Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Στην ανατολική Κρήτη ταξίδεψαν οι «Πρωταγωνιστές»

Η Ζαχαρούλα Λούδα με τον Σταύρο Θεοδωράκη
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 στις 23.30, στο MEGA
Στον κάμπο της Θεσσαλίας  και στην ανατολική Κρήτη ταξίδεψαν  οι «Πρωταγωνιστές» για να βρουν απάντηση στο ερώτημα «Ποιος θα σώσει την Ελλάδα;»
Στον Σταύρο Θεοδωράκη δίνουν τη δική τους απάντηση:

Ο Θέμης Αυγέρης 26 χρόνων από τα Τρίκαλα που πιστεύει ότι «τα γουρούνια θα σώσουν την Ελλάδα». Ο Θέμης σπούδασε Γεωπονική κι έξω από τα Τρίκαλα σε μια πλαγιά με βελανιδιές, εκτρέφει 200 γουρούνια από την αρχέγονη φυλή του ελληνικού μαύρου χοίρου.
Η Ζαχαρούλα Λούδα 35 χρόνων από την Διάβα Καλαμπάκας που λέει ότι «το κρασί θα σώσει την Ελλάδα». Η Ζαχαρούλα έφυγε πριν λίγα χρόνια από την Αθήνα και σήμερα με τον άντρα της Κωνσταντίνο Λούδα έχει μια μικρή αλλά εξαγωγική εταιρεία κρασιού.
Ο Σωκράτης Πούλιος 32 χρόνων από την Λάρισα που δηλώνει ότι «τα βότανα θα σώσουν την Ελλάδα». Ο Σωκράτης πήρε 16 στρέμματα, επωφελούμενος από το μοίρασμα αγροτικής γης του Υπουργείου Γεωργίας στους νέους αγρότες και ετοιμάζεται να φυτέψει μπλούμπερι, αρόνια, φασκόμηλο, ρίγανη και ιπποφαές.    
Η Ιωάννα Καράμπελα 28 χρόνων από τα Φάρσαλα που λέει ότι «οι καρυδιές θα σώσουν την Ελλάδα».  Η Ιωάννα πήρε 36 στρέμματα από το μοίρασμα αγροτικής γης του Υπουργείου Γεωργίας στους νέους αγρότες και ετοιμάζεται μαζί με τον φίλο της Κώστα Δημακόπουλο 29 χρονών, να φυτέψουν 400 καρυδιές.
 Ο Θέμης Αυγέρης με τον Σταύρο Θεοδωράκη
Ο Δημήτρης Δήμου  που είναι σίγουρος ότι «η αγελάδα θα σώσει την Ελλάδα». Ο κ. Δήμου διατηρεί έξω από το χωριό Αύρα της Καλαμπάκας ένα από τα πιο σημαντικά κτήματα εκτροφής αυτοχθόνων και αρχέγονων φυλών της χώρας. Εκεί βόσκουν ελεύθερες 150 αγελάδες της φυλής της Κατερίνης (από τις 250 που διασώζονται σε όλη την Ελλάδα).
Η Εύη 26 χρόνων, κόρη του Δημήτρη Δήμου, που λέει ότι «ο αγροτουρισμός θα σώσει την Ελλάδα». Η Εύη σπούδασε στην Γεωπονική Αθηνών και τώρα φροντίζει 30 πόνυ Σκύρου με στόχο να δημιουργήσει μια φάρμα με προϊόντα και ζώα εκτατικής καλλιέργειας.  
Ο Θεμιστοκλής Αλέξης, μελισσοκόμος από το Καλό Χωριό Αγίου Νικολάου που λέει ότι «το μέλι θα σώσει την Ελλάδα». Ο Θεμιστοκλής σε πολλές περιπτώσεις δεν πουλάει το μέλι του αλλά το ανταλλάσσει με λαχανικά κι άλλα προϊόντα που του είναι χρήσιμα.  
Ο Νίκος Ζαχαριάδης ο πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού Κριτσάς του Αγίου Νικολάου που υποστηρίζει ότι «το λάδι θα μας σώσει». Στην Κριτσά παράγεται ένα από τα καλύτερα λάδια της χώρας, πωλείται στο Harrods του Λονδίνου αλλά και σε άλλα μεγάλα πολυκαταστήματα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Αποστολή - έρευνα
Δημοσιογράφοι: Λίνα Παπαδάκη, Βελίκα Καραβάλτσιου, Βίκυ Αποστολάκη, Λεωνίδας Σάββας
Οπερατέρ: Μαρία Μαράκη, Νίκος  Γαλάνης, Φάνης Καραγιώργος, Κωστής Νικολόπουλος

 «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, στις 23.30 στο MEGA.

Ιεράπετρα: Από τις βρύσες βγαίνει ...μαύρο νερό

Πολλλές είναι τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες από πολίτες της Ιεράπετρας ότι ανοίγουν τη βρύση στα σπίτια τους και τρέχει σκουρόχρωμο νερό, σαν λασπόνερο και κάποιες φορές ακόμα και μαύρο.

