Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Μιχελογιαννάκης - ΔΗΜ.ΑΡ: Να «κλείσουν» τα «παραθυράκια» των νόμων που ωφελούν τους μεγαλοοφειλέτες

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τις ανείσπρακτες οφειλές μεγαλοοφειλετών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Κύριε Υπουργέ,
Μεγάλη πρόκληση συνιστά ότι πολλοί μεγαλόσχημοι, λόγω της ανοχής και της ολιγωρίας του κράτους, αρνούνται να πληρώσουν τους φόρους τους, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους απλούς εργαζόμενους και συνταξιούχους που συνθλίβονται από τα μέτρα λιτότητας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού ¨Επίκαιρα¨ αν εισπράττονταν τα πρόστιμα σε τρείς μόνο περιπτώσεις μεγαλόσχημων φοροφυγάδων, η κυβέρνηση δεν θα χρειαζόταν να κόψει κατά 10% έως και 20% τις επικουρικές συντάξεις άνω των 200 ευρώ ή να καταργήσει τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών.

Επειδή την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε έσχατη ανάγκη είναι αδιανόητο ορισμένοι να καταφέρνουν να μην πληρώνουν, ούτε ευρώ.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ως Υπουργός και ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου Οικονομικών, όσον αφορά τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε,

1. Να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα παρακολούθησης των προστίμων που επιβάλει το ΣΔΟΕ για να γνωρίζουμε αν αυτά εισπράττονται.

2. Να «κλείσουν» τα λεγόμενα «παραθυράκια» των νόμων που ωφελούν τους μεγαλοοφειλέτες.

Tαφόπλακα" στην Ελπίδα , η αναστολή λειτουργίας της Σχολής Αστυνομίας Σητείας

Επιστολή έστειλε  η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ΄ προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ.Δένδια  Νικόλαο,σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της Σχολής Αστυνομίας Σητείας.

Αναλυτικότερα, το κείμενο της επιστολής έχει:

"Κύριε Υπουργέ,
 Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί έντονα  η φήμη, ότι θα ανασταλεί η λειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας, η οποία εντείνεται  καθημερινά,  προκαλώντας, όπως είναι φυσικό, την δυσαρέσκεια  αλλά και το ανησυχητικό ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης της Σητείας, αλλά και ολοκλήρου του Νομού και η οποία φήμη, αν τελικά επαληθευτεί, θα συνιστά πράξη, που θα επιφέρει ουσιαστική υποβάθμιση της ήδη υποβαθμισμένης περιοχής του Ν.Λασιθίου και της Κρήτης γενικότερα..
  Η ΄Ενωσή μας, εκπροσωπώντας χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, που βιώνουν την οικονομική δυσκολία της σημερινής συγκυρίας , θεωρεί "εγκληματική πράξη" για την ίδια την κοινωνία,.η εκ μέρους της πολιτείας, " αναστολή λειτουργίας της Σχολής Αστυνομίας  στην πόλη της Σητείας ," κοινωνίας ,  που με αγώνες και θυσίες όλα αυτά τα χρόνια στήριξε τη λειτουργία της.
  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που δρα Παγκρήτια , αλλά και Πανελλαδικά, θεωρεί λαθεμένη επιλογή , την αναστολή λειτουργίας της Σχολής, καθώς με την ενέργεια αυτή , δεν στερεί  μόνο την αναβάθμιση , στην τροχιά  ανάπτυξης της περιοχής, αλλά ρίχνει "ταφόπλακα" στην Ελπίδα του ντόπιου να παλέψει στον τόπο του.
  Κύριε Υπουργέ,
  Πιστεύουμε ότι έχετε την γνώση αλλά και την θέληση να "αντισταθείτε" μαζί με μας , με την κοινωνία της Κρήτης, για την συνέχιση της λειτουργίας της σχολής, ώστε να μη υποβαθμιστεί περισσότερο η περιοχή, να μη μειωθεί το εισόδημα των κατοίκων, για  να μη πληγεί περισσότερο η τοπική οικονομία, για να μη κλείσουν επαγγέλματα της περιοχής που ψιλοσυντηρούνται,
Κατόπιν τούτων, ενώνοντας τις φωνές μας με αυτές των λοιπών φορέων αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας,ζητούμε από σας  από ένα υπεύθυνο Υπουργό, να στηρίξετε την πρόταση μας, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής Αστυνομίας Σητείας, τηρώντας ταυτόχρονα τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για στήριξη της περιφέρειας."
Συνεπώς, το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της Σχολής μας βρίσκει  αυστηρά  αντίθετους, και πιστεύουμε στην στήριξη της παρούσας, εμμένοντας αυστηρά, ο ίδιος προσωπικά  ,για την διατήρησή της.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

ΧΑΝΙΑ: Γαμπρός, νύφη και κουμπάρα άφησαν το γάμο για μια φωτό με τη Βίσση

“Με αγάπη από το λιμάνι στα Χανία”, γράφει η Άννα Βίσση στους θαυμαστές της που την ακολουθούν ευλαβικά στο Twitter, συνοδεύοντας τη φωτογραφία.

Η τραγουδίστρια συνεχίζει τις συναυλίες της στα ελληνικά νησιά και με αυτό τον σκοπό παραβρέθηκε στην πανέμορφη πόλη της Κρήτης.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα… απρόοπτα.

