Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Το Σάββατο στα Χανιά η πρώτη δημόσια ομιλία Θεοδωράκη

Το «Ποτάμι» περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα - Συναντήσεις με νέους ανθρώπους που ξεχωρίζουν για τις καινοτόμες δραστηριότητές τους περιλαμβάνει το πρόγραμμα του πρώην δημοσιογράφου 


Από την Κρήτη ξεκινά το πρόγραμμα περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος θα κάνει την πρώτη δημόσια ομιλία του το Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιαννη για την νέα δυσβάστακτη φορολογία των Φωτοβολταϊκων επιχειρήσεων

Την παρακάτω παρέμβαση προς τον Υπουργό και Υφυπουργό ΠΕΚΑ έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης για την νέα δυσβάστακτη φορολογία των Φωτοβολταϊκων επιχειρήσεων. Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης έχει ως εξής:

 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 40 Ν. 2773/1999 ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

ΟΛΗ: Προσπάθεια να γίνει η Κρήτη προορισμός για ταξίδια αναψυχής

Τις ομορφιές του Ηρακλείου και γενικότερα της Κρήτης παρουσιάζει για μια ακόμη χρονιά ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. μέσω της συμμετοχής του, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με δικό του χώρο προβολής και υποδοχής επισκεπτών, στη Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι (φωτογραφία).


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΗ «η παρουσία του Οργανισμού, στα πλαίσια της συνολικής προβολής της ελληνικής κρουαζιέρας, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο της Ελλάδας στην κρουαζιέρα στην Μεσόγειο, αλλά και να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες του Ηρακλείου και της Κρήτης, ως προορισμού κρουαζιέρας».

Λενακάκης και Μιχελογιαννάκης επισκέφτηκαν το Λιμάνι του Νότου, το Αεροδρόμιο και το Φράγμα Φανερωμένης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «Φαιστού Πολιτεία», Νικος Λενακάκης, επισκέφθηκε,  μαζί με το βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, τους χώρους: Λιμάνι Νότου, Αεροδρόμιο , Φράγμα Φανερωμένης. 


Για το λιμάνι του Νότου συζήτησαν, ότι ένας διαμετακομιστικός σταθμός υψηλής ανάπτυξης, δύναται να καταστρέψει τον τοπικό τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία και θα αναγκάσει τους κατοίκους να γίνουν εργάτες σε κινέζικες γαλέρες. Συζήτησαν τη μελέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την προκαταρκτική εκτίμηση από ΥΠΕΧΩΔΕ, την προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από Endesa, τις προτάσεις 13ων τοπικών σωματείων. Συμφώνησαν για την ανάγκη ήπιας ανάπτυξης, που να σέβεται τον τόπο.

«Σαφής η νομοθεσία για παραγωγή αποσταγμάτων καρπών και φρούτων»

«Επιτρέπεται για τους διημέρους η απόσταξη και ορισμένων καρπών (μούρων, κούμαρων, κράνων, μήλων, σύκων-αποσύκων)»


Μαυραγάνης προς Αυγενάκη


Στα αποστάγματα καρπών φρούτων και το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει την παραγωγή τους, απαντά ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνη, σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Τα Χανιά στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας

Στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας που πραγματοποιείται στο Μαιάμι των ΗΠΑ βρίσκονται τα Χανιά!


Το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων με τον πρόεδρο του Κωνσταντίνο Μπροκαλάκη συμμετέχει με δικό του εκθεσιακό περίπτερο, προβάλλοντας το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων σε εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...