Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν κρίνει αναγκαία τη δημιουργία κλιμακίου του Τμήματος Μεταγωγών στα Χανιά

Το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου αντιμετωπίζει μεγάλο όγκο εργασιών, καθώς αναλαμβάνει τις μεταγωγές κρατουμένων από όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της Κρήτης και μάλιστα με μειωμένο προσωπικό. Από τις 60 θέσεις που προβλέπει η Οργανική του Δύναμη έχουν πληρωθεί μόνο οι 40, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για την ασφάλεια τόσο των κρατουμένων, όσο και των συνοδών αστυνομικών.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή, είχε ζητήσει να εξεταστεί η δημιουργία κλιμακίου του Τμήματος Μεταγωγών στα Χανιά, καθώς για τις περιπτώσεις όπου απαιτείται η μεταφορά κρατουμένων προκειμένου να μεταφερθούν ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά (προώθηση σε άλλες φυλακές, δικαστικές υποχρεώσεις κ.ά.), οι αστυνομικοί καλούνται να διανύσουν 300-500 χλμ, σπαταλώντας πολλές ώρες που μεταφράζονται σε εκτός έδρας αποζημιώσεις, με επιπλέον επιβάρυνση στα καύσιμα και στο κόστος συντήρησης των οχημάτων. Παράλληλα, εξαιτίας των προβλημάτων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, παρατηρούνται αρκετά ατυχήματα, ενώ το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής επηρεάζει την επικοινωνία μέσω ασυρμάτου, αυξάνοντας το κίνδυνο των αποδράσεων.

Στο έγγραφό του ο κ. Παπουτσής τονίζει ότι μετά από ενημέρωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν κρίνεται απαραίτητη η ίδρυση του εν λόγω κλιμακίου. Επιπλέον, το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων σε συνεργασία με το Αρχηγείο, θα αποφασίσουν για τις όποιες μεταθέσεις αστυνομικών που θα καλύψουν κενές οργανικές θέσεις.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να επανεξετάσει το ζήτημα, καθώς η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, δεν επιτρέπει να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού των αστυνομικών τμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...