Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

«Να αποβάλλει η κοινωνία το ταμπού της ψυχικής νόσου»

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας χθες και ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας, με ένα περίπτερο που έστησε στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, προσπάθησε να περάσει στην τοπική κοινωνία ένα σημαντικό μήνυμα: ν’ αγκαλιάζει και ν’ απλώνει το χέρι της σε όσους αντιμετωπίζουν ψυχικά νοσήματα.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους ψυχικά πάσχοντες αλλά και η σύσφιξη των σχέσεων αλληλεγγύης των μελών του Συλλόγου Οικογενειών Φίλων Ψυχικής Υγείας και φυσικά η αποστιγματοποίηση των ψυχικά πασχόντων.

Σημειώνεται πως οι υποδομές για την ψυχική υγεία αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο και το Ρέθυμνο φαίνεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω έλλειψης δομών, που απευθύνονται στο παιδί, όπως η λειτουργία ενός παιδοψυχιατρικού κέντρου.

Η κα Μαρία Δρανδάκη, επαγγελματίας ψυχικής υγείας και μέλος του Συλλόγου Οικογενειών Φίλων για την Ψυχική Υγεία μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την δράση στο Ρέθυμνο, που αποσκοπεί στο να γίνει γνωστός ο σύλλογος και να αποστιγματιστεί η ψυχική νόσος. Να αποβάλλουν δηλαδή οι άνθρωποι τα ταμπού που έχουν σε σχέση με το οτιδήποτε έχει να κάνει με την ψυχή μας ή κάποια δυσκολία που αντιμετωπίζουμε και να είναι πιο ανοιχτοί ως προς το να συζητάνε το πρόβλημά τους, να ζητάνε βοήθεια, όταν χρειάζονται, αλλά και να γνωρίζουν τις δομές που υπάρχουν στο Ρέθυμνο μέσα από το σύλλογό μας και να κατευθυνθούν ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν».

Μετά το κλείσιμο των ψυχιατρείων άνοιξαν δομές σε όλη τη χώρα και σήμερα στο Ρέθυμνο λειτουργεί το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, η κινητή μονάδα Ψυχικής Υγείας, ενώ υπάρχει επίσης ένας ξενώνας βραχείας παραμονής.

«Ένα σημαντικό κομμάτι που λείπει είναι ένας παιδοψυχιατρικός ξενώνας στο Ρέθυμνο, ένα ιατρείο παιδιών και εφήβων για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που υπάρχουν μετά και τα πρόσφατα περιστατικά παιδεραστίας που καταγράφηκαν στον τόπο μας. Δυστυχώς στο Ρέθυμνο υπάρχουν πολλές ανάγκες. Είμαστε μια κλειστή κοινωνία, τα μέλη της δεν επικοινωνούν πολύ. Δεν συζητάνε μεταξύ τους. Τόσα χρόνια στην Κρήτη υπήρχε το ψυχιατρείο και κάθε οικογένεια που είχε ένα ψυχικά πάσχοντα τον έθετε στο περιθώριο. Τώρα που η κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ή τον ίδιον τον πάσχοντα μέσα στην κοινωνία, ο κόσμος είναι μουδιασμένος, ανημέρωτος και δεν ξέρει τι να κάνει. Και αυτό προσπαθεί να κάνει ο σύλλογος, να ενεργοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία. Να μην σπρώχνει το πρόβλημα κάτω από το χάλι» τόνισε η κ. Δρανδάκη.

 Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με αφορμή τα αυξανόμενα ποσοστά του παγκόσμιου πληθυσμού που παρουσιάζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σημειώνεται, ότι ο Σύλλογος Οικογενειών Φίλων Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου λειτουργεί από το 2010 με σκοπό μεταξύ άλλων την καλλιέργεια και σύσφιξη των σχέσεων αλληλεγγύης των μελών του συλλόγου, την καταπολέμηση του «στίγματος» κατά των ψυχικά ασθενών, την ενημέρωση του κοινού για θέματα ψυχικής υγείας, καθώς και την υποστήριξη και αρωγή οικογενειών και ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας στα καθημερινά προβλήματά τους. Τα παραπάνω τα πετυχαίνει μέσω συναντήσεων, σεμιναρίων και επιμορφωτικών εργαστηρίων εικαστικών και άλλων σχετικών εκδηλώσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ., οδός Κονδυλάκη 10, κάθε Πέμπτη 6:00-8:00 προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις και τους σκοπούς του συλλόγου από τα μέλη του.


rethymnoguide.gr

Αντιφασιστική εκδήλωση στο Ρέθυμνο

Ανοιχτή συνέλευση εκδήλωση οργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στο Ρέθυμνο το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων του Πανεπιστημίου Κρήτης (Νικηφόρου Φωκά 82, Μακρύ Στενό).

