Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Ένα ποτήρι γάλα για κάθε παιδί» και στο Μαλεβίζι

Συμμετέχει και ο δήμος Μαλεβιζίου στην πρωτοβουλία της Ε.ΡΑ. Ηρακλείου και του δήμου Ηρακλείου, στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν γάλατα μακράς διαρκείας και
προϊόντα πρωινού (χαμοί, μπισκότα, κλπ) τα οποία θα δοθούν σε μαθητές – παιδιά άπορων οικογενειών.

Την ερχόμενη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα στο δημαρχείο Μαλεβιζίου, στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι.

Οι διοργανωτές απευθύνονται σε όλους τους πολίτες ζητώντας να αποδείξουν για μια ακόμη φορά την κοινωνική τους ευαισθησία και να συμβάλλουν στην προσπάθεια. Ακόμα και ένα κουτί γάλα, μπορεί να καλύψει ένα μέρος μιας βασικής ανάγκης συνανθρώπων μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν. Επομένως όσο μικρή σε ποσότητα κι αν είναι μια προσφορά, συμβάλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια.

Ο ραδιομαραθώνιος της Ε.ΡΑ. – «Ένα ποτήρι γάλα για κάθε παιδί»

Από τις 07.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 18.00 της Παρασκευής, οι δημοσιογράφοι και οι παραγωγοί της ΕΡΑ Ηρακλείου Νέλλη Κατσαμά, Μαρία Στεφανάκη, Νεκταρία Μανουσουδάκη, Γιώργος Γιαλυτάκης, Ρένα Παπαδάκη, Δημήτρης Καρυωτάκης και Μαρία Κουβίδη θα φιλοξενήσουν στο στούντιο και θα επικοινωνούν τηλεφωνικά με όλους, όσοι θέλουν να βοηθήσουν.

Εκπρόσωποι του δήμου Ηρακλείου και άλλων τοπικών φορέων, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες θα δώσουν δυναμικά το «παρών» σε αυτή την προσπάθεια. Η μέρα θα κλείσει στο Δημαρχείο Ηρακλείου, με μουσικό πρόγραμμα από ντόπιους καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Κασσωτάκης και το συγκρότημα «Πετρίτες», που θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς.

Στον μαραθώνιο συμμετέχουν ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης, οι οποίοι θα συνδέονται με την ΕΡΑ Ηρακλείου, για να μεταδώσουν και εκείνοι το μήνυμα αλληλεγγύης.

Επιστροφή φόρου από 210 έως 900 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης

- Πώς θα επιστραφεί στα νοικοκυριά ο Ενιαίος Φόρος Καυσίμων
- Θεσπίζεται εισοδηματικό όριο για την είσπραξη της επιστροφής φόρου
- Θα υπάρξει και ανώτατο πλαφόν κατανάλωσης και επιστρεφόμενου φόρου ανά γεωγραφική ζώνη
- Πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις και ποια θα είναι τα κριτήρια


Επιστροφή φόρου από 210 έως 900 ευρώ θα λάβουν οι καταναλωτές για το πετρέλαιο θέρμανσης, εφόσον πληρούν μια σειρά από κριτήρια όπως οικογενειακά, εισοδηματικά και περιουσιακά. Το εισοδηματικό όριο είναι εξαιρετικά χαμηλό που σημαίνει ότι εκατομμύρια νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν φέτος για τη θέρμανσή τους πληρώνοντας το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,4 έως 1,5 ευρώ ανά λίτρο.
Όπως γράφει το capital.gr στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης μεταξύ του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά και με βάση τις έως τώρα πληροφορίες φαίνονται να οριστικοποιούνται τα εξής:
- η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα γίνει στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης. Αυτό μεταφράζεται σε μια λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μεταξύ 1,4 και 1,5 ευρώ ανά λίτρο.
- η επιδότηση των νοικοκυριών θα λάβει τη μορφή επιστροφής του μέρους του ειδικού φόρου κατανάλωσης προκειμένου να καλυφθεί η διαφορά από την εξίσωση των φόρων.
- θεσπίζεται εισοδηματικό όριο για την είσπραξη της επιστροφής φόρου. Για τον άγαμο το εισοδηματικό όριο είναι 15.000 ευρώ ετησίως, για τους έγγαμους 25.000 ευρώ και το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 2.000 ή 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
- θεσπίζεται ανώτατο πλαφόν κατανάλωσης και επιστρεφόμενου φόρου ανά γεωγραφική ζώνη (η χώρα χωρίζεται σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες).

