Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΡΟΥΣΜΑ: 30χρονος παραπέμπεται για αποπλάνηση ανηλίκων στην Κρήτη!

Απανωτά είναι τα χτυπήματα για τους κατοίκους του νησιού και κυρίως εκείνους που μεγαλώνουν παιδιά!

Πρώτα η υπόθεση του προπονητή Σειραγάκη, μετά του καθηγητή γυμναστικής και τώρα του 30χρονου που ήταν σύμφωνα με το CretaLive, υπεράνω πάσης υποψίας.

Ο άνδρας, που σήμερα είναι έγκλειστος στις φυλακές Τριπόλεως, παραπέμπεται να δικαστεί με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου για ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκων αλλά και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας (βίντεο και φωτογραφίες).

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Παγώνει» προς το παρόν η κατάργηση των Ειρηνοδικείων Καστελίου - Αρκαλοχωρίου

Θετικά αποτελέσματα από την παρέμβαση της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Θετικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα από την κοινοβουλευτική παρέμβαση της Δημοκρατικής Συμμαχίας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μ. Παπαϊωάννου, αναφορικά με την πιθανή κατάργηση των Ειρηνοδικείων Καστελίου και Αρκαλοχωρίου, καθώς το θέμα φαίνεται προς το παρόν να «παγώνει».

Ειδικότερα, ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μ. Παπαϊωάννου, ενημερώνει εγγράφως τον κ. Αυγενάκη για τα εξής:

«Με στόχο την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ορθολογικότερη αξιοποίηση των υφιστάμενων πόρων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξετάζει την περίπτωση συγχώνευσης ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τη δικαστηριακή ύλη, το ανθρώπινο δυναμικό, τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες προσβασιμότητας στις ως άνω υπηρεσίες».
Προσθέτει δε ότι «για το σκοπό αυτό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει ζητήσει, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 1756/1988, τη γνώμη της Ολομέλειας των Εφετείων της χώρας, ορισμένες εκ των οποίων έχουν ήδη αποστείλει τις γνωμοδοτήσεις τους. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω γνωμοδοτήσεις δεν είναι δεσμευτικές για τον Υπουργό και δεν έχουν ακόμα ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις», μεταθέτοντας προφανώς το ζήτημα της πιθανής κατάργησης των Ειρηνοδικείων Καστελίου και Αρκαλοχωρίου για το μέλλον.

ΟΦΗ: Λύση από το Πρωτοδικείο

Δεν απέφυγε τη λύση του Πρωτοδικείου ο ΟΦΗ, καθώς, όπως αναμενόταν, δεν βρέθηκε κανείς στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης που να ήθελε να επενδύσει στην ομάδα. Πλέον, τη λύση θα τη δώσει την ερχόμενη Δευτέρα το αρμόδιο δικαστήριο, που θα ορίσει τη νέα διοίκηση η οποία με τη σειρά της θα αναλάβει το δύσκολο έργο να «τρέξει» όλα τα θέματα που αφορούν την ΠΑΕ.
 

Μιχελογιαννάκης: Να συνεχίσει το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης

"Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι το μέλλον και η ανταγωνιστικότητα του τουρισμού εξαρτώνται από την ποιότητα των ανθρώπινων πόρων και ειδικότερα από την ποιότητα των στελεχών του. Είναι βέβαιο ότι η απαραίτητη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού κλάδου μπορεί να επιτευχθεί μέσω της καλύτερης εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με τον τουρισμό". 

 Αυτό τονίζει σε ερώτησή του στην Βουλή ο  Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ηρακλείου και επισημαίνει:

"Στην Κρήτη, την ναυαρχίδα του τουρισμού  για την χώρα, το Τμήμα Τουριστικών  Επιχειρήσεων είναι το μοναδικό σε προπτυχιακό επίπεδο Ανώτατης Εκπαίδευσης και αποτελεί την κύρια πηγή στελεχιακού δυναμικού τόσο για τις επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού και του επισιτιστικού κλάδου όσο και για τις επιχειρήσεις του ταξιδιωτικού εμπορίου. Είναι λοιπόν παραπάνω από βέβαιο, ότι το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, έχει προσφέρει πολλά και μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα, μέσα από τις συνεχείς δράσεις βελτίωσης του επιπέδου των παρεχόμενων σπουδών που αναπτύσσει".

Ο κ. Μιχελογιαννάκης ζητά:

"Κυρία Υπουργέ,
Η αφαίρεση του  Τμήματος από το ΤΕΙ Κρήτης ενέχει άμεσους και μεσοπρόθεσμους κινδύνους  για την ανταγωνιστικότητα του  τουριστικού προϊόντος, την απαξίωση και την υποβάθμισή του, με αλυσιδωτές επιπτώσεις στη συνολική οικονομική δραστηριότητα του νησιού και  όχι μόνο.
Σας ζητώ να εξετάσετε το θέμα στην πραγματική του διάσταση και το τμήμα να συνεχίσει  απρόσκοπτα την επιτυχημένη λειτουργία του".

Μπακογιάννη – Αυγενάκης στηρίζουν την παραμονή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Κρήτη

«Από την πρώτη στιγμή, η Δημοκρατική Συμμαχία υπογράμμισε την ανάγκη να εξεταστούν από την αρμόδια υπουργό Παιδείας όλοι οι παράγοντες που επιβάλλουν την παραμονή του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης στο νησί και να μην επηρεαστεί η λειτουργία του από το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την κατάργηση αντίστοιχων τμημάτων σε όλη τη χώρα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αποδυνάμωση και η πιθανότητα κλεισίματος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης συνεπάγεται δυσμενέστατες επιπτώσεις, εκτός των άλλων, και στον επιχειρηματικό κόσμο και κατά συνέπεια στην οικονομία του τόπου, γεγονός που κατά την παρούσα οικονομική συγκυρία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η Κρήτη δεν μπορεί να μείνει «ξεκρέμαστη», χωρίς Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων. Για εμάς, ο τουρισμός, όπου ακμάζει η ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως και ο πρωτογενής τομέας, μπορούν να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για ανάπτυξη και την αντιστροφή του δυσμενούς οικονομικού κλίματος.

Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τα κόμματα και τον κάθε τοπικό Βουλευτή ξεχωριστά να πάρουν θέση για το θέμα του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης, αλλά και για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της Κρήτης που αφορούν τον τουρισμό και την εκπαίδευση.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...