Σύμφωνα με ανακοίνωση:
"Με αφορμή την σύλληψη μερικών από τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής αλλά και τις εντυπωσιακά μαζικές και οργανωμένες αντιρατσιστικές/αντιφασιστικές κινητοποιήσεις συλλογικοτήτων και εργατικών συνδικάτων κατά το τελευταίο διάστημα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή στις 5-6 Οκτώβρη διοργάνωσε την 2ήμερη πανελλαδική και διεθνή συνάντηση της στην Αθήνα. Η συμμετοχή πάνω από χιλίων συναγωνιστών και συναγωνιστριών τόσο από την Ελλάδα όσο και από διεθνείς αντιπροσωπίες έστεψαν την συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ με επιτυχία και έδωσαν ιδέες και επιχειρήματα στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα προκειμένου να οργανώσει και να συντονίσει το σύσσωμο ξήλωμα της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής αλλά και των κυβερνήσεων και πολιτικών που την στήριζαν και την στηρίζουν".
Πηγή: Cretalive.gr

Κάτω από το νερό η Κρήτη σε 35χρόνια !

Έτος 2047. Η αντίστροφη μέτρηση για τον πλανήτη έχει φτάσει στο τέλος της. Και ο χειρότερος εφιάλτης για το ανθρώπινο γένος έχει ξεκινήσει. Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί πια σε ένα κολασμένο μέρος, όπως το μεγαλύτερο μέρος των άλλοτε ευλογημένων από το κλίμα και τη μοίρα περιοχών. Η Κρήτη βιώνει τις πρωτοφανείς στην ιστορία συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Η μια μετά την άλλη οι πόλεις του πλανήτη "καίγονται" από τις θερμοκρασίες που σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ. Οι παράκτιες περιοχές έχουν μεταμορφωθεί σε ένα σκηνικό που ξεπερνάει ακόμα και τις πιο τρομακτικές προειδοποιήσεις των επιστημόνων που έβλεπαν τις μελέτες τους να σωριάζονται σαν άχρηστα χαρτιά στα συρτάρια των πολιτικών και τις κραυγές αγωνίας να πνίγονται στον ωκεανό των συμφερόντων.

Εκατομμύρια άνθρωποι μεταναστεύουν στο Βορρά, αναζητώντας βιώσιμες συνθήκες. Την ίδια μοίρα ακολουθούν εκατοντάδες πληθυσμοί ζώων, ενώ οι αλλαγές στη βιοποικιλότητα είναι βιβλικές. Το τέλος έχει αρχίσει και κανείς δεν μπορεί να το εμποδίσει να συμβεί.

Η ώρα μηδέν

Όχι. Δεν είναι το σενάριο μιας ακόμα ταινίας επιστημονικής φαντασίας με τις πιο ευφάνταστες καταστροφολογικές σκηνές, αλλά μια πραγματικότητα. Που απλά ειπώθηκε λίγο νωρίτερα από την ώρα που οι δείκτες των ρολογιών θα αρχίσουν να κινούνται προς την ώρα μηδέν. Όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι συντάκτες μιας νέας τρομακτικής μελέτης που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης και περιλαμβάνεται στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό "Nature".

Τριάντα εννιά διαφορετικά κλιματικά μοντέλα από 21 επιστημονικές ομάδες σε 12 χώρες δίνουν στη μελέτη ένα περιθώριο λάθους της τάξης μόλις του 5%, με την επισήμανση ότι, ακόμα και αν σταματήσει η εκπομπή ρύπων που μολύνουν τον πλανήτη, το μόνο που θα μπορούσε να συμβεί για την ανθρωπότητα είναι να κερδίσει απλά λίγο χρόνο και, αντί για το μοιραίο έτος 2047 που θα ξεκινήσουν όλα, η χρονολογία αυτή να παραταθεί ως το 2069!

rethymnoguide.gr

Λιμεναρχεία ... ερείπια στη Κρήτη

Λιμεναρχεία ... ερείπια, χωρίς τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, χωρίς επαρκείς χώρους, ακόμα και ακατάλληλα σε περίπτωση σεισμού.


Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς περιγράφει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος,  τα Λιμεναρχεία της Κρήτης.