Στην πρώτη ζώνη (Φλώρινα, Γρεβενά κλπ) θα επιστρέφεται φόρος για συνολική κατανάλωση έως 3.000 λίτρα και το αντίστοιχο ανώτατο ποσό επιστροφής φόρου στα 900 ευρώ.

Στη δεύτερη ζώνη (Αρκαδία, Ιωαννίνων, Πέλλας, Έβρου, Σερρών, Ροδόπης κα) το όριο κατανάλωσης ορίζεται στα 1900 λίτρα και το ανώτατο ποσό της επιστροφής φόρου στα 576 ευρώ.

Στην τρίτη ζώνη (Αττική, Κέρκυρα, Λευκάδα κλπ) το όριο κατανάλωσης ορίζεται στα 1200 λίτρα και το ποσό του επιστρεφόμενου φόρου στα 360 ευρώ και

στην τέταρτη ζώνη (νησιά Αιγαίου, Κρήτη κα) η ανώτατη κατανάλωση ορίζεται στα 700 ευρώ και το μέγιστο ποσό του φόρου που μπορεί να επιστραφεί ορίζεται στα 210 ευρώ.
- εκτός από τα εισοδηματικά όρια θεσπίζεται και όριο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας. Επιστροφή φόρου θα δικαιούται μόνο οι άγαμοι με ακίνητη περιουσία αξίας έως 120.000 ή 150.000 ευρώ και οι έγγαμοι με αξία περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Η επιστροφή του φόρου θα γίνεται ως εξής. Ο φορολογούμενος θα υποβάλει αίτηση σε ειδική φόρμα μέσω ίντερνετ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Θα καταχωρεί τα στοιχεία του τιμολογίου από την αγορά του πετρελαίου και σύντομα θα λαμβάνει έγκριση για την επιστροφή του φόρου. Ο φόρος θα πιστώνεται σε τραπεζικό του λογαριασμό. Θα υπάρχει και η δυνατότητα προέγκρισης προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα ο φορολογούμενος όσον το δυνατόν συντομότερα.

Γάμοι ... με κλεμμένο ρεύμα!

Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε, το πρωί, ένας άνδρας, ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης σε περιοχή της Μεσσαράς, όπου συνήθως φιλοξενούνται δεξιώσεις γάμων και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων.

Ο άνδρας συνελήφθη, το πρωί, μετά από έφοδο συνεργείου της ΔΕΗ μαζί με την αστυνομία. Όπως διαπίστωσε το συνεργείο της ΔΕΗ, το κτίριο έπαιρνε ρεύμα από το στύλο της ΔΕΗ, αλλά ο μετρητής ... δεν έγραφε!

Οι έρευνες της ΔΕΗ συνεχίζονται, με ένα και μοναδικό συνεργείο - ράμπο της Επιχείρησης, να "σαρώνει" το νομό Ηρακλείου, επί 24ώρου βάσεως, ερευνώντας αποκλειστικά περιπτώσεις ρευματοκλοπής.

Ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 30 περιπτώσεις μεγαλοκλεφτών, ενώ είναι υπόθεση ημερών οι δράστες να εντοπιστούν.
cretalive.gr

Ε.Π.Κ.Κ : "Τα βρήκε" με τις Τράπεζες, το Ειρηνοδικείο επισφραγισε τον συμβιβασμό τους"

Φανερά ικανοποιημένος εμφανίστηκε στα γραφεία της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δανειολήπτης (υπερχρεωμένο νοικοκυριό) ,  καθώς πέτυχε και να ρυθμίσει το χρέος του ,προς  τρεις Τράπεζες που διατηρούσε οφειλές , συνολικού  ύψους 97.931,68 Ευρώ,  ,μα προπάντων κατάφερε χωρίς την παρέμβαση του δικαστή, να σώσει την κινητή και ακίνητη περιουσία που έχει στην κυριότητα του. ( δύο σπίτια, κύρια κατοικία και μία  άλλη, καθώς και  ένα περιβόλι με  120 πορτοκαλιές και ακόμα ,ένα αυτοκίνητο) και μάλιστα με  συμβιβασμό, συναινεσάντων των δύο πιστωτριών Τραπεζών με συνολικού χρέους απαίτησης 68.926,76 οι οποίες δέχτηκαν τις προτάσεις του Οικονοτεχνικού Σχεδίου ,αλλά και αντιπρότειναν στο χρονικό περιθώριο που τους δίνει  ο νόμος 3869/2010 "Περί υπερχρεωμένων...",
Συγκεκριμένα και  επί της ουσίας  της υπ.αρθ.162/2012 απόφασης ,που επισφράγισε το Ειρηνοδικείο Χανίων, όπου επιτευχθεί η συναίνεση των αντιδίκων, αλλά και  πρόσθετα, η εν λόγω απόφαση, παρουσιάζει έντονο νομικό ενδιαφέρον, για τυχόν χειρισμό , μελλοντικών  παρομοίων υποθέσεων , τόσο για τις Πιστοποιημένες  Ενώσεις Καταναλωτών, αλλά και από τους δικηγόρους της Χώρας.

O δανειολήπτης είναι έγγαμος , πατέρας με ένα ανήλικο παιδί , η σύζυγός του δεν εργάζεται, το μηνιαίο του εισόδημα, προέρχεται από σύνταξη αναπηρίας που σήμερα ανέρχεται στα 800 Ευρώ/¨/μήνα άλλο εισόδημα δεν εμφανίζει.,Ο περί ου ο λόγος, είχε κάνει αίτηση Εξωδικαστικού Συμβιβασμού , με την συνδρομή . της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, απευθυνόμενος και στις τρεις Τράπεζες, που διατηρούσε οφειλές, συνολικού  ύψους 97.931,68 Ευρώ, ζητώντας τη ρύθμιση των χρεών του, με εξαίρεση από της εκποίησης , την κύρια κατοικία του.΄Ομως, οι Τράπεζες δεν  την έκαναν δεκτή, με αποτέλεσμα ο δανειολήπτης να καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων και να ανοιχτεί φάκελλος στην Γραμματεία του Δικαστηρίου, για τα περαιτέρω όπως ο Ν.3869/2010 ορίζει.