Εκεί λοιπόν που απολάμβανε τη βόλτα της στα Χανιά, την εντόπισε ένα ζευγάρι νιόπαντρων θαυμαστών.

Γαμπρός, νύφη και κουμπάρα άφησαν το γάμο κι έσπευσαν να φωτογραφηθούν με την αγαπημένη τους Άννα Βίσση.


Μέχρι 20 οι ειδικοί σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου

Η γ.γ. της κυβέρνησης σε απάντηση σχετικής ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη και Νάσου Αθανασίου, έκανε γνωστό ότι μέχρι 20 ήταν οι ειδικοί σύμβουλοι οι οποίοι υπηρέτησαν στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Νοέμβριο του 2011.

Στην ερώτησή τους, οι δύο βουλευτές είχαν ζητήσει να ενημερωθεί η Βουλή για τον ακριβή αριθμό των συμβούλων του Γιώργου Παπανδρέου, τον προσδιορισμό του τομέα στον οποίο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους καθώς και τη συνολική αμοιβή τους. Επίσης, είχαν ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή οι εκθέσεις-συμβουλές τους, ώστε να εμφανιστεί το μέγεθος των υπηρεσιών τους προς το ελληνικό κράτος και η ανταπόκριση του έργου τους στο μέγεθος των αμοιβών τους.

Στην απάντησή της, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης, διευκρινίζει ότι οι ειδικοί σύμβουλοι ήταν τρεις τον Οκτώβριο του 2009, ενώ τον Νοέμβριο ο αριθμός τους ανέβηκε στους εννέα και τον επόμενο μήνα έφθασαν στους 14. Από τον Φεβρουάριο του 2010, ο αριθμός των συμβούλων ανεβαίνει στους 17 για να αγγίξει τους 20 τον Ιούνιο και Ιούλιο του ίδιου έτους.

Σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση, το έτος 2009 οι ειδικοί σύμβουλοι στοίχησαν στο ελληνικό Δημόσιο 62.649 ευρώ, ενώ το έτος 2010 η μισθοδοσία τους ανήλθε στις 505.533 ευρώ για να πέσει το έτος 2011 στις 429.657 ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Ρύθμιση "ανάσα" για χιλιάδες στεγαστικά δάνεια

Ρύθμιση-ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά που βαρύνονται από στεγαστικά δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας θα εξετάσουν το επόμενο... διάστημα η κυβέρνηση και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), επιχειρώντας να δώσουν λύση σε ένα διογκούμενο κοινωνικό πρόβλημα και να ανακόψουν τον υψηλό σήμερα ρυθμό αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και την ΕΕΤ αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες ώστε να υπάρξει συμφωνία και να ρυθμιστεί νομοθετικά το ζήτημα μέχρι και την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πρόκειται για θέση που θα οδηγήσει σε σημαντική επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων έως και 99 έτη λόγω της σημαντικής μείωσης η οποία θα επέλθει στον ρυθμό αποπληρωμής. Ταυτόχρονα, αν επιμηκυνθούν τα δάνεια σε τέτοιον βαθμό, εγείρεται και θέμα κυριότητας της κατοικίας.

Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, από την πλευρά της, έχει επεξεργαστεί σειρά εναλλακτικών σχεδίων για αναχρηματοδοτήσεις στεγαστικών δανείων. Ένα από αυτά προβλέπει την ενοικίαση για 3 χρόνια των κατασχεμένων ή υπό κατάσχεση σπιτιών.

Μεταβατικό σχέδιο… ενοικίασης!

Το σχέδιο προβλέπει πως όσα σπίτια έχουν αγοραστεί με στεγαστικό αξίας κατά μέσο όρο 100.000-150.000 ευρώ και δεν αποπληρώνονται (έχουν κατασχεθεί από την τράπεζα ή βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάσχεση) να ενοικιαστούν στους μέχρι πρότινος ιδιοκτήτες τους για τα επόμενα 3 χρόνια.

Εν συνεχεία, θα δίνεται η δυνατότητα στον ενοικιαστή (πρώην ιδιοκτήτη-δανειολήπτη) να αγοράσει εκ νέου το σπίτι με νέο δάνειο. Το ενοίκιο που θα καταβάλλει ο ενοικιαστής θα προσδιορίζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς (ανάλογα με την περιοχή). Δεν αποκλείεται, δε, για να είναι πιο ελκυστικό το ενοίκιο να είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιοχής.

Με την πάροδο των 3 ετών, η τράπεζα θα δίνει τη δυνατότητα στον ενοικιαστή (πρώην ιδιοκτήτη-δανειολήπτη) να επαναγοράσει το ακίνητο με νέο στεγαστικό δάνειο προσαρμοσμένο στην αξία που αυτό θα έχει τότε.
euro2day.gr

Παρέμβαση Αυγενάκη για την τροποποίηση των μέτρων για την ίδρυση των φωτοβολταϊκών μονάδων

Με Κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την ανησυχία του στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, σχετικά με «τη δέσμη των μέτρων για την ίδρυση των φωτοβολταϊκών μονάδων».