Χθεσινό δημοσίευμα του Flashnews.gr έκανε λόγο για τις τραγικές ελλείψεις σε πλωτά μέσα που καθιστούν διάτρητα τα νότια παράλια της Κρήτης , ιδανικά για κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα, από εμπόριο όπλων μέχρι παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Φαίνεται ότι οι τραγικές ελλείψεις επεκτείνονται στη στεριά.

Στο Κ.Λ. Χανίων, ένα κομμάτι του κτιρίου δεν χρησιμοποιείται καθώς έχει κριθεί ακατάλληλο από προηγούμενους σεισμούς, στο Λ/Χ Ρεθύμνου εύχονται να μη «φουσκώσει» η θάλασσα και πλημμυρίσει, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, αναφέρεται σε ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης.

Με τίτλο "Λιμεναρχεία,,, ερείπια, το παράδειγμα της Κρήτης" , η  Ένωση καταλήγει με ένα ερώτημα: Τελικά ποια είναι η λύση;

Απαντήσεις θα προσπαθήσουν να δώσουν στο 6ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης που θα γίνει στο Ηράκλειο, στις 19 Οκτωβρίου.

Οι λύσεις όμως απαιτούν την παρέμβαση του κράτους, το οποίο προς το παρόν φαίνεται ότι "βουλιάζει" στην αδράνεια.

Εισαγγελέας για την παράνομη υλοτομία στην Κρήτη

Συνάντηση αρμοδίων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.


Με την παρέμβαση του Εισαγγελέα όπου κρίνεται σκόπιμο θα είναι αντιμέτωποι πλέον εκείνοι που κόβουν παράνομα ξύλα στην Κρητική ύπαιθρο. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα μετά την συνάντηση που είχαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι αρμόδιοι φορείς από όλο το νησί με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 

Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν τα συνχά και βίαια περιστατικά υλοτομίας που αποψιλώνουν σε μεγάλο βαθμό ένα σημαντικό μέρος της Κρητικής υπάιθρου. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χανίων στους τομείς Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Ταξίαρχος κ. Σκανδαλάκης Γεώργιος από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, η κα Στυλιανή Παπαδάκη Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, κα Άννα Ηλιάδου Δ/ντρια Τελωνειακής Περιφέρειας Ηρακλείου, ο κ. Κων/νος Αραβιάκης Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, ο κ. Αμανάκης Νικόλαος από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσων, ο Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Δ/νσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Τάσος Ιωάννου, υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Δ/νσεις Δασών Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων καθώς και η κα Κοζυράκη Μαρία Προϊσταμένη της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Ιωάννου ανέφερε:

Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συνεργάζονται ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσιάζεται από την παράνομη υλοτομία, κυρίως για ότι αφορά τα ήμερα ελαιόδεντρα που είναι το κυρίως πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ύπαιθρος της Κρήτης. Παράλληλα με την λαθροϋλοτομία στα δάση, που είναι το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης , θέτουμε υπόψη και όλα τα προβλήματα που προκύπτουν για να τεθούν σε έλεγχο όλες οι μορφές υλοτομίας.

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεωργίου Δεικτάκη στους δημοσιογράφους:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες πληροφοριών αλλά και καταγγελιών που αναφέρουν εκτεταμένα φαινόμενα λαθροϋλοτομιών. Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα για την αποτροπή του φαινομένου, που θα αφορούν την εντατικοποίηση των ελέγχων μέσω των δασικών περιπόλων που θα συνεργάζονται στενά με την Ελληνική Αστυνομία, με το προσωπικό των πυλών εισόδου της χώρας, για την διαπίστωση της ύπαρξης αναγκαίων νομιμοποιητικών εγγράφων ( Τελωνεία), με το ΣΔΟΕ για την διενέργεια κοινών ελέγχων ιδίως στα σημεία πώλησης

( μάντρες, αποθήκες), με το Λιμενικό Σώμα για τη διακίνηση προϊόντων από και προς τις νησιώτικες περιοχές, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που ήδη εκτελεί περιπολίες στα δάση ( μικτά περίπολα ), με το προσωπικό των ΟΤΑ.

Θα εφαρμοστεί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δεικτάκης, το θεσμικό πλαίσιο για τους παραβάτες, θα γίνεται αυστηρός έλεγχος από τους αγροφύλακες και δασοφύλακες κυρίως σε δασικά είδη και θα επεμβαίνει ο Εισαγγελέας, όπου κρίνεται σκόπιμο.

Θα πραγματοποιείται έλεγχος στα σημεία εμπορίας και θα λάβουμε κάθε μέτρο που θα συντελέσει στην αποτελεσματικότερη προστασία των δασών. Οι πολίτες που θα αντιλαμβάνονται να πραγματοποιείται παράνομη υλοτομία θα μπορούν να ενημερώνουν στο τετραψήφιο τηλέφωνο : 1591 από σταθερό τηλέφωνο (χωρίς χρέωση).