Σήμερα το πρωί στο Ράδιο Λασίθι 92,3 , κάτοικοι από το Μύρτος, τη Νέα Ανατολή, τη Γρα Λυγιά, τα Λιβάδια και από το κέντρο της Ιεράπετρας, διαμαρτυρήθηκαν για το φαινόμενο αυτό ζητώντας εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή και τη αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης για την ποιότητα του νερού.

Στις αναφορές τους, οι πολίτες έκαναν λόγο για νερό επικίνδυνο ακόμα και για χρήση για την προσωπική τους υγιεινή.

Απάντηση στις καταγγελίες έδωσαν ο κ. Μαράκης προϊστάμενος της υπηρεσίας ύδρευσης ,αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζερβάκης.

Για να καθησυχάσουν τους δημότες και οι δύο ανέφεραν ότι, έχει χαμηλώσει αρκετά η στάθμη του νερού στη μία από τις τρείς γεωτρήσεις στην περιοχή των Μύθων και προφανώς έχουν δημιουργηθεί και καθιζήσεις πετρωμάτων, εξού και το χωμάτινο νερό στις βρύσες των σπιτιών

Και οι δύο ανέφεραν ότι ενήργησαν άμεσα ώστε να διακοπεί η υδροδότηση από τη συγκεκριμένη γεώτρηση και να ζητηθεί προσωρινή υδροδότηση από άλλη γεώτρηση που ανήκει στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

Πηγή: radiolasithi.gr

Παγκρήτιο συλλαλητήριο την ερχόμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο


Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την νέα 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη.
Την Τρίτη το πρωί στις 10.00 θα γίνει συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ενώ το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.
Το σχετικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απηύθυναν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΗ, κκ Σωκράτης Βαρδάκης και Στέλιος Βοργιάς.

Πηγή: cretalive.gr

Δυο αυτοκτονίες σοκάρουν την Κρήτη

Στο πένθος έχουν βυθιστεί δυο οικογένειες στα Χανιά καθώς δυο αγαπημένα πρόσωπά τους, έβαλαν αναπάντεχα τέλος στη ζωή τους.

Λίγο πριν από τις 2 σήμερα το μεσημέρι, ένας νεαρός τραυματίστηκε θανάσιμα όταν πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στη περιοχή Λενταριανά Χανίων. Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν απλά το θάνατό του καθώς ο αυτόχειρας είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στις 11 το πρωί, ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός -σε χωράφι στην περιοχή Αλικιανού Χανίων- από τη σύζυγό του. Ο 70χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, είχε καταναλώσει φυτοφάρμακο.

Οι λόγοι που οδήγησαν τους άτυχους άντρες στο απονενοημένο διάβημα, ερευνώνται από τις αρχές.



Πηγή: flashnews.gr

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της χασισοφυτείας με τα χιλιάδες δενδρύλια στο Μυλοπόταμο

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με τις δύο φυτείες κάνναβης που εντοπίστηκαν το απόγευμα της 12ης Αυγούστου 2012, σε αγροτική περιοχή του Καλαμά του Δήμου Μυλοποτάμου. 

Πιο συγκεκριμένα μετά την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου για τις δύο φυτείες στις οποίες βρέθηκαν συνολικά 1080 δενδρύλλια, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 40 και 33 ετών, οι οποίοι είχαν προβεί στην καλλιέργεια των φυτειών.

Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

http://rethemnos.gr
Enhanced by Zemanta

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» από το 7ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου προσκαλεί στην παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» από τον κουκλοθίασο «Τεχνόπολις» το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου.
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ (γονείς και συνοδοί δωρεάν).

ΜΑΛΕΒΙΖΙ: Θυσιάζουν την άγρια χλωρίδα για καυσόξυλα

Η παράνομη υλοτομία στην Κρήτη παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, στο στόχαστρο ασυνείδητων μπαίνουν ακόμη και δάση σε προστατευμένες περιοχές, που θυσιάζονται για να γίνουν καυσόξυλα.

Από το ορεινό Μαλεβίζι μέχρι τους ορεινούς όγκους στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, οι καταγγελίες για συστηματική παράνομη υλοτόμηση της άγριας χλωρίδας, σε προστατευμένες δασικές περιοχές, αλλά και σε καλλιεργήσιμα εδάφη, με κοπή πρίνων στα βουνά, βελανιδιών στις κοίτες των ποταμών, αλλά και καρποφόρων αιωνόβιων ελαιοδέντρων σε καλλιεργημένες περιοχές, πληθαίνουν.

