Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μιχελογιαννάκης: Αύριο όλοι μαζί να ζήσουμε ειρηνικά μια νέα Μάχη Κρήτης

Δήλωση του  βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη για  την εγκατάσταση του Γερμανού αξιωματικού στον Αερολιμένα Ηρακλείου.

«Η παρουσία από αύριο του Γερμανού αξιωματικού της αστυνομίας αποτελεί εθνική προσβολή και είναι αντίθετη με την ηρωική ιστορία της Κρήτης. Ούτε ο έλεγχος όλων των ταξιδιωτικών εγγράφων μπορεί να γίνει από αυτόν αλλά ούτε και η αποτροπή εγκλημάτων λαθροδιακίνησης που έχουν προορισμό τη χώρα του. Όπως επίσης, ούτε η διαμεσολάβηση με τη Γερμανία μας ωφελεί αλλά ούτε και η γειτνίαση του χώρου του αεροδρομίου με την 126 Σμηναρχία Μάχης της πολεμικής αεροπορίας επιτρέπει την παρουσία του.
Η Κρητική λεβεντιά δεν επιτρέπει  τέτοιου είδους προτεκτοράτα και  πολιτικές βαυαροκρατίας.
Ζητώ διαλεύκανση της υπόθεσης  καθώς, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου είπε όχι, το Αστυνομικό Τμήμα του αεροδρομίου έδωσε το πράσινο φως.
Καλώ τον Ηρακλειώτικο λαό αύριο  το πρωί στη συγκέντρωση στο αεροδρόμιο να του ζητήσει ειρηνικά να μην αναλάβει υπηρεσία. 
Αύριο όλοι μαζί να ζήσουμε ειρηνικά μια νέα Μάχη Κρήτης.»

Χανιά: Η ΔΕΗ "φίμωσε" τα ιστορικά μέσα ενημέρωσης ΚΡΗΤΗ FM 1015 και της ΚΡΗΤΗ TV1

"Παρατηρούμε εδώ και αρκετές ημέρες, ως ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  στα Χανιά να  παίζεται ένα θέατρο παραλόγου εκ μέρους της ΔΕΗ, να εξελίσσεται μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που έχει οδηγήσει στην προσωρινή παύση λειτουργίας δια ασήμαντο αφορμή δύο ιστορικών μέσων ενημέρωσης: του ΚΡΗΤΗ FM 1015 και της ΚΡΗΤΗ TV1. Αιτία, η άρνηση της ΔΕΗ να αποδεχτεί τον καθιερωμένο διακανονισμό που της προτάθηκε., όπως τουλάχιστον αιτιολογούν δημόσια  οι εκπρόσωποι των μέσων".

Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και επισημαίνει:

"Είναι ξεκάθαρο ότι με πρόφαση το χρέος της εταιρείας, η ΔΕΗ πράττει ως όργανο φίμωσης της ελευθερίας έκφρασης των συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης η φωνή των οποίων είναι ενοχλητική για πολλούς.

Εμείς από την πλευρά μας ως υπερασπιστές ,ως αποδέκτες  της  ενημερωτικής παραγωγής των δύο μέσων ενημερώνουμε τους καταναλωτές, ότι η ΔΕΗ μπορεί να νομιμοποιείται για την διακοπή του  ρεύματος,όμως δεν νομιμοποιείται να  συντελεί  με τις αποφάσεις της στην καταστολή του δικαιώματος στην «ελευθερία της έκφρασης», ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο έχει αποτυπωθεί και στο Άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι τέτοιες πρακτικές παρατηρούνται σε απολυταρχικά καθεστώτα, και όχι σε χώρες με δημοκρατικά πολιτεύματα.Ένεκα τούτου ζητάμαι η Δημοκρατία να εφαρμόζεται όχι κατά το δοκούν και όποιον πάρει η μπάλα.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας, εξαιτίας των πολιτικών ξένων προς την δική μας Δημοκρατία για πολύ μικρά χρέη αντιμετωπίζουν την βαναυσότητα της ΔΕΗ που τους οδηγεί στο να ζουν δίχως ρεύμα, δυσχεραίνοντας δυσβάστακτα τις ζωές τους και οδηγώντας τους σε τρομερά αδιέξοδα και στην απελπισία. 
 
Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ δρα επιλεκτικά, στηρίζει συγκεκριμένους μεγαλοεπιχειρηματίες, λειτουργεί ως όργανο επιβολής δυσβάστακτων χαρατσιών με τον εκβιασμό της διακοπής παροχής ρεύματος προς τους πολίτες - καταναλωτές εφόσον δεν πληρωθούν και κάνει τα στραβά μάτια σε τεράστια χρέη και παρανομίες, ακόμα και σε ρευματοκλοπές μέσων μαζικής ενημέρωσης που τάσσονται υπέρ των πολιτικών του μνημονίου. 

Έχοντας πει όλα αυτά:
-          Επειδή η ελευθερία έκφρασης είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα
-          Επειδή είναι απαράδεκτο η ΔΕΗ να πράττει ως όργανο επιβολής εξοντωτικών μέτρων, εις βάρος των ΜΜΕ  της επαρχίας, επιχειρήσεων που ως επί το πλείστο έγκειται σε οικογενειακό αγώνα και προσπάθεια, ξεχνάμαι το  επιχειρηματικό νόημα, εδώ  μιλάμε για κόπους και προσπάθειας χρονών για την υγιή ενημέρωση
-          Επειδή η επιλεκτική στάση της ΔΕΗ σε περιπτώσεις παρανομιών και τεράστιων χρεών, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν  λόγοι  μη ομολογούμενοι ,πίσω από την στάση που τηρεί για τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, προσφερόμενοι  σε ωραίο  περιτύλιγμα, όμως εμφανώς προσδιορισμένοι που δεν είναι άλλοι από το "μούγγομα " της ελεύθερης μεταδιδόμενης σκέψης και ιστορικά  καθαρής δημοκρατίας για τα δικαιώματα του πολίτη όπως απλά, κατανοητά φιλοξενούσαν τις σκεψεις και τα λόγια  του κάθε πολίτη, χωρις κνισάρισμα και ιερά εξέταση,

Τελος ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ :
1) η ΔΕΗ να πράξει τα δέοντα για την εύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης προς όλες τις πλευρές ώστε ο ΚΡΗΤΗ FM 1015 και η ΚΡΗΤΗ TV1 να τεθούν ξανά σε λειτουργία και να επανορθωθεί η ήδη πολύ μεγάλη ζημιά που έχει προκληθεί με δικιά της υπαιτιότητα. 
2)Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης να επιληφθεί του γεγονότος
3)Καλούμε τους Φορείς και τους πολίτες  της Κρήτης να διαμαρυριθούν για την ενέργεια αυτή της ΔΕΗ"

¨Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα  Μελάκη

Τιμήθηκαν οι «χάλκινες» μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή,  υποδέχτηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης τις μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου, οι οποίες κατέκτησαν την 3η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κοριτσιών Λυκείων, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2013 στην Κοζάνη.

Η κα Λιονή συνεχάρη τις μαθήτριες – αθλήτριες, που συνοδεύονταν από τον προπονητή τους, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Στέφανο Δαμανάκη και τη Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Τασούλα Πετρακάκη., για τη διάκρισή τους, αλλά και το γεγονός ότι συνδυάζουν με επιτυχία την ενασχόληση με τον αθλητισμό και τις σχολικές τους υποχρεώσεις, ευχόμενη παράλληλα καλή επιτυχία στις τελειόφοιτες αθλήτριες, που σύντομα θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η Αντιπεριφερειάρχης  απένειμε στις μαθήτριες το Δίπλωμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κοριτσιών και τους δώρισε παράλληλα ένα DVD ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου, που αφορά στην πόλη και την ενδοχώρα του Ρεθύμνου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, κ. Ανδρέας Ταξάκης.

cretalive.gr

Γκάλοπ: Ποιός ο καταλληλότερος πρωθυπουργός; -Τα ποσοστά

Ισοπαλία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της GPO, που διενεργήθηκε το διάστημα 28/3 - 1/4, για λογαριασμό του Mega και την εκπομπή «Ανατροπή».

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46%, ο Αλ. Τσίπρας συγκεντρώνει 29,3% ενώ το 23,5% επιλέγει «κανέναν».

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...