Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι 68χρονης καθαρίστριας - 100 εντολές διακοπής καθημερινά στο Ηράκλειο

100 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης εκτελεί καθημερινά η ΔΕΗ σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, καθώς οι πολίτες αδυνατούν να... πληρώσουν το πανάκριβο ρεύμα (που θα γίνει πιο ακριβό σύντομα) και το χαράτσι ακινήτων. 

Μια από αυτές τις περιπτώσεις, είναι η κα Αργυρώ Δρακωνάκη, η οποία εργάζεται στις δημοτικές τουαλέτες. Πλέον στο σπίτι της στα Δειλινά Ηρακλείου, εκεί όπου ζει με την κόρη της δεν έχει ηλεκτροδότηση. Έτσι πήγε στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να βρει λύση στο πρόβλημα της.

''Η οφειλή μου φτάνει στα 1090 ευρώ, εκ των οποίων είναι ρεύμα τα 680, τα υπόλοιπα είναι χαράτσι'' λέει στο flashnews.gr η 68χρονη γυναίκα, εμφανώς απογοητευμένη.

Σήμερα ζει στο σκοτάδι και περιμένει με κάποιον τρόπο να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο σπίτι της. Μάταια; Μόνο η ΔΕΗ ξέρει!
flashnews.gr

Τρέχουν ξανά στα βήματα του Δία!

Η Κρήτη έχει το Σαββατοκύριακο την τιμητική της… Για τέταρτη χρονιά διεξάγεται στα Ανώγεια ο Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτη «Psiloritis Race», με τη συμμετοχή 200 αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής (2/6) από το Οροπέδιο της Νίδας, ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Κουρούτες της επαρχίας Αμαρίου. Οι αθλητές θα δοκιμάσουν τα όριά τους σε μια διαδρομή που θα διαρκέσει έξι ώρες, συνολικού μήκους 35χλμ., εξ αυτών τα 16.5χλμ σε χώμα, τα 15.5χλμ σε μονοπάτια και 3χλμ σε άσφαλτο, ανεβαίνοντας στην κορυφή του Ψηλορείτη, τον Τίμιο Σταυρό, που βρίσκεται σε ύψος 2.456 μέτρων και εν συνεχεία κατεβαίνοντας στους πρόποδες του.

Παράλληλα με τον κύριο αγώνα διεξάγονται επίσης δυο ειδικές διαδρομές μήκους 8.5 χιλιομέτρων (με εκκίνηση από τα Πλατάνια και τερματισμό από τις Κουρούτες) για άνδρες και γυναίκες χωρίς και μήκους 2 χιλιομέτρων για παιδιά των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

Στον περυσινό αγώνα είχαν τερματίσει μαζί στην πρώτη θέση  σε χρόνο 3 ώρες, 43 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα ο ανεξάρτητος αθλητής Μανώλης Σηφάκης και ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.

«Ο στόχος μας κάθε χρόνο είναι να αναδείξουμε τη δυναμική αλλά και τα αξιοθέατα του τόπου μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αθλητικής δράσης και του αθλητικού τουρισμού. Το σύνθημα και το μήνυμα μας είναι να ανεβάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται την Ελλάδα και την Κρήτη», τόνισε ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αγώνας Ψηλορείτη» Ανδρέας Ανδρουλιδάκης.

Υποστηρικτές του «Psiloritis Race» είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κρήτης, η ΑΝΕΚ LINES, ο Δήμος Αμαρίου, ο Δήμος Ανωγείων, ο Δήμος Ρεθύμνου, το Τμήμα Τουρισμού των ΤΕΙ Κρήτης, το Star Channel και άλλοι 47 τοπικοί φορείς, ενώ συμμετέχουν περίπου 300 εθελοντές.


Enhanced by Zemanta

Ξέμειναν από...υλικά τα μεγάλα έργα της Κρήτης!

Μερικά από τα πλέον μεγάλα έργα γίνονται στην ανατολική Κρήτη, αλλά κινδυνεύουν να...μείνουν από 'καύσιμα'! 