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε συνεχή μόνιμη βάση για όλες τις εγκρίσεις υλοτομιών και θα ενταχθούν στην καθημερινότητα των δασικών οργάνων.

Ο κ. Δεικτάκης ευχαρίστησε την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσων για το ενδιαφέρον αλλά και για την σημαντική βοήθεια που παρέχουν ως προς την πάταξη της λαθροϋλοτομίας.

Οι Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης λειτουργούν καθημερινά, και τις απογευματινές ώρες, των εργασίμων ημερών καθώς και τα Σάββατα, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας, με καθημερινές περιπολίες συνεργείων επιφυλακής από τις 7:30 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ. Τα τηλέφωνα των Διευθύνσεων Δασών των Περιφερειακών Ενοτήτων που μπορείτε να καλείτε από σταθερό και κινητό είναι τα παρακάτω: Δ/νση Δασών Χανίων 2821097317, Δ/νση Δασών Ρεθύμνου 2831023308, Δ/νση Δασών Ηρακλείου 2810264940, Δ/νση Δασών Λασιθίου 2841082490

Από σταθερό τηλέφωνο καλείτε τον τετραψήφιο αριθμό 1591 (χωρίς χρέωση). prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Οι σύγχρονοι ιστιοπλόοι του κόσμου στη ρότα που χάραξαν οι Μινωίτες θαλασσοπόροι


Η θάλασσα της Κρήτης που από τα προϊστορικά χρόνια ήταν το σταυροδρόμι ιστιοπλόων και θαλασσοπόρων όλης της Μεσογείου, θα φιλοξενήσει την Κυριακή τους σύγχρονους ιστιοπλόους του κόσμου σε μια διεθνή διοργάνωση με την επωνυμία "Cretan Union Cup".

Πρόκειται για ένα κορυφαίο διεθνές αθλητικό γεγονός για το νησί μας που συνδιοργανώνεται από τους τοπικούς ναυταθλητικούς ομίλους και την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το κορυφαίο γεγονός που θα εξελιχθεί στα Χανιά, στο Ρέθυμνο στο Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου σύμφωνα με τους διοργανωτές μπορεί να καταστήσει την Κρήτη παγκόσμιο ναυταθλητικό προορισμό αλλά και να αναδείξει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ποιοτικού τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και της Ελλάδας.


Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας "Cretan Union Cup" θα ‘’ανοίξει πανιά’’ τη Δευτέρα από 14 έως 20 Οκτωβρίου, ενώ προβλέπονται και παράλληλες εκδηλώσεις παραδοσιακού - πολιτιστικού χαρακτήρα.

Το κορυφαίο γεγονός που θα ενώσει αθλητές και τις «θάλασσες του κόσμου» στηρίζουν οι ναυταθλητικοί σύλλογοι του νησιού και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρώματα από την Ελλάδα αλλά και από διάφορες χώρες, ενώ θα καλυφθεί τηλεοπτικά από μεγάλα δορυφορικά κανάλια.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν είναι ο Στιβ Κλάις με συνεχόμενες διακρίσεις στους αγώνες του Μεξικού. Επίσης ο Βλάντ Φλέινγκολντ πολύ γνωστός ιστιοπλόος από το LA Club αναμένεται να είναι στην Κρήτη όπως και ο ιδιαίτερα έμπειρος αυστραλός ιστιοπλόος Τζον Γκρέι αλλά και αρκετοί άλλοι.

« Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που στηρίζουμε και πραγματοποιούμε με τους ιστιοπλοϊκούς συλλόγους του νησιού. Μια σπουδαία διοργάνωση που έρχεται να προβάλλει την ιστορία τον θαλάσσιο πλούτο της Κρήτης, αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα του νησιού. Παράλληλα να αναδείξουμε τον τόπο μας ως ένα ιδανικό ναυταθλητικό προορισμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Παλλήκαρης, ευχαριστώντας την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που από την πρώτη στιγμή-όπως είπε- αγκάλιασε την ιδέα για την υλοποίηση των διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων "Cretan Union Cup", είπε, ότι «στους αγώνες αυτούς, που θα προσπαθήσουμε να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο ή κάθε δυο χρόνια, θα πάρουν μέρος όλοι οι όμιλοι της Κρήτης, αλλά και πολλοί όμιλοι της υπόλοιπης Ελλάδας. Πρόκειται για ένα διεθνές αθλητικό γεγονός, που θα προβάλλει την Ελλάδα και την Κρήτη στο εξωτερικό.

