Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Διευκρινήσεις για την παρακράτηση χρημάτων των αγροτικών επιδοτήσεων από τις Ενώσεις

Να δοθούν σαφείς εξηγήσεις για την παρακράτηση μέρους των χρημάτων των αγροτικών επιδοτήσεων στις οποίες προχωρούν οι Αγροτικές Ενώσεις ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του αναφέρει ότι «ξεκίνησε σήμερα η προκαταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων των δικαιούχων στην Κρήτη, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, αρκετοί δικαιούχοι αντικρίζουν το ποσό στο λογαριασμό τους "κουτσουρεμένο", καθώς χωρίς καμία ενημέρωση και καμία ειδοποίηση οι Ενώσεις προχώρησαν στην παρακράτηση χρημάτων με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για ποσά που αφορούν την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ή χρέη». Μάλιστα, σημειώνει ότι «τα ποσά που παρακρατούνται διαφέρουν σε κάθε Ένωση και κατά περίπτωση».

Και συμπληρώνει ότι: «το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών αγροτών που διαφωνούν με την απροειδοποίητη, μονομερή παρακράτηση μέρους των επιδοτήσεων από τους λογαριασμούς τους, τις οποίες περίμεναν με ανυπομονησία. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών επισημαίνουν ότι οι Ενώσεις δεν είχαν κανένα δικαίωμα να εισπράξουν μέρος των επιδοτήσεών τους, όταν οι ίδιοι διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν εκκρεμείς οφειλές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ζητά διευκρινήσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «για ποιους ακριβώς λόγους υπήρξαν κρατήσεις από τις Ενώσεις στις αγροτικές επιδοτήσεις», καθώς και εάν υπήρχε εκ μέρους τους αυτό το δικαίωμα, ενώ ζητά τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού ότι «δεν θα υπάρχουν κρατήσεις κατά την καταβολή του υπόλοιπου 50% των επιδοτήσεων που προγραμματίζεται για το Δεκέμβριο».

Ηράκλειο: Βανδαλισμοί σε δημοτικό σχολείο και Λαογραφικό Μουσείο

Σημαντικές καταστροφές προκάλεσαν βάνδαλοι, στο δημοτικό σχολείο Ατσιπάδων και στο Λαογραφικό Μουσείο, στις Λούρες Ηρακλείου.

Άγνωστοι δράστες, αφού έσπασαν τα τζάμια στο δημοτικό σχολείο, μπήκαν μέσα και ξήλωσαν τα σώματα του καλοριφέρ, έσπασαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σχολείου, έσκισαν το έντυπο υλικό που υπήρχε στη βιβλιοθήκη και έβαψαν με μπογιές τους εσωτερικούς τοίχους του σχολείου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Είχε κάνει το σπίτι του εργαστήριο πλαστών χαρτονομισμάτων

Εργαστήριο κατασκευής πλαστών χαρτονομισμάτων είχε στο σπίτι του στο Ηράκλειο 37 χρόνος, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ, όλα δείχνουν ότι, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη κυκλώματος παραχαρακτών που είχε απλώσει τα πλοκάμια του στην Κρήτη.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου εντόπισαν τον 37χρονο να βρίσκεται σε ΙΧ αυτοκίνητο στην περιοχή Γάζι Μαλεβιζίου και, στον αστυνομικό έλεγχο που τον υπέβαλαν, βρήκαν, κάτω από την θέση του οδηγού, τέσσερα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, δέκα των 50 και έξι των 20 ευρώ.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...