Τον Κώδωνα του κινδύνου κρούουν 10 κατασκευαστικές εταιρείες που τονίζουν ότι υπάρχει οξύ πρόβλημα έλλειψης αδρανών υλικών αφού όλα τα λατομεία είναι κλειστά και τα έργα του ΕΣΠΑ μπορεί να μείνουν ανολοκλήρωτα!

Μεγάλο το πρόβλημα στην ανατολική Κρήτη

Σύμφωνα με το Cretalive, το πρόβλημα εστιάζεται περισσότερο προς τη Σητεία αν και όλη η ανατολική Κρήτη αντιμετώπισε ζήτημα...έλλειψης που λόγω κρίσης στην οικοδομή και στα έργα δεν φάνηκε. Το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο έχει κάπως αμβλυνθεί και υπάρχει επάρκεια, τόνισε και ο π.πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κ.Σφυρής .

Ωστόσο, πιο...ανατολικά οι εργολήπτες περιγράφουν την κατάσταση δραματική! «Με την έκθεση της κατάστασης των λατομείων προκύπτει ότι δεν δύναται να καλύψει τις ανάγκες της η περιοχή από νομίμως λειτουργούντα λατομεία όπως απαιτούν τα συμβατικά τεύχη των δημοσίων έργων που εκτελούνται στην περιοχή μας» τονίζουν και ζητούν την παρέμβαση του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης , των βουλευτών κ.α.

«το πρόβλημα θα οξυνθεί στο επόμενο διάστημα, διότι μέχρι σήμερα δουλεύουμε με τα αποθέματα των υλικών που είχαμε» αναφέρουν υπογραμμίζοντας ότι όλα τα λατομεία της επαρχίας Σητείας είναι κλειστά ή δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

- Το ένα λατομείο στο Παλαίκαστρο είναι κλειστό και με απόφαση του απαγορεύτηκε και η αποκομιδή των υλικών.

- Το δεύτερο λατομείο είναι και αυτό κλειστό εδώ και μερικά έτη.

- Το τρίτο λατομείο είναι κλειστό και με πρόσφατη απόφαση της Πολιτείας απαγορεύθηκε και η αποκομιδή των υπαρχόντων επεξεργασμένων αποθεμάτων.

- Το τέταρτο λατομείο δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, οι εγκαταστάσεις του είναι εντός αναδασωτέας περιοχής, δεν διαθέτει κυκλοφοριακή σύνδεση.

«... δεν δύναται να καλύψει τις ανάγκες της η περιοχή από νομίμως λειτουργούντα λατομεία όπως απαιτούν τα συμβατικά τεύχη των δημοσίων έργων που εκτελούνται στην περιοχή και είναι:

Α. Το αεροδρόμιο της Σητείας που εκτελείται από την Κ/Ξ Α.Τ.Ε.Σ.Ε.- ΕΛΙΚΑ Α.Ε. προϋπολογισμού 12.500.000€.

Β. Το έργο ης αποπεράτωσης της γέφυρας Χαμεζίου που πρόσφατα δημοπρατήθηκε και η εκτέλεση του πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα προϋπολογισμού 10.000.000€.

Γ. Το έργο «Ολοκληρωμένες δράσεις για την δημιουργία υψηλής ποιότητας δημοσίων χώρων Ο.Σ.Α.Α. περιοχής Ξεροκαμάρες Δήμου Σητείας» που πρόσφατα δημοπρατήθηκε και θα ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού προϋπολογισμού 3.000.000€.

Δ. Το έργο «Βελτίωση οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφέρειας Κρήτης». Το τμήμα που αφορά την Νομαρχία Λασιθίου είναι προϋπολογισμού 2.700.000€ και εκτελείται.

Όλα τα έργα έχουν χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και βέβαια δεν είναι δυνατόν να εκτελεσθούν από παρανόμως λειτουργούντα λατομεία, αφού στα συμβατικά τεύχη προβλέπεται ο όρος αυτός. Συνεπώς οποιαδήποτε καταγγελία επί του θέματος αυτού θα αδρανοποιήσει την εκτέλεση των έργων αυτών.

Ακόμη είναι υπό εκτέλεση τα παρακάτω έργα χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια Κρήτης:

Α)«Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου περιοχής Σητείας 2012» προϋπολογισμού 650.000€.