Το "Cretan Union Cup" -πρόσθεσε- είναι μία reggata (θαλάσσια διαδρομή) που έρχεται σε μια ιστορική στιγμή, που η Κρήτη γιορτάζει τα 100 χρόνια από την Ένωσής της με την Ελλάδα, να διαπλεύσει τα Κρητικά Ύδατα, που από τα προϊστορικά χρόνια, ήταν το σταυροδρόμι ιστιοπλόων και θαλασσοπόρων όλης της Μεσογείου.

Τους αγώνες αξίζει να επισημανθεί στηρίζει και προβάλλει ήδη στην ιστοσελίδα του-www.orc.com- ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αγώνων Ανοικτής Θαλάσσης.

Πρόγραμμα Αγώνων
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013
10:00–18:00 Εγγραφές

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013
10:00–18:00 Εγγραφές-Καταμετρήσεις
20:30 Συγκέντρωση Κυβερνητών στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων
21:30 Τελετή Έναρξης

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013
Εκκίνηση από Χανιά 10.00 η ώρα για τις Ιστιοδρομίες 1η και 2η μαζί
• 1η Ιστιοδρομία: Ελεγχόμενου Στίβου 2-4 νμ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες
• 2η Ιστιοδρομία Ελεγχόμενου Στίβου (τερματισμός της 1ης Ιστιοδρομίας) – Ρέθυμνο , 44 ν.μ. περίπου

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013
19:00 Απονομή 1ης και 2ης Ιστιοδρομίας

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Εκκίνηση από Ρέθυμνο 10.00 η ώρα για τις Ιστιοδρομίες 3η και 4η μαζί
• 3η Ιστιοδρομία: Όρτσα - Πρίμα 2-4 νμ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες
• 4η Ιστιοδρομία Όρτσα - Πρίμα (τερματισμός της 3ης Ιστιοδρομίας) – Ηράκλειο , 39 ν.μ. περίπου
20:00Υποδοχή-καλωσόρισμα στο λιμάνι του Ηρακλείου

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013
19:00 Απονομή 3ης και 4ης Ιστιοδρομίας

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013
Εκκίνηση από Ηράκλειο 10.00 η ώρα για τις Ιστιοδρομίες 5η και 6η μαζί
• 5η Ιστιοδρομία: Όρτσα - Πρίμα 2-4 νμ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες
• 6η Ιστιοδρομία Όρτσα - Πρίμα (τερματισμός της 5ης Ιστιοδρομίας) – Άγιος Νικόλαος , 49 ν.μ. περίπου

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013
19.00: Απονομή 5ης και 6ης Ιστιοδρομίας

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013
Εκκίνηση 10:00 η ώρα Άγιος Νικόλαος
7η Ιστιοδρομία: Ελεγχόμενου Στίβου ή Όρτσα – Πρίμα 4νμ περίπου
Εκκίνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 7ης Ιστιοδρομίας
8η Ιστιοδρομία: Ελεγχόμενου Στίβου ή Όρτσα – Πρίμα 4νμ περίπου
Εκκίνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 8ης Ιστιοδρομίας
9η Ιστιοδρομία: Ελεγχόμενου Στίβου ή Όρτσα – Πρίμα 4νμ περίπου
15:30 Τελική Απονομή – Τελετή λήξης

Το "ναι μεν αλλά" του δήμου Ιεράπετρας για τις κατασχέσεις χρημάτων από λογαριασμούς


Ο δήμος Ιεράπετρας με ανακοίνωση που εξέδωσε δίνει απαντήσεις στα δημοσιεύματα για κατασχέσεις χρημάτων από λογαριασμούς επιχειρηματιών και φυσικών προσώπων.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει...

"Με αφορμή το θόρυβο που επιχειρείτε να δημιουργηθεί σχετικά με την εφαρμογή και από το Δήμο Ιεράπετρας της υποχρεωτικής διαδικασίας που προβλέπεται για την είσπραξη οφειλών, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η Οικονομική Υπηρεσία όφειλε να κινηθεί σε βάρος εκείνων οι οποίοι δεν έχουν ρυθμίσει την εξόφληση των οφειλών τους ή δεν τηρούν τους όρους της ρύθμισης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η είσπραξη των οφειλομένων.

Η μη εφαρμογή της σχετικής διαδικασίας συνεπάγεται πειθαρχική και ποινική ευθύνη για τους αρμόδιους υπαλλήλους (Προϊσταμένη Οικονομικής Υπηρεσίας και Ειδική Ταμία).

