Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν κρίνει αναγκαία τη δημιουργία κλιμακίου του Τμήματος Μεταγωγών στα Χανιά

Το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου αντιμετωπίζει μεγάλο όγκο εργασιών, καθώς αναλαμβάνει τις μεταγωγές κρατουμένων από όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της Κρήτης και μάλιστα με μειωμένο προσωπικό. Από τις 60 θέσεις που προβλέπει η Οργανική του Δύναμη έχουν πληρωθεί μόνο οι 40, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για την ασφάλεια τόσο των κρατουμένων, όσο και των συνοδών αστυνομικών.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή, είχε ζητήσει να εξεταστεί η δημιουργία κλιμακίου του Τμήματος Μεταγωγών στα Χανιά, καθώς για τις περιπτώσεις όπου απαιτείται η μεταφορά κρατουμένων προκειμένου να μεταφερθούν ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά (προώθηση σε άλλες φυλακές, δικαστικές υποχρεώσεις κ.ά.), οι αστυνομικοί καλούνται να διανύσουν 300-500 χλμ, σπαταλώντας πολλές ώρες που μεταφράζονται σε εκτός έδρας αποζημιώσεις, με επιπλέον επιβάρυνση στα καύσιμα και στο κόστος συντήρησης των οχημάτων. Παράλληλα, εξαιτίας των προβλημάτων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, παρατηρούνται αρκετά ατυχήματα, ενώ το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής επηρεάζει την επικοινωνία μέσω ασυρμάτου, αυξάνοντας το κίνδυνο των αποδράσεων.

Στο έγγραφό του ο κ. Παπουτσής τονίζει ότι μετά από ενημέρωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν κρίνεται απαραίτητη η ίδρυση του εν λόγω κλιμακίου. Επιπλέον, το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων σε συνεργασία με το Αρχηγείο, θα αποφασίσουν για τις όποιες μεταθέσεις αστυνομικών που θα καλύψουν κενές οργανικές θέσεις.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να επανεξετάσει το ζήτημα, καθώς η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, δεν επιτρέπει να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού των αστυνομικών τμημάτων.

Ο Δήμος Φαιστού έχει υποστεί ήδη δύο καταργήσεις υπηρεσιών και έπεται άλλη μία

Στο πλαίσιο του λεγόμενου «εξορθολογισμού» των υπηρεσιών που εντάσσονται στις γενικότερες Διοικητικές Μεταρρυθμίσεις με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, γινόμαστε μάρτυρες μιας χιονοστιβάδας καταργήσεων, χωρίς κανέναν προηγούμενο σχεδιασμό ή μελέτη, που υποβαθμίζουν την περιφέρεια. Τις περισσότερες φορές οι αλλαγές που προκρίνονται δεν λαμβάνουν υπόψη τις υφιστάμενες συνθήκες, τη γεωγραφία και τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως κατέδειξε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ.κ. Ευ. Βενιζέλο, Αν. Γιαννίτση και Γ. Κουτρουμάνη αντίστοιχα, οι κάτοικοι του Δήμου Φαιστού έχουν υποστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάργηση του Ι.Κ.Α. στο Τυμπάκι, άρση λειτουργιών του παραρτήματος της Δ.Ο.Υ. στις Μοίρες, ενώ αντιμετωπίζουν και την ενδεχόμενη κατάργηση του τελωνείου Τυμπακίου. Για να εξυπηρετηθούν αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα και να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος.

Από τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών προκύπτει ότι για την Κυβέρνηση οι πολίτες αντιμετωπίζονται μόνο ως απρόσωπες μονάδες και όχι ως άνθρωποι με πραγματικές ανάγκες. Η καθημερινότητά μας δεν μπορεί πάντα να ρυθμίζεται τεχνοκρατικά. Θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι αντικειμενικές δυσκολίες της κάθε περιοχής, ώστε να μην δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα, αντί να λύνονται.

Βράχος έπεσε σε λεωφορείο που λίγο νωρίτερα μετέφερε μαθητές στο Καστέλι Χανίων

Από θαύμα σώθηκε ο οδηγός σχολικού λεωφορείου στα Χανιά καθώς βράχος που αποκολλήθηκε λόγω κατολίσθησης έπεσε πάνω στο όχημα ενώ βρίσκονταν εν κινήσει, τρύπησε τον ουρανό, πέρασε μέσα από τα καθίσματα και σπάζοντας ένα τζάμι πετάχτηκε έξω από το λεωφορείο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...