Ειδικότερα, με Ερώτησή του, ο κ. Αυγενάκης τόνισε στον Υπουργό τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια, οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα αποτέλεσαν μία από τις πιο σημαντικές, υπό ανάπτυξη δραστηριότητες στη χώρα μας και ευνόησαν την ανάδυση ενός νέου, ραγδαία αναπτυσσόμενου κλάδου, αυτού των μικρομεσαίων επενδυτών. Ωστόσο, η ανακοίνωση της δέσμης μέτρων για τα φωτοβολταϊκά συστήματα έχει προκαλέσει σύγχυση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η επιβολή του τέλους του 25% υπέρ ΕΡΤ για την ενίσχυση του Ειδικού Λογαριασμού, η αναστολή όλων των αιτήσεων για επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά, όπως επίσης και η αναβολή εξέτασης και αξιολόγησης των υπό κατάθεση φακέλων των ενδιαφερομένων των δύο τελευταίων χρόνων ευνοεί τις μεγάλες fast-track επιχειρήσεις, για τις οποίες δεν έχει θεσπιστεί ακόμη κάποιο απαγορευτικό, Νομοθετικό πλαίσιο για τις εν λόγω επενδύσεις».

Ακόμα, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Βουλευτής, «οι νέες τεράστιες μειώσεις στις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών, έχουν μηδενίζει τη δυνατότητα του κέρδους και έχουν καταστήσει μη βιώσιμη κάθε επενδυτική δραστηριότητα. Οι επιβληθείσες μειώσεις φτάνουν στο 46,8% σε σχέση με τις τιμές που είχαν αποφασιστεί 6 μήνες πριν, υπερβαίνουν κατά πολύ τη μείωση στο κόστος εξοπλισμού, ενώ δεν λαμβάνουν υπόψη τα χρηματοπιστωτικά δεδομένα της χώρας. Συνεπώς, με τις νέες αυτές τιμές και με τα επιτόκια δανεισμού στο ύψος που τα ορίζουν σήμερα οι τράπεζες, δεν μπορεί και δεν ευνοεί να υλοποιηθεί κανένα φωτοβολταϊκό έργο».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη, οι παραπάνω αλλαγές θα ευνοήσουν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις στη δραστηριοποίηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων αφανίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τους μικρομεσαίους επενδυτές, καθώς, επίσης και η αναστολή της υποβολής νέων αιτημάτων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και το «πάγωμα» της αξιολόγησης των παλαιών θα συμβάλλουν στην ανάδυση, ανάπτυξη, ενίσχυση του παράνομου εμπορίου των υφιστάμενων αδειών με τεράστια κεφάλαια να αλλάζουν χέρια χωρίς να δηλώνονται και χωρίς να φορολογούνται, ζήτησε από τον Υπουργό να του εξηγήσει πλήρως τους λόγους για τους οποίους προέβη στις παραπάνω αλλαγές. Τέλος, ο Βουλευτής αιτήθηκε ανοιχτή συζήτηση μ’ όλους τους αρμόδιους φορείς για την πλήρη τεκμηρίωση των αποφάσεων αυτών και την πιθανή ανατροπή των παραπάνω επιχειρημάτων.

Έδωσαν 5ήμερη άδεια σε βαρυποινίτη που είχε κάνει πέντε φόνους και δεν γύρισε ποτέ

Εξαφανισμένος παραμένει μετά την πενθήμερη άδειά του ο βαρυποινίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης. Πρόκειται για έναν κακοποιό, καταδικασμένο για πέντε δολοφονίες και σωρεία άλλων εγκλημάτων, ο οποίος πήρε άδεια από το συμβούλιο φυλακών της Λάρισας, ωστόσο δεν γύρισε ποτέ.

Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης ήταν καταδικασμένος σε τετράκις ισόβια, για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, τραυματισμούς, μια σειρά από ένοπλες ληστείες και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, ο γνωστός βαρυποινίτης δεν δραπετεύει για πρώτη φορά καθώς τον Αύγουστο του 2006 πάλι μετά από πενθήμερη άδεια, δεν επέστρεψε στις φυλακές Αλικαρνασσού. Τελικά συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου 2007 στο Χαϊδάρι μαζί με άλλους δύο κακοποιούς.

Ο γνωστός κακοποιός μαζί με την σπείρα του και με τους αδελφούς Παλαιοκώστα είχαν διαπράξει ληστείες τραπεζών. Το 1985 στις 20 Δεκεμβρίου είχε σκοτώσει έξω από ένα μπαρ τον σερβιτόρο Σπύρο Βαλταδώρο. Οχτώ χρόνια αργότερα, το 1993, στις 28 Οκτωβρίου, σκότωσε και τον φίλο του, Αντώνη Δημητρόπουλο, μέσα στο κέντρο «Χρυσή Νύχτα» στις Τρεις Γέφυρες. Μετά σκότωσε και τον ταμία του κέντρου, Στέλιο Χριστοδουλάκη, τραυματίζοντας παράλληλα άλλα δύο άτομα.
Στις 23 Δεκεμβρίου 1993 μαζί με τον Κώστα Τέγα με πέντε πυροβολισμούς επιτέθηκαν στην σύντροφό του, Αγγελική Τσενεμπή, η οποία πέθανε αργότερα στον Καναδά και δολοφόνησε και έναν φίλο του στον οποίο ανέθεσε να την μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Στην συνέχεια διέπραξε σειρά ένοπλων ληστειών και συνελήφθη τελικά στις 20 Δεκεμβρίου 1994 μαζί με τον Τέγα σε ένα σπίτι στη Γαλάζια Ακτή.

Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

Boeing, 747
(Photo credit: San Diego Air & Space Museum Archives)
Αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας αδιαθεσίας ενός εκ των επιβατών του, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ηράκλειου «Ν. Καζαντζάκης» αεροσκάφος Boeing 747, που είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με προορισμό το Αλγέρι.

Όταν το αεροσκάφος βρισκόταν στα νότια παράλια της Κρήτης, ένας 71χρονος επιβάτης από την Αλγερία υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και ο κυβερνήτης ζήτησε άδεια να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» όπου και προσγειώθηκε το Boeing 747, ενώ σ' αυτό επιβιβάστηκε γιατρός του αεροδρομίου και εξέτασε τον 71χρονο που στη συνέχεια μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το αεροσκάφος λίγο μετά την αποβίβαση του επιβάτη αναχώρησε για τον προορισμό του.
Enhanced by Zemanta

Λευκάδα: Επιασε τον σύζυγο της να την απατά και τον ευνούχισε

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν οι κάτοικοι της Λευκάδας το περιστατικό που σημειώθηκε στην κοινότητα Τσουκαλάδες, όταν μια απατημένη σύζυγος ευνούχισε τον άντρα της όταν τον έπιασε στα πράσα με την ερωμένη του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, η σύζυγος έκανε τσακωτό τον σύντροφο της στην αγκαλιά της φιλενάδας του και έγινε έξαλλη. Το αποτέλεσμα ήταν να αρπάξει ένα μαχαίρι και να κόψει εν ψυχρώ το μόριο του 50χρονου.

Στη συνέχεια ο άτυχος άντρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λευκάδας αλλά το είδος του σοβαρού τραυματισμού του δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί κι έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η σύζυγος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Λευκάδας.

Σητεία: Το βιβλιάριο και το microchip έφεραν το... πρόστιμο

Πρόστιμο επιβλήθηκε στη Σητεία, σε ιδιοκτήτη δύο σκύλων που δεν είχαν βιβλιάριο αλλά και ούτε και microchip.

Η καταγγελία έγινε από τουρίστες που θεώρησαν ότι τα ζώα δεν ζούσαν σε καλές συνθήκες.

Είναι η πρώτη τιμωρία με εφαρμογή του νόμου 4039/2012.



adespoto.gr

Τίμησαν τον Αλέξη Τσίπρα στο Ρέθυμνο

Τον Αλέξη Τσίπρα που για τέταρτη συνεχή χρονιά παραθέρισε στο Ροδάκινο τίμησε ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα   Ρεθεμνιώτικα Nέα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε στον κ. Τσίπρα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Βαρδή Α. Χομπίτη, τιμητική πλακέτα και ανακηρύχθηκε σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου. Επίσης του δόθηκε και το βιβλίο Χωριά της πρώην Επαρχίας Αγ. Βασιλείου, όπου μέσα υπάρχει ιστορική αναφορά για το Ροδάκινο.

«Για το χωριό μας αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά η επιλογή του ως τόπου διακοπών και χαλάρωσης και ελπίζουμε να τον έχουμε κοντά μας και του χρόνου» ανέφεραν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Enhanced by Zemanta

Μέχρι τα Χανιά έφθασαν οι καπνοί από την πυρκαγιά στη Χίο

Μέχρι τα Χανιά έχει φθάσει το νέφος του καπνού από την πυρκαγιά στη Χίο, ενώ πολίτες τηλεφωνούν στην πυροσβεστική υπηρεσία νομίζοντας ότι έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Το φαινόμενο είναι περισσότερο έντονο στην περιοχή του Ακρωτηρίου από όπου η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις πολιτών που μιλούσαν για εκδήλωση πυρκαγιάς, ωστόσο το πυροσβεστικό όχημα που περιπολεί στην περιοχή δεν εντόπισε καμία εστία.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα Μαρεθιανά Κισάμου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχείρησαν στο σημείο έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έκαναν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης.

Η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχει κάψει δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις χωρίς να έχουν κινδυνεύσει σπίτια.

ΧΑΝΙΑ: Είδε το ΣΔΟΕ κι έγινε "καπνός"!

Είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος ... για τα μάτια του κόσμου, αλλά δεν είχε κόψει απόδειξη ... ούτε για το "καλό"! Ο λόγος για επιχειρηματία από τα Χανιά ο οποίος λειτουργούσε επιχείρηση εκμίσθωσης ομπρελοκαθισμάτων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Ο άνδρας είχε εξαπλώσει 90 ομπρέλες στην παραλία, εισπράττοντας, χωρίς όμως να κόβει απόδειξη ... ούτε για δείγμα! Μόλις αντιλήφθηκε την έλευση του κλιμακίου του ΣΔΟΕ, δεν έχασε χρόνο με δικαιολογίες που ... δε θα "έπιαναν". Το έβαλε στα πόδια αφήνοντας τους ελεγκτές να διαπιστώνουν παραβάσεις και βεβαιώνουν πρόστιμα.