Στο Δήμο μας η διαδικασία εφαρμόσθηκε για 41 οφειλέτες που η κύρια οφειλή του καθενός υπερέβαινε το ποσό των 5.000 €, και οι οποίοι όφειλαν συνολικά στο Δήμο 2.000.000,00 ευρώ περίπου.

Η οφειλή αφορούσε κυρίως τέλη εκδιδομένων λογαριασμών, παρεπιδημούντων, κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ύδρευσης, άρδευσης και λοιπά τέλη καθώς και τα σχετικά πρόστιμα και προσαυξήσεις που προβλέπονται και επιβάλλονται από το Νόμο.

Ως Δήμος τον τελευταίο καιρό είχαμε ενημερώσει δύο φορές τους οφειλέτες με έγγραφα τα οποία ενυπόγραφα έχουν λάβει, ενώ έχουν ενημερωθεί κατά το παρελθόν επανηλλειμένως δεδομένου ότι δεν πρόκειται για πρόσφατες οφειλές αλλά για χρέη προηγούμενων περιόδων.

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε συζήτηση που αφορούσε Οικονομικά θέματα του Δήμου πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι πρωτοστατούντων των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας επεσήμαιναν την ανάγκη είσπραξης των χρεών προς το Δήμο από μεγαλοφειλέτες τονίζοντας την ηθική διάσταση του θέματος.

Συνεπώς ο σχετικός θόρυβος είναι απολύτως αδικαιολόγητος, υποκριτικός και εντάσσεται στους κανόνες του λαϊκισμού που δυστυχώς διαπρέπει στο Δήμο Ιεράπετρας. "



flashnews.gr

Κάθε Τρίτη και μια ... έκπληξη στην αγορά του Ηρακλείου

Εκδηλώσεις για την τόνωση της αγοράς του Ηρακλείου από τον εμπορικό σύλλογο


Από Τρίτη και κάθε Τρίτη η αγορά του Ηρακλείου θα κρύβει ... εκπλήξεις για ντόπιους και ξένους καταναλωτές. Σε μια προσπάθεια να τονωθεί η κίνηση ο Εμπορικός σύλλογος σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη και τις επόμενες Τρίτες 22/10,29/10 και 5/11 μια σειρά από δρώμενα σε όλη την πόλη του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ο λόγος που έγινε η επιλογή της ημέρας Τρίτης είναι γιατί στην πόλη μας θα βρίσκεται ένας σημαντικός αριθμός ξένων επισκεπτών, ο οποίος θέλουμε να παραμείνει στην πόλη μετά την ολοκλήρωση των περιηγήσεων τους στα Μουσεία μας.

Για το λόγο αυτό καλούνται όλες οι επιχειρήσεις για τις συγκεκριμένες αυτές ημέρες να παρέχουν στους πελάτες τους, καλύτερες τιμές και σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό κλίμα στην αγορά. Σκοπός είναι η ημέρα αυτή να διαφημιστεί στο εξωτερικό από τους Τουριστικούς φορείς στις προσεχείς τουριστικές εκθέσεις, ώστε του χρόνου το Ηράκλειο να είναι προορισμός όπου οι ξένοι επισκέπτες να γνωρίζουν ότι θα κάνουν τις αγορές τους.

prismanews.gr

Συνέδριο για την τουριστική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών στο Ηράκλειο

Το πρώτο διεθνές συνέδριο με θέμα «Πολιτιστικές αξίες και τουριστική ανάπτυξη σε αγροτικές περιοχές» διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Στο συνέδριο μετέχουν ερευνητές, εκπρόσωποι μη κερδοσκοπικών και άλλων αναπτυξιακών φορέων, αντιπρόσωποι Δήμων και Περιφερειών, επιχειρηματίες τουρισμού από Σλοβενία, Βουλγαρία, Ιταλία, Σερβία, Ουγγαρία και Ελλάδα. 

Στόχος του συνεδρίου είναι να τονίσει ότι ο πολιτισμός μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και στις νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, καθώς και στην αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών, ώστε ν’ αναδειχθεί σ’ έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόρο.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν προτάσεις αξιοποίησης των πολιτισμικών πόρων και θα παρουσιαστούν πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη με σημαντικά αποτελέσματα, σε διάφορες περιοχές των χωρών αυτών.

