Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

"Πλήρωσε" την απροσεξία του 2.500 χιλιάδες ευρώ

"Πλήρωσε" την απροσεξία του 2.500 χιλιάδες ευρώΆγνωστοι δράστες ξεκλείδωσαν το ντουλαπάκι ενός δίτροχου, άρπαξαν 2.500 χιλ. ευρώ και εξαφανίστηκαν.
Το θέμα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του δίτροχου κατά κάποιον τρόπο διευκόλυνε την όλη διαδικασία. Ο άνδρας, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο ίδιος, τηλεφωνώντας στην Άμεση Δράση, έκανε ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας σε κάθετο δρόμο  της λ. Ικάρου. Κατόπιν έφθασε στο δίκυκλό του το οποίο είχε σταθμεύσει, φύλαξε τα χρήματα στο ντουλαπάκι του δικύκλου κι έφυγε πεζός για το κέντρο του Ηρακλείου.
Το μεγάλο λάθος του άνδρα ήταν ότι ... ξέχασε το κλειδί πάνω στο ντουλαπάκι του δικύκλου!
Οι δράστες που είχαν γίνει μάρτυρες της κίνησής του να φυλάξει τα χρήματα, εκμεταλλεύτηκαν την απροσεξία του άνδρα, κι αφου εκείνος απομακρύνθηκε, ξεκλείδωσαν το ντουλαπάκι, άρπαξαν τα χρήματα και έγιναν καπνός!

Οι σύλλογοι Κρητών Αττικής τιμούν την «Μάχη της Κρήτης»

Οι παρακάτω συνεργαζόμενοι σύλλογοι Κρητών Αττικής  με αφορμή τα «70 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης», πήραν την πρωτοβουλία και αποφάσισαν να εορτάσουν και να τιμήσουν την Κρήτη έξω από συνηθισμένες εκδηλώσεις.
Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί, θα είμαστε όλοι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού τιμώντας τους αγώνες της Κρήτης και για να μοιραστούμε λίγες στιγμές με ανθρώπους της κοινωνίας μας που βιώνουν την δική τους σκληρή πραγματικότητα.
Στο πλαίσιο  της εκδήλωσης θα γίνει μια σύντομη αναφορά στα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης τη σημασία της στην έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και το μήνυμα της στο σήμερα. Επίσης θα προσφέρουμε ένα βιβλίο ως ένδειξη ότι η γνώση είναι αυτή που μας συντροφεύει και μας λυτρώνει.
Από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η λύρα και ο χορός από τους συλλόγους μας, καθώς και ένα τραπέζι με όλες τις νοστιμιές από την Κρητική κουζίνα.
Κλείνοντας  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους  μας βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και να θυμίσουμε ότι πάντα υπάρχει  λίγος χρόνος να δείξουμε το ενδιαφέρον μας και την συμπαράσταση μας για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.
Με εκτίμηση,
Οι Σύλλογοι Κρητών
1. Αγίας Παρασκευής
2. Αμαρουσίου
3. Βύρωνα
4. Γαλατσίου - Λαμπρινής
5. Ελληνικού
6. Ζωγράφου
7. Ηλιούπολης
8. Ηρακλείου Αττικής
9. Πετρούπολης
10. Φοιτητική Ένωση Κρητών
11. Ομοσπονδία Συλλόγων Επαρχίας Αγ. Βασιλείου
12. Μεσσαριτών
13. Φορφουριανών Αμαρίου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ (πρόεδρος συλλόγου Κρητών Ζωγράφου)
ΤΗΛ. 6937467951 – 210 7704851

Ποντίκια έφαγαν 45.000 ευρώ συνταξιούχου!

Ποντίκια έφαγαν 45.000 ευρώ συνταξιούχου!Φοβήθηκε τα σενάρια περί πτώχευσης της Ελλάδας και έτσι αποφάσισε να φυλάξει ότι είχε και δεν είχε στο σπίτι του.

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο από το χωριό του δήμου Τυλίσου ο οποίος έκανε ανάληψη από την τράπεζα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέας Κρήτης". 
 
Συνολικά μετέφερε και έκρυψε στο σπίτι του 50.000 ευρώ!