Η περίπτωση αυτή, όπως και όμοια προ καιρού στο Ακρωτήρι Χανίων  είναι χαρακτηριστική του τί συναντούν οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ στην Κρήτη, όπου λιγότερα από 20 άτομα που απαρτίζουν τα συνεργεία έχουν κάνει πάνω από 200 ελέγχους, μόνο το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ "τρέχουν" κυριολεκτικά από τα Φαλάσαρνα ως τη Ζάκρο προσπαθώντας να κάνουν όσο περισσότερους έλεγχους είναι εφικτό, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά... Το 70% των ελεγχθέντων βρέθηκε να φοροδιαφεύγει.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι ένας από τους κύριους λόγους της "εμμονής" στη φοροδιαφυγή είναι το χαμηλό ρίσκο, καθώς τα πρόστιμα που επιβάλλονται ότι διαπιστωθεί η φοροδιαφυγή, δεν είναι τόσο μεγάλα σε σύγκριση με το όφελος που αποκομίζουν οι επιχειρηματίες που έχουν κάνει ... πρακτική τους τη φοροδιαφυγή.

Πάντως το περιστατικό της Ύδρας και η στάση της κυβέρνησης που έδειξε τη στήριξή της στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, στέλνοντας ισχυρή αστυνομική δύναμη, "οπλίζει" με δύναμη τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εκτιμώντας ότι πλεόν το κράτος είναι αποφασισμένο...


 cretalive.gr

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 50χρονο για κοκαΐνη

Σε έναν παλιό τους... γνώριμο έπεσαν οι αστυνομικοί


Στα χέρια των αστυνομικών αρχών έπεσε όπως αναφέρει το cretalive.gr λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι ένας 50χρονος Έλληνας, στην περιοχή των Μοιρών.
Σε έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στον άνδρα βρήκαν 53 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος είναι παλιός "γνώριμος" των αστυνομικών αρχών για υποθέσεις ναρκωτικών.


Λουκέτο από το δήμο Χερσονήσου σε παράνομα «Rent a Moto»

Σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Χερσονήσου για την οριστική αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της ανεξέλεγκτης εκμίσθωσης και κυκλοφορίας τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων (γουρούνες) στο Δήμο.

Το δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου, προχώρησε στη λήψη μιας σειράς ολοκληρωμένων μέτρων για την ουσιαστική και πλήρη αντιμετώπιση του φαινομένου. «Τα μέτρα αυτά είναι πλήρως επεξεργασμένα, βάσιμα νομικά και οδηγούν σε αποτελεσματικές λύσεις. Βασική προϋπόθεση, όμως, για να υπάρξει αποτέλεσμα είναι η πολιτική βούληση που πρέπει να επιδείξουν οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι κρατικοί φορείς», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Η Δημοτική Αρχή, προχώρησε στη σφράγιση των καταστημάτων εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων –μοτοσυκλετών άνω των 50 κ.ε., είτε επειδή δεν είχαν άδεια λειτουργίας, είτε επειδή παραβίαζαν στην πράξη τους όρους λειτουργίας της σχετικής άδειας.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επίκειται η έκδοση κανονιστικής πράξης της Δημοτικής Αρχής, η οποία θα καθορίζει το πλήρες πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων – μοτοσυκλετών άνω των 50 κ.ε.

Τι έγραφε σε Διαμαντοπούλου και Τσίπρα ο ληστής της Πάρου

Λάτρης των social media είναι ο 29χρονος συλληφθείς για τη ληστεία σε τράπεζα της Πάρου και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα.

Ο Αναστάσιος Θεοφίλου από τη Θεσσαλονίκη διατηρούσε λογαριασμό σε Facebook και Twitter και δύο μπλογκ, τα οποία μάλιστα ανανέωνε συχνά με διηγήματα στα οποία κυριαρχούσε το μίσος για την αστυνομία, την αστική τάξη, την εργασία αλλά και η αγάπη για τη βία και το αίμα.

Ο λογαριασμός του στο Twitter είναι @paranoiriko και διατηρεί επίσης το μπλογκ http://paranoiriko.blogspot.gr και τη σελίδα http://paranoiriko.tumblr.com/.

Από τότε που έγιναν γνωστά τα στοιχεία του, οι ιστοσελίδες του δέχονται καταιγισμό επισκέψεων και αρνητικών σχολίων.

Ανάμεσα στα άρθρα που του έχουν κινήσει το ενδιαφέρον και έχει ποστάρει είναι τα "Πορτρέτα κρατουμένων του 19ου αιώνα και εγκληματολογική ανθρωπολογία" και το "Εργοδότης πυροβόλησε μετανάστη και τον κράτησε κλειδωμένο για να μη μιλήσει".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα διηγήματά του στα προσωπικά του μπλογκ, τα οποία ξεσκονίζουν και οι ειδικοί της ΕΛΑΣ.

Σε ένα από αυτά που ονομάζει "Τελετουργία σε τέσσερις πράξεις" περιγράφει τη ληστεία μίας τράπεζας: "Ο διευθυντής παριστάνει τον φιλικό. Πιστεύει ότι μπορεί να μιλήσει την γλώσσα των ληστών.

Οι ληστές αδιαφορούνε σε ποια γλώσσα θα υπακούσει ο διευθυντής.

Σαφείς και κοφτές εντολές σε τόνο:

Δεν είμαστε φίλοι.

Γάμα την κωλοτράπεζα και σκέψου την ζωή σου.

Μην την λυτρώσεις. μην πάρεις πάνω σου τα κρίματα της.

Υπακούει.

Οι κρόταφοι του διευθυντή έχουν σταγόνες ιδρώτα.

Ο ιδρώτας στους κροτάφους των ληστών δεν φαίνεται".

Τα tweets σε πολιτικά στελέχη

Στο λογαριασμό του στο Twitter έχει 150 followers και εκείνος ακολουθεί 113 άτομα.

