Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Για την " κακιά την ώρα " οι περισσότερες αποταμιεύσεις των ελλήνων δανειοληπτών στις τράπεζες"


Με αφορμή το κυκλοφορούμενο "σλόγκαν" από χείλη Κυβερνητικών στελεχών ότι... η Κυβέρνηση μελετά το σενάριο "άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και της Πρώτης κατοικίας, από 1-1-2014, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σε σχετική ανακοίνωση, δημόσια τοποθετείται επί του θέματος τούτου, απευθυνόμενη σε Βουλευτές και Κυβέρνηση:

"ΚΑΝΈΝΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΌ ΠΡΏΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΊΑΣ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ ΔΑΝΕΙΟΛΉΠΤΗ ΌΣΟ ΔΙΑΡΚΕΊ Η ΎΦΕΣΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΊΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΆ ΜΑΣ"

Πραγματικά είναι "αστείο" για τις περισσότερες περιπτώσεις των απλών δανειοληπτών, να έχουν "μεγάλες καταθέσεις" και να μη πληρώνουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά και τις άλλες(Εφορία, Κράτος, ασφαλιστικά Ταμεία κ.α) και να δέχονται αφόρητες πιέσεις από τους εντολοδόχους πιεστές και σημαντικά δικόγραφα, που κάποια από αυτά έχουν την εκτελεστικότητα αλλά και να αφήνουν εις γνώση τους να κινδυνεύει η "Πρώτη τους " κατοικία
Ασφαλώς εάν στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα είναι ότι οι ΄Ελληνες δανειολήπτες έχουν "ξεφύγει"΄Ομως τα πράγματα είναι διαφορετικά, έχουν γνώση οι πάντες και οι θιγόμενοι δανειολήπτες,και η Πολιτεία ,αλλά και οι Τράπεζες.
Χθες πριν το 2009, ο ΄Ελληνας πολίτης -δανειολήπτης δανείστηκε χρήματα για να αποκτήσει ένα κεραμίδι ,να ξεφύγει από το ενοίκιο,μπορώντας να πληρώσει, έχοντας εργασία, έχοντας εισόδημα .Όμως τα πράγματα άλλαξαν, με την βύθιση της χώρα μας στην οικονομική ύφεση , όπου ακολούθησε η μείωση μισθών και συντάξεων ,με την απώλεια εργασίας, με την καλπάζουσα ακρίβεια παντού.
Και να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.Στην εμπειρία της ΄Ενωσης των 2,5 ετών στην διαχείριση των θεμάτων των δανειοληπτών, σύμφωνα με την δικαιοδοσία που ο Νόμος Κατσέλη της έδωσε, οι ΄Ελληνες δανειολήπτες δεν έχουν σκέψη "Μπανταξή"Μεμονωμένες και ακραίες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν .
΄Εναεκα τούτου ,εμείς το τονίζουμε ότι η Κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει την Πρώτη κατοικία του Έλληνα Πολίτη ανεξαρτήτου Δανειακής Σύμβασης , αλλά και οικονομικού προφίλ δανειολήπτη, όσο κρατάει η Οικονομική Ύφεση στην Χώρα. Οποιανδήποτε κουβέντα που γίνεται αυτό τον καιρό είναι άκαιρη επιπόλαιη ,ζημιογόνα ,μα προπάντων σπείρει φόβο. εργαλείο που δεν βοηθάει κανένα.Ούτε Πολιτεία ούτε Τράπεζες ,ούτε πολίτες. "Γελοίες είναι οι αιτιάσεις ότι οι πολίτες διατηρούν καταθέσεις και δεν πληρώνουν.Αν έχουν κάποια χρήματα σε Τραπεζικές εταιρείες και την κινητικότητα αυτών διευκολύνουν από ρευστότητα, αλλά και ψυχολογική επάρκεια εξασφαλίζουν "για την κακή 'ωρα" Δεν "πλουτίζουν" με τα αστεία επιτόκια οι σημερινοί καταθέτες, ας ξεφύγουμε από αυτό το "κλιπάκι " Ο αγώνας πρέπει να είναι μαζικός, πρώτα ανάκαμψη, για τα υπόλοιπα θα έρθει η ώρα τους.Αγώνας λοιπόν , για να ξεφύγουμε από την ύφεση, να μπούμε στην παραγωγή ,και αρχίζοντας η Ανάπτυξη και οι δανειολήπτες θα βρουν μαζί μα τα στοιχεία της αγοράς τον δρόμο τους .
Τέλος ,ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επαναλαμβάνουμε και προς την Κυβέρνηση, αλλά και προς τους βουλευτές του Κοινοβουλίου την πρότασή μας που είναι σημαντική ,επίκαιρη και για αυτόν τον χρόνο "πραγματοποιήσιμη"

"ΚΑΝΈΝΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΌ ΠΡΏΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΊΑΣ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ ΔΑΝΕΙΟΛΉΠΤΗ ΌΣΟ ΔΙΑΡΚΕΊ Η ΎΦΕΣΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΊΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΆ ΜΑΣ"
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

«ΣΙΣΥφως», μια εικαστική διαδρομή στα Χανιά

Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση πραγματοποιείται την Κυριακή 25 Αυγούστου από το Δρομόνερο μέχρι τις Βουκολιές με τη συμμετοχή της ομάδας «Εν Φλω»


Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, το η Εικαστική Ομάδα «Εν Φλω - Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Μουσείο Αρχαίας Ελιάς Βουβών και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης–Ελαιουργείον παρουσιάζουν την Εικαστική Δράση: «ΣΙΣΥφως – Η Σισύφεια Ρίζα της Ελιάς», μια Αυτογνωσιακή Συσίφεια Διαδρομή από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης–Ελαιουργείον ως το χωριό Βουκολιές και από εκεί μέχρι το Μουσείο Αρχαίας Ελιάς Βουβών, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013.

Η Εικαστική Δράση θα ξεκινήσει με την Εικαστική Ομάδα «Εν Φλω»μαζί με κατοίκους του χωριού Δρομόνερο, καλλιτέχνες και φίλους, από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης–Ελαιουργείον του Δρομονέρου στις 18.00 με την τελετή μεταφοράς της χαραγμένης ξύλινης Σισύφειας Σφαίρας που δημιούργησε η Εικαστική Ομάδα «Εν Φλω», προς το χωριό Βουκολιές (άφιξη περίπου στις 19.00) όπου θα χαιρετίσουν τους κατοίκους και θα τους προσκαλέσουν να ιχνογραφήσουν (frottage) σε χαρτί τα χαραγμένα σχέδια της Σισύφειας Σφαίρας-φορτίου.

Η Oμάδα «Εν Φλω» μαζί με φίλους και όσους κατοίκους του χωριού Βουκολιές αποφασίσουν να ακολουθήσουν, θα ξαναπάρει το δρόμο προς το Μουσείο Αρχαίας Ελιάς Βουβών (άφιξη περίπου στις 20.30). Eκεί, κάτω από τη σκιά του πανάρχαιου και Μνημειακού Δέντρου της Αρχαίας Ελιάς, το κοινό θα ιχνογραφήσει και πάλι σε χαρτί τα χαραγμένα σημάδια της Σισύφειας Σφαίρας ενώ συγχρόνως θα διαβαστούν όσα «Όνειρα σε Άσπρο-Μαύρο» (βλέπε http://enflo-art.blogspot.gr) η ομάδα «Εν Φλω» έχει συλλέξει.

Τα ιχνογραφημένα σχέδια και τα κείμενα των ονείρων θα μορφοποιηθούν με την τεχνική του οριγκάμι σε σχήματα σφαίρας και θα κρεμαστούν στην Αρχαία Ελιά -μικρά εικαστικά μπόλια- για να συνεχιστεί στο μέλλοντα χρόνο η καρποφορία της Συσίφειας Αφύπνισης από το Νότο (Χανιά) μέχρι το Βορρά (Φλώρινα) της Ελλάδας.

Η έκθεση της Σισύφειας Σφαίρας θα διαρκέσει από 25.8.2013 μέχρι 24.11.2013 στο Μουσείο Αρχαίας Ελιάς Βουβών. Ανοικτά κάθε μέρα 10:00-20:00. Είσοδος Ελεύθερη.

Τις δράσεις επιμελούνται οι εικαστικοί Χάρης Κοντοσφύρης, Δήμητρα Σιατερλή, Δημήτρης Τανούδης και Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

«Πλούτος» τη Δευτέρα στα Χανιά - Με την υπογραφή του Διονύση Σαββόπουλου


Ο «Πλούτος» γράφτηκε το 388 π.Χ. και είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Σε αυτήν ο συγγραφέας σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες, διακωμωδεί την κακή διανομή του πλούτου αλλά και την διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει.

Ο φτωχός αγρότης Χρεμύλος μαζί με τον τετραπέρατο δούλο του Καρίωνα περιθάλπουν τον τυφλό και τιμωρημένο από τον Δία, θεό Πλούτο, που τυφλώθηκε μικρός για να αποφύγει τους δίκαιους, τους σοφούς και τους έντιμους. Με τη βοήθεια του Χρεμύλου και του δούλου του, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του και όπως σημειώνει ο Διονύσης Σαββόπουλος «πραγματοποιεί επιτέλους την ανθρώπινη λαχτάρα για έναν γενικευμένο πλούτο. Μόνο που αυτό, ίσως κρύβει πλευρές που μπορεί να μας κοστίσουν πολύ ακριβά εν τέλει».