Οι σύνεδροι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν σε τρία παράλληλα διαδραστικά εργαστήρια με την εξής θεματολογία:

1. Υπεύθυνος τουρισμός: η διαχείριση του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς σε αγροτικές περιοχές, με τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων φορέων

2. Ευρωπαϊκές, εθνικές και περιφερειακές πολιτικές ανάπτυξης για την ανάπτυξη τοπικών πρωτοβουλιών και μικρής κλίμακας πολιτιστικών σχεδίων για τον τουρισμό

3. Πολιτιστικός τουρισμός σε αγροτικές περιοχές: κίνητρα τουριστικής ανάπτυξης, προώθηση και καθιέρωση προορισμών

Το συνέδριο αποτελεί μέρος του Προγράμματος “Synergy of Culture and Tourism: Utilisation of Cultural Potentials in less favoured rural regions (SY_CULTour) στη διάρκεια του οποίου επιλέχθηκαν και μελετήθηκαν οι δυνατότητες ανάδειξης των πολιτισμικών πόρων της Κρήτης και της ενσωμάτωσής τους στο τουριστικό προϊόν. Μετά από ενδιαφέρον των πολιτιστικών συλλόγων των χωριών Παλιανής και Αγίου Θωμά υλοποιήθηκαν πιλοτικές δράσεις εφαρμογής των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις πιλοτικές αυτές περιοχές και θα δουν από κοντά τις πολιτιστικές διαδρομές που δημιουργήθηκαν με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Ηρακλείου.

Η συμμετοχή στο συνέδριο και στην εκπαιδευτική εκδρομή είναι δωρεάν αρκεί να προηγηθεί δήλωση συμμετοχής στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στο e-mail: papadaki@katartisi.gr. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα: http://sycultourconference.blogspot.gr/.

Το έργο SY_CULTour και το Συνέδριο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα South East Europe και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Βρείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου

Ηράκλειο: Η asosgallery με αγάπη και ευαισθησία στο χώρο της τέχνης

Η asosgallery δημιουργήθηκε το 2013 από ανθρώπους με αγάπη και ευαισθησία στο χώρο της τέχνης, της καλλιτεχνίας και της δημιουργίας γενικότερα.

Αποστολή της asosgallery είναι  η ανάδειξη, η προβολή και η παρουσίαση ατομικών και ομαδικών έργων, οι δημιουργικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες καθώς και η φιλοξενία κάθε  δημιουργικής προσπάθειας που βρίσκεται σε αναζήτηση κατάλληλης στέγης.

Με ιδιαίτερη χαρά, φιλοξενούμε την  φωτογραφία, την ζωγραφική, την παρουσίαση βιβλίου, προβολές, perfomances, συζητήσεις, ομιλίες, forum, την χειροτεχνία και την κατασκευή και γενικότερα τις ιδέες που έχουν ανάγκη επικοινωνίας.

Ο χώρος, αποτελείται από μία αίθουσα 200 τ.μ. με εξοπλισμό ανάρτησης περιμετρικά των κάθετων επιφανειών, με κυρίαρχα χρώματα το λευκό και το γκρι και ελαφριές πινελιές σε κίτρινη ώχρα, ενώ οι διαμορφομένες εσοχές επιτρέπουν την άριστη λειτουργικότητα του χώρου και την σωστή προβολή ενώ παρέχεται wi-fi.

Το σημαντικότερο όμως γεγονός της  asosgallery  είναι ότι ο χώρος παραχωρείται δωρεάν, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα.

Πιστεύουμε ακράδαντα στην επιτυχία της προσπάθειας μας, καλύπτοντας έτσι  ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην πόλη μας.

Επισκεφθείτε το site  www.asosgallery.gr και επικοινωνήστε μαζί μας για τον
προγραμματισμό της ημερομηνίας που σας ενδιαφέρει!

 asosgallery.gr  Λ. Κνωσσού 170 Ηράκλειο Κρήτης | Τ: 2810 360018 | e-mail: info@asosgallery.gr

Χαλκιαδάκης: Από την Κρήτη στην Αθήνα

της Αλεξάνδρας Γκίτση / euro2day.gr

Δυο "παντοπωλεία" σε Γλυφάδα και Χαλάνδρι μέσω των οποίων οι καταναλωτές θα μπορέσουν να βρουν παραδοσιακά κρητικά προϊόντα. Οι στόχοι της οικογένειας Χαλκιαδάκη. Το νέο μοντέλο καταστήματος.

Κι όμως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Αυτό επιβεβαιώνεται στην περίπτωση της κρητικής αλυσίδας Χαλκιαδάκης, που αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να αναζητήσει την τύχη της και στην Αθήνα. Απόφαση η οποία χρειάσθηκε κοντά στα 20 χρόνια για να υλοποιηθεί.