Εχει στείλει tweet και στην πρώην υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου @adiamantopoulou "γλυκούλα μου! τραβάς κι εσύ τον δικό σου Γολγοθά πάνω στα πτώματα μας... κουράγιο!", ενώ ενδιαφέρον του προκαλούσε και ο κ. Τσίπρας.
  Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών έγραψε: "δεν είπαμε να κάνουμε επανάσταση. Σύριζα είπαμε να βγάλουμε στις εκλογές γαμώ τον μπελά μου. ούτε γι αυτό δεν είναι ικανός αυτός ο λαός;;;!".

Επίσης προεκλογικά έγραφε για τον κ. Τσίπρα: "αν βγει ο Τσίπρας πρέπει να κάνει την φασιστοκτονία πλημμέλημα..." και "στο ερώτημα Τσίπρας ή τανκς λέμε Τσίπρας. στο ερώτημα Τσίπρας ή χάος λέμε χάος!".

Ο... gay φίλος του γαμπρού χάλασε το γλέντι με τις ζήλιες του!

Το γαμήλιο γλέντι τινάχτηκε στον «αέρα» ενώ παραμένει προς το παρόν άγνωστο αν ο ίδιος ο γάμος θα διαλυθεί οριστικά. Όλα αυτά, λόγω... αντιζηλίας με έναν gay! Πρόκειται σαφώς για την πιο πρωτοφανή ιστορία που συζητιέται σε πολλά πηγαδάκια της πόλης, μιας και ο γαμπρός αλλά και ο gay καλεσμένος είναι αρκετά γνωστοί λόγω της επαγγελματικής τους ενασχόλησης.

Για το τι συμβαίνει μεταξύ τους λέγονται πολλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ανάμεσά τους υπάρχει εδώ και καιρό μια κρυφή ερωτική σχέση την οποία φρόντιζαν να κρατούν επτασφράγιστο μυστικό. Μόνο που οι συμπεριφορές και οι ματιές, όταν βρίσκονταν σε κοινές εμφανίσεις τους έξω, πρόδιδαν και τους δύο. Βέβαια, από την πλευρά τους έλεγαν πως ήταν καλοί φίλοι και ότι μάλιστα συνεργάζονταν επαγγελματικά.

Παράλληλα ο πρώτος διατηρούσε κανονική σχέση - και μάλιστα επί δύο χρόνια - με μία γυναίκα με την οποία πήραν την απόφαση να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας. Η γαμήλια τελετή τελέστηκε σε ναό λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα και φυσικά καλεσμένος ήταν και ο ομοφυλόφιλος φίλος του γαμπρού. Το μυστήριο έγινε κανονικά στην εκκλησία και τίποτα δεν προμήνυε τα όσα θα επακολουθούσαν στο τραπέζι. Όπου ο φίλος και καλεσμένος άρχισε να πίνει και να δείχνει το πόσο ενοχλημένος ήταν από αυτό που συνέβαινε. Δεν έμεινε όμως εκεί.

Σύμφωνα με καλεσμένους προσέγγισε το νυφικό τραπέζι και δεν δίστασε να «πετάξει» σαφή υπονοούμενα απευθυνόμενος τόσο στο γαμπρό όσο και στη νύφη! Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του ήταν να εκνευριστεί ο αδελφός του γαμπρού ο οποίος σηκώθηκε οργισμένος για να απομακρύνει τον gay καλεσμένο.

Ο τελευταίος όμως, σύμφωνα με το dete.gr, επέμεινε και ύψωσε τον τόνο της φωνής του τραβώντας την προσοχή όλων. Aυτά που ειπώθηκαν έκαναν τον γαμπρό να ανασκουμπωθεί και τη νύφη να κοιτάζει με απορία, ενώ οι συγγενείς είχαν μείνει κι αυτοί άφωνοι! Τελικά το γλέντι κόπηκε στο μέση, ενώ το ζεύγος ακύρωσε το ταξίδι του μέλητος και ο γαμπρός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Παραμένει άγνωστο αν έχει καταφέρει να αποδείξει πως τίποτε από όσα ακούστηκαν περί ομοφυλοφιλικής του σχέση δεν ίσχυε και όλοι περιμένουν να δουν τις εξελίξεις...

Πώς να πετύχετε καλύτερη λάμψη στο πρόσωπό σας!

Αν δεν ξέρεις ποιό από τα δύο να χρησιμοποιήσεις, το ρουζ ή το μπρόνζερ, μάθε καλύτερα για τη χρήση και το αποτέλεσμά τους. Τότε, μόνο, θα αποφασίσεις σωστά τι σου ταιριάζει και δεν θα πέσεις στην παγίδα του ψεύτικου και του υπερβολικού.

Rouge: Φως και χρώμα!

Το ρουζ φωτίζει την εμφάνιση σου. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που έχουν πιο ανοιχτόχρωμα δέρμα επωφελούνται πιο πολύ από το ρουζ. Η χρήση του ρουζ δίνει μια φυσική όψη ζωντάνιας και λάμψης στην επιδερμίδα, αρκεί βέβαια να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση.

Το ρουζ πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στα ζυγωματικά σου και σε κανένα άλλο σημείο του προσώπου. Πολλές γυναίκες έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να βάλουν ρουζ και σε άλλες περιοχές του προσώπου, αυτό όμως δεν ισχύει.

