμβαση για να διασφαλίσει ένα γιατρό της συγκεκριμένης ειδικότητας για τους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα του ανατολικού άκρου του νησιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ... η Ζάκρος, από όπου για να μεταφερθεί με ασθενοφόρο ένας ασθενής ως τον Άγιο Νικόλαο θα χρειαστούν ... 6 ώρες!

Ο κ.Μακρονικολάκης, πάντως, μεταφέρει την εικόνα κατάρρευσης στο νοσοκομείο της Σητείας, όπου το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απουσία καρδιολόγου, αλλά και η - ουσιαστικά - ακύρωση της λειτουργίας των χειρουργείων και των κλινικών, με όλα τα περιστατικά να παραπέμπονται στον Άγιο Νικόλαο ... με ευχές και προσευχές να "προλάβουν" οι ασθενείς ... να φθάσουν!
cretalive.gr

Ρέθυμνο: Ζευγάρι στη ζωή, ζευγάρι και στην παρανομία

Ο λόγος για έναν 31χρονο και μια 30χρονη που έπεσαν, χθες, στα χέρια των αστυνομικών.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών από την ασφάλεια Ρεθύμνου για τέσσερις υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής που έγιναν τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής σε καταστήματα στο Ρέθυμνο, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά στο ζευγάρι.

Οι δύο δράστες έκλεψαν συνολικά 875 ευρώ, δύο χρυσές λίρες αξίας 600 ευρώ, ένα μηχανάκι το οποίο βρέθηκε μετά και ένα laptop, ενώ προκάλεσαν φθορές αξίας 600 ευρώ.

Το ζευγάρι συνελήφθη για κλοπές, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Επίσης σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τέσσερα ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή, 16 σπόροι για χασίς, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα προϊόντα κλοπών, τα οποία αφού αναγνωρίσθηκαν αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου καθώς ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Δεκάδες Ηρακλειώτες διασκέδασαν στο μεγάλο gay πάρτι που έγινε στην πόλη!

Πάρα πολλοί ήταν οι Ηρακλειώτες που γλέντησαν με την ψυχή τους, σε γνωστό κεντρικό νυχτερινό μπαράκι της πόλης, συμμετέχοντας στο μεγάλο gay πάρτι που έγινε την περασμένη Παρασκευή σε ρυθμούς λάτιν και όχι μόνο!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CretePlus.gr, το πάρτι πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ένα από τα πλέον γνωστά καταστήματα του Ηρακλείου. Εκεί από νωρίς το βράδυ και για αρκετές ώρες, ήπιαν τα ποτά τους, χόρεψαν και διασκέδασαν, χωρίς να νοιάζονται για τα αδιάκριτα βλέμματα του κόσμου.

Το πάρτι αυτό φυσικά δεν έγινε γνωστό με κάποιο άλλο τρόπο, παρά μόνο με τη μεταφορά της είδησης από στόμα σε στόμα.

Η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου πάρτι, αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό γεγονός για τους συμπολίτες μας με ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις. Οι gay του Ηρακλείου εδώ και χρόνια αναζητούν τρόπους να εκφραστούν ελεύθερα, κάτι που δεν έχουν πετύχει. Αντίθετα έχουν πέσει πολλές φορές θύματα ρατσισμού και επιθέσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου πάρτι, ήδη έχουν ξεκινήσει οι … διαδικασίες για την επανάληψη του και γιατί όχι, για την καθιέρωση του!

Αναπτύσσεται το κοινωνικό φροντιστήριο στο Μαλεβίζι

Με τους φορείς της εκπαίδευσης που θα συμμετάσχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Μαλεβιζίου, συναντήθηκε ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος συζήτησε με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Μαλεβιζίου, για την περίοδο 2012 – 2013, καθώς και τρόπους έτσι ώστε να συμμετάσχουν όσο περισσότεροι οικονομικά αδύνατοι μαθητές γίνεται.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Χ. Κουτσογιάννης και Κ. Φασουλάκης, ο δ/ντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γ. Μανουσάκης, η πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής του δήμου Μαλεβιζίου Κ. Γρυλάκη-Παρασύρη, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας επιτροπής Μ. Παπαδομανολάκης, ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών PALSO Κ. Χατζηδάκης που εκπροσωπούσε και το σύνδεσμο ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, και η κοινωνική λειτουργός του δήμου Μ. Τερζίδου.