  Επειδή από τις διατάξεις του  ν.3869/2010, προβλέπεται ,η ύπαρξη συμβιβασμού μεταξύ των αντιδίκων, όταν υπάρξει  συμφωνία με την πιστώτρια χρέους, πάνω από το 50% του  συνολικού χρέους του οφειλέτη,  και  επισφραγίζεται από το δικαστήριο που εισάγεται η αίτηση και επειδή,
1) Η πρώτη Τράπεζα δεν κατέθεσε καθόλου έγγραφες παρατηρήσεις επί του σχεδίου διευθέτησης οφειλών εντός δύο μηνών από την κατάθεση της αίτησης, τεκμαίρεται ότι συμφωνεί με το σχέδιο  που υπέβαλλε ο οφειλέτης και κατά το οποίο η εξόφληση  της απαίτησης ύψους 65.909,16 ευρώ θα γίνει σε 263 δόσεις /μήνα  ύψους 250 ευρώ κάθε μίας και μία δόση ύψους 160 ευρώ.
2) Η δεύτερη Τράπεζα, στις παρατηρήσεις προτάσεις της δήλωσε ότι, προς εξόφληση της συνολικής απαίτησης ύψους 3.647,68 ευρώ, πρότεινε την εφάπαξ καταβολή του ποσού των 2.315,52 Ευρώ
3)Η τρίτη Τράπεζα οι απαιτήσεις ύψους 29.004,92 ευρώ,  προέβαλλε αντιρρήσεις, χωρίς επαρκή αιτιολογία
  Συμπέρασμα:¨Ο δανειολήπτης πέτυχε συμβιβασμό ,με τις  Τράπεζες , δεν προχώρησε στην Δικαστική ρύθμιση των οφειλών του , αφού δέχτηκαν οι  δύο Τράπεζες και παρά την 'αρνηση της  Τρίτης  επισφραγίστηκε από το Ειρηνοδικείο Χανίων , η συναίνεση , για την εφαρμογή των προτάσεων- αντιπροτάσεων των συμβαλλομένων.
Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , δημοσιοποιεί αυτή την θετική εξέλιξη της υπόθεσης του δανειολήπτη , για να  καλέσει τις Τράπεζες, έστω και τώρα, τούτη την ώρα, μετά από τα δύο χρόνια εφαρμογής του νόμου, "να λογικευθούν" να δέχονται τις τεκμηριωμένες προτάσεις των δανειοληπτών ,όπως αυτές κατατίθενται, με την συνδρομή της Ε.Π.Κ.Κ. επίσης  και για να ευχαριστήσει δημόσια για μια ακόμα φορά, όλα τα στελέχη της συνεργαζόμενα με αυτήν ,εντός και εκτός  της ΄Ενωσης, (νομικούς-οικονομολόγους) ,που στηρίζουν αθόρυβα αλλά με αίσθημα ευθύνης  το έργο της, που δεν είναι αλλο, από την στήριξη  των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που μαστίζονται  και "ματώνουν" τις μέρες μας  από την υπερχρέωση.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Νέο νηπιαγωγείο στα Καλέσα

Υπογράφηκε από το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, η σύμβαση προμήθειας προκατασκευασμένου συγκροτήματος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει το νέο, μονοθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Καλεσίων.

Το συγκρότημα... των 75 περίπου τετρ. μ. θα τοποθετηθεί δίπλα στο δημοτικό σχολείο Καλεσίων και περιλαμβάνει αίθουσα δραστηριοτήτων και τραπεζαρίας, κοινόχρηστο χώρο, wc, κουζίνα και γραφείο, είναι απόλυτα προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα και αναμένεται να έχει τοποθετηθεί στο χώρο μέσα στον επόμενο μήνα.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσει του τόνισε: «Υλοποιούμε μια ακόμη δέσμευσή μας στο τομέα της εκπαίδευσης και ειδικότερα, σε αυτόν της σχολικής στέγης. Με δικούς μας πόρους, προχωράμε στην δημιουργία ενός νέου νηπιαγωγείου στα Καλέσα, καλύπτοντας τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των νηπίων της περιοχής. Το νέο αυτό νηπιαγωγείο, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της αύξησης των σχολικών υποδομών του δήμου μας, κάτι που είναι αναγκαίο για να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης που υπάρχει στο Μαλεβίζι. Αποτελεί επίσης και μια ακόμα απόδειξη, ότι τα χρήματα που οι δημότες καταβάλλουν στο δήμο πιάνουν τόπο, χρησιμοποιούνται για να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες και να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητας».

Ηράκλειο: Ναρκωτικά και κροτίδες στην κατοχή 42χρονου

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, 42χρονος Έλληνας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κροτίδων.