Ο «Πλούτος» είναι ένα από τα δημοφιλή θεατρικά έργα, που μέχρι σήμερα έχουν προσεγγίσει σπουδαίοι σκηνοθέτες, όπως ο Κάρολος Κουν με το Θέατρο Τέχνης στη θρυλική παράσταση του 1957, σε σκηνικά και κουστούμια του Γιάννη Μόραλη και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ο Σπύρος Ευαγγελάτος (Αμφι-θέατρο, 1978), ο Γιώργος Αρμένης (θίασος «Σχήμα» του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, 1990), ο Σταμάτης Φασουλής (Εθνικό Θέατρο, 1994), ο Διαγόρας Χρονόπουλος (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, 2000), ο Μίμης Κουγιουμτζής (Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», 2001) και ο Νίκος Μαστοράκης (θίασος «Εύμολπις», 2004).

Ο Διονύσης Σαββόπουλος καταπιάστηκε με τον «Πλούτο», ως μουσικοσυνθέτης, το καλοκαίρι του 1985 στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι, στην Επίδαυρο. Αυτή τη φορά προσεγγίζει το αριστοφανικό κείμενο με τέσσερις διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά, εκείνη του σκηνοθέτη!

Στη φετινή παράσταση παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ, που ανεβαίνει τη Δευτέρα στα Χανιά, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου: τον Νίκο Κουρή, τον Χρήστο Λούλη, την Αμαλία Μουτούση και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Ώρα έναρξης: 21:15

Βάπτιση με...δέντρα αντί για μπομπονιέρες

Βάπτιση με περιβαλλοντικές ευαισθησίες στην Κρήτη. Αντί για μπομπονιέρες θα δοθούν δεντράκια, τα οποία θα φυτέψουν οι καλεσμένοι στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού


Βάπτιση με περιβαλλοντικές ευαισθησίες θα γίνει την Κυριακή (25/08) στο Φόδελε Ηρακλείου, καθώς αντί για τις συνηθισμένες μπομπονιέρες θα δοθούν στους καλεσμένους δεντράκια, τα οποία θα φυτέψουν στο χώρο του μοναστηριού, όπου θα λάβει χώρα το μυστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της οικογένειας είναι από τη μία πλευρά να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση τα παιδιά και από την άλλη να φτιαχτεί ένα αλσύλιο στο μοναστήρι. Έτσι οι γονείς αποφάσισαν να συνδυάσουν τη βάπτιση της κόρης τους με τα προαναφερόμενα, προχωρώντας σε μια πρωτοποριακή κίνηση.

Αντί για μπομπονιέρες, λοιπόν, θα μοιράσουν στους καλεσμένους δεντράκια, οπωροφόρα ως επί το πλείστον κατόπιν επιθυμίας του ηγούμενου. Το δασάκι που θα προκύψει θα πάρει το όνομα της μικρής.
(Πληροφορίες από εφημερίδα Πατρίς)

Η "ΠΑΝΤΕΡΜΗ ΚΡΗΤΗ" στο Ηράκλειο


Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής στους αγώνες των προγόνων μας με την παράσταση "ΠΑΝΤΕΡΜΗ ΚΡΗΤΗ" την ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Πύλη Βηθλεέμ ώρα 21:30

Αγωνιστήκαμε να σκύψουμε με σεβασμό στα κείμενα του Παντελή Πρεβελάκη από την "Παντέρμη Κρήτη"και την "Πολιτεία" καθώς και του Νίκου Καζαντζάκη από την "Ασκητική" και τον "Καπετάν Μιχάλη". Το εγχείρημα ήταν δύσκολο. ΄Επρεπε να γίνουν θεατρική  παράσταση ποικίλες συνιστώσες:

η Ιστορία, τα Γεγονότα, τα Πρόσωπα, η Λογοτεχνία.  Επιστήμη και Τέχνη.

Πειραματισθήκαμε και οδηγηθήκαμε σε μια Σύνθεση, μια "πρόταση" θέασης τους: ο αγώνας για Ελευθερία είναι υπόθεση πολλών. Ειδικά σήμερα, που το πολύμορφο τέρας της σκλαβιάς παραμονεύει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί τη χαλάρωση της επαγρύπνησης μας.