Την υποστήριξή τους στην προσπάθεια έχουν επίσης δηλώσει ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηρακλείου της μαθηματικής εταιρείας Α. Βαρβεράκης, όπως και ο ταμίας της ένωσης φιλολόγων Ηρακλείου Ζ. Κατσακός, οι οποίοι και θα καλέσουν τα μέλη των συλλόγων τους να συμμετάσχουν μαζικά στο πρόγραμμα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Μαλεβιζίου έχουν όλοι οι οικονομικά αδύναμοι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διαμένουν στο Μαλεβίζι. Η επιλογή των μαθητών θα γίνει μετά από αίτημα των γονέων ή κηδεμόνων τους στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του δήμου σε χρόνο που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Άλλη μια κοινωνική παρέμβαση της δημοτικής αρχής, βρίσκει τεράστια ανταπόκριση από τους φορείς της εκπαίδευσης και αυτό μας γεμίζει χαρά. Θα ήθελα δημόσια να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό. Αποδεικνύουν έμπρακτα, πώς τα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς δεν έχουν εκλείψει από την κοινωνία μας, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας προς όλες τις κατευθύνσεις. Εμείς ως δημοτική αρχή, θα υποστηρίξουμε το νέο θεσμό με όλες μας τις δυνάμεις και ευελπιστούμε ότι θα δώσουμε σημαντική βοήθεια στους οικονομικά αδύναμους μαθητές του δήμου μας».

Καραμπόλα τριών οχημάτων στην Εθνική Οδό Χανίων - Ρεθύμνου. Στο Νοσοκομείο δύο άτομα

Άγιο φαίνεται ότι είχαν οι επιβάτες τριών οχημάτων που "πρωταγωνίστησαν" σε καραμπόλα στην Εθνική Οδό Χανίων - Ρεθύμνου στο ύψος της Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας ιερέας με την πενταμελή οικογένειά του συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα τζιπ μάρκας Honda στο οποίο επέβαινε ένα άτομο ηλικίας 60 ετών.

Από τη σύγκρουση, το τζιπ έφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, ημιφορτηγό στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Η δεύτερη σύγκρουση ήταν σφοδρή με συνέπεια το ημιφορτηγό να εκτραπεί της πορείας του και να βγει εκτός δρόμου ενώ ο οδηγός του οχήματος, ένας 33χρονος Αλβανικής υπηκοότητας, εγκλωβίστηκε σε αυτό.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του 33χρονου ο οποίος έφερε κατάγματα στα κάτω άκρα και χρειάστηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο Νοσοκομείο επίσης διεκομίσθη, για προληπτικούς κυρίως λόγους και ο 60χρονος οδηγός του τζιπ ενώ από την πενταμελή οικογένεια του ιερέα, που επέβαινε στο πρώτο όχημα, δεν τραυματίστηκε κανείς.

Γεύσεις και εικόνες από τη Ρίζα του Ψηλορείτη

Με μεγάλη επιτυχία αλλά και με τεράστια συμμετοχή συνεχίζεται σήμερα, τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων, στο Ζαρό ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός Παραδοσιακής Κουζίνας, που διοργανώνει το Λαογραφικό Μουσείο Ζαρού, ο Δήμος Φαιστού και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα αξιόλογη διοργάνωση που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επαγγελματιών αλλά ερασιτεχνών μαγείρων. Όσοι βρέθηκαν στο Ζαρό αυτές τις μέρες μπόρεσαν να απολαύσουν παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης αλλά και γεύσεις από ολόκληρο τον κόσμο.

Εκτός από το μινωικό γεύμα που στήθηκε την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, χθες και σήμερα όσοι πέρασαν από το χωριό της Ρίζας του Ψηλορείτη μπόρεσαν να γευτούν μοναδικές κρητικές παραδοσιακές συνταγές, να δουν από κοντά παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται με το πέρασμα των χρόνων, να παρακολουθήσουν το ζύμωμα του ψωμιού αλλά και το ψήσιμο του αντικριστού αλλά και του τζουλαμά ... ενός παραδοσιακού μεσαρίτικου γλυκού από κοτόπουλο, ρύζι, φύλλο κρούστας, ξηρούς καρπούς και άλλα υλικά.