Το υπερβολικό ρουζ μπορεί να κάνει το look σου πιο φτηνό ή και να το καταστρέψει εντελώς.

Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο πινέλο για να απλώσεις το ρουζ με απαλές κινήσεις, ξεκινώντας από τα ζυγωματικά και συνεχίζοντας προς τα πάνω και προς τα έξω.
Bronzer: Έξτρα λάμψη!

Το bronzer είναι ιδανικό για όσες έχουν πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα ή ένα φυσικό μαύρισμα.

Στις πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες το bronzer χαρίζει μια λάμψη την οποία δεν μπορεί να δώσει το ρουζ. Κυκλοφορεί σε πολλές μορφές, όπως σε τζελ , σε στικ, σε κρεμώδη μορφή και σε πούδρα.

Διαλέγοντας το σωστό bronzer μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να είναι έως 2 τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σου. Ακόμη, πρέπει να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσεις για να σου δώσει μια όψη μαυρίσματος, αλλά για να τονίσει το μαύρισμα που ήδη έχεις.

Μπορείς να διαλέξεις ένα ιριδίζον bronzer που θα σου προσφέρει έξτρα λάμψη, πρόσεχε όμως να μην το παρακάνεις γιατί το look σου θα δείχνει ψεύτικο.

Συνελήφθη ο "μπουρλοτιέρης" της Σητείας

Στα ίχνη του "μπουρλοτιέρη" της Σητείας έφθασαν οι αστυνομικές αρχές, που, χθες το μεσημέρι, συνέλαβαν έναν 33χρονο για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε αυλή σπιτιού, στη Σητεία

Ο δράστης τοποθέτηση τον αυτοσχέδιο μηχανισμό στην αυλή του σπιτιού ενός 79χρονου, προκαλώντας έκρηξη μικρής ισχύος, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν υλικές ζημιές ή τραυματισμός ατόμων.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, προέκυψε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε από τον 33χρονο, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Ο 33χρονος, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.


 cretalive.gr

Μετωπική σύγκρουση οχημάτων στο Ηράκλειο με τραυματισμό 4 ατόμων

Άγιο είχαν τέσσερα άτομα που επέβαιναν στα δύο οχήματα τα οποία πρωταγωνίστησαν σε τροχαίο που σημειώθηκε στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο αυτοκίνητα που κινούνταν στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Μοιρών, στο ύψος της διασταύρωσης των Γουρνών συγκρούστηκαν μετωπικά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Από την σύγκρουση των οχημάτων βγήκαν τραυματισμένα τέσσερα ημεδαπά άτομα, ευτυχώς χωρίς κανενός η κατάσταση να εμπνέει ανησυχία.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε τους τραυματίες για τη διακομιδή τους στο ΠΑΓΝΗ όπου τους παρέσχονται οι πρώτες βοήθειες.
flashnews.gr

Η οικονομία γύρισε 10 χρόνια πίσω

Στα επίπεδα του 2003, όταν το εθνικό εισόδημα βρισκόταν στα 173 δισ. ευρώ και η προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων, οι κοινοτικοί πόροι και τα φθηνά δάνεια (σε σχέση με την εποχή της δραχμής) για επενδύσεις, στέγη και κατανάλωση έδιναν προοπτικές και γέμιζαν αισιοδοξία τους Ελληνες, έχει επιστρέψει η ελληνική οικονομία.

Οπως εκτιμούν έγκυροι αναλυτές, ύστερα από τέσσερα χρόνια βαθιάς ύφεσης το ΑΕΠ αναμένεται εφέτος ότι θα υποχωρήσει σε ποσοστό 6% και σε σταθερές τιμές θα διαμορφωθεί γύρω στα 170 δισ. ευρώ ενώ σε τρέχουσες τιμές γύρω στα 205 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τα τελευταία εθνικολογιστικά στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί εφέτος γύρω στο 6% (χαμηλότερα από την πρόβλεψη της τρόικας για ύφεση 7%), ενώ ο ίδιος προβλέπει ότι το 2013 η οικονομία θα σταθεροποιηθεί.

Ετσι το τελευταίο σενάριο για τις μακροοικονομικές εξελίξεις διαμορφώνεται με βάση την πρόβλεψη για υποχώρηση του ΑΕΠ μόλις κατά 1% την επόμενη χρονιά.

Η ύφεση επιτείνει το πρόβλημα της ανεργίας και των εσόδων του κράτους, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, το οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του περασμένου Ιουνίου αυξήθηκε στα 303 δισ. ευρώ ή στο 150% του ΑΕΠ!

Διπλασιάστηκε το δημόσιο χρέος

Στα δέκα χρόνια που πέρασαν το δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε και από 179 δισ. ευρώ που ήταν το 2003 έφθασε στο ύψος ρεκόρ των 367 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε κατά 188 δισ. ευρώ, οδηγώντας πλέον τη χώρα στην κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία βρίσκεται σήμερα. Παρά το «κούρεμα» τον περασμένο Μάρτιο, το χρέος του Δημοσίου ανεβαίνει. Βρίσκεται στα 303 δισ. ευρώ και επιβαρύνεται συνεχώς από τον δανεισμό μέσω των εντόκων γραμματίων. Οπως εκτιμούν το ΔΝΤ και οι περισσότεροι αναλυτές, όσο συνεχίζεται η ύφεση της οικονομίας και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων (μοναδική πηγή εσόδων για τη μείωση του χρέους) βρίσκεται σε τέλμα τόσο η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος απομακρύνεται και η πίεση για ένα νέο «κούρεμα» θα μεγαλώνει.