Το φαινόμενο που ξεκίνησε δειλά – δειλά στη σκιά της κρίσης μοιάζει να ... νομιμοποιήθηκε στην κοινωνική συνείδηση κάποιων, λόγω κρίσης και αδυναμίας να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Τις τελευταίες ημέρες, το φαινόμενο εντοπίζεται σε όλο και περισσότερες περιοχές, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Κρήτη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιβαλλοντικές αλλά και τις ... ευαίσθητες κοινωνικές ισορροπίες στις τοπικές κοινωνίες.



prismanews.gr

«Ο θάνατος του αγροτάκου»

Πρόταση του  βουλευτή Ιωάννη Μιχελογιαννάκη, για  παρουσία έξω από τη βουλή όλων των Αγροτικών Συλλόγων την ημέρα ψήφισης των μέτρων

Ο βουλευτής  Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης  για τους κάτωθι οχτώ λόγους:
  1. κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης για ασφαλισμένους Ο.Γ.Α,
  2. φορολόγηση της αγροτικής γης ως ακίνητης περιουσίας ,
  3. μείωση επιδομάτων ανταποδοτικών συντάξεων στους αγρότες κατά 30 ευρώ,
  4. αύξηση εισφορών στον  Ο.Γ.Α κατά 77%,
  5. μείωση επιστροφής Φ.Π.Α από το 11% στο 6%,
  6. μείωση επιστροφής φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου από 0,3 ευρώ ανά λίτρο στα 0,2 ευρώ ανά λίτρο,
  7. ανατίμηση αγροτικών τιμολογίων Δ.Ε.Η,
  8. κατάργηση αφορολογήτου ορίου και φορολόγηση βάση βιβλίων και στοιχείων από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 6%,
προτείνει  παρουσία έξω από τη Βουλή όλων των Αγροτικών Συλλόγων την ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Αλλιώς  θα βιώσουμε όλοι το «θάνατο του αγροτάκου»
Enhanced by Zemanta

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στους τομείς των καπνικών προϊόντων


Απάντηση του Γ. Μαυραγάνη στην Ερώτηση του Λ. Αυγενάκη

Στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με 20 ακόμη συναδέλφους του αναφορικά «με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου από τα προϊόντα καπνού και τα αλκοολούχα ποτά», ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης απέστειλε την εξής απάντηση:

«Η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στους τομείς των καπνικών προϊόντων και των αλκοολούχων ποτών αποτελεί για το ΣΔΟΕ στόχο πρώτης προτεραιότητας. Για το λόγο αυτό, πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση, έλεγχοι που καλύπτουν όλο το φάσμα της παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, διακίνησης και αποθήκευσης τους. Το ΣΔΟΕ, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες διωκτικές αρχές (Τελωνεία, Λιμενικό) είχε επανειλημμένα εξαρθρώσει κυκλώματα λαθρεμπορίας και έχει κατάσχει μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων (γνήσιων ή παραποιημένων) σε ένα τομέα που ως γνωστόν σχετίζεται άμεσα με το διεθνές οργανωμένο έγκλημα. Κατ΄ εφαρμογή των ανωτέρω, για το ά επτάμηνο του 2012, στον τομέα των καπνοβιομηχανικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκαν 84 έλεγχοι, βρέθηκαν 26 παραβάτες, βεβαιώθηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις και 30 λαθρεμπορίες. Συνολικά μόνο σε 5 σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από το ΣΔΟΕ κατασχέθηκαν 36.884.800 τεμάχια τσιγάρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το ά εξάμηνο του 2012, σημειώθηκε αύξηση των κατασχέσεων κατά 97,84% από το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011. Αντίστοιχα στον τομέα της αιθυλικής αλκοόλης και των αλκοολούχων ποτών, πραγματοποιήθηκαν 89 έλεγχοι, βρέθηκαν 47 παραβάτες, βεβαιώθηκαν 1793 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις. Η Υπηρεσία που προωθούσε με εισηγήσεις συμμετέχει ενεργά, εφόσον της ζητηθεί, σε επιτροπές υλοποίησης ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης προϊόντων με ΕΦΚ. Οι έλεγχοι στους παραπάνω τομείς θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ουσιαστικός στόχος θα παραμείνει ο εντοπισμός των μεγαλεμπόρων-προμηθευτών, ο περιορισμός του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα δημόσια έσοδα, τον υγιή ανταγωνισμό και την υγεία των καταναλωτών». 
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Πανικός σε σπίτι 4μελους οικογένειας- Άγνωστος μπήκε και απειλούσε να αυτοκτονήσει!

Πανικός επικράτησε στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στις Κάτω Αρχάνες όπου ένας Πακιστανός «βούτηξε» ένα μαχαίρι από ένα κρεοπωλείο και άρχισε να τρέχει στους δρόμους! Ο κρεοπώλης που κατάλαβε τι πάει να κάνει ο Πακιστανός, έτρεξε πίσω του για να προλάβει τα χειρότερα!

Ο αλλοδαπός άνδρας βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και μέσα στον πανικό του μπήκε από το μπαλκόνι σε ένα σπίτι μιας 4μελούς οικογένειας και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλη η γειτονιά είχε μαζευτεί γύρω από το σπίτι της οικογένειας και προσπαθούσε να τον μεταπείσει, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν και την αστυνομία!

Τελικά, μετά από αρκετή ώρα ο Πακιστανός πείστηκε να μην βάλει τέλος στη ζωή του και οι αστυνομικοί τον οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής!



Πηγή: cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...