Όλα προσφέρθηκαν δωρεάν σε όσους πέρασαν από το όμορφο χωριό.

Η διοργάνωση έγινε με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρού, του Μορφωτικού Συλλόγου Ζαρού του Θεατρικού Εργαστηρίου Ζαρού- και του Συλλόγου Γυναικών Αριάδνη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
KΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

10:00 - 14:00 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
10:30 - 12:30 Κατηγορία Β΄1 Παραδοσιακά γλυκά για επαγγελματίες
11:00 - 14:00 Κατηγορία Η΄ Παίζοντας προβάλλουμε & διατηρούμε την παράδοση
12:30 - 14:00 Κατηγορία ΣΤ΄ Δημιουργίες παραδοσιακού μενού ζαχαροπλαστείων
11:00 - 17:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Παρασκευή του μεγαλύτερου τζουλαμά (Μεσαρίτικο γλυκό, πολύ διαδεδομένο στο Ζαρό και στην ευρύτερη περιοχή)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

12:00 - 17:30 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΟΜΙΛΙΕΣ

12:00 - 14:00 Θέμα: Τούρτα και διακόσμηση από τους κ. Δημήτρη Λαμπράκη & Δημήτρη Αλεβυζάκη, Chef Patisserie

14:30 - 16:00 Θέμα: Σύγχρονη μαγειρική από τον κ. Λευτέρη Λαζάρου, Executive chef, κριτή της εκπομπής master chef τουMEGA

11:30 - 15:00 Θέμα: Kαλλιτεχνικές δημιουργίες με φρούτα και λαχανικά από τους chef

17:00 - 18:00 ΒΕΓΓΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αφιερωμένη στην μνήμη του καπεταν Δημήτρη Τσικριτσή, στο γραφικό νερόμυλο του Σκουρομανώλη, δίπλα από το σπίτι του Τσικριτσή

18:00 - 19:30 ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ Απονομές διαγωνισμού μαντινάδας - Απονομές 4ου Διεθνούς διαγωνισμού στο ανοικτό θέατρο Ζαρού Συναυλία με τον Ορφέα Περίδη.

Βοήθεια για 18χρονη στην Ιεράπετρα που πάσχει από καρκίνο

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ανέλαβε ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιεράπετρας με στόχο να βοηθήσει οικονομικά μια 18χρονη κοπέλα που πάσχει από καρκίνο.

Η 18χρονη, που δίνει μάχη με την επάρατο νόσο χρειάζεται την συμπαράσταση των συμπολιτών της προκειμένου να ανταποκριθεί στα έξοδα που απαιτούνται για την θεραπεία της.

Σε αυτή τη μάχη ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιεράπετρας προσκαλεί τους Γεραπετρίτες και τις Γεραπετρίτισσες να δώσουν το παρόν, προσφέροντας μια μικρή οικονομική βοήθεια.

Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο καφέ Λίντο, στην παραλία της Ιεράπετρας, τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα.

Σε καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας η συνάντηση των Αγροτών με τον Κεφαλογιάννη

Σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της ΝΔ και βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Κεφαλογιάννη και των στελεχών των αγροτικών φορέων του Νομού Ηρακλείου για τα θέματα που αφορούν τους αγρότες της Κρήτης. Θέματα που άλλωστε δημοσιοποίησαν με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους στο Ηράκλειο και την περιφέρεια της Κρήτης . 
 
