Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

"Φιλικό" στον μητρικό θηλασμό το Ηράκλειο!

Το μήνυμα είναι απλό ωστόσο κάποιοι το κάνουν πολύπλοκο: Ο μητρικός θηλασμός είναι μία απόλυτα φυσιολογική πράξη αγάπης που ταυτόχρονα «θωρακίζει» το μωρό.

Με μία μικρή εκδήλωση του έγινε σήμερα έξω από τη Λότζια, το Κέντρο Πληροφόρησης Θηλασμού Κρήτης, έκανε γνωστό το έργο του, ενώ με ειδικά σήματα που κολλήθηκαν σε καταστήματα και επιχειρήσεις, οι μητέρες θα μπορούν να θηλάζουν τα μωρά τους, χωρίς να δέχονται αδιάκριτα βλέμματα

Φιλική προς τον μητρικό θηλασμό είναι και η Λότζια, καθώς ο Γιάννης Κουράκης τοποθέτησε ο ίδιος το ειδικό αυτοκόλλητο...

cretalive.gr

Τρεις δημοσκοπήσεις σε Κυριακάτικες εφημερίδες - ΟΛΑ τα αποτελέσματα


Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που φιλοξενούν οι εφημερίδες Real News, Πρώτο Θέμα και Έθνος της Κυριακής.

 Στις δύο πρώτες προηγείται η ΝΔ με 0,5% και 0,7% αντίστοιχα, και στην τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,1%.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο


Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια του Ηρακλείου.

Το συλλαλητήριο οργάνωσαν αντιρατσιστικές οργανώσεις μαζί με φορείς του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μιχελογιαννάκης: Προς Θεού, μην κλείσετε το ΤΕΕ.


Το  ΤΕΕ Κρήτης αποτελείται από πλούσιο  επιστημονικό προσωπικό, από: αγρονόμους τοπογράφους, χημικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους  μηχανολόγους, αρχιτέκτονες, εργολήπτες και ελεύθερους επαγγελματίες. Τουλάχιστον την τελευταία εξαετία έχει παρουσιάσει εξαιρετικά πλούσια δουλειά όπως:

Περιβάλλον
Ημερίδα για μείωση ζημιών από πυρκαγιές
Κλιματική Αλλαγή
Εκδήλωση για το ποδήλατο
Παραδοσιακοί οικισμοί
Παγκόσμια μέρα Γης
Προστασία περιβάλλοντος
Βιοποικιλότητα
Οριοθέτηση ρεμάτων για ένταξη σχεδίου πόλης
Αντισεισμικότητα
Μελέτες
Γενικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού
Νησιωτικότητα
Ρυθμιστικό σχέδιο Ηρακλείου
Υδροδότηση καταυλισμού Ρομά
Πολιτισμός
Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά
Ένταξη Σπιναλόγκας στην UNESCO
Ενέργεια
Α’ ενεργειακή απόδοση κτηρίων
Φωτοβολταϊκά
Εργασιακά
Επιθεωρητές εργασίας
Δόμηση
Αυθαίρετα
Υπερβάσεις δόμησης
Επιπτώσεις στην ανθρώπινη ζωή
Τροχαία
Επενδύσεις
Επένδυση Κάβο Σίδερο
Έργα
Σύνδεση ΒΟΑΚ με αερολιμένα Ηρακλείου και αερολιμένα Καστελιού
Φράγμα Αποσελέμη
Απόβλητα
Αποκεντρωμένα συστήματα διαχείρισης υδάτινων πόρων και υγρών αποβλήτων


Βλέπουμε λοιπόν ότι το ΤΕΕ Κρήτης ήταν και είναι εξαιρετικό εργαλείο ανάπτυξης και πολύ απαραίτητο στις συνθήκες του σήμερα. Κι όμως:
Αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές των επιστημόνων του κατά 25%-30% και αναπροσαρμόζοντας τις ανά τριετία
Με τη μείωση κατά 2% των εισφορών στο ΤΕΕ
Με την αδυναμία του να καταθέσουν άδειες λόγω της αδυναμίας καταβολής ασφαλίστρων
Ενώ έχουν χρόνια να βρουν δουλειά δεν θεωρούνται άνεργοι, με επιπτώσεις
Δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας
Δεν μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα του ΟΑΕΔ
Δεν μπορούν να προληφθούν από Δήμους ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους






Προτάσεις:
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ή τουλάχιστον πάγωμα για 2 χρόνια
Επαναφορά τις εισφοράς 2%, ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα της Ανατολικής Κρήτης το οποίο φτάνει στα 9 εκατ ευρώ
Να μπορούν να καταθέτουν άδειες ανεξαρτήτων ασφαλίστρων
Διευκόλυνση ώστε να μπορούν να εντάσσονται σε προγράμματα ανεργίας


Αν  δεν γίνουν αυτά, θα έχουμε:
Κλείσιμο του ΤΕΕ, το οποίο αποτελεί έγκλημα
Αδυναμία του να δουλέψει το αναπτυξιακό των Δήμων
Απόλυτη καταστροφή του ΕΣΠΑ


Προς  Θεού, κάνω έκκληση, μην κλείσετε το ΤΕΕ.






Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου
Μέλος Πολιτικής Γραμματείας Ενωτικού Μετώπου


Enhanced by Zemanta

Μηδενίζει το όφελος για τον καταναλωτή η αύξηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο υγραέριο


Παρέμβασή-Πρόταση του Λευτέρη Αυγενάκη


Η τελευταία αύξηση του Ειδικού  Φόρου Κατανάλωσης στο Υγραέριο Κίνησης και η εξίσωσή του  με αυτήν του πετρελαίου θέρμανσης από τα 300€/1000lt στα 330€/1000lt μηδενίζει το όφελος για τον καταναλωτή, επισημαίνει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

«Αυτό συμβαίνει», όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο έγγραφό του, «διότι το παραγόμενο έργο για τον καταναλωτή είναι χαμηλότερο εις βάρος του υγραερίου κίνησης».

Επί παραδείγματι, ένα αυτοκίνητο για να καλύψει μια απόσταση 100 χιλιομέτρων καταναλώνει κατά μέσο όρο 10lt βενζίνης, ενώ για την ίδια απόσταση καταναλώνοντας υγραέριο κίνησης χρειάζεται 14lt υγραερίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την τελευταία αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα 330€/1000lt, το όφελος μηδενίζεται και αν συμπεριλάβουμε και το κόστος εγκατάστασης, η υγραεριοκίνηση παύει να είναι ελκυστική στον καταναλωτή.

Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση πανελλαδικά  του υγραερίου κίνησης είναι  περίπου 90.000 τόνοι και το όφελος για το Δημόσιο ανέρχεται σε 11.700.000,00 €. Οι δε καταναλώσεις υγραερίου όλων των χρήσεων είναι περίπου 470.000 τόνοι οπότε με αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε όλες τις κατηγορίες υγραερίου 50€/1000lt και μόνο, το όφελος του Δημοσίου θα είναι 23.500.000,00€, δηλαδή υπερδιπλάσιο.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης προτείνει την φορολόγηση όλων των τύπων υγραερίου και η οποία θα επαναφέρει την ανταγωνιστικότητα στην αγορά των καυσίμων, με πολλαπλάσιο όφελος. Όπως αναφέρει, «εάν η ανωτέρω αύξηση επιβληθεί σε όλες τις ποσότητες υγραερίου, δηλαδή 0.05€/lt θα αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή όσων επιχειρήσεων σχετίζονται με το υγραέριο κίνησης και επίσης η αποτροπή, της παράνομης χρήσης εμφιαλωμένου οικιακού υγραερίου από τους κατόχους υγραεριοκίνητων οχημάτων».

Σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο ο Γιάννης Πανούσης


Το Ηράκλειο της Κρήτης θα επισκεφθεί ο Βουλευτής A’ Αθηνών της ΔΗΜ.ΑΡ. Καθηγητής Γιάννης Πανούσης την Τετάρτη 3 Απριλίου. 

Το απόγευμα τις ίδιας ημέρας θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση-ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΟΡΙΑ, στο κέντρο της πόλης, η οποία θα αναφέρεται στις προτάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. για μια νέα λειτουργία του πολιτικού συστήματος της χώρας μας και έχει τίτλο: «Η Δημοκρατία και οι εχθροί της».
 
Την Πέμπτη 4 Απριλίου ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. θα έχει σειρά συναντήσεων με τη διοίκηση της 7ης ΔΥΠΕ, τον Δικηγορικό Σύλλογο, και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ρέθυμνο όπου θα έχει ενημερωτικές συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές του Ρεθύμνου και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ

Ηράκλειο: Μείωση της κατανάλωσης ρεύματος


Στην τοποθέτηση ειδικών λαμπτήρων μειωμένης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος θα προχωρήσει ο δήμος Χερσονήσου, σε όλους του δρόμους και τις πλατείες των οικισμών του. Χθες υπογράφηκε η σχετική σύμβαση για την προμήθεια λαμπτήρων τύπου Led, αστικού τύπου, προϋπολογισμού 333.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το «πράσινο ταμείο».

