Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Κουβέλης από τα Χανιά: "Δε δίνουμε λευκή επιταγή και λευκή εξουσιοδότηση"

Από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη, αλλά με ταυτόχρονη αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου.

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η χώρα δικαιούται και μπορεί στη βάση μιας συγκεκριμένης προοδευτικής πολιτικής να βρει δρόμους διεξόδου και να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει με συνευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Αν και η ΔΗΜΑΡ θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η χώρα να κυβερνηθεί ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι "δίνουμε λευκή επιταγή και λευκή εξουσιοδότηση". Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας την οποία η Δημοκρατική Αριστερά έχει προτείνει και μάλιστα με επτά συγκεκριμένες θέσεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο επιμελητήριο της πόλης, στους οποίους είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει και διεκδικεί στο πλαίσιο της ανακεφαλαιωτικής διαδικασίας των τραπεζών να υπάρξει δέσμευση έτσι ώστε μέσα από ολοκληρωμένα τριετή σχέδια και προγράμματα να χρηματοδοτηθεί η αγορά με το 25% αυτών των κεφαλαίων.

Στην Κρήτη ο Φ.Κουβέλης

  Την τρίτη εντολή ζήτησε εκ νέου από το Ηράκλειο, ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος περιοδεύει, σήμερα, στην Κρήτη.

Ο ίδιος τόνισε οτι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση. Ο Φ.Κουβέλης εξαπέλυσε επίθεση προς το ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας οτι πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

  Για τις 3 το μεσημέρι εχει προγραμματιστεί συνάντηση στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ στο Ρεθυμνο, με παραγωγικούς φορείς
 
 ενω στις  8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Μειωμένοι οι τζίροι στην αγορά του Ρεθύμνου

Μειωμένος μέχρι και 40% είναι ο τζίρος των καταστημάτων στην αγορά του ρεθύμνου με αφορμή την παρατεταμένη  οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα.

Οι έμποροι θέτουν πλέον  θέμα επιβίωσης μιας και τα καταστήματα δεν δουλεύουν στον αναμενόμενο βαθμό ακόμα και σε εκπτωτικές περιόδους.

Παράλληλα μειωμένοι είναι οι τζίροι και στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής που περιμένουν πλέον μια Κυριακή για δουλέψουν γεγονός που πιέζει ασφυκτικά τον κλάδο στο Ρέθυμνο.
 
neakriti.gr

Που θα δώσουν Αγγλικά την Παρασκευή οι υποψήφιοι του Νομού Ηρακλείου

Με τα Αγγλικά ξεκινά την Παρασκευή 15 Ιουνίου η εξέταση των ειδικών μαθημάτων. Τα Αγγλικά, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα που εξετάζονται στην Αθήνα, τα δίνουν οι υποψήφιοι στην έδρα του Νομού που κατοικούν. Για το νομό Ηρακλείου έχουν οριστεί δύο εξεταστικά κέντρα: Το 3ο και το 4ο Λύκειο Ηρακλείου. Στο πρώτο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων το επίθετο αρχίζει από Α ως Λ, ενώ στο δεύτερο όσων αρχίσει από Μ ως Ω. Η εξέταση αρχίζει στις 12 το μεσημέρι.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα συνεχιστούν μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα την Τρίτη 19 Ιουνίου, οπότε και οι μαθητές θα εξεταστούν στην Αρμονία (9 το πρωί). Ακολουθούν: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων Τετάρτη 20 Ιουνίου (9 το πρωί), Γαλλικά την Πέμπτη 21 Ιουνίου  (9 το πρωί) και Ισπανικά την ίδια μέρα (4 το απόγευμα), Γερμανικά την Παρασκευή 22 Ιουνίου (9 το πρωί) και Ισπανικά την ίδια μέρα (4 το απόγευμα), Ελεύθερο Σχέδιο το Σάββατο 23 Ιουνίου (10 το πρωί)

Άγνωστοι άρπαξαν 50 πρόβατα αξίας 5.000 ευρώ

Άλλο ένα περιστατικό ζωοκλοπής καταγγέλθηκε χθες το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, σε βάρος 63χρονης από άγνωστους δράστες.
Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 08-10/06/2012, στην αγροτική θέση «Σχιστό Χαράκι – Γιαλός» του Δημοτικού Διαμερίσματος Πύργου Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Ηρακλείου, αφού παραβίασαν την μεταλλική περίφραξη του ποιμνιοστάσιου, αφαίρεσαν συνολικά 50 αιγοπρόβατα, συνολικής αξίας πέντε χιλιάδων 5.000 ευρώ περίπου, κατά δήλωσή της 63χρονης..

Οι δράστες αναζητούνται. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.

Μοίρες: 31χρονη μαχαίρωσε τον σύζυγό της

Η 31χρονη γυναίκα το ''κάρφωσε'' στον θώρακα του άντρα της...


Με ένα μαχαίρι τραυμάτισε στον θώρακα τον σύζυγό της μία 31χρονη Βουλγάρα χθες το απόγευμα (10-06-2012) στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ύστερα από έντονο καυγά που είχε το ζευγάρι  μέσα στο σπίτι τους , για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η νεαρή Βουλγάρα άρπαξε ένα μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 37χρονο σύζυγό της!

Η 31χρονη εντοπίστηκε αρκετές ώρες αργότερα και τελικά συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο άνδρας τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά και είναι καλά στην υγεία του.

Ρέθυμνο: Έπιασε στον ύπνο 19χρονη και προσπάθησε να τη βιάσει!

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε στα χέρια ενός 35χρονου αλλοδαπού από την Αίγυπτο, μία 19χρονη κοπέλα στο Ρέθυμνο.

Όπως κατήγγειλε στις αρχές, ο Αιγύπτιος, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (09-06-2012), μπήκε μέσα στο σπίτι της 19χρονης την ώρα που κοιμόταν.

Αμέσως, της επιτέθηκε και προσπάθησε να τη βιάσει. Έντρομη η κοπέλα προσπάθησε να αντισταθεί και ούρλιαξε (έτσι περιέγραψε η ίδια την αντίδρασή της στους αστυνομικούς) για να την ακούσουν από τα διπλανά σπίτια.

Στη σθεναρή αντίδραση της κοπέλας και στις φωνές της, ο αλλοδαπός, εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τράπηκε σε φυγή, για να συλληφθεί λίγες ώρες αργότερα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, για απόπειρα βιασμού, σε βάρος 19χρονης ημεδαπής.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, ο 35χρονος που διέμενε παράνομα στη χώρα, οδηγήθηκε χθες (10-6-2012), στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...