Τοποθέτησε προσεκτικά τα 50.000 ευρώ που είχε συγκεντρώσει από κόπους μιας ζωής και το εφάπαξ που πήρε μετά τη συνταξιοδότησή του σε μια θυρίδα όχι τράπεζας αλλά... λαξευμένη στον τοίχο του υπογείου του, σαν εκείνες που υπάρχουν σε όλα τα παλιά σπίτια και χρησίμευαν για την αποθήκευση κυρίως τροφίμων.Έκλεισε την πρόσβαση με μια πέτρα και φρόντισε να τη σοβαντίσει για να μη φαίνεται το άνοιγμα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Οι "βιασμοί" έγιναν για την... αποζημίωση !

Έκαναν ψεύτικη καταγγελία στο Ρέθυμνο για να εισπράξουν αποζημίωση στην πατρίδα του.

Δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών από την Βρετανία , για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση , σχηματίστηκε από την Αστυνομία στο Ρέθυμνο, με αφορμή την καταγγελία που είχαν κάνει πριν από περίπου 15 ημέρες για βιασμό σε βάρος τους, από άγνωστους δράστες στον Πλακιά του δήμου Αγίου Βασιλείου,

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν , από την εμπεριστατωμένη προανάκριση που ενήργησε η Υ. Α. Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Α.Τ. Λάμπης, δεν προέκυψε το αληθές των καταγγελλομένων τους, αντιθέτως, εν γνώση τους κατέθεσαν ψευδώς, ότι έπεσαν θύματα βιασμού, προκειμένου να αποσπάσουν σχετική Βεβαίωση τέλεσης του προαναφερόμενου αδικήματος (πιθανότατα για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρίες).

Επίσης, σύμφωνα με το cretalive.gr, κατά την ιατροδικαστική τους εξέταση δεν προέκυψαν ευρήματα τέτοια, ώστε να συνηγορούν στην τέλεση της πράξης του βιασμού.

Οι δύο γυναίκες αναζητήθηκαν στο τόπο διαμονής τους , ωστόσο δεν βρέθηκαν αφού μετά την καταγγελία τους και την παραλαβή της σχετικής Βεβαίωσης, εγκατέλειψαν τη Χώρα.

Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από την Υ.Α. Ρεθύμνου, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου.

Ξύλινο σκάφος με 21 λαθρομετανάστες οδηγήθηκε στη Σούδα

Στο λιμάνι της Σούδας τελείωσε το ταξίδι για 21 μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί σε ξύλινο σκάφος από την Τουρκία, κατά δήλωσή τους, με προορισμό την Ιταλία.

Το ξύλινο πλοιάριο μήκους περίπου 30 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν και παιδιά, εντόπισε τα ξημερώματα της Τρίτης σκάφος της Frontex νότια των Κυθήρων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γραμβούσας και Κυθήρων. Όπως δήλωσε ο κεντρικός λιμενάρχης Χανίων, Αντώνης Δασκαλάκης, "χθες το μεσημέρι από το σκάφος της Frontex εντοπίσθηκε ύποπτο σκάφος το οποίο έπλεε βόρεια της Κρήτης. Γύρω στις 10 το βράδυ, άνδρες του λιμενικού και της Frontex το πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι μετέφερε μετανάστες".

Οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη τριών ατόμων τουρκικής υπηκοότητας που κατηγορούνται ότι μετέφεραν τους μετανάστες. Οι δύο από αυτούς δήλωσαν μέλη του πληρώματος.

Οι 21 Αφγανοί που επέβαιναν στο σκάφος οδηγήθηκαν στο παλιό δημαρχείο της Σούδας όπου η Αντιπεριφέρεια Χανίων έστειλε νερά και τρόφιμα για τις πρώτες ανάγκες. Τους μετανάστες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση εξέτασαν γιατροί. Στο σκάφος επέβαιναν 10 άνδρες 3 γυναίκες και 8 παιδιά ηλικίας 4-15 ετών, ενώ ένα από τα παιδιά για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Χανίων.Οι αρχές σχηματίζουν δικογραφία η οποία και θα σταλεί στον εισαγγελέα Χανίων ενώ η τύχη των επιβαινόντων θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου που προβλέπει ο νόμος
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Δεν πρόλαβε να κάνει ανάληψη και τον λήστεψαν!

Οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι δίπλα από το ΑΤΜ της τράπεζας...

Ο άτυχος άνδρας έκανε ανάληψη από ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας στη λεωφόρο Ικάρου. Για κακή του τύχη όμως, αυτοί που περίμεναν πίσω του, δεν ήθελαν να κάνουν ανάληψη. Όταν λοιπόν έκανε λίγα βήματα από το ΑΤΜ, του επιτέθηκαν...

Ο ένας τον χτύπησε και ο άλλος βούτηξε την τσάντα που κρατούσε. Στη συνέχεια και οι δύο άρχισαν να τρέχουν και έγιναν καπνός! Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη...

Ηράκλειο: Φρίκη στην άσφαλτο - Ακρωτηριάστηκε το χέρι οδηγού!

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να σώσουν το χέρι του νεαρού, τελικά σήμερα κατέληξαν στη λύση του ακρωτηριασμού...

Του έσωσαν τη ζωή οι γιατροί, όμως δεν μπόρεσαν να διασώσουν το βαριά τραυματισμένο χέρι ενός 23χρονου, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες το απόγευμα (04-07-2011).
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Χωρίς ταξί σήμερα τα Χανιά

Chania (Crete, Greece): the old harbourImage via WikipediaΧωρίς ταξί θα παραμείνουν σήμερα τα Χανιά καθώς οι αυτοκινητιστές «τράβηξαν» χειρόφρενο, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 5 τα ξημερώματα σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης. Ανάλογη απόφαση έχουν λάβει τα σωματεία ταξί και άλλων περιοχών της χώρας.

Τα ταξί θα εξυπηρετούν μόνο περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία.
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Θρίλερ με εξαφάνιση διευθυντή τράπεζας!

BankImage by matteson.norman via FlickrΈφυγε χθες για τη δουλειά του αλλά δεν έφτασε ποτέ - Χθες το βράδυ δήλωσε την εξαφάνιση η σύζυγός του...

Θρίλερ αργά χθες τη νύχτα με την εξαφάνιση του Διευθυντή του καταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας, στον Πύργο Ηρακλείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 66χρονος αναχώρησε στις 07.00 χθες το πρωί για την εργασία του, όμως δεν έφθασε ποτέ στην τράπεζα.

Το τελευταίο στίγμα του εντοπίζεται γύρω στις 11.30 οπότε και εθεάθη στο χωριό του, τον Πρινιά, έξω από το πατρικό του σπίτι να αναχωρεί με το αυτοκίνητο του. Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται...

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: Επιτέλους η ΔΕΗ, αποζημιώνει τους καταναλωτές

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, συμφώνησε  να καταβάλλει αποζημιώσεις στους καταναλωτές, για τις ηλεκτρικές  συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια κουζίνες κ.λ.π) που καίγονται ή χαλάνε , λόγω διακοπών του ρεύματος.

Η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε κατόπιν παρεμβάσεων στην ΔΕΗ, της ΡΑΕ και του Συνηγόρου του Καταναλωτή, αλλά και της δημόσιας καταγγελίας της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.Το ύψος της αποζημίωσης προς τους καταναλωτές, δεν έχει καθοριστεί ακόμα, μέλλεται να όμως καθοριστεί σύντομα.. Η ΡΑΕ υποστηρίζει ότ,ι η αποζημίωση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 500 Ευρώ καταναλωτή, ενώ η ΔΕΗ έχει προτείνει 300 Ευρώ ,για τις μονοφασικές συνδέσεις και 400 Ευρώ για τις τριφασικές παροχές.
ΟΙ Προϋποθέσεις αποζημίωσης για τον καταναλωτή ΕΔΩ

Υπάλληλος καταστήματος παρενοχλούσε διερχομένους

Υπάλληλος καταστήματος παρενοχλούσε διερχομένους Συνελήφθη χθες στον Ενετικό λιμένα Χανίων, ένας 42χρονος υπάλληλος καταστήματος εστίασης διότι ασκούσε άγρα πελατών παρενοχλώντας διερχόμενους, ενώ αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.


Κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων ο συλληφθείς αφέθη ελεύθερος, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο διενεργείται προανάκριση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...