Με το έργο αυτό υλοποιούνται δράσεις της περιβαλλοντικής πολιτικής του δήμου, οι οποίες έχουν εγκριθεί και ενταχθεί στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» για την εξοικονόμηση ενέργειας, αφού αναμένεται μείωση της κατανάλωσης κατά 68,50%  με την αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας που υπάρχουν σήμερα.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, δήλωσε ότι το όραμα του δήμου είναι η ανάδειξη του σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό πόλο ανάπτυξης, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Από τα Χανιά στο Μόναχο ο “Αγροτικός Αύγουστος”


Από τα Χανιά στο Μόναχο πρόκειται να ταξιδέψει η έκθεση κρητικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης “Αγροτικός Αύγουστος”. Πρόκειται για έκθεση που διοργανώνει κάθε Αύγουστο ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Η έκθεση φέτος θα ταξιδέψει και εκτός σεινόρων, έτσι στις 13 έως 15 Ιουλίου 2013 θα βρίσκεται στο Μόναχο της Γερμανίας, ενώ νωρίτερα στις από τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου οι θεσσαλονικείς  θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση που θα φιλοξενείται στην πόλη τους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στα Χανιά στις 26 Ιουλίου, θα λήξει στις 4 Αυγούστου και  θα φιλοξενηθεί, όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι, στον χώρο της Δυτικής Τάφρου. Ενώ από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Η έκθεση φέτος θέτει στο κέντρο προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, γεωγραφικής ένδειξης και ονομασίας προέλευσης.

Την έκθεση θα συνοδεύουν επίσης δράσεις όπως η έκδοση βιβλίου ηλεκτρονικής μορφής, που θα αφορά την καταγραφή όλων των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης που έχουν χαρακτηριστεί ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) αλλά και τα βιολογικά προϊόντα, στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά. Επίσης προβλέπεται η μετάφραση και η διασκευή του βιβλίου “Ημερολόγιο Κρητικής Διατροφής 2013”  στα γερμανικά και με τίτλο “Η κρητική διατροφή στις τέσσερις εποχές του έτους”.

Σκοπός της διασκευής στα γερμανικά είναι να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι Γερμανοί το βιβλίο ώστε να έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν στην αγορά τις πρώτες ύλες για την παρασκευή των συνταγών. Μάλιστα το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Μόναχο, συμβάλλοντας στην προβολή και στην προώθηση των ποιοτικών κρητικών προϊόντων.

http://eu.greekreporter.gr

Χανιά: Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία "Στις Βιβλιοθήκες ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και το Future Library, υποστηρικτής των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ελλάδας, σας θέλουν κοντά τους και σας προκαλούν να ζήσετε για δεύτερη φορά ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό και ...γεμάτο χρώματα καλοκαίρι!!!!! Από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου το Future Library διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και πολλές άλλες Βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, μια πολύχρωμη Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας!!!

Ελάτε λοιπόν να γίνετε εθελοντές στην Εκστρατεία μας!!!!!!
Σ’ έναν κόσμο, όπου το γκρι και το μαύρο επικρατεί στις διαθέσεις μας, τις πόλεις μας και για πολλούς και στο μέλλον μας, βοηθήστε μας να δημιουργήσουμε τον δικό μας κόσμο, έναν κόσμο πολύχρωμο μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη.
Μαζί με τα παιδιά θα ταξιδέψουμε στον κόσμο της φαντασίας, της δημιουργίας, της διασκέδασης, του γέλιου, του παιχνιδιού, της εξερεύνησης, της μάθησης και των βιβλίων!!!
Σας περιμένουμε και φέτος να χαράξουμε νέες διαδρομές με χιλιάδες χρώματα!!! Θα ζήσουμε μαζί καινούριες εμπειρίες, προσφέροντας στα παιδιά και στην κοινότητά μας το χρώμα που δυστυχώς λείπει από την σκληρή καθημερινότητά μας.
Ας κάνουμε λοιπόν τις Βιβλιοθήκες μας πολύχρωμες με την ανιδιοτελή προσφορά μας!!!!!!!
Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες.
Οι αιτήσεις (τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από τις Βιβλιοθήκες ή και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατόπιν αιτήματός σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  library@chania.gr θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 26 Απριλίου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από την υπεύθυνη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας και προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων , την κα Χουδαλάκη Βιβή: στο τηλέφωνο 2821 3 41662 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: :  library@chania.gr


ert.gr

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...