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αφού αναφέρθηκε στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω και της οικονομικής κρίσης ζήτησε από τους αγροτικούς φορείς συνεργασία και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τα αγροτικά προϊόντα του νησιού μας όπως : το λάδι, τα σταφύλια, η σταφίδα , τα  κτηνοτροφικά προϊόντα κλπ. Κάλεσε επίσης τους φορείς του αγροτο-συνεταιριστικού κινήματος να ξανασχεδιάσουν  και οραματιστουν ξανα τον αγροτικό τομέα της Κρήτης του σήμερα αλλά και της νέας εποχής που έρχεται , με χρονικό ορίζοντα την Ελλάδα του 2016 και του 2020..
Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι η ΝΔ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο αμέσως επόμενο  διάστημα , με τους υπευθύνους στον Αγροτικό τομέα κ.Γιώργο Κασαπίδη και τους Βουλευτές των Νομών σε όλη την χώρα που οι περιφέρειες τους παράγουν παρόμοια με την Κρήτη προϊόντα, για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα , για το λάδι και τις δυνατότητες δημιουργίας προστιθέμενης αξίας στο μοναδικό προϊόν του ελαιολάδου .Ένα προϊόν που λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών  αναγνωρίζεται πλέον όχι μόνο από επιστημονικές έρευνες αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι  μπορεί να χρησιμοποιείται και ως φαρμακευτικό προϊόν , λόγω των μοναδικών αντι-οξιδοτικών του ιδιοτήτων. Κατα συνέπεια είναι προφανές  το όφελος που θα προκύψει για τους αγρότες μας που θα μπορούν να απολαμβάνουν τιμές πολλαπλάσιες απο τις σημερινές.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν επίσης οι προοπτικές ανάπτυξης της σταφίδας  που όπως φαίνεται ανακάμπτει τα τελευταία χρόνια καθώς επίσης και των επιτραπέζιων σταφυλιών αλλά και θέματα που σχετίζονται με την αναμπέλωση 50.000 στρεμμάτων με ποιοτικά φυτώρια.
Συζητήθηκαν ακόμη θέματα που σχετίζονται με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2014. Όπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιαννης και γι αυτό το θέμα η ΝΔ προτίθεται να οργανώσει ειδική ημερίδα για την ενημέρωση των Αγροτών της Κρήτης 
Τέλος εξετάστηκαν διεξοδικά τα ζητήματα της εξωτικής αποζημίωσης των κτηνοτρόφων η οποία πρέπει να πληρωθεί άμεσα στους δικαιούχους.
Γενική ήταν η διαπίστωση ότι το υπάρχων στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης στον Αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα μπορούμε να γίνει ξανα βιώσιμο στην πρωτοπορία της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας , προς όφελος των Ελλήνων αγροτών.
Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε και έδωσε απαντήσεις από τα αιτήματα των αγροτών των τελευταίων κινητοποιήσεων που αφορούν τις συντάξεις , τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ, τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στο Νόμο του 2010 για τις λαϊκές αγορές (θέματα που αφορούν του αγρότες παραγωγούς) ,τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν για την ανασυγκρότηση των Συνεταιριστικών Οργανώσεων, την πάταξη των πλαστών και εικονικών τιμολογίων που απογειώνουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων από το χωράφι μέχρι τον τελικό καταναλωτή στο ράφι , αλλά και τον συμψηφισμό και επιστροφή του πιστωτικούε ΦΠΑ από το κράτος στους αγρότες.
Κλείνοντας ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε πως πιστεύει ότι μπορούμε ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ  σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής, με πρώτο τον πρωτογενή τομέα από όπου μπορεί να αρχίσει και η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Η Κρήτη αποκτά στρατηγικό πλάνο για την τουριστική προβολή της

Στη διαμόρφωση μιας ξεκάθαρης πολιτικής branding (ενίσχυση αναγνωρισιμότητας) πάνω στην οποία θα βασιστεί η τουριστική προβολή της Κρήτης... καλούνται να προχωρήσουν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι τουριστικοί φορείς του νησιού, όπως υπαγορεύει το σύνθετο πλάνο που προτείνει ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης (Alter Vision Α. Ε.).