Ηθοποιοί, μουσικοί, επιμελητές ήχου, φωτός, χοροδιδάσκαλοι, σύνολο εικοσιέξι διαφορετικοί άνθρωποι, βαδίσαμε με επιμονή και ακλόνητη πίστη σ΄ αυτό το  δημιουργικό ταξίδι. Ταξιδέψτε μαζί μας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΣΚΗΝΙΚΑ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ  :  Πόπη Δασκαλάκη – Σοφία Κονταξάκη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:      Πόπη Δασκαλάκη
ΕΝΔΥΜΑΤΑ:                       Σοφία Κονταξάκη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ:        Patrice - Milan  Grimout
ΦΩΤΙΣΜΟΣ:                         Νίκος Νικολουδάκης
ΗΧΟΣ:                                 Πόπη Κονταξάκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:                    Λεωνίδας  Κουδουμογιαννάκης
ΒΙΝΤΕΟ:                              Μπάμπης Χαραλαμπάκης
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ:         Αντώνης Τσικαλουδάκης – Πόπη Κονταξάκη

Στην παράσταση παίζουν
Φλογέρες : Άρτεμις Χαραλαμπάκη
Βιολόλυρα : Παύλος Δασκαλακης
Κρουστά : Μαρία Γαλάνη

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Φωτεινή Κουλάκη
Μαρία Μαμαντάκη
Γιώργος  Χριστάκης
Μπάμπης Καρανδεινός
Κατερινα Κοινάκη
Πόπη Καλογηράτου
Κωστής Μαυρικάκης
Γιάννα  Ζουριδάκη
Μαίρη Παρθενάκη
Μανώλης Μπαλοθιάρης
Νίκος Ζυγάκης
Σοφία Τσαντηράκη

ΦΩΝΗ: Ματθαίος Μπαχλιτζανάκης

Δημοτικός αστυνομικός με βαρύ εγκεφαλικό στο Βενιζέλειο - Τον λύγισαν τα προβλήματα!


Ένας 53χρονος δημοτικός αστυνομικός στο Ηράκλειο, κατέρρευσε, έχοντας πάθει σοβαρό ισχαιμικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στο Βενιζέλειο! Τον λύγισαν η κινητικότητα και οι απολύσεις!
Η οικονομική δυσχέρεια, τα πολλά προβλήματα και ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση, σε συνδυαμό με τα όσα έχουν διαδραματιστεί σε βάρος των δημοτικών αστυνομικών το τελευταίο διάστημα, έφεραν τον 53χρονο, όπως και πολλούς συναδέλφους του στο αδιέξοδο.

Όμως ο δικός του οργανισμός φαίνεται πως δεν άντεξε. Έτσι χθες ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε πάθει σοβαρό ισχαιμικό επεισόδιο. Οι συνάδελφοι του, που μίλησαν στο CretePlus.gr, δηλωσαν ότι σίγουρα ένας από τους λόγους που του συνέβη αυτό το τραγικό περιστατικό, είναι και οι τελευταίες εξελίξεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς.

"Όλοι είμαστε πολύ πιεσμένοι. Φανταστείτε ένας άνθρωπος 53 χρονών να βλέπει την επαγγελματική του πορεία και την οικονομική του κατασταση να αλλάζουν δραματικά", αναφέρει συνάδελφος του 53χρονου.

Αυτο που εύχονται όλοι τώρα είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος να καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα και να βγει νικητής στο μεγαλύτερο αγώνα που δίνει, νοσηλευόμενους στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Στις Μοίρες η δεύτερη πιο καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού

Χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν αποτεφρωθεί το φετινό καλοκαίρι -και μέχρι στιγμής- στη χώρα μας, εξαιτίας των πυρκαγιών.


Τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή, ωστόσο, έχει υποστεί το νησί της Ρόδου, όπου κάηκαν συνολικά 42.270 στρέμματα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που καταγράφονται από το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής κατόπτευσης και καταγραφής δασικών πυρκαγιών (EFFIS).

Επιπλέον μεγάλη έκταση, που υπολογίζεται στα 18.810 στρέμματα, έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 29 Ιουλίου στην περιοχή Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης.

Στην Σέριφο η πυρκαγιά «αφάνισε» 13.210 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ στη Θάσο η πυρκαγιά αποτέφρωσε τελικώς 11.860 στρέμματα δάσους.

Στην πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου στο Πόρτο Ράφτη κάηκαν τελικώς 4.930 στρέμματα δάσους και σε εκείνη των Κυθήρων, την ίδια μέρα, 3.330 στρέμματα.

Η φωτιά της 7ης Αυγούστου στην Βαρυμπόμπη έκαψε τελικώς 1.820 στρέμματα κυρίως πευκοδάσους, ενώ η πρόσφατη φωτιά στην Ανδρο έκαψε 2.150 στρέμματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...