Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ιεράπετρα: Από τις βρύσες βγαίνει ...μαύρο νερό

Πολλλές είναι τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες από πολίτες της Ιεράπετρας ότι ανοίγουν τη βρύση στα σπίτια τους και τρέχει σκουρόχρωμο νερό, σαν λασπόνερο και κάποιες φορές ακόμα και μαύρο.

Σήμερα το πρωί στο Ράδιο Λασίθι 92,3 , κάτοικοι από το Μύρτος, τη Νέα Ανατολή, τη Γρα Λυγιά, τα Λιβάδια και από το κέντρο της Ιεράπετρας, διαμαρτυρήθηκαν για το φαινόμενο αυτό ζητώντας εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή και τη αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης για την ποιότητα του νερού.

Στις αναφορές τους, οι πολίτες έκαναν λόγο για νερό επικίνδυνο ακόμα και για χρήση για την προσωπική τους υγιεινή.

Απάντηση στις καταγγελίες έδωσαν ο κ. Μαράκης προϊστάμενος της υπηρεσίας ύδρευσης ,αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζερβάκης.

Για να καθησυχάσουν τους δημότες και οι δύο ανέφεραν ότι, έχει χαμηλώσει αρκετά η στάθμη του νερού στη μία από τις τρείς γεωτρήσεις στην περιοχή των Μύθων και προφανώς έχουν δημιουργηθεί και καθιζήσεις πετρωμάτων, εξού και το χωμάτινο νερό στις βρύσες των σπιτιών

Και οι δύο ανέφεραν ότι ενήργησαν άμεσα ώστε να διακοπεί η υδροδότηση από τη συγκεκριμένη γεώτρηση και να ζητηθεί προσωρινή υδροδότηση από άλλη γεώτρηση που ανήκει στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

Πηγή: radiolasithi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...