Ειδικότερα  σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους (10,1) γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, στο Ηράκλειο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους (4,7) γραμμαρίων και οχτώ (8) κροτίδες.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

flashnews.gr

Χερσόνησος: Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τράπηκε σε φυγή

Συνελήφθη, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Σταλίδα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, 27χρονος για παράνομη οπλοκατοχή και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου επέβαινε ο 27χρονος, ιδιοκτησίας του, αυτός δε σταμάτησε σε σήμα τροχονόμου, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν σε κοντινή απόσταση ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ποιμενική ράβδος διαστάσεων ενός μέτρου.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Συλλήψεις παικτών σε παράνομο τζόγο στα Χανιά

Στα πράσα πιάστηκαν συνολικά δέκα άτομα να παίζουν μπαρμπούτι ύστερα από έλεγχο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας  (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, σε καφενείο της πόλης.

Η επιχείρηση των διωκτικών αρχών, έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες στα πλαίσια της καταπολέμησης του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, κατά την οποια κατελήφθη  ένας 51χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να έχει στήσει τα "ζάρια" με τη συμμετοχή άλλων εννέα ατόμων, πελατών του καφενείου.
Και οι δέκα συνελήφθησαν ενώ ο 56χρονος, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είχε μετατρέψει το καφενείο σε παράνομη λέσχη τυχερών παιγνίων, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Το χρηματικό ποσό των 5.659 ευρώ, προερχόμενο από τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου και
• ένα ζευγάρι κοκάλινα ζάρια.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Μιχελογιαννάκης για την αυτοκτονία 49χρονου: Από τα βάθη της καρδιάς μου συγνώμη.

Στην Ελλάδα του χθες θυμάμαι όμορφα παρεάκια με γλέντια και μουσική υπόκρουση, το τότε τραγούδι «απολύομαι και τρελαίνομαι». Στην Ελλάδα του σήμερα, οι γιοι των φαντάρων του τότε, όχι μόνο δεν τραγουδούν αλλά χρησιμοποιούν εξαιρετική «πανουργία» για να παραμείνουν έστω και ένα μήνα στο στρατό εξασφαλίζοντας μια μπουκιά φαγητό και σίγουρο κρεβάτι για ύπνο. Όμως και αυτό ξεπεράστηκε στην Ελλάδα του τώρα, στην Ελλάδα της ανεργίας και της αεργίας, όπου η απόλυση σημαίνει είτε αυτοχειρία (κάθε δυο μέρες μια αυτοκτονία) ή ακραία επιδείνωση υποκείμενης νόσου φέρνοντας αιφνίδιο θάνατο όπως έγινε στον 49χρονο Ηρακλειώτη.

Έλληνες, ακούγεται η επαναδιαπραγμάτευση, ακούγεται η πιθανών ανέφικτη και πρόχειρη μονομερής καταγγελία, είναι σίγουρα υπεύθυνη η σταδιακή απαγκίστρωση, αλλά δυστυχώς πολλοί αυτά δεν τα «καταλαβαίνουν».

Ζητείται ελπίς. Έστω και για μια ανθρώπινη ζωή αξίζει να τολμήσουμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που ήδη έπρεπε να είχαμε κάνει, δηλαδή τα εθνικά, ηθικά ισοδύναμα όπως αρκετές φορές τα έχω περιγράψει.

Ζητάω συγνώμη στο μερίδιο που μου αναλογεί για την ανακοπή του συμπολίτη μου.