Παλεύοντας με την ύφεση

Μοναδική νότα αισιοδοξίας αποτελούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Alpha Bank, οι οποίοι στην τελευταία έκθεσή τους σημειώνουν τα εξής:

«Είναι αξιοσημείωτο ότι παρά το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που επικράτησε εγχωρίως και διεθνώς για την Ελλάδα εφέτος, οι εξαγωγές αγαθών χωρίς πετρελαιοειδή συνεχίζουν να αυξάνονται, με ταυτόχρονη σημαντική πτώση των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, ενώ από τον Ιούλιο σημειώθηκε σταδιακή ανάκαμψη και του εξωτερικού τουρισμού, που υστέρησε σημαντικά το πρώτο εξάμηνο λόγω της αβεβαιότητας».

Τίμησαν τη μνήμη των Ηρώων στο Γωνιανό Φαράγγι

Ο δήμος Μαλεβιζίου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.) και ο πολιτιστικός σύλλογος Καμαρακίου «Ο Χαϊνόσπηλιος», τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων κατά την περίοδο 1940 – 1944, στο χώρο του Ηρώου, στο Γωνιανό Φαράγγι.
Με ευλάβεια και ταπεινοφροσύνη, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, συγγενείς των θυμάτων και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, απότισαν τον φόρο τιμής που αξίζει στους Ήρωες και δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν ζωντανό το μήνυμα της θυσίας τους.

Έφοδος της Αστυνομίας και συλλήψεις σε κατάστημα στο Ηράκλειο για παράνομο τζόγο και ναρκωτικά

Στη σύλληψη συνολικά οκτώ ατόμων ηλικίας από 21 έως 54 ετών, προχώρησαν τα μεσάνυχτα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου με την συνδρομή της... Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, που πραγματοποίησαν έφοδο σε κατάστημα που είχε μετατραπεί σε καζίνο.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας 49χρονης , η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο, κατελήφθη ο 54χρονος υπεύθυνος του καταστήματος να έχει διοργανώσει και να επιτρέπει τη διενέργεια του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «POKER TEXAS HOLD EM», στο οποίο συμμετείχαν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, σε χώρο εντός του καταστήματος ειδικά και κατάλληλα διαμορφωμένο, προσιτό προς το κοινό, για την διεξαγωγή τυχερών παιγνίων.

Συνολικά βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των εξακοσίων εξήντα (660) ευρώ.

Επιπλέον, στην κατοχή του 21χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε σε αυτοσχέδια συσκευασία, με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
flashnews.gr

ΜΑΛΕΒΙΖΙ: Υπεγράφη η σύμβαση για τη κατασκευή των δικτύων της μικρής μονάδας αφαλάτωσης

Υπεγράφη από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου Φ. Σαββάκη, η σύμβαση για την κατασκευή των δικτύων της μικρής μονάδας αφαλάτωσης, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου διεξάγεται ο διαγωνισμός για τη κατασκευή της κεντρικής μονάδας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, αφού με την ολοκλήρωσή του, θα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής 2500 κυβικών νερού ανά ημέρα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και τα οφέλη από τη μονάδα και τόνισε: «Με το έργο αυτό, λύνεται οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής μας. Η ποσότητα θα είναι υπέρ αρκετή, η ποιότητα του νερού θα είναι άριστη και διασφαλισμένη από υπερσύγχρονες διαδικασίες υψηλών προδιαγραφών, ενώ παράλληλα, η λειτουργία της μονάδας θα μας βοηθήσει να αναπροσαρμόσουμε προς το θετικότερο και την τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα του Μαλεβιζίου και στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Τα δίκτυα και η μονάδα αφαλάτωσης, έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκ. € και το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

Ανήλικος Αλγερινός κυκλοφορούσε με σουγιά στο Ηράκλειο

Ένας ανήλικος Αλγερινός ηλικίας 16 ετών είναι μεταξύ των δύο ατόμων που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου καθώς... εντοπίστηκαν από αστυνομικούς των ΤΑΕ να κυκλοφορούν έχοντας πάνω τους σουγιά και μαχαίρι τα οποία μάλιστα προσπάθησαν να ξεφορτωθούν όταν έγιναν αντιληπτοί από τις διωκτικές αρχές.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 16χρονο και στον 27χρονο φίλο του από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο τελευταίος πέταξε στο έδαφος ένα μαχαίρι συνολικού μήκους δεκαέξι εκατοστών με μήκος λάμας οκτώ εκατοστών, με τη θήκη του, ενώ ο 16χρονος είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι, τύπου ελβετικού σουγιά (πολυεργαλείο), με μαχαίρι μήκους λάμας επτά εκατοστών (.

Προανάκριση ενεργεί το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.
flashnews.gr

Δύο σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν τη νότια Κρήτη

Δύο σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν απόψε τα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Οι σεισμοί όπως καταγράφησαν:

-19-08-2012, 23:39, 2.8 R, 25 χλμ Νοτιοανατολικά της Γαύδου

-19-08-2012, 22:53, 2.7 R, 50 χλμ Βορειοανατολικά των Χανίων

 

 cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...