Β)«Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου περιοχής Μεραμβέλλου, Ιεράπετρας, Οροπεδίου Λασιθίου» προϋπολογισμού 1.200.000€, του οποίου το τμήμα της Ιεράπετρας θα εκτελεσθεί από το ασφαλτικό συγκρότημα της Σητείας.

Γ)«Βελτίωση τμημάτων αγροτικού οδικού δικτύου τοπικών διαμερισμάτων Δ. Ιεράπετρας» προϋπολογισμού 1.357.000€.

Δ)«Βελτίωση κοιν. δρόμων και κοιν. χώρων τοπικής κοιν. Ζάκρου Δ. Σητείας» προϋπολογισμού 250.000€.

Όλα τα παραπάνω έργα εκτελούνται ή θα εκτελεσθούν από την μονάδα παραγωγής ασφαλτομίγματος της ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. από την Σητεία, όπως προβλέπεται από τις μελέτες των έργων αυτών.

latomio xania 600

Και καταλήγουν: «Διερωτώμεθα λοιπόν πως θα εκτελεσθούν αυτά τα Δημόσια έργα στην περιοχή μας και βέβαια τα εναπομείνοντα ιδιωτικά έργα χωρίς λατομεία. Ακόμη δε στην υπάρχουσα κρίση αν προστεθεί και το διπλάσιο κόστος μεταφοράς των υλικών από το λατομείο του Αγ. Νικολάου, το οποίο σημειωτέον λειτουργεί με άδεια αποκομιδής εδώ και κάμποσα χρόνια και δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί το ίδιο δεν μπορεί να ισχύσει για την επαρχία Σητείας. Όσον αφορά το λατομείο της Ιεράπετρας έχει δείκτη αντοχής σε φθορά και κρούση (Los Angeles) 40% και δεν ενδείκνυται ούτε πληρεί τις προδιαγραφές για 3Α και ασφαλτικά, διότι ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι μικρότερος του 28%.

Προτείνουμε λοιπόν να δοθεί άδεια αποκομιδής στο λατομείο των Μαθιουδάκηδων στα Κρυά, οι οποίοι διαθέτουν αποθηκευμένα επεξεργασμένα κατάλληλα υλικά και έχουν την ικανότητα εξυπηρέτησης των αναγκών των έργων που εκτελούνται και τον ανεφοδιασμό των μανδρών οικοδομικών υλικών και των παρασκευαστηρίων σκυροδεμάτων της Σητείας, καθώς και άλλη μια άδεια λειτουργίας για να υπάρχει ανταγωνισμός.

Παρακαλούμε λοιπόν να δοθεί λύση άμεση στο θέμα αυτό, πράγμα που επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία, σύμφωνα με τις δυνατότητες που σας δίδονται με τους Ν1428/84 & Ν2115/93.

Την επιστολή υπογράφουν:

1. ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.

2. ΠΕΤΡΑΣ ΜΠΕΤΟΝ ΑΕ

3.ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ ΑΦΟΙ ΚΟΚΟΛΑΚΗ Α.Ε.

4. Κ/Ξ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΤΕΣΕ Α.Ε-ΕΛΙΚΑ Α.Ε. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

5. ΑΛΦΑ- ΔΕΛΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.

6. Πώληση οικοδομικών υλικών Κουτάντος Γεώργιος

7. Πώληση οικοδομικών υλικών Βιδάκης Νικόλαος

8. Πώληση οικοδομικών υλικών ΑΦΟΙ ΜΑΖΩΝΑΚΗ Ο.Ε.

9. Πώληση οικοδομικών υλικών ΚΑΡΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε

10. Πώληση οικοδομικών υλικών ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Α.Ε.

Στην Πάτρα και τις Βρυξέλλες ο Γ.Γ της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Πάτρα βρίσκεται από σήμερα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης επικεφαλής κλιμακίου  για το Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Δυτική Ελλάδα. Βουλευτές, αλλά και στελέχη του κόμματος, θα έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τοπικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Αχαΐας. 

