Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τρέχουν ξανά στα βήματα του Δία!

Η Κρήτη έχει το Σαββατοκύριακο την τιμητική της… Για τέταρτη χρονιά διεξάγεται στα Ανώγεια ο Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτη «Psiloritis Race», με τη συμμετοχή 200 αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής (2/6) από το Οροπέδιο της Νίδας, ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Κουρούτες της επαρχίας Αμαρίου. Οι αθλητές θα δοκιμάσουν τα όριά τους σε μια διαδρομή που θα διαρκέσει έξι ώρες, συνολικού μήκους 35χλμ., εξ αυτών τα 16.5χλμ σε χώμα, τα 15.5χλμ σε μονοπάτια και 3χλμ σε άσφαλτο, ανεβαίνοντας στην κορυφή του Ψηλορείτη, τον Τίμιο Σταυρό, που βρίσκεται σε ύψος 2.456 μέτρων και εν συνεχεία κατεβαίνοντας στους πρόποδες του.

Παράλληλα με τον κύριο αγώνα διεξάγονται επίσης δυο ειδικές διαδρομές μήκους 8.5 χιλιομέτρων (με εκκίνηση από τα Πλατάνια και τερματισμό από τις Κουρούτες) για άνδρες και γυναίκες χωρίς και μήκους 2 χιλιομέτρων για παιδιά των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

Στον περυσινό αγώνα είχαν τερματίσει μαζί στην πρώτη θέση  σε χρόνο 3 ώρες, 43 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα ο ανεξάρτητος αθλητής Μανώλης Σηφάκης και ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.

«Ο στόχος μας κάθε χρόνο είναι να αναδείξουμε τη δυναμική αλλά και τα αξιοθέατα του τόπου μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αθλητικής δράσης και του αθλητικού τουρισμού. Το σύνθημα και το μήνυμα μας είναι να ανεβάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται την Ελλάδα και την Κρήτη», τόνισε ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αγώνας Ψηλορείτη» Ανδρέας Ανδρουλιδάκης.

Υποστηρικτές του «Psiloritis Race» είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κρήτης, η ΑΝΕΚ LINES, ο Δήμος Αμαρίου, ο Δήμος Ανωγείων, ο Δήμος Ρεθύμνου, το Τμήμα Τουρισμού των ΤΕΙ Κρήτης, το Star Channel και άλλοι 47 τοπικοί φορείς, ενώ συμμετέχουν περίπου 300 εθελοντές.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...