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρίας, Αλέξανδρο Κουρή, που παρουσίασε την πρόταση τουριστικής προβολής, ύστερα από διαβούλευση και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, η Κρήτη θα πρέπει ν’ αποφασίσει πως θέλει για τα επόμενα δέκα χρόνια να τοποθετηθεί στο μυαλό του κόσμου και όλων των κρίσιμων κοινών, που επηρεάζουν την τουριστική επιτυχία της.
Μετά θα πρέπει- πρόσθεσε – να δημιουργήσετε μια ενιαία ταυτότητα και μέσα από αυτή την ταυτότητα η Κρήτη να υπογράψει όλα τα στοιχεία που εντάσσονται στη στρατηγική branding. Στη συνέχεια - είπε- πρέπει να υπάρξει συνολική και συνδυασμένη δουλειά όλων των φορέων για την παραγωγή κορυφαίου περιεχομένου από φωτογραφίες, video κ. α.
Σύμφωνα με τον ίδιο καμία περιοχή δεν έχει την πολυτέλεια να διασπά κονδύλια σε μικρά πράγματα- δράσεις. «Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος όλα τα μικρά να μπουν σ’ ένα καλάθι, το οποίο θα χρηματοδοτεί κάποιες μεγάλες και εξαιρετικής ποιότητας ενέργειες δημιουργίας περιεχομένου. Μετά ν’ αξιοποιηθούν τα μέσα νέας γενιάς marketing –και όχι τα παρωχημένα προηγούμενων δεκαετιών- όπως είναι το κοινωνικό διαδίκτυο (social media), προσέλκυση ανθρώπων που επηρεάζουν τον τουρισμό, συμμετοχή σε τηλεοπτικές εκπομπές και κινηματογραφικές παραγωγές, ακόμα και σε video games» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρής.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι ένα τέτοιο στρατηγικό πλάνο τουριστικής προβολής του νησιού έλειπε από την Κρήτη και υπογράμμισε: «Αποσπασματικά πλέον δεν μπορούμε να έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις και όλοι μαζί: Τοπική Αυτοδιοίκηση, τουριστικοί φορείς και ξενοδόχοι και δώσουμε το στίγμα του ποιοτικού τουρισμού, θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.»
Ο κ. Αρναουτάκης χωρίς ν’ ακυρώσει τις προσπάθειες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικά τα βήματα τουριστικής προβολής που έχει κάνει η αιρετή Περιφέρεια και αναφέρθηκε στην ενιαία προβολή της Κρήτης στις αγορές του εξωτερικού, στην τουριστική πύλη της Περιφέρειας και στη διοχέτευση εκπληκτικών spots σε site παγκόσμιας εμβέλειας, στη διείσδυση νέων αγορών όπως είναι η Ρωσία και η Ουκρανία, στη διατήρηση παραδοσιακών αγορών όπως είναι η Βρετανία και η Γερμανία, στην τεράστια επιτυχία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού κ. α. «Το εργαλείο (στρατηγικό πλάνο) που θ’ αποκτήσουμε τώρα, αξιοποιώντας κονδύλια από το ΠΕΠ, θα επισπεύσει και θα πολλαπλασιάσει τα βήματα μας για την τουριστική προβολή της Κρήτης» πρόσθεσε ο κ. Αρναουτάκης

Κατά την παρουσίαση της πρότασής στους τουριστικούς φορείς του νησιού και στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έγινε στο ξενοδοχείο «Αμιράντες», ο κ. Κουρής, ανέφερε ότι όπως προέκυψε από τη δημόσια διαβούλευση οι προτεραιότητες της τουριστικής προβολής της Κρήτης είναι: γαστρονομία, παραδόσεις- Κρητικός τρόπος ζωής, πολιτιστική κληρονομιά –ιστορία, βουνά- οροπέδια, κλίμα, χλωρίδα –πανίδα-γεωλογικός πλούτος, αγροτουρισμός- οικοτουρισμός, θεραπευτικός και εργασιακός τουρισμός.

Ο ίδιος πρότεινε στην παρουσίαση και δύο σλόγκαν πάνω στα οποία μπορεί να βασιστεί η καμπάνια για την τουριστική προβολή της Κρήτης. Το ένα σλόγκαν είναι «Φιλοξενία με όλη μας την καρδιά» και το άλλο «Η Κρήτη των αντιθέσεων που γίνονται αρμονικό σύνολο».

Είναι αποτυχία- επεσήμανε- αν παρουσιάσουμε την Κρήτη σαν ένα ακόμα όμορφο προορισμό, εμείς ψάχνουμε το στόχο της διαφοροποίησης.

Για την επιτυχία του πλάνου που παρουσίασε ο κ. Κουρής, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συγκρότηση μιας ομάδας (εταιρία, φορέας ή οτιδήποτε) αποκλειστικά τεχνοκρατών, με αποδεδειγμένη εμπειρία στο marketing και τον τουρισμό και με επάρκεια στα τεχνικά αντικείμενα. «Εάν δεν συγκροτήσετε αυτή την ομάδα, αποτύχατε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρής.
Ο ίδιος κατέληξε ότι για να πάει καλά το εγχείρημα επιβάλλεται η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για το συνδυασμό πόρων προβολής της Κρήτης, κατά τα επιτυχή πρότυπα των Γάλλων και των Άγγλων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...