-Αύριο, Σάββατο, 1η Ιουνίου, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας η κεντρική εκδήλωση στα πλαίσια του 9ου Συνεδρίου του κόμματος, όπου πρόκειται να παρουσιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει μπροστά της η Δυτική Ελλάδα, ενώ θα κατατεθούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο κ. Κεφαλογιάννης  την Κυριακή το πρωί αναχωρεί για Βρυξέλες όπου θα έχει σειρά επαφών με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Μαρτένς, τον Γενικό Γραμματέα κ. Εστουρής, τον Πρόεδρο της Κ.Ο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Ντολ, καθώς και με άλλους αξιωματούχους στο Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στις Βρυξέλλες θα προεδρεύσει των Προσυνεδριακών διαδικασιών των οργανώσεων του εξωτερικού της ΝΔ.

Την Τετάρτη ο κ. Κεφαλογιάννης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 και 30 Ιουνίου στ Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στη συνέχεια ο κ.Κεφαλογιάννης αναχωρεί για την Θεσσαλονίκη για τις εργασίες του προσυνέδριου του κόμματος στην Β.Ελλάδα, με αντικείμενο τα Εθνικά Θέματα, την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλειας του Πολίτη, παρουσία του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά του πρώην Προέδρου Κώστα Καραμανλή, του Υπουργού εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου,του Υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και άλλων Υπουργών και στελεχών.

Στο Ηράκλειο ρωσικά ΜΜΕ

Αμείωτο συνεχίζει να είναι το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ - και ειδικά των ρωσικών - για την υπόθεση της επίθεσης που δέχτηκε ο 12χρονος από τον 20χρονο Ολλανδό, σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο.

Σήμερα ένα ακόμη τηλεοπτικό συνεργείο από τη Ρωσία, το οποίο βρίσκεται στο Ηράκλειο, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να μιλήσει από κοντά με τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, που το τραγικό περιστατικό έγινε γνωστό, έκανε το γύρο του κόσμου, με αποτέλεσμα αποστολές από τις χώρες της Ολλανδίας και της Ρωσίας να βρεθούν τόσο στο Δικαστικό Μέγαρο, όσο και στα σημεία όπου εκτυλίχθηκε το δράμα του 12χρονου.



Πηγή: creteplus.gr

Ηράκλειο: Καταγγέλλουν παράνομο χυτήριο

Τον πανικό έχει σπείρει στους κατοίκους μιας γειτονιάς του Ηρακλείου, η λειτουργία ενός εργαστηρίου αργυροχρυσοχοΐας καθώς εκφράζονται φόβοι ότι χρησιμοποιείται για το λιώσιμο χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων...

Το εργαστήριο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, λειτουργεί στην περιοχή από τον περασμένο Νοέμβριο όμως κανείς δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξή του. Πριν από λίγες ημέρες όμως, περίοικοι παρατήρησαν ότι σε ένα τμήμα του δρόμου έξω από το εργαστήριο πως η άσφαλτος είχε διαβρωθεί από υγρά που είχαν ριχθεί από τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ η έντονη δυσοσμία άρχισε να κινεί τις υποψίες πως κάτι περίεργο συνέβαινε στο εσωτερικό του.

Η λειτουργία ενός εργαστηρίου που θα έλιωνε χρυσάφι και άλλα πολύτιμα μέταλλα σε κατοικημένη περιοχή και μάλιστα χωρίς τους αυστηρούς κανόνες που διέπουν τη λειτουργία τους (καθώς οι ουσίες που διαχέονται στην ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για το περιβάλλον και τους οργανισμούς) θα έμοιαζε με ... ωρολογιακή βόμβα και θα έθετε άμεσα σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Οι κάτοικοι άρχισαν να ανησυχούν και μάλιστα προχθές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις από τους υπεύθυνους. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, οι κάτοικοι της περιοχής πήραν διαβεβαιώσεις πως το εργαστήριο λειτουργεί νόμιμα και πως δεν πραγματοποιείται καμία δραστηριότητα που να βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τους. Μάλιστα, παρουσίασαν και έγγραφα τα οποία -σύμφωνα με τους ίδιους- αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την λειτουργία του συγκεκριμένου εργαστηρίου.



Πηγή: prismanews.gr

Σεισμική δόνηση νοτιοδυτικά του Πλατάνου Κισάμου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:41 το πρωί στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πλατάνου Κισάμου ή 63 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης των Χανίων, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 15 χιλιόμετρα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...