Τι άλλαξε μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια πέρα από την ύφεση που μαστίζει την ελληνική αγορά την τελευταία εξαετία; Η στροφή των καταναλωτών στα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως τα κρητικά, και η πτώση των ενοικίων. Τα δύο αυτά συστατικά στάθηκαν η αφορμή για την οικογένεια Χαλκιαδάκη, που διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες κρητικές αλυσίδες (η οποία είναι μέλος του ομίλου Βερόπουλου) για να επιχειρήσει σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον και με ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο καταστήματος.

Και εξηγούμαστε. Η νέα επιχειρηματική προσπάθεια, την οποία "τρέχει" η Χριστίνα Χαλκιαδάκη, και αναπτύσσεται αποκλειστικά από την οικογένεια Χαλκιαδάκη, δεν αφορά σε καταστήματα σούπερ μάρκετ. Το νέο μοντέλο καταστήματος που πρόκειται να παρουσιαστεί επισήμως, σήμερα Παρασκευή στην Γλυφάδα και το Σάββατο στο Χαλάνδρι, είναι κρητικά παντοπωλεία.

Δηλαδή καταστήματα στα οποία οι Αθηναίοι και εν δυνάμει οι περίπου 500.000 κρητικοί που ζουν στην πρωτεύουσα, θα μπορέσουν να βρουν παραδοσιακά κρητικά προϊόντα όπως αλλαντικά, τυριά, παξιμάδια, ελαιόλαδο, κρασί, οπωροκηπευτικά, αφεψήματα, φρέσκο κρητικό κρέας, αναψυκτικά, χυμούς αλλά και καλλυντικά.

Ο στόχος, όπως εξηγεί στο Euro2day.gr η 37χρονη Χριστίνα Χαλκιαδάκη, η ανάδειξη της κρητικής διατροφής, η τόνωση της κρητικής οικονομίας και παραγωγής και κατ' επέκταση η στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Όπως λέει άλλωστε και ο πατριάρχης της οικογένειας ο κ. Μηνάς Χαλκιαδάκης, "πρέπει να σηκωθούν από τις καφετέριες οι νέοι της Κρήτης. Να φυτέψουν λεμόνια και χαμομήλι. Είναι απαράδεκτο να εισάγουμε προϊόντα από την Κίνα και την Αργεντινή τη στιγμή που μπορούμε να τα παράγουμε στη χώρα μας. Πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική παραγωγή, να δώσουμε πρόσβαση στα ελληνικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων, να τα γνωρίσουν οι καταναλωτές, για να τονωθεί η εθνική οικονομία και η απασχόληση".

Αυτό τον στόχο θα επιχειρήσει να εξυπηρετήσει, σύμφωνα με την Χριστίνα Χαλκιαδάκη, η νέα προσπάθεια της οικογένειας στην Αθήνα. Βέβαια το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι τι αλλαγές θα μπορέσουν να φέρουν στην κρητική οικονομία δύο καταστήματα. Σίγουρα δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν άρδην το τοπίο όπως παραδέχεται η ίδια, αν και όπως σημειώνει έχει υπάρξει ενδιαφέρον από επενδυτές να αναπτυχθεί το συγκεκριμένο μοντέλο με τη μέθοδο του franchise.

Και συμπληρώνει: «μέσω αυτής της προσπάθειας και άλλων αντίστοιχων, μικροί τοπικοί παραγωγοί θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μια μεγαλύτερη αγορά πέρα από τα στενά όρια π.χ. της Κρήτης. Θα τους γνωρίσουν οι καταναλωτές και γιατί όχι θα μπορέσουν θα αναπτυχθούν περαιτέρω». Ως παράδειγμα φέρνει το ελληνικό πρωινό και την αποδοχή που είχε όχι μόνο από τα ξενοδοχεία της Κρήτης αλλά κυρίως από τους ξένους τουρίστες οι οποίοι επιστρέφοντας στις χώρες τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στη Μεγαλόνησο φρόντισαν να πάρουν μαζί τους ως... σουβενίρ κρητικό ελαιόλαδο.

Η αλυσίδα Χαλκιαδάκης

Η οικογένεια Χαλκιαδάκης, είναι γνωστή μέσω της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ που δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1980. Το 1994 η αλυσίδα εντάχθηκε στον όμιλο super market Βερόπουλος ο οποίος ελέγχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Σήμερα η αλυσίδα αριθμεί 38 καταστήματα στην Κρήτη και απασχολεί 940 εργαζομένους.

Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών της μεγεθών κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 130 εκατ. ευρώ από 128 εκατ. ευρώ το 2011 και τα κέρδη προ φόρων της διαμορφώθηκαν στα 2,169 εκατ. ευρώ έναντι 1,698 εκατ. ευρώ το 2011.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...