Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δήμος Φαιστού έχει υποστεί ήδη δύο καταργήσεις υπηρεσιών και έπεται άλλη μία

Στο πλαίσιο του λεγόμενου «εξορθολογισμού» των υπηρεσιών που εντάσσονται στις γενικότερες Διοικητικές Μεταρρυθμίσεις με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, γινόμαστε μάρτυρες μιας χιονοστιβάδας καταργήσεων, χωρίς κανέναν προηγούμενο σχεδιασμό ή μελέτη, που υποβαθμίζουν την περιφέρεια. Τις περισσότερες φορές οι αλλαγές που προκρίνονται δεν λαμβάνουν υπόψη τις υφιστάμενες συνθήκες, τη γεωγραφία και τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως κατέδειξε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ.κ. Ευ. Βενιζέλο, Αν. Γιαννίτση και Γ. Κουτρουμάνη αντίστοιχα, οι κάτοικοι του Δήμου Φαιστού έχουν υποστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάργηση του Ι.Κ.Α. στο Τυμπάκι, άρση λειτουργιών του παραρτήματος της Δ.Ο.Υ. στις Μοίρες, ενώ αντιμετωπίζουν και την ενδεχόμενη κατάργηση του τελωνείου Τυμπακίου. Για να εξυπηρετηθούν αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα και να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος.

Από τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών προκύπτει ότι για την Κυβέρνηση οι πολίτες αντιμετωπίζονται μόνο ως απρόσωπες μονάδες και όχι ως άνθρωποι με πραγματικές ανάγκες. Η καθημερινότητά μας δεν μπορεί πάντα να ρυθμίζεται τεχνοκρατικά. Θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι αντικειμενικές δυσκολίες της κάθε περιοχής, ώστε να μην δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα, αντί να λύνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...