Χωρίς βενζίνη τα σώματα ασφαλείας στην Κρήτη

του Σωτήρη Μεταξά
Απίστευτο και όμως αληθινό. Η ομαλή λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας στην Κρήτη γίνεται θυσία στο βωμό των περικοπών. Ακινητοποιημένα οχήματα και λιμενικά σκάφη, λόγω αδυναμίας συντήρησης αλλά και αγοράς βενζίνης, συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής, φέρνοντας στο προσκήνιο τη ... γύμνια των υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις. Οι ένστολοι της Κρήτης καλούν την πολιτεία να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υψώνοντας φωνή αγανάκτησης για την υπολειτουργία των υπηρεσιών.
Υπολειτουργούμε. Δεν έχουμε τα μέσα για να δουλέψουμε όπως πρέπει και να προσφέρουμε στον πολίτη την ασφάλεια που πρέπει. Εμείς το φωνάζουμε αλλά δεν μας ακούει κανείς τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου Θανάσης Μπαλαμούτης. Αστυνομία, πυροσβεστική και λιμενικό σώμα καλούνται να φέρουν εις πέρας το έργο τους έχοντας απέναντί τους την αδιαφορία της πολιτείας. Οι καταγγελίες των ένστολων για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν αποτυπώνουν μία πραγματικότητα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη συντήρηση του στόλου των αυτοκινήτων της πυροσβεστικής λόγω της επιβάρυνσης το καλοκαίρι με τις μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Κρήτη επισημαίνει ο πρόεδρος της παγκρήτιας ένωσης των πυροσβεστών Απόλλων Φραγκιαδάκης και αναφέρεται στην αδυναμία τις υπηρεσίας να αντεπεξέλθει στο έργο της. Υπάρχει έλλειψη τόσο σε οχήματα όσο και σε καύσιμα. Αν στην Κρήτη εκδηλωθεί μία μεγάλη πυρκαγιά, σαν αυτή της Βιάννου, την ίδια ημέρα δεν θα έχουμε καύσιμα για να κινηθούμε συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο λιμενικό σώμα, όπου οι λιμενικοί βάζουν χρήματα ακόμα και από την τσέπη τους για τη λειτουργία των σκαφών της υπηρεσίας. Αποκαλυπτικά είναι τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ένωσης λιμενικού σώματος Δημήτρης Σαιτάκης. Πριν από μερικές ημέρες, στην Αγία Γαλήνη, λιμενικοί της υπηρεσίας έβαλαν χρήματα από την τσέπη τους για να επισκευαστεί σκάφος που ήταν σε ακινησία λόγω βλάβης. Σήμερα, το λιμενικό σκάφος κινείται κανονικά με έξοδα του προσωπικού τονίζει χαρακτηριστικά.

prismanews.gr

Ατύχημα σε κυνηγό στην Κίσαμο Χανίων

Σε περιπέτεια κατέληξε το πρωινό κυνήγι για έναν κάτοικο της Κισάμου, περίπου 60 ετών. Ο κυνηγός ενώ περπατούσε στην περιοχή Πάνω Πύργος λίγο έξω απο το Καστέλι Κισάμου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χτύπησε στο πόδι του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιστρέψει.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα όχημα της Π.Υ.Κισάμου, ένα περιπολικό του Α.Τ.Κισάμου και ένα ασθενοφόρο απο το Κ.Υ. Κισάμου.

Ο άτυχος άντρας με την βοήθεια των διασωστών μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο και στην συνέχεια στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του και εαν χρειαστεί να διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων.
flashnews.gr

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά στην Ρώμη


Ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιαννης θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά που αναχωρεί την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, για τη Ρώμη.
Το προγράμμα περιλαμβάνει την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, το πρωί, συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Μάριο Μόντι. Το απόγευμα την συμμετοχή στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων).

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο XVI.

Κανονικά η μεταφορά μαθητών με το ΚΤΕΛ

Κανονικά θα εκτελούνται από σήμερα τα δρομολόγια Πρινιάς- Αγία Βαρβάρα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο βουλευτής, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε συνάντηση με κατοίκους της περιοχής του Πρινιά, με σκοπό την επίλυση του προβλήματος που είχε προκύψει με την μεταφορά των μαθητών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Η ανταπόκριση του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Μ. Χαχλιούτη ήταν άμεση και από σήμερα κιόλας οι μαθητές του Πρινιά θα μεταφέρονται με ασφάλεια και στην ώρα τους στο Δημοτικό σχολείο της Αγίας Βαρβάρας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...